Îngrijirea pantofilor

Cum sa cureti pantofii de suedeza acasa?

Cum sa cureti pantofii de suedeza acasa?

să se alăture discuției

 
Conținutul
  1. Cum de a curăța pieptenul?
  2. Ce puteți curăța?
  3. Prevenirea poluării

Îngrijirea competentă pentru încălțăminte, indiferent de sezon, este un eveniment must-have care îi va oferi un aspect adecvat și o durată lungă de funcționare. Acest lucru este valabil mai ales pentru încălțămintea de piele de căprioară, deoarece necesită o abordare specială în ceea ce privește funcționarea și îngrijirea, astfel încât, înainte de a obține un astfel de model, este important să aveți o idee despre căile și mijloacele destinate servirii produselor din piele de căprioară.

Cum de a curăța pieptenul?

Popularitatea acestor încălțăminte, atât în ​​rândul bărbaților, cât și al femeilor, se datorează particularității materialului de a transforma aspectul încălțămintei, adăugând imaginea de eleganță, sporind în același timp nivelul de confort în timpul funcționării datorită moliciunii și supleței materialului.

Cu toate acestea, sezonalitatea și caracteristicile climatice fac uneori ajustări proprii vieții unei persoane, ceea ce, ca urmare, forțează pantofii de căprioară să meargă prin bălți și noroiul sau zăpezile de zăpadă, unde măsura directă a suedei cu diferite substanțe chimice este o măsură necesară. În plus, există cazuri în care, datorită unor circumstanțe sau fără griji, încălțămintea se murdărește cu diverse compuși grași sau coloranți. Aceeași apă este lăsată pe petele de salin de piele de căprioară care strică aspectul încălțămintei și calitatea materialului.

Luând în considerare toate punctele de mai sus și obținerea de pantofi din piele de căprioară, trebuie să aveți o idee clară despre ce unelte și articole auxiliare sunt recomandate să o utilizați pentru curățarea și îngrijirea ei acasă.

Mai întâi de toate, trebuie să uscați pantofii umedi, cizme sau adidași: pentru aceasta, exteriorul pantofilor ar trebui să fie înmuiat cu cârpe uscate fără scame și, în interior, puneți câteva role de ziare cruțate pentru a umple întregul spațiu cât mai mult posibil, indiferent dacă suedele artificiale sau naturale au fost folosite pentru a face pantofi.

Dacă încălțămintea este făcută în nuanțe deschise, pentru ao umple, trebuie să folosiți hârtie albă fără prezența unei tipăriri tipografice. Pentru a accelera procesul de uscare a materialului, hârtia din interior poate fi schimbată la fiecare jumătate de oră, dar cu condiția umezelii.

Pentru a curăța materialul, acesta nu trebuie frecat - aceasta se referă la îndepărtarea urmelor și petelor murdare după ploaie, deoarece acest lucru va determina murdăria doar mai adânc în materialul dintre fibre.

Este necesar să se usuce piele uscată la temperatura camerei și să nu se plaseze lângă aparatele de încălzire, deoarece există un risc mare ca pantofii să-și piardă forma.

Când murdăria este complet uscată pe pământ, aceasta poate fi îndepărtată cu o perie. Un astfel de accesoriu util, de regulă, este vândut în magazinele de încălțăminte cu produse și produse de îngrijire profesională; De asemenea, puteți să-l cumpărați la un magazin de hardware sau în supermarketuri, în departamente specializate, unde se oferă produse de încălțăminte.

Un astfel de accesoriu este de obicei realizat pe trei laturi, pe fiecare parte există o grămadă diferită; De regulă, aceasta este partea din cauciuc, partea cu peri moi și zona cu dinți metalici. Vulii poliuretanice vor ajuta la ridicarea cămășii, după ce este ud și lipit împreună, a doua parte este folosită pentru a elimina semnele uzate și grase pe pantofii uscați, acesta din urmă dă produsului și vilelor locația corectă și ajută la îndepărtarea murdăriei încăpățânate.

În absența unui astfel de obiect în uz, cel mai bine este să faceți un înlocuitor acasă: pentru aceasta puteți folosi o periuță de dinți veche, o cârpă din materii prime grosiere sau o perie de haine obișnuite.

Este necesar să lucrați cu o perie strict într-o direcție.și astfel de locuri cum ar fi articulațiile dintre piele de căprioară și talpă, în cazul în care nu se scoate murdăria cu o perie, pot fi prelucrate cu un tampon de bumbac. Peria poate face față stratului principal de suprafață a murdăriei existente, poate îndepărta praful și poate curăța urmele de sare; dar pentru a scăpa de pete mai adânci și mai vechi pe pantofi, în special alb sau bej, veți avea nevoie de fonduri suplimentare pentru suede și mult mai mult efort.

Ce puteți curăța?

Următoarea etapă, care vizează îndepărtarea murdăriei și a altor impurități din piele de căprioară, este un tratament de respingere a apei, care se realizează prin mijloace specializate. Este mai corect să o executați imediat după achiziționarea unei noi perechi de pantofi, prin pulverizarea materialului cu un aerosol astfel încât să devină bine umezit cu compoziția. După aceasta, trebuie să suedezi în cele din urmă hrănite și uscate la temperatura normală. De regulă, un astfel de tratament va fi capabil să protejeze încălțămintea de umezeală pentru o perioadă de timp, după care procedura va trebui repetată. Astăzi puteți găsi la vânzare o mare varietate de instrumente care sunt recomandate pentru utilizare cu piele de nucșoară și nubucă. Caracteristica produsului este o compoziție care conține ulei de migdale. Această substanță asigură îngrijire ușoară și îndeplinește funcții de protecție.

Curățarea pantofilor de piele de căprioară implică nu numai impregnarea și periajul impermeabil la apă, ci și îngrijirea răcoritoare, astfel încât pantofii să aibă întotdeauna un aspect atrăgător. În aceste scopuri, există aerosoli, creme sau formulări lichide speciale care au o culoare similară unei palete diverse de piele de căprioară.

Pentru a elimina murdăria gravă de la pantofi, chiar dacă utilizați în mod regulat produse care vă permit să respingă apă și să păstrați culoarea strălucitoare, veți avea nevoie de anumite instrumente pe care le puteți cumpăra în plus sau vă puteți face acasă.

Formule speciale

Astăzi, puteți cumpăra cu ușurință produse specializate pentru a combate murdăria și petele grave pe pantofii de piele de căprioară. Printre cele mai populare branduri se numără Saphir, Kiwi sau Salton. Toate produsele de curățare profesională pot fi clasificate după cum urmează.

O serie de creme de protecție pentru velur și piele de căprioară

Astfel de compoziții după aplicarea pe material formează un strat de protecție fiabil. În mod obișnuit, crema este aplicată cu un burete sau o pensulă pentru a curăța și numai pentru încălțăminte uscată. Printre brandurile populare se numara Duke Velours Nubuck.

Suede spray pantofi

Astfel de compoziții permit îndepărtarea petelor de pe pantofi de substanțe chimice din sare și rutiere, în plus, compozițiile restaurează materialul, asigură calități de respingere a apei și pot face față cu ușurință altor tipuri de poluare. Cele mai populare branduri includ "Davidik" spray sau "Silver Premium 3 in 1".

Spumă pentru curățarea pantofilor

Instrumentul impregnează calitativ materialul, curăță murdăria și urmele de sare; Este necesar ca acești compuși să fie utilizați strict conform instrucțiunilor Produsele marca Salton sunt foarte populare.

Instrumente de colorat

Ele dau posibilitatea de a da materialului culoarea sa originală și vopsea peste urme de murdărie care nu pot fi îndepărtate.

În plus, pentru a vă ajuta în îngrijirea pantofilor din piele de căprioară, puteți cumpăra bureți și tot felul de radiatoare, care se recomandă să fie aplicate zilnic după ce purtați cizme, pantofi sau adidași. Esența îndepărtării petelor și a petelor constă în metoda uscată de curățare, când suprafața materialului, care este defectă cu murdăria, este frecată cu o gumă de șters sau un burete pentru a îndepărta complet materialul mâncat din grămadă.

Formatele specializate pot fi de asemenea selectate pe baza tipului de contaminare prezent pe material. Există produse universale, precum și formulări pentru a trata marcile grase, petele de sare sau pentru a restabili culoarea pe care pantofii le-au pierdut în procesul de contact frecvent cu substanțele chimice. Informațiile privind scopul unei anumite compoziții sunt indicate de către producător în instrucțiunile și pe cutia de pulverizare, ambalajul sau tubul cu mijloace de încălțăminte.

Multi-cleaner este un produs Saphir Detacheur Hiver-Winter sau Tarrago Leather Care. Kiwi aparține clasei de spumă de curățare, Crep Protect este recomandat pentru a restabili atractivitatea materialului.

Remedii populare

Pentru a scăpa de diverse urme și pete pe piele de căprioară, compozițiile care pot fi preparate independent la domiciliu sunt considerate destul de eficiente. Cu toate acestea, există câteva recomandări și caracteristici ale unui instrument special, precum și o serie de activități pregătitoare legate de încălțăminte și materiale.

Trebuie să știți că pentru a îndepărta praful, grăsimea sau alte substanțe care utilizează remedii folclorice sunt posibile dacă încălțămintea este uscată și umplută cu hârtie sau ziare.

Amidon, pulbere de dinți, pudră, sare, nisip, cretă zdrobită

Fiecare locuință este garantată că are o parte din substanțele de mai sus. Astfel de solide în vrac vor ajuta la îndepărtarea petelor uleioase din material. Rezultatele cele mai tangibile pot fi obținute atunci când se lucrează cu poluare proaspătă. Pentru a face acest lucru, este necesar să încălziți ușor nisipul sau pudra, să-l tratați cu o suprafață murdară a materialului și lăsați-l în această stare timp de mai multe ore. După aceea, resturile de material în vrac pot fi pur și simplu scuturate sau periate.

Eraser sau miez de pâine

Uneori, în lupta împotriva murdăriei, o gumă obișnuită va acționa ca un remediu bun. În schimb, puteți lua o mâncare simplă de pâine cu o culoare adecvată și utilizați coaja de pâine în locul unei pensule.

Instrumentele de mai sus se referă la opțiunile de îndepărtare uscată a diferitelor contaminanți din piele de căprioară. Următoarele vor fi considerate modalități de a utiliza remedii folclorice care implică curățarea umedă a materialelor murdare.

Compoziție de săpun

În cazul în care pulberile și alte produse în vrac nu au adus efectul așteptat, puteți prepara o compoziție de săpun din săpun obișnuit sau de uz casnic sau șampon, bătând-o până la formarea de spumă. Cu toate acestea, în acest exemplu de realizare, este important ca produsele utilizate să nu conțină coloranți sau înălbitori și clor, pentru a nu strica culoarea și textura suedei. Pentru efecte persistente într-o soluție cu săpun puteți picura câteva picături de amoniac.

Este necesar să lucrați cu compoziția în felul următor: pe un burete curat trebuie să colectați spumă și să-l frecați cu o mișcare circulară în material, evitați intrarea abundentă a apei pe pantofi. După prelucrare, buretele trebuie clătit pentru a îndepărta compoziția de spumă reziduală din material.

Oțet și amoniac

Această opțiune se potrivește perfect cu murdăria și urmele de sare. Pentru prepararea acestuia, este necesar să se dilueze amoniacul și oțetul într-un raport de 4: 1 cu o cantitate mică de apă. Umpleți orice cârpă sau tampon de bumbac cu agentul și tratați zona necesară a pantofului. Apoi scoateți produsul cu apă. Dupa uscarea finala, pilonul de piele trebuie sa fie periat pentru a ridica firele aderente.

abur

Multe gospodine casnice scapă de murdărie pe pantofi, ținând-o peste abur, cu toate acestea, această metodă are dezavantajele sale, deoarece apa poate conține o varietate de impurități care după uscare vor rămâne pătate pe material. Prin urmare, folosind această opțiune, ar trebui să aveți încredere în calitatea apei utilizate, astfel încât să nu dăuneze pantofilor.

Lapte și sifon

Această metodă este recomandată pentru îngrijirea și curățarea produselor din piele ușoară.Pentru a prepara compoziția, trebuie să dizolvați bicarbonatul de sodiu în cantitate de o linguriță în 100-150 ml de lapte și adăugați câteva picături de amoniac. Pantofi de pantofi, umeziți în compoziția marginii sale și frecați cu ușurință locul cu poluare. Apoi, cu un burete umed, umezit cu apă, trebuie să îndepărtați resturile compoziției cu piele de căprioară.

Alcool și apă

Acest instrument poate fi folosit pentru piele de orice culoare. Pentru a face o curățare trebuie să amestecați ingredientele în părți egale, aplicați-le în zona de probleme, apoi clătiți cu apă curată.

Locuri de cafea

Acest produs trebuie utilizat numai pe pantofi de piele întunecată. Se aplică pe suprafața produsului și se freacă cu presiune ușoară. După ce se usucă guma, trebuie să fie scos din pantofi cu un șervețel, un burete sau o cârpă. Pentru a îndepărta grosimea, puteți utiliza opțional o garnitură de etanșare.

Benzină și talc

Procesul de curățare cu o astfel de sculă implică tratarea locului poluat de piele de căprioară cu benzină, după care suprafața trebuie pulverizată cu un strat mare de talc și pantofii rămași în această stare timp de 2-3 ore și apoi curățați materialul cu o perie tare.

Prevenirea poluării

O atenție deosebită acordată pantofilor, precum și respectarea regulilor de depozitare nu poate proteja întotdeauna împotriva apariției contaminării, dar măsurile preventive regulate vor facilita în mare măsură eliminarea contaminanților. Un rol imens îl joacă utilizarea compozițiilor impermeabile care protejează materialul nu numai de umiditate, ci și de murdăria și diverse incluziuni pe care le conține pe stradă, deoarece unealta creează o anumită barieră care împiedică pătrunderea profundă a prafului și murdăriei în interior.

În plus, este important să evitați contactul cu pielea cu lumina soarelui în timpul depozitării. O bună prevenire a acumulării de praf pe grămadă va fi o "pieptănare" regulată a suedei, care va elimina acumulările adânci de murdărie, ridicând vilii, ceea ce sporește atractivitatea externă a pantofilor. Cel mai bine este să păstrați pantofii din piele de piele prin împachetarea unei perechi de hârtie.

Este mai corect să aveți perii diferite pentru încălțarea pantofilor pentru un pantof multicolor, iar pentru o pensulă pentru pantofi ușori, veți avea nevoie de îngrijire obișnuită pentru a nu lăsa încălțămintea murdară cu praful vechi din nou.

Curățarea trebuie făcută numai într-o singură direcție, iar înainte de fiecare ieșire spre stradă, în special în afara sezonului și în timpul iernii, încălțămintea din piele de căprioară este tratată cel mai bine cu compoziții speciale și impregnări.

Cum puteți curăța pantofii de piele de căprioară acasă, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații