Coaserea și decorarea hainei

Confectionarea de costume de baie pentru gimnastica ritmica

Confectionarea de costume de baie pentru gimnastica ritmica

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Cum de a construi un model?
 2. material
 3. Cum să coase un model pentru spectacole?
 4. Maestru de clasă

Fetele care se angajează în gimnastică ritmică trebuie în mod necesar să aibă propriile forme de îmbrăcăminte - un costum de baie special. Este posibil să aveți nevoie de mai multe costume pentru performanță, totul depinde de numărul de numere furnizate și aceasta este deja o cheltuială a bugetului pentru întreaga familie.

Poate fi cusut acasa cu o masina de cusut, tesatura si model de costum de baie pe mana.

Cum de a începe să creați un costum de baie? Titlul următorului capitol va fi prima foaie de înșelătorie pentru mamele ale căror fiice sunt implicate într-un astfel de sport.

Cum de a construi un model?

Modelul poate fi obținut în trei moduri:

 • Pregătiți desenul. Jumătate și jumătate de talie - măsurători care vor ajuta la determinarea modelului dimensiunii dorite.
 • Desenul poate fi obținut dacă descrieți vechiul costum de baie (după ce l-ați întors). Această metodă de obținere a modelelor are dezavantaje: cusăturile interferează cu elaborarea corectă a schemei.
 • Desenarea corectă costumele de baie primesc cu ajutorul modelelor de auto-construire.

Ce dimensiuni ar trebui eliminate pentru a construi un șablon de costum de baie?

Condiții de dimensiune:

 • O - circumferință;
 • D - lungime;
 • W - lățime;
 • (O) Neck;
 • (O) Piept;
 • (O) Talia;
 • (O) de-a lungul marginii de jos a chiloților de costume de baie (nu trebuie confundată cu șoldurile);
 • (O) mâinile (aparatul de croitorie trebuie să treacă prin punctul superior și zona axilică);
 • (O);
 • (O). (Măsurarea este îndepărtată fără tensionarea centurii).
 • (D) umăr. Merka se termină unde se termină umărul;
 • (D). Merka este îndepărtată din punctul în care umărul sa încheiat;
 • (III) înainte (măsura luată între mâini);
 • (Iii) spatele (măsurarea se face similar cu partea din față și se adaugă 3-4 cm);
 • (Sh) din față. Linia rulează aproximativ 5-6 cm. Sub circumferința de pe marginea chiloților;
 • (Sh) din spate;
 • (E) față (măsurată de la punctul înalt al umărului până la talie);
 • (D) înapoi (măsurarea este redusă cu 1 cm);
 • (D) (de la axilă până la talie);
 • (D) chiloți (măsura poate fi luată pe chiloții obișnuiți cu talie înaltă (nu șnur));
 • (Ш) a umerilor (banda trece prin nivelul inferior al unui umăr, al șaptelea vertebră de col uterin și nivelul inferior al celui de-al doilea umăr).

Fotografia arată cum sunt efectuate toate măsurătorile.

Șablon față și spate

 • Puneți o etichetă pe hârtie. În partea verticală în jos, construiți două segmente egale cu 1,5 cm și 5 cm.
 • Opriți orizontal următoarea măsură: (Ш) umăr minus 2 lungimea umărului și împărțiți-l cu 2. Din marcajul rezultat, coborâți perpendicularul (2-3 cm) și trageți o linie (primim umărul).
 • Din punctul de sus al umărului, puneți numărul măsurii 7 și țineți linia.
 • Pe linia rezultată să amânați următoarele măsurători: № 7, 8. Obțineți linii de talie pentru părțile principale.
 • Talpa circumferinței împărțită la 4. Rezultatul este amânat ca un segment de la mijlocul costumului de baie până la punctul 8.
 • De la marca 8 în sus, puneți numărul măsurii 9 (lungimea laturii). De la marca 8 în jos pentru a pune numărul de măsură 10. Un exemplu de cum ar trebui să arate construcția ar fi dat în fotografie.
 • În continuare, circumferința pieptului, circumferința de-a lungul marginii de jos a chiloților, împărțită la 4. Din mijlocul costumului de baie, prin punctele deja obținute, amânați rezultatele și trageți linii orizontale. Acestea vor fi liniile pieptului și nivelul chilotului. Descrieți linia laterală.
 • De la linia circumferinței de pe marginea de jos a chiloților în jos perpendiculară 5-6 cm în jos și trageți o linie orizontală. Din mijlocul costumului de baie spre dreapta pentru a amâna: (cu atenție dimensiunea lățimii față și spate a chilotului împărțită la 2).
 • Prin eticheta de jos pentru a amâna un segment egal cu 2,5 cm. Acesta va fi un picioare (bucata de patch-uri în chiloți pentru a ușura mișcarea și a menține corpul curat). Desenați o linie de chiloți pe un costum de baie.

Acum este necesar să faceți un desen armei:

 1. (D) împărțiți umerii în 2 segmente egale și coborâți perpendicularul la 5-6 cm și trageți o linie orizontală.
 2. Formula: (Ш) înainte și înapoi / 2. Amânarea rezultatelor primite ca segmente. Ar trebui să existe două etichete (diferența dintre ele este de aproximativ 1 cm). Desenați două linii netede.

Desene ale părților principale sunt pregătite.

Toate construcțiile frontale se potrivesc în modelul spătarului. Mai întâi, conturul din spate este tăiat. Schema spatelui ar trebui să fie redesenată pe hârtie nouă, apoi să se taie conturul frontal al costumului de baie.

Modelul manșonului

Desenul manșonului include 2 măsurători: o măsură (O) a brațului și (D) un indicator al manșonului. Un tricou regulat vă va ajuta să determinați înălțimea mânecilor.

Modelul este construit destul de simplu. Fotografia de mai jos ilustrează toate construcțiile. Desenul manșonului este ca un trapez inversat. Mormanul de mâneci se bazează pe exemplul unei fotografii.

Fusta modelului

Fusta pentru un costum de baie se aseamănă cu hainele tăiate pe jumătate:

 1. În funcție de modelul pregătit pentru față și spate, alegeți jumătatea lățimii locului în care fusta va fi cusută.
 2. Pe hârtie, țineți orizontal. Puneți perpendicularul la 2-3 cm în jos și faceți un semicerc cu compase (raza fustei este egală cu lungimea fustei).

Pattern fusta gata.

material

Există anumite reguli și cerințe pentru costumele de croitorie pentru gimnastica ritmică. Una dintre primele cerințe se referă la alegerea materialului.

Potrivit cerințelor comisiei judiciare, partea principală a costumului gimnastei nu ar trebui să fie fabricată din țesături transparente. Regiunea corpului până la costumul de baie în piept este tăiat în mod necesar din materiale dense.

Ce țesătură de a alege ca material principal și ce să cumpărați pentru a termina costumul de baie?

Materialul de bază trebuie să fie bine întins și să fie rezistent la umezeală. Designeri profesioniști recomandăm căutarea unui biflex.

Biflex - tesatura tricotata care indeplineste toate cerintele. Costume de baie din supplex se potrivesc bine pe figură. Grație unor figuri de gimnastiți se subliniază materialul mat. Genialul va da expresivitate și eleganță costumului. Fabricul este perfect combinat cu alte materiale.

Guipure este o țesătură delicată și frumoasă, cu un model. El joacă rolul său special. Se folosește ca ornament pe un costum de baie sau se taie mâneci. Costumele cu ornamente de guipure sunt deosebit de chic și romantic.

Catifea - materialul nobil care are o gramada moale scurta. Dintr-o țesătură densă iridescentă coase atât costumul de baie în sine, cât și combinați-l cu alte materiale. Aplicatele de catifea pe un costum de baie sunt un decor uimitor pe un costum.

Cum să coase un model pentru spectacole?

În orice sport există întotdeauna multe spectacole și concursuri. Pentru astfel de evenimente, gimnastele au un costum care este folosit doar pentru spectacole. Costumele sunt decorate cu elemente decorative mai luminoase și mai scumpe, se folosesc țesături strălucitoare.

Coaseți un costum de baie pentru a vă prezenta într-un mediu relaxat. Dacă permiteți înregistrarea unui apartament, atunci când faceți un costum, mama și fiica sunt mai bine lăsați singuri în cameră. Acest lucru vă va ajuta să faceți liniștit asamblarea și să efectuați cu atenție toate operațiile de coasere și să discutați decorul costumului.

Pentru a coase o rochie pentru performanțe, cu excepția tuturor punctelor de mai sus de la începutul articolului, veți avea nevoie de decorații decorative (dacă există) și accesorii de cusut. O clasă principală detaliată privind realizarea unui costum de baie va fi prezentată mai jos.

Atenția ar trebui să se concentreze numai asupra unui singur punct. Aplicarea sau altă finisare a costumului trebuie efectuată mai întâi (atâta timp cât costumul de baie se află într-o etapă preliminară înainte de asamblare). Acest lucru vă va permite să faceți decorul mai precis și cu precizie.

Maestru de clasă

Clasa de master include toate instrucțiunile detaliate pe baza modelului, care pot fi construite din primul nostru capitol:

 • Pregătiți tot ce aveți nevoie pentru tăiere și coasere.
 • În orice costum de baie există un alt detaliu de neînlocuit. Pe părțile principale ale costumului de baie, redresați bustul (partea inferioară a chiloților). Două părți desenate lipici guma. Tăierea tălpii se face într-o singură copie.
 • Separați separat gura de deschidere principalele detalii.
 • Următoarea etapă de cusut va fi tăiere. Materialul pliat de-a lungul firului lobului. Toate modelele se înțepesc cu pini pe material. Designul feței, spatelui și fustei trebuie să se afle pe pliul țesăturii. Tăiați toate părțile costumului de baie cu cote de cusătură.
 • Cot de costum de baie de jos și coase pe masina. Acum e rândul tălpii. Gusset este tăiat într-o singură copie. Lățimea picioarelor care urmează să fie procesate cu o cusătură zig-zag, secțiunile deschise ale lungimii picioarelor vor merge la cusătura.
 • Gusset atașat la partea din spate a costumului de baie. Acesta este un loc extrem de incomod pentru așezarea cusăturii mașinilor, așa că se recomandă să lipiți picioarele de la costum de baie mai departe de secțiunile deschise în plus.

Deschideți felii de picioare care pot fi procesate în două moduri:

 1. Pentru a deschide secțiunile deschise pe partea neagră a costumului de baie, fără a se încleia și coase coaserea zig-zag pe o cusătura sau procesa-o pe overlock.
 2. Muchiile de la marginea piciorului trebuie cusute în tiv și trebuie așezate cusătura mașinii.

Cum de a coase o gusa pe un costum de baie? Urmăriți tutorialul video.

stânga:

 • Edge fusta cusătură în tiv cu o tăiere închisă. Apoi, trageți fusta în locul dorit de pe costum de baie. Coaseți o fustă pe mașină.
 • Secțiuni laterale ale mânecilor pentru combinarea, măturați și blițați. Partea inferioară a mânecilor pentru a coagula și cusătură cu o tăietură închisă;
 • Cusătură secțiuni umăr de costume de baie. În brațul costumului, mătureți mânecile. Faceți un costum de baie potrivit. După montarea mânecilor sunt cusute cu mașina.
 • Tratam gatul întorcându-ne.

Costumul este gata.

Dacă urmați cu strictețe instrucțiunile pas cu pas, croirea unui costum de baie pentru gimnastica ritmică nu este dificilă, chiar și pentru începători. Articolele de artizanat, susținute de o bună dispoziție, vă vor permite să creați capodopere pentru pregătirea și performanțele de gimnastică ritmică. Începuturi reușite și succes în executarea tuturor operațiunilor de cusut.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații