jachete

Cum se spală un sacou într-o mașină de spălat-mașină?

Cum se spală un sacou într-o mașină de spălat-mașină?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Ce fel de sacou poate fi spălat într-o mașină de spălat?
 2. Pregătirea și îndepărtarea petelor
 3. Alegeți un program și o temperatură
 4. Procesul de spalare
 5. Căi alternative
 6. Sfaturi utile

În sezonul rece, îmbrăcămintea de exterior se murdărește adesea și pare a fi neplăcută. După ploaie sau zăpadă, pe jachete apar pete care nu sunt atât de ușor de îndepărtat. Nu vreau să merg în restul sezonului într-o jachetă poluată, există o singură cale de ieșire - să o spăl acasă.

Cum să spălați corect o jachetă într-o mașină de scris, care poate fi spălată cu o mașină de scris și care nu merită? Veți găsi răspunsuri la aceste și la multe alte întrebări din materialul nostru.

Ce fel de sacou poate fi spălat într-o mașină de spălat?

În toamnă și iarna purtăm veste frumoase și calde cu blană, din țesături de ploaie sau, de exemplu, cu climatizare, care au nevoie de spălare amănunțită de primăvară. Desigur, produsele care sunt fabricate din țesătură hidrofugă nu sunt atât de repede murdare. Dar, din păcate, multe produse după o plimbare pe vreme rea și complet uscate din ploaie sau zăpadă, dobândesc pete care nu sunt atât de ușor de îndepărtat. Există o singură cale de ieșire - spălarea unui sacou sau a unui parc.

Pentru a spăla o iarnă suflat, bolonevuyu sau sacou de toamnă impermeabil, desigur, puteți acasă, de exemplu, într-o mașină de spălat.

Dar este important să ne amintim că produsele cu ce fel de umplutură pot fi spălate și cu care nu merită

 • articol de la holofiber ușor de spălat în mașina de spălat cea mai obișnuită. Este important să rețineți că trebuie să țineți cont de toate caracteristicile sacoului și să studiați cu atenție toate etichetele, astfel încât să nu existe alunecări în ceea ce privește modul de spălare și temperatura apei.
 • Jachete de impermeabil de asemenea, ușor de spălat la domiciliu.
 • Bolonyev sau nailon șoferii pricepuți spală cu blîndețe jacheta într-o mașină de scris și nu sunt la fel de capricioși ca și alte tipuri de îmbrăcăminte exterioară.
 • Amintiți-vă că jachetele sau parcuri cu inserții din piele, este mai bine să nu se spele cu inserții metalice într-o mașină de scris, ci să le transporte la curățare uscată, unde profesioniștii pot face față problemei rapid și eficient.
 • În plus, este important să ne amintim că produsele de iarna sau de toamnă ale articolelor de îmbrăcăminte, care au o umplutură specială, nu preamestecați în pudră. De obicei, mulți care se tem că petele de pe sacou vor rămâne după spălarea mașinii.

Este mai bine să pregătiți în mod corespunzător chestia de spălare și apoi să puteți scăpa cu ușurință de poluare.

Pregătirea și îndepărtarea petelor

Înainte de a trimite produsul direct la tamburul mașinii de spălat, trebuie să îl pregătiți corespunzător pentru procesul de spălare, altfel puteți strica lucru:

 • După cum sa menționat mai sus, înainte de a începe să spălați, ar trebui să examinați cu atenție eticheta sacoului, care stochează toate informațiile importante.
 • Mânecile sacoului și gulerului se murdăresc cel mai adesea. De regulă, aceste locații de îmbrăcăminte grase sunt dificil de spălat și nu este atât de ușor să elimini petele, mai ales dintr-un sacou negru. Din salinitate salvează adesea detergentul obișnuit pentru spălarea vesela. Aplicați puțin pe un burete curat, frecați petele și veți vedea cât de repede se îndepărtează.
 • Straturile sau mânecile strălucitoare ale unui sacou pot fi spălate cu săpun obișnuit, de preferat cu săpun de uz casnic. Puteți să vă spălați bine zonele eșalonate, să frecați puțin și să o trimiteți direct la toba mașinii de spălat, fără să o spălați. Dacă aveți un săpun special în fermă, care, după cum afirmă producătorii, poate face față cu ușurință diferitelor pete, puteți să-l utilizați.Principalul lucru pe care trebuie să-l amintiți este că astfel de pete pe lucrurile de iarnă nu ar trebui încercate să se îndepărteze cu înălbitor. Pata poate să fi dispărut, însă sacoul își poate schimba foarte mult culoarea și poate fi acoperit cu pete albe sau luminoase.
 • Bărci detașabile, în special din blănuri naturale sau chiar artificiale, este mai bine să se prelege înainte de spălare. Același lucru este valabil și pentru hota: dacă este făcută cu un înveliș de blană, este mai bine să o scoateți. Toate butoanele, încuietorile, butoanele trebuie fixate înainte de spălare și numai apoi trimiteți produsul la tamburul mașinii.
 • În plus,Nu uitați să verificați buzunarele și să puneți tot conținutul. De asemenea, verificați produsul pentru integritate. La urma urmei, găurile mici, cusăturile divergente, butoanele care păstrează "cuvântul cinstit" pot sparge complet și pot deteriora produsul în timpul spălării. Prin urmare, toate problemele minore trebuie eliminate înainte de începerea procesului de spălare.

Alegeți un program și o temperatură

Dacă nu există recomandări specifice pe eticheta produsului pe care este cel mai bine ales modul de spălare, puteți urma regulile generale:

 • Asigurați-vă că alegeți un mod de spălare delicat. Multe mașini moderne sunt echipate cu programe speciale pentru spălarea jachetelor, jachetelor și a altor articole de îmbrăcăminte exterioară. Bineinteles, spalarea cu ajutorul unui astfel de program este mult mai usoara, deoarece producatorii au avut deja grija de calitatea spalarii, iar programul functioneaza in conditii optime de temperatura.
 • Dacă mașina dvs. de spălat nu are un program special, atunci nu ezitați să alegeți modul "Manual" sau modul "Delicate Wash". La temperaturi ridicate, umplutura lucrurilor dvs. preferate se poate deteriora și este puțin probabil să o puteți restabili mai târziu. Temperatura la care vă spălați nu trebuie să depășească 40 ° C, este recomandabil să alegeți 30 ° C.
 • În ceea ce privește rotația, atunci nu puteți exagera. Patru sute de revoluții pe minut vor fi suficiente. Multe produse sunt recomandate a fi presate la o viteză mai mare, de exemplu, cinci sute de rotații pe minut. Amintiți-vă că rotația prea intensă poate deteriora țesătura în sine, precum și umplutura jachetei. Prin urmare, cu cât este mai delicată rotirea, cu atât mai bine.
 • În plus, ar trebui să profitați de funcții suplimentare, cum ar fi "Extra Clătire" sau "Superwash". Aceste moduri suplimentare vă permit să spălați mai bine detergentul și să reduceți riscul de pete pe pulbere. Dacă, totuși, mașina dvs. de spălat nu are astfel de moduri, atunci puteți opri clătina separat încă o dată, astfel încât hota să fie curată. Uneori, după uscare, pe produs se păstrează petele de pe detergent: toate acestea se datorează clătirii insuficiente.
 • Și un alt aspect important care trebuie luat în considerare atunci când se spală un sacou într-o mașină de spălat este detergent. Este mai bine să refuzați pulberile, în special pulberile cu particule de albire. Alegeți un gel sau pulbere lichidă. Este mai bine să nu adăugați înălbitor, mai ales când spălați o jachetă neagră.

Procesul de spalare

Este foarte dificil să spălați o jachetă într-o mașină de spălat automată modernă cu un tambur mic, cu o capacitate mai mică de cinci kilograme. De regulă, chestia este spartă prost. Această nuanță este cu siguranță merită luată în considerare.

În plus, există încă câteva puncte, după cum se spune, trucuri care vă vor ajuta să vă spălați hainele preferate:

 • Dacă jacheta dvs. preferată are o umplutură, de exemplu, din puf sau pene, atunci din cauza ignoranței unor secrete, riscați să stricați produsul. Mulți se plâng că după spălarea materialului de umplutură s-au adunat bucăți în diferite locuri ale sacoului. Pentru a evita acest lucru, trebuie să spălați lucrurile împreună cu mingi de tenis. Bilele vor ajuta în timpul spălării și învârtirii pentru a bate umplutura în așa fel încât să nu-și piardă aerisirea și să rămână uniformă în toată haina.
 • Produsele dintr-un vinificator sintetic, de regulă, nu sunt deformate în timpul spălării. Dar acest lucru nu înseamnă că puteți utiliza condiții de rotație puternică și temperaturi mai ridicate. Încercați să nu stricați chestia, să respectați recomandările generale menționate mai sus.
 • Un astfel de produs ca Un parc care este cusut, de exemplu, folosind nailon are, de asemenea, nevoie de o spălare delicată. Pentru a nu strica și a deteriora lucrurile, merită să se oprească la nivelul minim de centrifugare sau să se abandoneze complet.
 • După ce lucrul este spălat, trebuie să fie uscat în mod corespunzător. În mod ideal, acest lucru se poate face într-un uscător special, în care este prevăzut un mod de acoperire a jachetelor. Dar nu toată lumea are astfel de aparate la domiciliu, deci trebuie să vă uscați totul.

Îmbrăcămintea de exterior de iarnă trebuie să fie uscată vertical, de preferință pe un cuier.

Amintiți-vă că umerii trebuie să aibă dimensiuni normale: nu mai mult, nu mai puțin, altfel lucrurile se deformează în timpul uscării.

În plus, nu ar trebui să uscați chestia peste radiator sau baterie. Este mai bine să faceți acest lucru în aer liber, dar nu într-un soare puternic și ars.

Căi alternative

Dacă nu sunteți fericitul proprietar al unei mașini de scris sau vă este frică să vă spălați jacheta preferată cu acest minunat dispozitiv de tehnologie modernă, atunci am pregătit sfaturi pentru dvs., care vă vor ajuta să restabiliți puritatea manualului dvs. preferat. Gospodinele moderne cunosc numeroase modalități care ajută la curățarea eficientă a gulerului fără spălarea sau curățarea mânecilor. În general, cu alte cuvinte, acasă este destul de posibil să spălați jacheta.

Principalul lucru este să știi cum să o faci corect:

 • Înainte de a începe spălarea mâinilor, amintiți-vă că procesul va fi lung, greu și, desigur, plictisitor. Mai întâi, umpleți baia sau bazinul mare cu apă. Apa nu trebuie să fie prea caldă. Se dizolvă gelul în el sau puteți folosi o pulbere lichidă pentru spălarea hainelor.
 • Împingeți produsul în apă și lăsați-l timp de zece minute. Apoi, folosind un burete obișnuit, începeți să-l frecați în mod constant în afară și apoi înăuntru. Începeți cu zone cu probleme: guler, manșete.
 • Este bine să prespărați zona cu probleme și zonele foarte contaminate cu săpun.
 • După ce procesați cu atenție toată suprafața jachetei, puteți continua să clătiți. Clătirea va avea de mai multe ori, tastând de fiecare dată apă curată. Acest proces este dificil, deoarece greutatea sacoului după o umezire completă crește semnificativ.
 • După clătire, ar trebui să strângeți ușor jacheta astfel încât o parte din apă să fie din sticlă. Pentru a usca produsul trebuie să fie vertical, pe un cuier.
 • Dacă sacoul dvs. preferat are nevoie de curățarea doar a unui guler și a manșetelor, atunci puteți folosi modul obișnuit și ieftin. Cumpărați amoniac și peroxid de hidrogen la farmacie, amestecați în proporții egale. Umeziți tamponul de bumbac cu lichidul rezultat și ștergeți bine suprafața contaminată fără frecare. După o cârpă uscată, ștergeți suprafața tratată și lăsați-o să se usuce complet.

Sfaturi utile

Și câteva sfaturi utile și mai eficiente care vă vor ajuta să vă păstrați jacheta curată. Cineva încearcă să-și spele hainele preferate cu șampon, cineva încearcă să îndepărteze petele în calea bunicii, cine știe să se spele, și știm exact cum și ce trebuie făcut pentru a fi întotdeauna curat:

 • Ștergeți petele de grăsime, astfel încât nu există nici un divorț poate fi o soluție obișnuită de oțet. Într-un pahar de apă caldă, se diluează o linguriță de oțet și o linguriță de sare de mare. Odată ce sarea sa dizolvat complet, puteți umezi un tampon de bumbac în lichid și tratați cu atenție petele. Petele, după spălare, se îndepărtează ușor și în acest fel.
 • O altă modalitate de a elimina petele de grăsime și de transpirație. Într-un pahar de apă, adăugați o linguriță de sare și o jumătate de linguriță de amoniac. Umpleți un tampon de bumbac în soluție și tratați petele. Această soluție ajută nu numai să scape de murdărie, ci și să elimine pata galbenă, care apare uneori după spălare sau uscare necorespunzătoare.
 • Fanii plimbărilor forestiere se confruntă deseori cu o problemă precum petele de smoală pe îmbrăcămintea exterioară. Gudronul de spalare va ajuta la cea mai comuna benzina. Numai după aceea trebuie să ventilați bine jacheta în aerul proaspăt.

Dacă după spălarea jachetei dvs. preferate trebuie să călcați, atunci ar trebui să fie făcut cu un fier cald - temperatura nu ar trebui să fie mai mare de 110 °.

Care sunt secretele spălării jachetelor, puteți învăța din videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații