T-shirt

Cum sa firati un tricou?

Cum sa firati un tricou?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Recomandări de călcat
 2. Tipuri de țesături
 3. T-shirt stiluri
 4. Ce să faci în absența fierului?
 5. Îngrijirea corectă

T-shirt - cea mai obișnuită formă casual de îmbrăcăminte. Ei îl poartă în mod diferit: sub îmbrăcăminte sau pe partea de sus a corpului, fără alte lucruri suplimentare. Nu contează dacă sunteți acasă sau la serviciu, jucați sporturi sau doar rămâneți în vacanță, întotdeauna doriți să rămâneți ordonat. Și pentru ca lucrurile să rămână în formă pentru o lungă perioadă de timp după spălare sau înainte de utilizare, trebuie să știți câteva reguli de bază care se aplică la călcarea lucrurilor.

Recomandări de călcat

Normele prezentate în acest paragraf nu necesită respectare, ci mai degrabă de natură recomandativă. Cu toate acestea, ei simplifică foarte mult viețile celor care încep să le urmeze. Procesul de călcare va fi mai confortabil, plăcut și corect.

Să ne ocupăm de sfaturile principale:

 • fier doar pe o suprafață plană, moale;
 • nu lăsați fierul nesupravegheat;
 • nu țineți fierul fierbinte timp îndelungat pe o zonă de îmbrăcăminte;
 • aveți nevoie să firați numai lucruri curate, de preferință semi-umed după spălare, deoarece astfel de haine sunt mai ușor de fier și să își mențină mai bine aspectul;
 • studiați eticheta pe haine, va ajuta să nu stricați lucrurile și să știți exact tipul de tricouri de țesături;
 • călcați tricoul din interior;
 • obiectele prost spălate sau uzate nu sunt recomandate pentru fier, pentru a evita petele;
 • Tricou, care pentru o lungă perioadă de timp a fost cruțat după spălare, trebuie mai întâi să umezi;
 • mânecile trebuie să fie călcate pe o duză specială, într-o mișcare circulară pentru a evita săgeți, îndoiri și îndoiri;
 • mai întâi trebuie să găsești micile detalii, apoi baza, strict pe lungimea tricoului, evitând întinderea;
 • Se recomandă să vă călcați, altfel există șansa de a fi ars;
 • lucrurile călcate ar trebui să fie stocate pe un cuier sau să așteptați până când se răcește și cu atenție îndoite în dulap.

Puteți adăuga alte caracteristici, pentru care veți putea simplifica procesul de călcare. Dar mulți, în timp, ei înșiși găsesc reguli potrivite pentru ei înșiși și pentru lucrurile lor și îi urmează în viitor.

Tipuri de țesături

Tehnologia de călcare depinde de tipurile de țesături. Pentru a nu strica lucrurile tale preferate, trebuie să știi câteva trucuri.

 • Bumbac. Cea mai nepretentioasa tesatura. Dacă există culori tipărite sau întunecate, se recomandă călcarea din partea stransă, în alte cazuri este posibilă și cu fața. Dacă tricoul este uscat, atunci pur și simplu aburi, în absența acestei funcții, acoperim cu tifon umed și fier. Folosit la temperaturi ridicate (170-200 grade) și abur.
 • Viscoză, mătase. Acestea sunt țesături care necesită o manipulare atentă, nu sunt recomandate să se fierbe, puteți doar să atârnați peste apă fierbinte. Dar, dacă aveți nevoie de accident vascular cerebral, atunci fierul doar din partea stransa, folosind nasul de fier. Nu ar trebui să firați locurile care nu au nevoie de ea, deoarece cu o cantitate mare de pete de umezeală ar putea să rămână. Modul de mătase nu este mai mare de 100 de grade (de preferință 60-70), iar aburul nu este utilizat. Pentru viscoză, temperatura trebuie să fie puțin mai mare (120 grade), iar cantitatea de abur trebuie să fie minimă.
mătase
viscoză
bumbac
 • Poliester. Materialul sintetic, adesea articole sportive, este mai bine să se agite și să se închidă la uscat. Călcarea unor astfel de tricouri ar trebui să fie pe o parte greșită, acoperită cu tifon. Poliesterul nu tolerează căldura, se poate topi. Materialul trebuie să fie călcat în mătase, fără să atingă hainele și fără abur. Pentru a păstra în formă călcatoare, puteți rola într-o rolă.
 • Tricotaje. Nu are nevoie de călcare mai ales, dar pentru ca lucrurile să rămână în stare bună mai mult timp, este mai bine să pur și simplu aburi de pe față sau să utilizați temperatura medie fără a vă întinde atunci când călcați.Îmbrăcați cămașa peste umerii sau rolați-o într-o rolă.
tricotaje
poliester

T-shirt stiluri

Nu toate tricourile sunt călcate de regulile generale. Pentru a nu netezi de multe ori și pentru a păstra forma hainelor, este necesar să înțelegem unele dintre nuanțe, inclusiv în stilul tricourilor.

 • Cu guler și manșete. Tehnologia de călcat este mai complicată decât cea clasică: mai întâi cămănăm mici detalii, strict de la margine la mijloc, îndreptăm gulerul, astfel încât nu există coturi, folosim tifon, restul tricoului este călcat conform regulilor generale. Pentru a păstra forma în formă de guler, puteți utiliza amidon sau un spray pe bază de amidon.
 • În formă de T. Un tricou asemănător cu litera "T" poate fi atât cu mâneci lungi, cât și cu mâneci scurte. Inițial călcăm mânecile, apoi partea din față a cămășii, apoi partea din spate. Dacă există vreo decorare suplimentară, ne cărăm numai din partea greșită.
T
Cu guler și manșete
 • Cu o imprimare. Acestea sunt tricouri mai complexe, dar ele sunt luminoase și tinerețe. Acestea ar trebui să fie călcate numai din partea greșită, fără a atinge imprimarea cu fier.

Puteți pune o hârtie albă sub imprimantă pentru a evita imprimarea pe partea opusă sau pentru a pune murdăria pe fier și pe tricou.

 • Cu pietre și paiete. Pietrele sunt un accesoriu capricios, deci trebuie să firiți ușor tricoul din partea greșită, apoi partea din față este aburită.
Cu pietre și paiete
Cu imprimare

Ce să faci în absența fierului?

Nu întotdeauna la îndemână poate fi un fier, dar vreau să fiu curat tot timpul. Există câteva sfaturi despre cum să ieșiți din situație.

 • Umpleți baia cu apă fierbinte, agățați tricoul peste baie. Aceasta este metoda cea mai lungă, cel mai bine este să-l cheltuiți noaptea.
 • Turnați apă fiartă într-o cană de fier și călcați zonele cu probleme.
 • Dacă în mașina dvs. de spălat sunt instalate modurile de "uscare" sau "fără pliuri", atunci acesta este un alt mod de a face fără călcat. Cu toate acestea, astfel de moduri sunt adesea imposibil de utilizat, datorită vitezei ridicate pe o mașină de scris, lucrurile se pot deteriora rapid.
 • Presărați hainele cu apă și uscați.
 • Se amestecă în aceeași cantitate de soluție pentru a înmuia lenjeria, oțetul și apa, presărați un tricou și așteptați până se usucă.
 • Dați-vă mâinile, puneți tricoul pe o suprafață plană, lămâiați-l cu palmele ude.
 • Spray apă pe un tricou, pune-l pe tine și lăsați-l să se usuce pe corp.
 • Puneți un tricou pe un prosop umed, așteptați până când acesta este netezit și agățați-l pe un cuier.
 • Împingeți tricoul, plasați-l pe o suprafață plană și apăsați-l cu ceva greu.

Îngrijirea corectă

Nu numai călcarea poate să economisească sau să deterioreze produsul. Pentru a-și transporta lucrurile preferate mai mult, au nevoie de îngrijire din momentul spălării.

Verificați eticheta, de obicei tricourile sunt spălate la o temperatură de 40 de grade, dacă produsul este cu un model, atunci ar trebui să fie pornit pe partea greșită. Îmbrăcați hainele pe o frânghie, încercând să nu folosiți cleme.

Apoi continuați să călcați, luând în considerare toate criteriile descrise mai devreme. De asemenea, tricoul poate fi păstrat în stare bună dacă este îndoit. Este mai bine să îndoiți tricourile unul pe altul sau să atârnați pe umerase. Urmând astfel de reguli simple, va fi posibil să nu vă împărțiți cu lucrurile preferate pentru o lungă perioadă de timp.

Cum să călcați un tricou cu aplicație, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință.Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații