Forma rotunda a fetei

Tunsori scurte pentru o față rotundă: ce se potrivește cu cine și cum să alegi?

Tunsori scurte pentru o față rotundă: ce se potrivește cu cine și cum să alegi?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Funcțiile formularului
 2. Reguli de bază
 3. Greșeli comune
 4. Opțiuni și sfaturi
 5. Nuanțe și secrete
 6. Exemple frumoase

Tunsorile scurte arata mereu elegante si moderne: fetele adolescente arata mai in varsta cu ele, iar femeile adulte, dimpotriva, sunt mai tinere, dar merg la aproape toata lumea. Principalul lucru este să țineți cont de tipul feței, dacă decideți să vă tăiați părul scurt, deoarece geometria tunsoarelor este deosebit de importantă pentru o lungime mică. Din acest articol veți afla toate nuanțele de a alege tunsori pentru o față rotunjită.

Funcțiile formularului

O față rotundă este o formă cu obrajii pucioși, o bărbie în miniatura și o frunte joasă. Dacă aveți o astfel de față, nu este nevoie să o extindeți și să subliniați obrajii. Dimpotrivă, pentru a realiza armonie, ar trebui să încercați să întindeți vizual fața.

Acest lucru vă permite să faceți mai multe tipuri de tunsori: este important ca liniile principale să fie direcționate de sus în jos, iar forma unui dreptunghi într-un dreptunghi sau triunghi.

Dacă aveți o bărbie mică, ar trebui să evitați tăierea firelor de la același nivel cu el - Cu multe opțiuni de styling, un astfel de fir vă va scurta vizual fața. Pentru a vă păstra bine fruntea scăzută, ar trebui să alegeți cu atenție breton - opțiunile clasice drept sunt puțin probabil să vă fie potrivite. În cele din urmă, nu faceți tunsori, deschizând și subliniind obrajii.

Reguli de bază

Multe tunsori pot arăta bine cu un tip rotund, dar este important să acordați atenție detaliilor. Uneori, aceeași tunsoare poate arăta armonioasă sau nu, în funcție de lungimea sau tipul de păr.

Dacă vă gândiți la o versiune scurtă, citiți regulile care vă vor permite să evidențiați în mod avantajos tipul de față.

 • Încercați să deschideți cât mai mult gâtul - aceasta vă va permite să vă întindeți ușor fața. În aceste scopuri, diferite tunsoare cascadare sunt foarte potrivite, în care cea mai mare parte a părului este concentrat de sus.
 • Acordați o atenție specială componentelor feței - neglijența în proiectarea lor nu poate fi permisă, trebuie să fie atent elaborate și să se așeze cu grijă. De exemplu, o debordare a tunsoarelor este o opțiune bună - implică încadrarea unei fețe într-un arc, care ascunde perfect volumul suplimentar pe obraji.
 • Evitați tunsurile foarte scurte cu toroane de aceeași lungime - o opțiune similară pentru tipul feței dvs. poate părea neglijentă și îngrășată vizual.
 • De obicei, chipurile rotunde arată foarte miniatural, deci nu trebuie să alegeți tunsori prea voluminoși - în spatele acestui volum, funcțiile dvs. pot fi pierdute. Din același motiv, nu este nevoie să vă acoperiți fața cu bretele masive.
 • Încercați să concentrați partea superioară a părului în partea superioară, iar pe lateral puteți face o înrăutățire abundentă.

Greșeli comune

De asemenea, este important să știți care tunsori nu sunt potrivite categoric pentru o față rotundă. De obicei, comandantul saloanelor este capabil să adapteze coafuri diferite pentru anumite tipuri de persoane, cu toate acestea, este util ca clienții să înțeleagă detaliile.

  Dacă aveți de gând să obțineți o tunsoare acasă, este deosebit de important să studiați cu atenție problema.

  Acordați atenție erorilor de bază care nu ar trebui să fie permise.

  • Nu trebuie să accentuezi în continuare obrajii. Acest lucru inseamna ca este necesar sa renuntati la firele scurte care ajung pe linia ochiului, precum si sa fiti atenti la parul lung, parul uniform, care incadreaza fata.
  • O altă greșeală obișnuită este volumul suplimentar pe laturi.Se întâmplă deseori în tunsori în cascadă cu subțierea insuficientă. Este deosebit de periculoasă această opțiune pentru tăierea părului curat.
  • Smooth bangs drept, fără depunerea reduce foarte mult fața și face chiar mai larg în aparență.
  • O tăietură uniformă a tuturor firelor de păr de aceeași lungime este, de asemenea, o eroare atunci când styling-ul de păr sub o față rotundă. Indiferent dacă părul este scurt sau ajunge la 10-15 cm, ar trebui să încercați să modificați lungimea cel puțin puțin.

  Opțiuni și sfaturi

  Sub fața rotundă puteți alege foarte multe tunsori elegant și frumos.

  Dacă nu puteți face o alegere, Utilizați opțiunile pe care stilistii le sfătuiesc pe proprietarii de obraji plini și fruntea joasă.

  • Asimetria este o soluție originală, interesantă și proaspătă, care vă permite să vă întindeți fața și să vă armonizați forma. Tunsorile asimetrice pot fi extreme și mai degrabă restrânse, astfel încât toată lumea poate alege o opțiune la gustul său. Poate arata ca o tunsori complet scurte, si cele care combina parul de lungime medie si scurta.
  • Templul ras este un adaos îndrăzneț și elegant pentru orice tunsoare care, printre altele, vă va ajuta să decorați corect o față rotundă.
  • Tunsul "bob" - aceasta este o altă opțiune extrem de relevantă pentru o față rotundă. Volumul în acest caz este concentrat pe partea de sus, astfel încât aceste tunsori arata foarte bine. Ele sunt alese atât de femei cât și de fete mai în vârstă - "bob" a devenit mult timp un clasic al tunsorilor scurte și nu-și pierde relevanța.
  • Flanșa oblică este o opțiune mult mai eficientă pentru proprietarii unei fețe rotunde decât o dreaptă obișnuită. Lanțurile tăiate în diagonală leagă vizual fața. Cu toate acestea, nu ar trebui să faceți o astfel de bang prea luxuriantă, astfel încât să nu obstrucționeze prea mult fața.
  • Masa cascadă este o opțiune bună pentru o față rotundă, dacă efectuați corect o astfel de tunsoare. Este necesar să se realizeze coafura maximă de splendoare de sus și pe laturi, dimpotrivă, se elimină excesul de volum. Această tunsoare este cea mai potrivită dacă aveți păr subțire.
  • Tunsul "Pixie" poate fi, de asemenea, o soluție bună, deoarece accentul se pune pe firul frunții. Datorită acestui aspect, fața ta va arăta mai armonioasă. Tunsul este potrivit atât pentru parul drept cât și pentru părul curl.
  • Scările de la scară, debutul și rapsodia sunt de asemenea potrivite datorită faptului că firele se disting de pe față. În același timp, este important să alegeți lungimea potrivită pentru acestea și să faceți corect filigranul.
  • Dacă aveți părul perfect drept, puteți veni cu bretele drepte, dacă este cât mai scurt posibil - 3-4 cm de păr vă va permite să vă bateți forma feței și să creați o imagine elegantă.

  Cum de a face scurt?

  Multe femei doresc să facă părul tăiat cât mai scurt posibil - pentru unii, aceasta este o parte a imaginii, în timp ce altele doresc să-și îmbunătățească părul după deteriorare sau pur și simplu petrec mai puțin timp pe îngrijire și stil.

  Tunsorile scurte sunt întotdeauna elegante. Dar dacă aveți de-a face cu un tip rotund, trebuie să alegeți foarte atent forma tunsoanei.

  Luați în considerare tehnologia de execuție a celor mai populare tunsori scurți care vă sunt potrivite.

  Tunsul Pixie este o formă de piramidă: pe fiecare parte și pe partea din spate a capului, firele sunt scurte, iar în partea de sus sunt lăsate lungi. Le puteți piepta atât drept, cât și în lateral. Luați în considerare instrucțiunile pas cu pas pentru a efectua o astfel de tunsoare scurtă.

  • Tot părul este pieptănat și apoi împărțit cu ajutorul a două părți. Cea frontală merge de la frunte la coroană, iar cea radială trece de la o ureche la cealaltă.
  • Zonele de deasupra urechilor de pe laturi sunt divizate în diagonală. În partea inferioară a părului sau curățată în scurt timp cu foarfece sau cu o mașină de ras. Este necesar ca lungimea părului să scadă spre partea din spate a capului.
  • Apoi strângeți partea superioară din ambele părți puțin mai mult.
  • În partea din spate a capului, trebuie să luați părul în straturi orizontale subțiri și să-l tăiați astfel încât lungimea firelor să crească treptat pe măsură ce se mișcă în sus - astfel încât părul va repeta forma capului.
  • În partea de sus a părului este împărțit în două jumătăți, ottyagivat la un unghi drept și forfecare diagonală în direcția de la ureche la frunte. Lungimea poate varia în funcție de efectul pe care doriți să îl obțineți.
  • Se acordă o atenție individuală părților de păr de pe față - trebuie să le facă foarte atent. De obicei, acestea sunt forfecate în linie dreaptă.

  "Bob" - aceasta este una dintre puținele tunsori, care se recomandă să faci acasădacă aveți vreo experiență cu foarfecele. Această tunsoare este foarte simplă, dar se potrivește perfect și sub fața rotundă. Diagonalitatea geometrică vă permite să evidențiați obrajii și să eliminați accentul de pe obraji. În plus, datorită formei sale simple netede, tunsoarea este perfectă pentru femeile cu trăsături mici ale feței: atenția va fi plătită în mod special pentru tine, și nu pentru părul tău. Efectuarea unei "fasole" clasice implică mai mulți pași.

  • Părul este împărțit în șapte părți: unul în partea de sus, două lângă temple, două în partea din spate a capului și două lângă gât.
  • Mai întâi tăiați zona în apropierea templelor. Părul trebuie să meargă în diagonală: cele mai lungi fire vor fi pe față, iar în direcția spatelui trebuie să le scurtezi treptat. Precizia și precizia sunt importante în execuție.
  • Zonele din apropierea gâtului trebuie să fie tăiate la fel de scurte - câteodată chiar folosesc o mașină de ras.
  • Pe partea din spate a capului dvs. trebuie să faceți o tranziție treptată, astfel încât vârful părului să formeze un arc neted. Pentru a face acest lucru, luați firele orizontal și aliniați unul la altul.
  • În cele din urmă, este timpul să taie părul deasupra. Ele trebuie să continue la cele două diagonale din lateral și să se conecteze exact în mijloc. Aici firele vor fi mult mai scurte decât templele.

  "Debut" este o tunsoare stratificată, caracteristica distinctivă a căreia este un design special al firelor din apropierea feței. Acestea sunt tăiate astfel încât să rotunjească conturul feței într-un arc: tocmai din acest motiv "debutul" ascunde atât de bine obrajii. O scurtă versiune a acestei tunsoare se poate face prin tăierea părului într-un anumit fel.

  • Parul este împărțit în patru părți condiționate: față, spate și lateral. Începeți să tăiați laturile.
  • Pe fiecare parte, trebuie să luați părțile orizontale ale părului: doar trei straturi sunt suficiente pentru o versiune scurtă. Fiecare strat superior ar trebui să fie puțin mai scurt decât partea de jos. Pentru a face firele să pară aproape de față, se face o versiune ușoară.
  • Apoi, părul este tăiat pe spatele capului în același mod. Este important ca diferența dintre straturile de păr să nu fie mai mare de câțiva centimetri - diferența minimă vă va permite să creați o formă îngrijită.
  • Capul capului este tăiat unul câte unul, trăgând părul la un unghi drept cu toroane mici, apoi lăsați-l unul cu celălalt. Lungimea trebuie să fie puțin mai mică decât lungimea de pe partea superioară din lateral.
  • În partea superioară și în spate și puteți face o diluare ușoară pentru a elimina volumul excesiv - astfel încât tunsul va avea o formă frumoasă rotunjită.

  Cu sau fără breton?

  Bretele drepte nu merg prea de fete cu un tip rotund: linia orizontală extinde în continuare fruntea. În plus, bretonul mediu și lung acoperă o mare parte a feței, făcând-o efectiv mai largă.

  Cu toate acestea, aceste restricții - nu este un motiv pentru a abandona coafura cu un bang.

  Puteți lua în considerare tot felul de bretonuri oblice lungi. Dacă vă periați părul pe o parte, veți crea asimetria necesară și orientarea orizontală a coafurii: astfel încât fața se va întinde vizual.

  Bretele oblice pot fi introduse cu succes în aproape orice tunsoare, ceea ce implică o gradare a lungimii: nu este potrivit decât sub clasicul "pătrat", dar, în principiu, nu este recomandat să faceți pentru o față rotundă. În alte cazuri, bretonul oblic nu este numai opțiunea reală, ci și foarte convenabilă: crește ușor, iar dacă doriți, puteți mereu să o pieptești înapoi.

  Bretele de arc foarte scurte sunt o altă opțiune bună.

  Din cauza lungimii mici a bretonului, se va părea că fruntea ta este mai mare: pentru aceasta, firele din centru nu trebuie să fie mai mari de 3-4 cm.Datorită faptului că laturile bangului vor fi prelungite, vă veți acoperi puțin fața pe margini.

  În combinație cu firele din față bine formate într-o tunsoare, acest lucru va da efectul dorit și vă va permite să armonizați forma feței.

  Dacă neglijența deliberată este apropiată de dvs., ar trebui să încercați cu siguranță un burete sfâșiat sau copios.

  Ideea ei este că firele scurte și mai lungi se vor stratificat unul peste celălalt. Acest lucru va crea un efect interesant și, cel mai important, linia va înceta să fie exact orizontală, astfel încât o față rotundă să arate mai bine.

  Această variantă de breton este bine combinată cu o mică asimetrie: de exemplu, pe o parte, bretonul poate fi tăiat scurt, iar pe de altă parte, poate deveni mai lung și se poate transforma treptat într-o coafură.

  Nuanțe și secrete

  Tipul feței nu este singurul punct care trebuie luat în considerare atunci când alegeți potrivirea potrivită. Vârsta și tipul corpului vor fi, de asemenea, importante. Familiarizați-vă cu secretele coafurii perfecte în funcție de totalitatea tuturor criteriilor, determinând cea mai reușită opțiune pentru dvs.

  Femei peste 50 de ani

  Femeile adulte pot fi deosebit de dificil de a alege o tunsoare - opțiunile creative neobișnuite arată prea tânără, iar modelele clasice adaugă vârsta. În plus, este adesea pe fața rotundă că schimbările de vârstă devin evidente destul de devreme: după 40-45 de ani, ar trebui să vă gândiți la o coafură care să vă ascundă defectele și să sublinieze avantajele. Femeile peste 50 de ani doresc o tunsoare pentru a se încadra armonios în imaginea lor, arata modern, dar în același timp solidă și elegantă.

  Este necesar să se abandoneze templele ras și bretonurile scurte - aceste opțiuni arată îndrăzneț și proaspăt, dar este puțin probabil să se potrivească femeilor de vârstă mijlocie. Luați în considerare același lucru este scurtat "bob" și tunsori pe baza acesteia. "Bob" este potrivit pentru toate tipurile de păr, pare destul de restrâns și tradițional, și datorită faptului că părul este tăiat în diagonală pe laturi, acesta strânge perfect vizual contururile faciale, permițându-vă să ascundeți schimbările legate de vârstă.

  În plus, "bob" arata cel mai bine cu o bretonă lungă oblică, care este foarte potrivită pentru o față rotundă și conferă coafurii un aspect neoficial, informal.

  Doamne curvy

  De asemenea, fetele pline nu sunt doar tunsori. Merită să fie ghidată de două reguli de bază. În primul rând, tunsoarea ar trebui să întindă vizual fața, să-l subțiințeze și să accentueze pomeții - toate recomandările pentru o față rotundă sunt deosebit de importante pentru tine. În al doilea rând, este necesar ca tunsoarea să fie bine combinată cu figura dvs., creând o siluetă proporțională armonioasă. Aceasta înseamnă că este mai bine să renunți la coafuri netede și să nu alegeți opțiuni cu o singură lungime de păr - aveți nevoie de un volum suplimentar.

  "Cascade" și orice alte tunsuri stratificate vă vor potrivi.

  Datorită diferitelor lungimi de păr, acestea vor crea o coafură luxuriantă care se va potrivi perfect într-o figură completă. Pentru a ascunde obrajii și pentru a schița conturul feței, trebuie să lucrați cu atenție părțile frontale ale părului. Filmarea cu lumină potrivită pentru fetele pline va crea efectul neglijenței deliberate.

  Stilul elegant și strict va sublinia, cel mai probabil, formele voastre volumetrice și coafurile moi și pufoase, dimpotrivă, nu vor atrage atenția asupra defectelor figurii.

  fete

  Fetele merg la aproape orice tunsoare: cel mai important lucru este să țineți cont de toate sfaturile pentru o față rotundă. Cu toate acestea, tinerii refuză adesea tunsori tradiționale simple care par plictisitoare. Foarte des, fetele preferă templele rase sau spatele capului, care pot fi combinate cu succes cu tunsoriile pixie sau bob. Sunt de asemenea relevante tot felul de bretonuri interesante: deși pentru o față rotundă alegerea lor este limitată, bretonă oblică și foarte scurtă, cu un anumit aspect de styling îndrăzneț și modern.

  Fetele adolescente foarte adesea doresc să apară mai în vârstă și o tunsoare scurtă poate ajuta. În aceste scopuri, nu este necesar să se aleagă tunsori sau variante graduale care implică geometria diagonală de jos în sus în direcția de la gât la față. Este mai bine, dimpotrivă, atunci când fața are un fir mai lung, iar în spatele lui este mai scurtă: acest lucru vă permite să evidențiați în plus pomeții și face fața mai matură. Clasicul "pătrat" ​​și o scară scurtă care încadrează cu ușurință fața arată, de asemenea, bine.

  Exemple frumoase

  Tunsorile la modă pentru femei sunt foarte diverse. Înainte de a alege este important să intri în toate detaliile, să vă gândiți la vederea din față și din spate. În alegerea dvs. merită să faceți un început nu numai pe tipul feței dvs., ci și pe condiția părului, figura și vârsta.

  Dacă nu ați hotărât încă o scurtă durată, luați în considerare exemplele elegante de inspirație.

  • Frizerie "bob" pentru parul scurt cu breton oblic - aceasta este o opțiune foarte convenabilă. În funcție de imaginea dvs., aceasta poate arăta atât îndrăzneață cât și tradițională. În plus, această tunsoare aproape că nu necesită stil: și curul, și parul drept se află în ea bine. În cele din urmă, bretonul oblic creează o asimetrie importantă pentru o față rotundă, iar dacă se plictisește, lungimea o ușurează să o pieptească înapoi sau să o înjunghie.
  • Tunsul Pixie vine pe o față rotundă datorită faptului că în zona templelor părul este tăiat cât mai scurt posibil și, pe lângă acesta, creează un volum mic. Această geometrie vă permite să vă întindeți vizuale vizual și să îi dați o contur mai clar. În plus, o tunsoare neobișnuită arată jucăușă și vă va permite să arătați mai tânăr decât anii săi.
  • Tunsoarea "debut" este potrivită pentru cei cărora le place stilul volumetric. Și, de asemenea, este o opțiune indispensabilă pentru proprietarii de păr cret. Volumul suplimentar, care dă o tunsoare graduală, face ca fața să pară mai lungă. Rolul principal în această tunsoare este jucat de firele care alcătuiesc fața: acestea sunt împodobite într-un arc, care vă permite să creați un aspect elegant, să ascundeți obrajii și să accentuați bărbia.

  Puteți afla mai multe despre tunsoarele scurte pentru o față rotundă în acest videoclip.

  Scrieți un comentariu
  Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

  modă

  frumusețe

  relații