Îngrijirea pantofilor

Ștergeți cu atenție și în mod adecvat adidații

Ștergeți cu atenție și în mod adecvat adidații

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Care este poluarea?
 2. Cum se spala?
 3. Cum pot curata rapid?
 4. Produse din diferite materiale
 5. Luați în considerare culoarea produsului
 6. Sfaturi și trucuri

Adidații sunt pantofi foarte confortabili, versatil și durabil. Și pentru sport sau activități în aer liber, acestea sunt probabil cea mai bună opțiune. Dar utilizarea activă și adesea chiar extremă a acestui tip de pantof duce la poluarea intensă a acestora. Bineînțeles, toată lumea dorește să se întoarcă cu atenție pe adidașii lor fără a deteriora materialul și pentru a-și păstra forma și caracterul practic.

Care este poluarea?

Ca și alte tipuri de pantofi, adesea folosite pentru purtarea în diverse condiții, sunt oferite adidași cea mai tipică poluare:

 • Destul de des este necesar să curățați aceste pantofi. din murdărie. Multe modele de adidași au un tampon și o talpă caldă, astfel încât să poată fi folosite în timpul sezonului rece, când este curat și umed în curte. De asemenea, atunci când sunt utilizate pentru jogging în pădure sau în parc, adidașii sunt adesea în contact cu solul, ceea ce duce la faptul că acesta din urmă intră în materialul și talpa pantofului.
 • Cu uzură frecventă sau constantă, s-ar putea să vă confruntați cu nevoia de a scăpa. din mirosul de sudoare. Adidașii sunt în principal fabricate din material dense durabil, au un pantof închis. Acest lucru este necesar pentru o bună fixare pe picior și pentru posibilitatea unei uzuri intense, dar piciorul în acest pantof nu este practic ventilat. Și șosetele din material sintetic vor exacerba problema.
 • Cu spălare și uscare necorespunzătoare pe adidași poate fi săpun divorț, care este dificil de a scăpa de. Pentru a evita acest lucru, este necesar să curățați și să uscați aceste încălțăminte, respectând toate regulile necesare.

Cum se spala?

În unele cazuri, încălțămintea nu se spală neapărat în întregime. Spălările frecvente și nejustificate ar trebui, în general, să fie evitate, mai ales dacă interiorul tamponului nu este contaminat și nu are un miros neplăcut. Petele separate de murdărie sau petele de ploaie pot fi reparate:

 • Dacă contaminarea este proaspătă și nu este prea înrădăcinată în materialul pantofului, atunci cea mai ușoară și mai accesibilă modalitate de a scăpa de ea la domiciliu poate fi săpun de rufe. Luați orice perie tare, puteți utiliza o periuță de dinți veche. Umedă și săpun cu o bucată de săpun. Îndepărtați zona contaminată înainte de formarea spumelor de săpun pe ea. Spălați ușor spuma cu apă caldă.
 • Dacă numai tălpii sunt murdare, puteți să-l spălați sub un curent de căldură apă de la robinet. De obicei, materialul tălpii este suficient de durabil și poluarea nu pătrunde adânc în structura sa. Luați o pensulă sau un burete, înlocuiți talpa pantofului cu un curent de apă caldă și folosiți o pensulă pentru a spăla nisipul și alți contaminanți. În cazul unei poluări intense, puteți utiliza și detergent sau săpun.
 • Talpa ușoară poate fi curățată pastă de dinți. Acest compus nu numai că va ajuta la îndepărtarea murdăriei, ci și va ușura puțin materialul unic. Cu ajutorul pastă de dinți, puteți, de asemenea, frecați murdăria ușoară pe pantofii de culoare deschisă.
 • Pentru a elimina materialul de încălțăminte colorat și profund înrăit, puteți utiliza chimic pentru îndepărtarea petelor. Astfel de instrumente sunt disponibile pentru vânzare în departamentele de produse chimice de uz casnic. Înainte de utilizare, consultați instrucțiunile și asigurați-vă că specificați pentru ce materiale și materiale această compoziție este potrivită.

Cum pot curata rapid?

Cu o îmbrăcăminte lungă și intensă, sporturile, alergarea, baschetul sau adidații de iarnă vor trebui spălate din interior. Algoritmul de acțiune va fi următorul:

 • Scoateți șireturile de la adidași și scoateți tălpi interioare. Este mai bine să le congelați separat, îmbibându-le în prealabil într-o soluție de pulbere sau într-o soluție de săpun.
 • Pentru a șterge pantofii în interiorul cu mâna, umeziți tamponul sub apă curgătoare. Lipiți o perie sau un burete și frecați-l pe suprafața interioară a adidaților.
 • Lăsați pantofii timp de 10-15 minute. În acest timp, compoziția de săpun va pătrunde bine în material.
 • Puneți apă caldă în castron și clătiți bine pantofii în apă. Este foarte important să spălați adidașii după curățare, apoi după uscare pantofii vor rămâne așa cum au fost, fără a fi tensionați.
 • Clătiți, este de dorit să repetați de mai multe ori până când apa din pelvis devine transparentă și spuma de săpun nu se mai formează pe ea.
 • Pentru a îndepărta petele care sunt puternic înrădăcinate în plasa de pe adidași, puteți folosi o pre-ștergere cu un sapun sau un produs de îndepărtare a pensulelor și apoi spălați adidașii complet manual sau într-o mașină de spălat. Pentru spălarea în mașina automată este necesar să alegeți un mod delicat, în unele modele există un program special pentru spălarea pantofilor de sport. Spin - numai la o viteză minimă.
 • Pentru uscare, nu lăsați adezivii pe baterie sau în lumina directă a soarelui. Efectele termice intense pentru astfel de produse sunt contraindicate. Suferele de uscare au nevoie de ele, punându-le pe grilă sau prin agățarea șireturilor în aer liber sau într-o cameră uscată.

Atunci când încălțămintea uscată la cald își pierde forma, blocul poate scădea și deforma în mod semnificativ.

Produse din diferite materiale

Diferite modele de adidași reacționează diferit la spălare și contact cu apa. Respectiv detergenții, temperatura apei și metoda de spălare trebuie să fie adecvate pentru tipul particular de material.

Una dintre cele mai pretențioase sunt pantofii de țesături și pânză. De obicei, acestea sunt realizate cu tălpi de cauciuc. Astfel de încălțăminte transferă bine atât mașinile, cât și spălarea mâinilor.

Dacă pantofii au o culoare închisă, merită să acordați o atenție deosebită clătirii pentru a evita petele de alb pe țesătură după uscare. Dacă mașina de spălare a mașinii este selectată, trebuie să setați modul suplimentar de clătire.

Spălați pantofii din piele numai după ce vă familiarizați cu eticheta de pe acest pantof. Faptul este că există o mulțime de tipuri de piele naturală. Unele dintre ele sunt foarte delicate și sensibile. Deci, atunci când curățați și spălați astfel de pantofi, urmați cu strictețe instrucțiunile și avertismentele de pe etichetă.

Dacă eticheta este șters și nu puteți afla ce din piele sunt fabricate adidașii dvs., este mai bine să le spălați numai cu mâna la o temperatură de 30-40 de grade detergenți non-agresivi, cum ar fi săpun de rufe.

Inserțiile de plasă de pe pantofi se pretează bine la ștergerea mâinilor. Dacă produsul este alb, puteți folosi un produs de îndepărtare a petelor sau un înălbitor.

Nubuck pantofi ar trebui să fie supuse la curatarea delicată mâna. Spălarea într-o mașină de scris poate strica permanent forma acestor încălțăminte. Suprafața pantofilor de nubuc trebuie curățată cu un burete moale sau cu o cârpă umezită cu apă cu săpun sau cu un produs ușor de îndepărtat.

Velor adulti nu tolereaza nici un contact cu apa. Pentru ei, curățenia chimică este preferată. Puteți curăța aceste încălțăminte cu o perie moale sau o cârpă din piele de căprioară. Gospodinele gospodărești au observat că radiera obișnuită pentru creion îndepărtează de asemenea murdăria de la încălțămintea din velur.

Pentru a evita contaminarea intensă a pantofilor de la velur, ar trebui să-l tratați regulat cu compuși speciali de protecție împotriva respirației.

Pantofii de adulți cu blană au o talpă groasă, groasă, care poate deteriora tamburul mașinii de spălat. Prin urmare, spălarea și curățarea acestor produse este adecvată numai manual.Elementele de blană necesită o curățare chimică deosebit de delicată, dacă este posibil. Pentru a face acest lucru, trebuie să umpleți blana cu amidon și să o frecați ușor în grămadă de-a lungul întregii lungimi. După aceea, curățați amidonul cu o perie uscată.

Luați în considerare culoarea produsului

Alegerea metodei de spălare și a detergenților depinde, de asemenea, de culoarea adidaților.

Adidații adulți tolerează efectele eliminatoarelor de pete și înălbitorul care conține clor. Cu toate acestea, acești agenți destul de agresivi nu ar trebui folosiți prea des, deoarece afectează semnificativ fibrele materialelor. Proprietatea de albire slabă are o soluție de acid citric. 40-50 grame de pudră de lamaie trebuie diluate cu 1 litru de apă. Compoziția rezultată poate fi tratată cu zone contaminate individuale sau înmuiată în ea pentru 10-15 minute. Soluția de acid citric are, de asemenea, un efect bun de revigorare, astfel încât să puteți scăpa definitiv de mirosul neplăcut al transpirației.

Adidații din material textil tolerează aproape toți detergenții. Pentru adidașii de pânză colorați, este preferabil să folosiți detergent pentru materiale colorate, cu funcția de a păstra culoarea strălucitoare. De asemenea, puteți utiliza substanțe de îndepărtare a pensulelor pentru materiale colorate.

Este mai bine să spălați adidași colorați și întunecați separat de pantofii de culoare deschisă sau de alte lucruri. Acest lucru va ajuta la evitarea colorării nedorite a produselor ușoare în timpul spălării.

Sfaturi și trucuri

Următoarele reguli vă vor ajuta să aveți mai multă grijă de încălțămintea dvs. și păstrați-vă pantofii ordonați pentru o lungă perioadă de timp:

 • Pantofii și pantofii de pânză își pierd adesea forma după spălare și uscare. Pentru a împiedica acest lucru, întoarceți adidașii umedi cu servetele uscate, buzunarele din ziare și prosoapele de bumbac. Procesul de uscare se va accelera dacă pantofii sunt expuși la aer liber.
 • Nu spălați prea des adidași de orice tip. Spălați numai încălțămintea atunci când este cu adevărat necesar, de exemplu dacă interiorul tamponului este contaminat semnificativ și există un miros neplăcut. Multe tipuri de murdărie pot fi îndepărtate cu ușurință prin cusătură parțială, dacă nu le executați și nu veți acționa cât mai curând posibil, până când mizeria nu a intrat în material.
 • Temperatura maximă a apei la care se poate efectua spălarea adidaților nu trebuie să depășească 50 de grade. Pentru materialele sensibile, acest prag este de 30-40 de grade.
 • Pentru a grăbi uscarea perechii spălate, puteți folosi un uscător de păr în modul aer rece. Uscarea intensă la căldură a încălțămintei este strict inacceptabilă.
 • Pentru spălarea pantofilor în mașina de spălat, folosiți o pungă specială pentru spălare. Înlocuiți-l cu o pernă veche inutilă.
 • Înainte de spălare, scoateți șireturile de pe încălțăminte și scoateți tălpile interioare dacă nu sunt lipite. Este cel mai convenabil să le spălați separat cu mâna, umezindu-le în scurt timp într-un săpun sau într-o soluție de detergent de rufe.
 • Nu puteți spăla mașina în mașină cu mai mult de două perechi de pantofi. Acest lucru poate deteriora sau dezechilibra tamburul. Adidații cu tălpi groase și grele nu trebuie spălați pe o mașină de scris.
 • Pentru ca pantofii dvs. să nu fie deseori contaminați și nu necesită spălare sau curățare frecventă, încercați să-l tratați în mod regulat cu un compus de protecție împotriva respirației. Atunci când alegeți o compoziție, citiți instrucțiunile pentru a găsi instrumentul potrivit pentru adidașii dumneavoastră.

Pentru mai multe sfaturi despre cum să vă spălați adidașii cu mâna, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații