pantofi

Nubuc și căptușeală: caracteristici și diferențe de materiale

Nubuc și căptușeală: caracteristici și diferențe de materiale

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. caracteristicile
 2. Care este diferența?
 3. Cum să ai grijă?

Există tipuri de țesături din piele care au multe calități similare și nu sunt foarte diferite unul de altul în aspect. Poate fi atribuită lor nubuc și piele de căprioară. Imediat, o persoană nu va putea să determine care sunt diferențele, așa că de cele mai multe ori nu obține ceea ce are nevoie. Vânzătorii fără scrupule pot da materiale care nu sunt prea scumpe pentru analogi mai buni. Prin urmare, ar trebui să știți cum să distingeți unul de celălalt și să cumpărați un lucru potrivit care să dureze mult timp. De asemenea, este important să se țină seama de unele nuanțe în îngrijirea articolelor de îmbrăcăminte și a încălțămintei fabricate din astfel de materiale.

caracteristicile

Suede - unul dintre cele mai scumpe și de înaltă calitate din piele lustruit. Este făcută din pielea animalelor sălbatice mari. Această materie primă este prelucrată prin bronzare, după care materialul obține următoarele calități: finețea și catifea, părul moale. Dacă pielea se excretă în acest fel, este igienică, permite perfect fluxul de aer, poate fi întinsă fără probleme. Materialul își păstrează forma originală și aspectul estetic, elegant pentru o perioadă lungă de timp. Suedezul nu poate provoca alergii, este absolut sigur pentru adulți, copii și animale.

Dar există un minus. Țesătura nu este rezistentă la umezeală, astfel încât elementele realizate din ea nu trebuie purtate în ploaie. Trebuie să utilizați unelte speciale care pot respinge apa. Ar trebui să se ocupe de pantofi și haine, astfel încât să poată proteja lucrurile și să le permită să servească proprietarului pentru o perioadă lungă de timp.

Nubucul este fabricat din piele de vită în vrac. Materialul este supus pansării cu bronzare cromată. Șlefuirea se face cu mici materiale abrazive. Datorită acestui tratament, grămada nu este prea lungă, țesătura practic nu se întinde. Suprafața se poate murdări destul de repede, mai ales fără grija corespunzătoare pentru lucruri.

Tesatura Nubuck are o suprafata poroasa, astfel incat pielea poate respira. Este, de asemenea, frică de lichid, fără utilizarea de impregnare speciale pot pierde un aspect frumos.

Există mai multe tipuri de nubucă.

 • Artificială. În exterior, poate fi confundat cu materialul natural, servește pentru o perioadă lungă de timp, fiabil și durabil. Dar nu există nici un efect "respirație". Permeabilitatea la aer este extrem de scăzută. Are un cost mic. O opțiune bună pentru cei care au nevoie de un lucru ieftin, dar destul de înalt.
 • Nubuck ulei Are impregnare grasă, care protejează în mod adecvat elementele de umezeală.

Care este diferența?

Este important să vedeți diferența dintre materiale în timp, altfel puteți cumpăra ceva complet diferit de ceea ce a fost planificat. Există diferențe exacte care vă vor ajuta să alegeți elemente de calitate. Textura nubucului este catifelată, suprafața este moale. Este creat prin lustruire.

Unele mai multe diferențe de nubuc din piele de căprioară.

 • Este necesar să se evalueze calitatea materialului. Pentru performanța de piele de piele de piele aproape întotdeauna a folosit pielea de cerb sau moose. Nubucul este fabricat din piele de bovine.
 • Așa cum am menționat mai devreme, în fabricarea materialelor se utilizează diverse materiale.
 • Stofele sunt foarte asemănătoare între ele, dar nubucul poate fi ușor distins de piele de căprioară. Viliile sale sunt mult mai mici decât puiul de căprioară. De asemenea, cârpele de piele de căprioară sunt adesea bilaterale, iar nubucul este catifelat pe o singură față (față).
 • Suediul va fi bine întins, dar nubucul este un material dens, cu o ușoară elasticitate.
 • Materialele se disting ușor dacă sunt luate în mână. Producătorii procesează o cârpă din piele de piele de două părți, de aceea va fi mai moale și mai delicată decât nubucul.
 • Materialele nu le place lichidul și umiditatea, au un contact mic cu ele, dar nubucul este mai sensibil la efectele lor.
 • Suede păstrează prezentarea mai mult decât echivalentul.
 • Nubucul ar trebui tratat mai atent, servind mai puțin decât suede.
 • Nubuck are un preț scăzut, în timp ce piele de piele - cea mai scumpă piele.

Este ușor să distingi velurul de piele de căprioară și de nubuc. Uită-te la structura. O parte a velurului este netedă, în timp ce cealaltă are un pui de somn (scurt și gros). Acest material poate fi adesea confundat cu lenjeria de piele din cauza cămilii, dar pentru fabricarea sa folosește materii prime de calitate inferioară. Tehnologia de fabricare a velurului - simplificată. De aceea are un preț scăzut și o durată scurtă de viață. Este făcut din tipuri de piele extrem de groase (porc și de vacă) și materii prime care au fost deteriorate.

Cum să ai grijă?

Pentru o îngrijire adecvată pentru a garanta o durată lungă de viață a unui lucru, ar trebui să alegeți o perie bună și de înaltă calitate pentru fiecare dintre materiale. Tablourile Nubuck sunt mai grele, așa că dacă le folosiți o pensulă atunci când vă îngrijiți de capra neagră, puteți deteriora soft-ul și puteți face aspectul mai puțin estetic și atractiv.

Câteva sfaturi și recomandări utile despre cum să curățați acasă:

 • Înainte de utilizarea pantofilor, este mai bine să le tratați cu impregnare, care va respinge resturile, umiditatea și murdăria. Faceți-o în valoare de mai multe ori, așteptând un timp pentru a usca pantofii după fiecare aplicare.
  • Este mai bine să curățați materialul cu perii de cauciuc speciale care pot fi găsite cu ușurință în orice magazin de specialitate. Dacă nu puteți folosi o pensulă, ar trebui să încercați să scăpați de murdărie cu o garnitură simplă sau un șmirghel fin (nuci).
  • La operare este necesar să se utilizeze spray-uri pentru plecare. Înainte de aplicare este mai bine să scapi de murdăria de pe pantofi cu un burete umed și lucruri uscate.

  Pentru a nu cădea pentru vânzătorii complicați trebuie să știți despre calitățile unei varietăți de materiale. Este necesar să alegeți pantofii cu atenție și cu atenție, deoarece depinde de cât timp poate dura, fără a-și pierde aspectul frumos.

  Despre caracteristicile de îngrijire pentru suede și nubuc, a se vedea mai jos.

  Scrieți un comentariu
  Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

  modă

  frumusețe

  relații