Îngrijirea pantofilor

Cum să spălați adidașii din piele de căprioară?

Cum să spălați adidașii din piele de căprioară?

să se alăture discuției

 

În fiecare zi iubitorii de pantofi sport devin din ce în ce mai mulți. Și nu este surprinzător. La urma urmei, adidașii sunt confortabili, practice și chiar frumoase. Pantofii sport pot fi foarte eficienți, de exemplu, dacă este piele de căprioară. Adevărul, adidașii din piele se înmoaie repede și nu sunt atât de ușor de pus în ordine. Dar, dacă știți niște reguli, vă puteți scăpa cu ușurință de pantofi și de murdărie.

Care este poluarea?

Pantofii din piele de lux și spectaculos au fost mereu la modă. Recent, nu numai pantofii sau pantofii, dar și adidații au devenit populare. Modele sport pentru toată lumea fără excepție. Chiar și pentru cei care sunt departe de sport, dar foarte pasionat de pantofi confortabili și spectaculoși.

Este adevărat că nu toată lumea este expusă riscului de a cumpăra astfel de produse, deoarece acestea se murdăresc rapid. Pantofii de pantofi de pantofi de pantofi necesită o îngrijire deosebită, altfel foarte rapid obține un aspect neclintit și neplăcut. Mulți care nu au reușit să readucă aspectul vechi al adidaților pur și simplu să scape de ele și să cumpere cele obișnuite.

Petele de pete de sudoare sau de murdărie se umflă în acest tip de pantof. Scapa de astfel de pete problematice folosind o cârpă normală umedă sau burete nu va funcționa. Aici avem nevoie de o abordare specială și, cel mai important, de cunoștințe exacte. Modul de curățare a petelor de murdărie, cum se poate face cel mai bine, va fi descris în detaliu în acest material.

Cum să spălați și să vă curățați?

Din păcate, este mai bine să purtați pantofi de piele de căprioară în vreme bună, clară, dar într-o zi plină de ploi, este mai bine să purtați altceva. Dar nu este întotdeauna posibil să protejeze adidașii de murdărie și, ca urmare, petele se aprinde în țesătura de piele și se pare că încălțămintea este deteriorată permanent.

Nu vă grăbiți să spălați pantofii de sport și să încercați să scăpați de pete acasă, neștiind toate regulile și sfaturile practice. La domiciliu, este foarte posibil să curățați produsele de piele de căprioară, pentru a-și recâștiga aspectul anterior.

Dacă v-ați întors acasă și pe pantofi ați avut pete de murdărie, atunci nu vă grăbiți să vă ștergeți cizmele cu o cârpă. În acest caz, veți sparge numai pete, iar acestea vor eroda în tesatura de piele de căprioară chiar mai mult.

Mai intai trebuie sa dati pantofii sa se usuce complet, si doar atunci sa se toarne murdaria. Peria trebuie să fie specială, nu prea tare, poate deteriora pantofii delicați. Este mai bine să acordați preferință unei perii de cauciuc. În multe magazine de pantofi puteți cumpăra imediat o perie specială pentru piele de căprioară. Uneori, această metodă simplă ajută la scăderea murdăriei și nu mai există pete.

Petele de grăsime, care de multe ori apar pe pantofi, pot fi îndepărtate folosind pulbere talc obișnuită. Este suficient să umpleți pata cu pulbere, lăsați-o mai multe ore și apoi curățați-o cu o perie de cauciuc.

Există o altă modalitate eficientă care a ajutat pe mulți să aducă înapoi la viață pantofii din piele de căprioară - aceasta este curățarea prin aburi. Nu este necesar ca acest lucru să aibă cunoștințe și abilități speciale, totul se poate face ușor și simplu în bucătăria dvs.

După cum ați înțeles deja, pentru a scăpa de pete, ai nevoie de abur. Puneți o sticlă de apă pe sobă, încălziți-o bine până când se eliberează abur puternic. Apoi, țineți adidașii peste ea pentru câteva minute, apoi periați zona contaminată cu o perie. Apoi trebuie să lăsați pantofii să se usuce complet.

În plus, multe pete de pe pantofii de piele de căprioară pot fi îndepărtate cu o radieră regulată. Îndepărtați ușor marginea pensulei cu o garnitură moale. Dacă pata se scurge ușor și dispare, puteți continua procesul de curățare. Dacă nu, atunci, cel mai probabil, pata este puternic înrădăcinată în țesătură și acum adidașii trebuie spălați.

Cum te poți spăla rapid?

Atunci când este nevoie să spălați pantofii de sport, mulți încearcă să o facă chiar sub robinet într-o chiuveta regulată. Dar o astfel de "spălare" poate strica permanent sutienele de piele de căprioară, și trebuie doar să le trimiteți la gunoi.

Spălați adidașii de acest tip, puteți, cel mai important, să știți cum să le spălați, astfel încât să nu vă răniți sau să distrugeți complet pantofii.

Înainte de a începe să spălați adidașii, asigurați-vă că aceștia suportă într-adevăr întregul proces. Asta este, trebuie să verificați integritatea încălțămintei. Dacă talpa rămâne în urmă, există o ușoară deteriorare a țesăturii sau a pieselor mici decorative care pot apărea în timpul spălării, atunci astfel de încălțăminte nu trebuie spălate.

Mai întâi, periați petele așa cum este descris mai sus.. Aceasta va fi etapa pregătitoare înaintea spălării principale.

manual

Dacă vă decideți să vă curățați manual pantofii de sport acasă, atunci fiți pregătiți pentru faptul că procesul va fi lung. Apropo, dacă ați umblat în vreme rea și v-ați întors acasă în pantofi ude, atunci ar trebui să fie uscat bine.

Nu puneți-l niciodată pe o baterie în caz contrar, ruinați adidașii în cele din urmă: după uscare, acestea vor deveni aglomerate și vor avea o dimensiune mai mică.

Pentru a le usca corespunzător, trebuie să umpleți încălțămintea cu hârtie curată, ziare și să lăsați într-un loc cald până când se usucă complet.

Pasii de curățare sunt după cum urmează:

 • Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să amestecați amoniacul obișnuit cu apă caldă. Cu această soluție, ușor umezind cârpa, ar trebui să ștergeți cu atenție toți contaminanții. Încercați să nu umeziți prea mult pantofii, în caz contrar petele vor fi absorbite și vor exista pete care vor fi extrem de greu de îndepărtat.
 • Al doilea este să luați săpun lichid uzual, să adăugați o lingură de amoniac și să îl amestecați bine. Rezultatul trebuie să fie o consistență uniformă și o spumă abundentă. Această soluție, destul de puțin, trebuie să fie aplicată la pete și frecată cu o perie specială de încălțăminte pentru piele de căprioară. Încercați să frecați ușor fără a deteriora suprafața.
 • În al treilea rând - spălați spuma cu o soluție pregătită în prealabil: apă și oțet de masă. După ce adidații trebuie lăsați să se usuce complet.

Dacă adidații dvs. preferați nu sunt doar luminoși, ci chiar și albi, atunci au nevoie de o abordare deosebit de delicată. Este foarte dificil să vă îngrijiți de astfel de încălțăminte și este chiar mai dificilă îndepărtarea petelor de murdărie.

Pentru a curăța adidașii din piele de culoare albă, pregătiți următoarea soluție: bicarbonat de sodiu și lapte obișnuit. Această soluție ar trebui să fie spălate cu atenție adidași, nu prea umezesc-le. Apropo, această metodă nu numai că elimină petele, dar ajută și la restabilirea albului anterior al pantofilor.

Și pantofii maro pot fi șterși cu o soluție groasă de cafea măcinată. Puteți folosi cafea de dormit, dar fără zahăr și lapte. După ce vă curățați pantofii de pete, aplicați această masă de cafea, aceasta vă va ajuta să restabiliți culoarea și să faceți petele mai puțin vizibile.

Este posibil să se spele într-o mașină de spălat?

Spălarea încălțămintei cu mâna este un proces obositor. Si de ce suferim atat de mult, daca in timpul nostru modern fiecare casa are o masina de spalat. Desigur, în mașină puteți să vă spălați încălțămintea, dar cu produse din piele de căprioară trebuie să fiți extrem de atent.

Înainte de a trimite adidașii la mașina de spălat, asigurați-vă că le curățați de bucăți de murdărie, inclusiv pe talpă.

Ține minte asta spălați astfel de pantofi ar trebui să fie într-un mod care este potrivit pentru spălare delicată. Acesta poate fi modul "Lână", "Spălare delicată" sau "Spălare manuală".

Este categoric imposibil să spălați adidașii într-un mod lung, nu ar trebui să depășească 40 de minute. Pentru spălarea modelelor de temperament de piele de căprioară este cel mai potrivit pentru 30-40 ° C, nu mai mult.

Este extrem de nedorit să umpleți pulberea în timpul unei astfel de spălări, deoarece în fiecare pulbere de detergent există particule care fac spălarea rufelor. Aceste particule pot afecta adidașii.Prin urmare, trebuie să fie abandonată utilizarea pulberii tradiționale și, în special, înălbitorului. Se toarnă săpunul lichid, gelul de spălare sau orice alt detergent lichid în tavă.

În unele modele moderne de mașini de spălat există moduri speciale pentru spălarea pantofilor de sport.

În ceea ce privește modul "Spin", poate deteriora și încălțămintea.. Nu atât de mult tesatura de piele de căprioară, ca soliditatea tălpii. Prin urmare, este necesar să se expună fie cantitatea minimă de centrifugare în timpul filtrării, fie să se abandoneze cu totul.

Dacă nu doriți să deteriorați integritatea suprafeței produsului, este bine să spălați fiecare încălțăminte separat. Și faceți-o mai bine într-o pungă specială pentru spălare. Dacă nu există nici o pungă în casă, atunci o puteți pune împreună într-un tambur, de exemplu, un prosop. Acesta va amortiza impactul pantofului pe tambur, prevenind astfel ruperea masinii de spalat.

După spălarea adidaților, acestea trebuie să fie uscate corespunzător, astfel încât să nu se deformeze. După cum știți deja, acest lucru nu ar trebui să se facă pe o baterie sau un încălzitor electric. De asemenea, nu ar trebui să vă uscați încălțămintea cu un uscător de păr, așa cum multe fete încearcă să facă, ceea ce în cele din urmă strică aspectul adidaților.

Împachetați pantofii cu hârtie albă curată. Imediat ce se uda, trebuie să fie înlocuită cu hârtie uscată și curată. Acest proces va trebui repetat de mai multe ori pentru a scăpa de umiditate cât mai repede și mai eficient posibil.

Cel mai bine este să vă uscați pantofii într-o pescaj dacă este un sezon cald, dar nu în soare deschis. În vreme rece, va fi suficient ca produsul să fie uscat pur și simplu într-un loc cald.

Sfaturi

A spăla adidașii, în special din piele de piele, rapid și eficient nu este atât de ușor. Dar există câteva trucuri și recomandări datorită căreia veți putea să vă îngrijiți corespunzător pentru pantofii deosebit de delicați:

 • începând să aibă grijă de astfel de pantofi scumpe și capricioase ar trebui să fie prima zi de cumpărare. De aceea, cumpărați astfel de adidași, cumpărați imediat o perie specială și spray pentru curățare;
 • De asemenea, trebuie să obțineți un spray de protecție, din cauza căruia praful și murdăria nu vor strica aspectul încălțămintei;
 • încercați să ștergeți pantofii cu o lavetă de flanel numai pentru a evita deteriorarea suprafeței delicate;
 • Nu purtați astfel de pantofi în condiții meteorologice nefavorabile și ploioase. Și dacă sunteți în ploaie, atunci cel puțin încercați să ocoliți bălțile;
 • unii folosesc hârtie abrazivă, care este popular numită "nul" pentru curățarea petelor complexe. Pentru a scăpa de poluare în acest fel ar trebui să fie foarte delicat, altfel puteți deteriora suedeza astfel încât să existe "patch-uri chel";
 • dacă vă spălați adidașii cu mâna, nu-i înmuiați niciodată în pelvis;
 • pentru a restabili culoarea originala a pantofilor de suede, poti folosi metodele populare pe care le-am descris mai sus. Sau achiziționați o vopsea specială pentru piele de căprioară, datorită căreia pantofii vor arăta întotdeauna noi;
 • Pe pantofii buni există întotdeauna o etichetă cu recomandări pentru spălare și îngrijire. Asigurați-vă că acordați atenție acestui lucru - acest lucru este important;
 • dacă nu doriți sau vă este frică să spălați pantofii manual sau într-o mașină de scris, atunci ar trebui să luați-o la curățarea uscată, unde puteți respira oa doua viață în pantofii dumneavoastră folosind metoda aburului;
 • ca o cârpă pentru îngrijirea zilnică, pânză potrivită. Ștergeți pantofii cu o astfel de cârpă dură, eliminând astfel praful și murdăria. Amintiți-vă că cârpa trebuie să fie extrem de uscată.

Cum să cureți pantofii de piele de căprioară acasă, vezi mai jos.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații