Jachete din piele

Cum sa netezi o jacheta de piele acasa?

Cum sa netezi o jacheta de piele acasa?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Cele mai bune căi
 2. Metode ineficiente și interzise
 3. Recomandări utile
 4. Prevenirea ridurilor

Pielea este un material practic și durabil care îi permite să fie utilizat pe scară largă la confecționarea articolelor de îmbrăcăminte exterioară. Datorită calităților excelente decorative și jachetele de uzură de înaltă calitate sunt foarte populare și nu ies din moda de mai mulți ani. Cu toate acestea, în timpul depozitării pe termen lung, vătămări și pliuri apar pe lucruri, motiv pentru care problema de netezire a pielii la domiciliu este mai mult decât relevantă.

Cele mai bune căi

Există mai multe metode de uniformizare a jachetelor din piele, iar alegerea uneia dintre ele depinde de calitatea și grosimea materialului, de gradul de vânătăi și de disponibilitatea elementelor necesare.

 • Netezirea naturală. Esența acestei metode este că produsul este spânzurat pe un cuier și lăsat singur timp de câteva zile. Termenul de îndreptare a cretelor depinde de grosimea și calitatea materialului. De exemplu, modelele de piele subțire sunt capabile să se liniștească complet în decurs de trei zile, iar dacă produsul a fost încrețit puțin, atunci o zi va fi suficientă. Jachetele din piele de porc groasă se îndreaptă mult mai mult - în unele cazuri poate dura până la șapte zile. Principala condiție pentru utilizarea acestei metode ar trebui să fie alegerea corectă a umerilor. Produsul nu trebuie să fie prea subțire, iar dimensiunea acestuia trebuie să corespundă în mod clar dimensiunilor sacoului. Cea mai bună opțiune ar fi o cuier de lemn sau de plastic lat. Utilizarea modelelor de sârmă subțire nu este recomandată.

Dacă jacheta nu este prea încrețită sau tocmai a fost cumpărată, atunci ciorapul obișnuit de lucruri ajută bine: sacoul trebuie să fie purtat, fixat complet și intrat în el timp de 2-3 ore.

 • Baie de aburi. Această metodă este destul de eficientă și vă permite să puneți în ordine multe lucruri încrețite. Pentru a efectua netezirea este necesară plasarea jachetei pe umerase și suspendarea peste baie. Apoi trebuie să închideți ușa spre cameră și să deschideți apa fierbinte. După ce baia este umplută cu abur, ar trebui să încercați să îndreptați vânătăile puternice și crețurile cu mâinile uscate, fără a vă întinde pielea și acționați cu precauție extremă. După 15 minute, apa fierbinte poate fi oprită și produsul este lăsat pentru o perioadă în baie. De obicei, faptul că jacheta a luat aspectul original, este de ajuns 50 de minute.

Folosind efectul unei băi de aburi, trebuie să vă asigurați că picăturile de apă fierbinți nu cad pe produs. În caz contrar, după ce se usucă, pe piele pot apărea pete albicioase.

 • Tratarea uleiului. Această metodă implică utilizarea untului de arahide. Pentru a obŃine vânătăi netede, este necesar să trataŃi zonele problematice cu un tampon de bumbac umezit în ulei. La anumite intervale, procedura trebuie repetată de 4 ori. Uleiul din nuc este capabil să se înmoaie rapid și profund în porii pielii și să îndrepte în mod eficient materialul. Această metodă este foarte eficientă și vă permite să scăpați de ridurile vechi și de faltele cauzate de depozitarea pe termen lung. După terminarea tratamentului, se recomandă plasarea sacoului pe umerase și suspendarea acestuia într-o încăpere ventilată timp de 2-3 ore.

Principala condiție pentru netezirea uleiului este curățarea suprafeței din piele. În caz contrar, murdăria se va absorbi împreună cu uleiul adânc în piele și va fi destul de dificilă curățarea acestui produs.Cu toate acestea, uleiul de nuc, principala materie primă pentru care este nucul, este un instrument destul de scump, din cauza căruia netezirea jachetei în acest mod va necesita anumite investiții. Reducerea semnificativă a costului procedurii va ajuta la înlocuirea unei compoziții scumpe pentru petrolatum, glicerină sau ulei de ricin mai ieftin. Prelucrarea produsului din piele cu ajutorul acestor unelte nu numai că va ajuta la îndreptarea rapidă a zonelor cruciale, dar și la protejarea pielii de uscarea prematură.

 • Utilizarea generatorului de abur. Înainte de a începe să dezbrăcați o haină de piele, ar trebui să citiți informațiile de pe etichetă. Deci, modelele impregnate cu compuși rezistent la apă nu pot fi aburite deloc. În absența contraindicațiilor, această metodă poate fi utilizată în siguranță, mai ales că este destul de eficientă. Încălzirea ar trebui să înceapă odată cu pregătirea produsului. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă eliberați buzunarele, să dezasamblați blănurile de pe hota și să puneți jacheta pe cuier. Apoi, porniți generatorul de abur sau fierul cu opțiunea de abur vertical și aburul aruncat cu ușurință.

Se recomandă să păstrați dispozitivul la o distanță de 10-15 cm de suprafața din piele, încercând să nu mai stați pe o secțiune mai mult de trei secunde. În acest caz, impactul ar trebui să fie efectuat în sens punctual, și nu este nevoie să aburiți întregul produs complet.

 • Uscarea netedă. Esența acestei metode constă într-o călcare foarte delicată și atentă a produsului cu un fier cald. Puteți călări pielea, fie din partea din spate, prin căptușeală, fie din față, folosind hârtie de împachetat sau o țesătură de bumbac groasă. Este foarte important să nu permiteți un contact direct între talpa fierului și suprafața din piele. Din acest motiv, folosirea tifonului sau a țesăturii fine în acest caz este interzisă. Nu utilizați prosoape de bucătărie în relief, așa-numitele "vafe": pielea are o textură destul de moale, iar textura acestei materiale poate fi imprimată pe material.

Călcarea pe piele trebuie efectuată la cea mai joasă temperatură, care de obicei corespunde unei divizări a regulatorului de fier. În mod obișnuit, la această temperatură, se mănâncă mătase și alte țesături sensibile. Călcarea de-a lungul pliurilor trebuie făcută foarte atent, permițând pielii să se răcească. Zonele cu probleme, cum ar fi mânecile, gulerul și umerii, trebuie călcate cu extras, iar în caz de absență, puteți folosi un prosop răsturnat și plasat în interiorul produsului. Este strict interzisă utilizarea aburului și menținerea într-o zonă mai mult de două secunde.

 • Folosind presa. În cazul în care o persoană nu este acasă și nu există posibilitatea de a lovi produsul în mod tradițional, atunci metoda de presare va fi foarte binevenită. Această tehnologie aparține categoriei de economisire și nu necesită utilizarea de unelte speciale și aparate de uz casnic. O stivă de carte, o tavă sau un bazin cu apă și cărămizi învelite în țesătură sunt potrivite ca o presă. Jacheta trebuie așezată pe o suprafață tare, de exemplu, pe o masă, și apăsând cu o presă în jos zonele rătăcite. În această poziție, lucrul este lăsat pentru noapte, iar dimineața este atârnat pe umeri pentru îndreptarea completă.

Metode ineficiente și interzise

Printre cele mai ineficiente metode de uniformizare a jachetelor de piele se numără ridurile îndreptate cu un uscător de păr. Aerul uscat are un efect negativ asupra suprafeței din piele și îl face dificil și greu. În plus, este puțin probabil ca o căprioară să fie îndoită în acest fel. Utilizarea apei calde este distructivă pentru piele naturală.

Atunci când neteziți produsul cu apă clocotită, locurile încurcate, desigur, se vor îndrepta, dar materialul se poate deforma și schimba culoarea. Nu va ajuta la eliminarea faldurilor si intinderea zonei problematice in directii diferite. Acest lucru va strica doar aspectul produsului, în timp ce cretele vor rămâne în poziție.

Recomandări utile

Adesea, atunci când netezi hainele, apar situații destul de neobișnuite, pentru care puteți utiliza sfaturi simple, dar în același timp practice.

 • Pentru a îndepărta în mod corespunzător cusăturile de pe guler, este necesar să-l curățați pe ambele părți printr-o țesătură densă, apoi frecați imediat untul de arahide sau vaselina în piele. În caz de creuzuri severe, procedura trebuie repetată de două ori și, de regulă, acest lucru este suficient pentru ca gulerul să obțină aspectul original, iar jacheta pare a fi nouă.
 • Dacă există defecte diferite la îmbrăcămintea din piele, atunci nu se poate utiliza în abur. Această procedură poate agrava situația, iar zonele problematice vor deveni mai vizibile. În acest caz, prelucrarea uleiului sau călcarea uscată este potrivită.
 • Atunci când îndreptați pliurile pe jachetele de iarnă cu izolație nedeplasabilă, se recomandă utilizarea unui abur. După procesare, produsul trebuie să fie atârnat deblocat pe umerase și lăsat într-o încăpere ventilată timp de câteva ore.
 • După expunerea la aburi, pielea trebuie uscată bine. Cu toate acestea, nu se recomandă acest lucru în apropierea aparatelor de încălzire sau în lumina directă a soarelui. Produsul trebuie să fie într-o zonă bine ventilată, cu un nivel normal de umiditate.

Prevenirea ridurilor

Pentru a evita ridurile și vânătăile, o haină din piele trebuie să fie bine depozitată. Cea mai bună opțiune de depozitare ar fi un dulap în care produsul se va sprijini liber pe umerase și nu va fi îndoit în dulap. O soluție practică ar fi utilizarea unui caz separat pentru stocarea modelului. Acest lucru va ajuta la protejarea jachetei de stresul mecanic constant, care va fi expus la fiecare deschidere a ușii dulapului.

De asemenea, este foarte important să se respecte regimul de umiditate din încăperea unde sunt depozitate obiectele din piele. Aerul prea uscat va duce la evaporarea umezelii de către porii pielii și la coarnerea rapidă a materialului, în timp ce aerul prea umed va contribui la hidratarea excesivă a acestuia, la căderea și la pierderea strălucirii originale. În plus, dacă jacheta este înmuiată în ploaie, atunci nu se recomandă introducerea acesteia în dulap. În primul rând, pielea trebuie să fie complet uscată și numai după aceea poate fi îndepărtată.

Îngrijirea competentă și șoseaua delicată pot extinde în mod semnificativ durata de viață a produselor din piele și asigură păstrarea aspectului lor original pe întreaga durată de viață.

Pentru cum să aburiți o jachetă din piele, consultați videoclipul de mai jos.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații