Îngrijirea pantofilor

Cum sa spalati adidași albi?

Cum sa spalati adidași albi?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. caracteristici
 2. opțiuni
 3. Nuante importante in grija diferitelor materiale
 4. Cum să spălați talpa?
 5. Remedii populare împotriva pulberii

Adidații sunt considerați pantofi universali: sunt purtați atât de copii, cât și de adulți. Adidații de culoare albă sunt deosebit de populare, deoarece reîmprospătează orice imagine și sunt potrivite pentru uzul zilnic. Dar astfel de pantofi necesită îngrijire atentă și competentă.

caracteristici

Adidații albi trebuie să fie protejați nu numai de murdărie și praf, ci și de zgârieturi și alte defecte. În plus, pantofii albi fără o îngrijire corespunzătoare devin gri sau chiar gălbui. Adidașii pot fi curăŃaŃi prin metode populare sau puteŃi cu ajutorul unor profesioniști de curăŃare cumpăraŃi într-un magazin. Dacă vă monitorizați în mod regulat încălțămintea, nu va fi dificil să le curățați de contaminare.

De asemenea, este important să selectați adidași albi cu un raft separat în dulap pentru încălțăminte, precum și o perie individuală și un burete.

Înainte de a scoate adidații pentru depozitare în dulap, acestea trebuie uscate cu grijă. Și păstrați-le mai bine ambalate într-un pachet separat.

opțiuni

Pregătiți-vă să spălați adidașii albi la domiciliu, trebuie să decideți pe drum. Spălarea încălțămintei cu mâinile este cu siguranță o opțiune economică și sigură pentru încălțăminte. Spălarea mâinilor protejează materialul și tamburul de eventuale deteriorări.

Mulți producători susțin că mașina de spălat dăunează adidaților, dar în realitate acest lucru nu este chiar adevărat. Dacă respectați cu strictețe toate instrucțiunile, atunci nu se va întâmpla nimic cu pantofii.

Să analizăm în detaliu ambele căi.

manual

Baza bunei spălări constă în utilizarea produsului potrivit. Pot aplica praf cu semnul "pentru spălarea mâinilor" sau "pentru spălarea albului"se va potrivi de asemenea săpun de rufe.

Pantofii trebuie șterși din murdăria vizibilă, apoi scoateți șireturile și tălpile interioare. Așezați-l în apă cu săpun timp de 30 de minute. Apoi spălați, curățați cu grijă petele. Pentru confort, puteți utiliza o periuță de dinți. După aceea, clătiți pentru a evita dungile de la săpun pe adidași.

În mașina de spălat

Cea mai ușoară modalitate este să îți spălați adidații într-o mașină de scris. Dar această metodă nu poate întotdeauna să vă ofere un rezultat pozitiv și, uneori, poate ruina pantofii. Există, de asemenea, riscul ca adidații să își piardă forma, iar talpa poate începe să se desprindă.

Dacă totuși alegeți mașina de spălat, este important să urmați regulile de bază:

 • În primul rând, ca și în cazul spălării mâinilor, trebuie să scoateți tălpile și șireturile.
 • Îndepărtați murdăria cu o perie și apă cu săpun, apoi uscați. Este deosebit de important să curățați talpa de pietre și nisip, deoarece pot deteriora mașina.
 • În nici un caz nu se pot înmuia pantofii. În timpul uscării, acesta poate fi deformat.
 • Selectați modul delicat de spălare, setați viteza minimă. Temperatura maximă este de 40 de grade. Clătiți după spălarea principală.
 • Spin, ca și uscarea, asigurați-vă că ați oprit.
 • Adidații se recomandă să fie spălați într-o pungă, iar un alt prosop sau o foaie veche trebuie așezate în mașină pentru a proteja tamburul de deteriorare.
 • Uscați-vă încălțămintea la temperatura camerei plasând hârtie în ea. Hârtia va absorbi excesul de apă și va păstra forma produsului. Nu puteți să vă uscați încălțămintea cu un uscător de păr, precum și pe un radiator sau radiator.
 • După uscare, aplicați un agent special de respingere a apei.

Nuante importante in grija diferitelor materiale

În prezent, pot fi achiziționate adidași din diverse materiale.În consecință, grija pentru fiecare produs trebuie să fie individuală. Luați în considerare unele tipuri de adidași și recomandări pentru îngrijirea lor.

piele

Pantofii albi din piele sunt un accesoriu de modă permanent. Dar își pierd foarte repede aspectul original, mai ales cu uzura de zi cu zi. Returnați pantofii originali din piele lucioasă vor ajuta la următorii pași:

 1. Scoateți șireturile și tălpile interioare. Trebuie spălate separat manual.
 2. Utilizați un burete umed pentru a elimina murdăria și praful.
 3. Aplicați soluția de săpun pe burete și ștergeți cu ușurință întreaga suprafață. În loc de burete, poți folosi o periuță de dinți.
 4. După efectuarea tuturor procedurilor, ștergeți pantofii uscați.

Chiar și pentru purificarea produselor din piele alba, puteți face un amestec de amidon și lapte. Amestecul este tratat cu pantofi, iar excesul este îndepărtat cu o cârpă moale. Pata profesionala pentru curatarea articolelor din piele pentru pantofi este excelenta pentru indepartarea petelor. Ele pot fi găsite în abundență în departamentele de pantofi.

După curățare, acoperiți cu spray sau cremă incoloră și lustruiți bine. Dacă țineți aceste evenimente, atunci pentru mult timp puteți uita de adidașii murdari.

Potrivit pentru pantofi din piele curățați numai umed. Este strict interzis să se înmoaie și să se spele astfel de produse pentru a evita deteriorarea.

Din material

Converse - adidași de înaltă calitate fără probleme care pot fi atinse atât la mașină, cât și la spălare manuală.

Pentru a curăța adidașii, trebuie să încercați să aplicați următoarea tehnologie:

 1. Scoateți tălpi interioare și șorțuri.
 2. Clătiți sub apă din robinet din praf.
 3. Pentru a pune pe soluții de locuri murdare de sodă, sângerat de oțet, apoi pentru a șterge cu o perie.
 4. După 20-25 de minute, conversațiile s-au îndoit în punga de rufe.
 5. În mașină, turnați detergent lichid.
 6. Porniți spălarea delicată, opriți rotirea.

Suferele de uscare sunt de dorit, astfel încât acestea să cadă în lumina directă a soarelui. Astfel, conversiile se vor usca mai repede si vor deveni albe. Cu respectarea acestor recomandări simple, adidașii de îmbrăcăminte nu vor servi niciun an.

Deseori, petele verde de pe iarba proaspătă sau urmele de murdărie încăpățânate apar pe adidași din cârpă ușoară, din care este imposibil să scapi de spălarea obișnuită. În această situație, puteți utiliza un detergent pentru pete sau detergent de rufe marcat "pentru a elimina petele."

Petele de iarbă pot fi eliminate cu soda amestecată cu suc de lamaie. O astfel de compoziție este aplicată pe mărcile murdare timp de cel puțin 30 de minute. După asta spălați-vă încălțămintea.

Pentru a elimina galbenele de pe talpa adidaților, folosiți înălbitor clorurat. Se picură în apă limpede și talpa încălțămintei se înmoaie în soluția finită. După o jumătate de oră, încălțămintea se spală manual și se usucă într-o poziție verticală.

Se întâmplă adesea că după spălare sau uscare necorespunzătoare pe adidași se formează pete galbene. Puteti scapa de pete galbene folosind pulbere de talc, praf de spalare cu soda sau peroxid. Înainte de spălarea pantofilor albi în mașina de spălat, trebuie să vă asigurați că acestea sunt de bună calitate, pentru a preveni îndepărtarea pelerinei și ruperea materialului.

Înainte de spălare, adidații trebuie curățați de murdărie. Acest lucru va ajuta o scobitoare sau periuta de dinti. Atunci pantofii se spală. Dacă nu respectați aceste reguli, țesătura pantofului va deveni cenușie.

Pentru a spăla adidașii cu o plasă, veți avea nevoie de săpun de rufe obișnuit. Curăță perfect suprafața ochiurilor de plasă. La spălarea pantofului într-o mașină de scris, se recomandă activarea modului delicat la o temperatură de 20-30 grade. Spinul trebuie oprit.

Când spălați adidașii de pânză într-o mașină de scris, este mai bine să utilizați compușii care conțin substanțe lichide în compoziția lor, deoarece pulberea obișnuită nu este bine clătită și este capabilă să lase urme pe material galben. Dacă vă decideți să spălați cu o pulbere, atunci trebuie să clătiți suplimentar produsul. Pentru a obține o albă maximă, puteți adăuga oxigen de albire.

cauciuc

Pentru a elimina dungile negre și murdăria murdară de la pantofii de cauciuc, puteți folosi un burete sau o cârpă moale. Este strict interzisă curățarea pantofilor de cauciuc albe cu perii sau bureți, deoarece acestea pot zgâria cauciucul.

Dacă spălați pantofii de cauciuc într-un rezervor, este important să schimbați apa cât mai des posibil. În caz contrar, pe pantofi vor exista pete. Înainte de a îndepărta bucățile mari de murdărie din talpă, pentru a nu contamina apa în care se spală produsul.

Spălați pantofii albi murdari în apă cu săpun.

Nu ar trebui să utilizați chimie pentru acest lucru, altfel există o șansă de a strica materialul alb. De asemenea, nu utilizați acetonă și benzină. Puteți elimina dungile negre din cauciuc cu o gumă albă. Când pantoful este spălat, acesta trebuie șters cu o bucată de pânză de bumbac.

Cum să spălați talpa?

Spalati in mod corect talpa de cauciuc a adidailor albi în mai multe moduri:

 • Aplicând radiera de birou, puteți șterge cu ușurință murdăria de pe suprafața tălpii. Folosind o garnitură, frecați talpa umezită cu apă și apoi ștergeți-o cu o cârpă.
 • Lemonul elimină perfect urmele și petele. Se taie în mai multe felii și se șterge talpa. După un sfert de oră, adidașii se întind sub apă sau se șterg doar cu o cârpă.
 • Un alt instrument disponibil pentru îndepărtarea murdăriei din talpă este acetona. O cantitate mică de acest instrument este aplicată pe un tampon de bumbac sau tampon și ștergeți pata. De asemenea, este posibil să se folosească în schimb un remediu pentru lustruirea unghiilor.
 • Dungile murdare perfect șterg jeleu de petrol. Se lipește suprafața tălpii și, după 15 minute, ștergeți cu o cârpă uscată.
 • Folosind alcool medicamente, puteți să scăpați ușor de poluare.
 • Pentru a îndepărta petele vechi, puteți folosi un tampon de bumbac înmuiat în benzină. Acestea sunt tratate cu talpa si dupa ceva timp frecate cu un remover de pete.
 • Pentru a ascunde petele care sunt greu de îndepărtat de pe talpă, se recomandă achiziționarea de vopsea albă pentru încălțăminte. Ea vine sub formă de spray-uri și creme. Dar dezavantajul acestui instrument - costul său ridicat.

Remedii populare împotriva pulberii

În plus față de utilizarea pulberii de spălat pentru spălarea adidaților, există metode populare testate de timp, care returneaza repede albitatea pantofilor:

 • Una dintre căile populare este utilizarea de pastă de dinți sau pulbere de dinți. Se aplică pe o periuță de dinți veche cu peri rigizi și se freacă uniform pe talpă. În acest caz, trebuie să vă amintiți să acordați atenție marginea adidaților. Pentru a obține cel mai bun efect, trebuie să alegeți o pastă de albire. Nu trebuie să folosiți niciodată paste cu aditivi de diferite culori.
 • După aplicarea pastei de dinți sau a pulberii, trebuie să așteptați 20-25 minute, apoi spălați resturile sub apă. De asemenea, puteți amesteca pastele și pulberea.
 • O altă metodă excelentă este utilizarea unui amestec de lapte și ouă de pui. Beat albul de ou până la condiția de spumare, adăugați o jumătate de cești de lapte cald. Pantofii din piele albă sunt șterși cu compoziția rezultată, iar zonele contaminate sunt tratate cu atenție în special.
 • Reîmprospătați culoarea albă a adidaților preferați poate suc proaspăt de lămâie. Se diluează în apă și se freacă suprafața produsului. După aceea clătiți bine pantofii astfel încât acidul să nu corodeze materialul de pe piele.
 • De asemenea, vă ajută să vă îngrijiți perfect și să curățați adidașii albi cu peroxid de hidrogen și săpun de albire.
 • Destul de des, adidașii sunt spălați într-o soluție de sifon, acid acetic, lămâie sau șampon. O astfel de compoziție se aplică pe zone murdare ale produsului și apoi se spală cu apă curentă. Apoi, ștergeți-le bine cu o cârpă uscată. De asemenea, această metodă populară este folosită pentru adidași.
 • Adidașii și adidașii clari pot face sifon și peroxid. Pentru aceasta, o lingura de sifon este combinata cu o lingurita de peroxid si o lingurita de apa la temperatura camerei. Această soluție este frecat intens petele de pe tesatura și talpa, și după o anumită perioadă de timp, spălate cu apă.
 • Când procesul de spălare este finalizat, pantofii sunt recomandați să acopere cu glicerină și cremă hrănitoare obișnuită. Astfel, materialul va fi protejat de uscare. Pentru a scăpa de zgârieturi, utilizați vopsea cu compoziție adezivă.
 • Pantofii albi moderni sunt uneori purtați pe picioarele goale, din cauza căruia pantofii dobândesc o nuanță gălbuie, nu numai pe exterior, ci și pe interior. Este important să vă amintiți când înălbați adidații, altfel eforturile vor fi în zadar. De aceea, aplicarea mijloacelor, de exemplu, o pastă sau pulbere de dinți, le aplicați în interiorul materialului. Apoi, după 30-40 de minute, îndepărtați ușor reziduul cu un burete sau o cârpă umedă.

Despre alte metode și metode de curățare a încălțămintelor albe pot fi găsite în următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații