Îngrijirea pantofilor

Cum de a colora pantofii de piele de casă la domiciliu?

Cum de a colora pantofii de piele de casă la domiciliu?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Selectarea vopselei
 2. Pregătirea produsului
 3. Normele de colorare
 4. Cum să picteze cizme din piele de căprioară?
 5. Vopsea din lână pentru pantofi de piele de căprioară
 6. Cum de a crește rezistența culorii?
 7. concluzie

Pantofii Suede se disting prin frumusetea lor, precum si aspectul prezentabil. Cu toate acestea, pentru ca astfel de încălțăminte să își păstreze mereu recursul, este nevoie de îngrijire atentă. Suedezii ar trebui să învețe cum să își vopsească pantofii de piele de piele, dacă este necesar, chiar acasă, fără a merge la ateliere de lucru specializate.

Selectarea vopselei

Pentru a obține un rezultat bun, trebuie să alegeți culoarea potrivită. Profesioniștii sunt sfătuiți să urmeze câteva reguli simple. Practic fiecare magazin de pantofi oferă pentru a pune în aplicare o varietate de vopsea cremă, concepute pentru a lucra cu pantofi. Printre selecția mare, mai multe culori rămân populare:

 • negru;
 • gri;
 • ghimbir;
 • maro.

Pentru a picta pantofii în culoarea luminată, de exemplu, roșie, este mai bine să plasați o comandă într-un magazin online specializat. Pentru a alege o nuanță potrivită, de exemplu, roz, ar trebui să luați astfel de pantofi cu dvs. în magazin. Managerul vă va spune ce umbră este cea mai potrivită pentru încălțămintea veche.

De obicei vopsea potrivită, a cărui tonă este puțin mai întunecată.

Pentru noile încălțăminte din piele de căprioară, de obicei, se cumpără vopsea care se potrivește culorii materialului (albastru, albastru, alb, verde).

Vopseaua de culoare este selectată pe baza structurii suedeze. Pentru a repara aceste pantofi într-o culoare complet diferită, vor face diferite produse lichide. Pantofii de vară (sandale, pantofi) sunt fabricate din piele de căprioară, care are un pui de somn scurt. Cutiile de spray sunt cele mai potrivite pentru pictura. Pigmentul de colorare va fi plat pe suprafața suedei.

Pentru colorarea cizmelor de piele de căprior trebuie să se utilizeze vopsele cu pulverizare. Pentru a picta singur modelul, pictura de pantofi de piele de piele trebuie făcută cu vopsele acrilice speciale. Ei nu se tem de umiditate ridicată, murdăria nu se va acumula pe suprafață. Cei mai buni producători de coloranți pentru piele de azi sunt considerați mai multe companii:

 • "Salamander";
 • "Dividik";
 • "Kolorstar".

Pentru a picta villi mari, puteți utiliza formulări lichide care îmbunătățesc rezistența culorii. Pentru auto-restaurare de pantofi de piele de căprioară nu ar trebui să salvați. Vopseaua trebuie să fie de înaltă calitate, de la cel mai bun producător. Pentru pictură pantofi mici va trebui să petreacă aproximativ 800-1000 ruble. Cizmele de iarnă vor necesita mult mai mult vopsea, ceea ce este scump. Merită să ne gândim la fezabilitatea restaurării, ar fi mai bine să cumpărați pantofi noi.

Pregătirea produsului

Orice operațiune de colorare necesită pregătire în avans, care are loc în mai multe etape:

 • în primul rând, talpa este bine spălată;
 • o perie specială îndepărtează praful și murdăria de pe suprafața pantofului;
 • elementele decorului sunt îndepărtate;
 • șorțurile sunt scoase.

Uneori sunt pete pantofi strălucitori. Este necesar să scăpăm de ele.

Dacă aplicați vopseaua direct pe ele, petele vor începe să iasă mai puternice. Pentru a elimina petele, puteți utiliza mai multe metode cunoscute.

 • Luați o linguriță de sodă și amestecați-o cu lapte cald (200 mg). Ștergeți petele cu acest amestec și lăsați să se usuce.
 • Pentru a îndepărta urmele grase, trebuie să faceți o soluție de apă și oțet (raportul 3: 1). Utilizați acest amestec ar trebui să fie cu grijă, lubrifia doar zone strălucitoare. Nimeni nu știe cum va reacționa suedeza la oțet.Pentru a nu strica pantofii, trebuie să încercați mai întâi să aplicați oțet pe o suprafață mică. Dacă materialul este în ordine, puteți aplica în siguranță soluția.
 • Petele mici pot fi îndepărtate cu o garnitură de piele obișnuită. Pata este frecată cu o bandă de cauciuc până când dispare complet.

Înainte de pictura este necesară pregătirea camerei. Acoperiți podeaua cu folie de plastic. Pentru pictura vei avea nevoie de:

 • burete;
 • perie;
 • perie;
 • cârpă curată.

Pentru a se proteja de mediul agresiv, mâinile trebuie să fie în mănuși de cauciuc. Copiii trebuie să fie scoși din încăpere, precum și toate animalele de companie. Desigur, o astfel de operațiune este cel mai bine efectuată pe stradă, pentru a nu crea disconfort în cameră.

Normele de colorare

Pictura într-o cutie de aerosoli este considerată cea mai ușoară cale. Pantofii sunt plasați pe o suprafață tare acoperită cu pânză de ulei. Pe întreaga suprafață pulverizați conținutul cilindrului. În timpul vopsitului, balonul trebuie să fie vertical, la aproximativ 20 cm de piele de căprioară. O distanță mai scurtă va cauza inundații. Acoperirea va fi inegală. Prea lunga distanta nu va da o umplere densa. Pantofii colorați se usucă de obicei în 10-15 minute.

Dacă se obține o densitate insuficientă de acoperire, pulverizarea se efectuează încă o dată. Lucrul cu un spray trebuie să fie efectuat într-o zonă ventilată. Pentru aplicarea vopselei lichide este mai bine să utilizați un burete. Astăzi, unii producători bine-cunoscuți au început să ambaleze sticle de plastic cu un burete moale special. Este foarte saturat de căptușeală cu compoziția de vopsire. Pentru ca vopseaua lichidă să fie absorbită uniform în piele de căprioară, mai ales cu o grămadă mare, mișcările trebuie să conducă. Vopsirea pe suprafață este strict interzisă.

Cum să picteze cizme din piele de căprioară?

Astfel de pantofi necesită o îngrijire specială. Boitele sunt acoperite cu praf. În unele zone se formează abraziuni puternic marcate. Pentru a păstra atrăgătoarele cizme din piele de căprioară, trebuie să fie colorate. La domiciliu, acest lucru este destul de simplu. În primul rând, trebuie mai întâi să cumpărați în magazin un spray special de vopsea de o anumită culoare. Suprafața pe care se va efectua vopsirea este acoperită cu folie de plastic. Munca trebuie făcută cu mănuși de cauciuc.

În primul rând, cizme din piele de căprioară curățate de murdărie, bine uscate. Mișcări netede, încet, aplicați vopseaua cu pulverizare pe suprafață. Maeștrii sunt sfătuiți să înceapă să picteze cizmele din zona cea mai neplăcută. După terminarea operației, cizmele trebuie să se usuce bine.

Vopsea din lână pentru pantofi de piele de căprioară

Desigur, pictura pantofilor de piele de catifea necesita o experienta, o mare rabdare si o operatiune atenta. Puteți obține o acoperire de calitate de piele de căprioară, dacă utilizați vopsea obișnuită, care este vopsit produse din lână. Pantofii pentru pantofi sunt pre-șterși cu o soluție specială compusă din mai multe substanțe:

 • apă săpun - 4 părți;
 • amoniac - 1 parte.

Acest amestec va curăța suprafața de căptușeală de praf și de murdăria acumulată. Clătimea clătită clătită în apă rece, suprafața este lustruită cu o cârpă uscată fără scame. Petele de pește sunt derivate din pulberea talc obișnuită. Suprafața este presărată cu pulbere, după ce este îndepărtat talcul. Compoziția de colorant este diluată în deplină conformitate cu instrucțiunile producătorului atașate. Pentru ca vopseaua să cadă mai mult pe suprafața suedei și să-și mențină stabilitatea pentru o lungă perioadă de timp, oțetul de masă se toarnă în soluția finită (2-3 picături).

Procesul de vopsire se desfășoară în mai multe etape:

 • frecat primul strat, care ar trebui să se usuce bine;
 • apoi se aplică al doilea strat;
 • materialul colorat este șters cu acid acetic (2%).

Cum de a crește rezistența culorii?

Pentru a reîmprospăta culoarea pantofului, faceți-l mai puternic, nu este nevoie să cumpărați o nouă vopsea.Este suficient să aveți instrumente disponibile. În primul rând trebuie să curățați încălțămintea, să îndepărtați murdăria și să se usuce bine. Pentru a îmbunătăți culoarea, puteți utiliza mai multe metode:

 • suprafața de proces cu sare fină;
 • pantofi întunecați acoperiți cu pulbere de talc.

Utilizați, de asemenea, sfaturile de masterat pantofi de suede.

 • Zonele foarte grase sunt ușor de curățat cu o gumă de șters. Este suficient să frecați zona de problemă și să scuturați fragmentele fine formate.
 • Căptușeala a devenit din nou moale, catifelată la atingere, poate fi frecată cu pâine de secară (crustă tare).
 • Benzina funcționează bine cu pete de grăsime. Dacă umezi pata cu benzină, apoi stropi cu pulbere de talc, pantofii vechi de suede vor deveni din nou atrăgători și frumosi.
 • Pantofii de pantofi de piele trebuie depozitați într-o pungă de pânză într-o cutie specială. Aceasta va proteja materialul de umiditate excesivă, va proteja pielea de pe praf. Ascuns într-o cutie, piele de căprioară își va păstra structura. Culoarea sa va rămâne saturată și luminată.
 • Curățarea pantofilor de piele de căprioară trebuie efectuată numai într-o stare bine uscată.

concluzie

    Colorarea pantofilor de piele de casă la domiciliu poate fi efectuată de orice hostess. Este foarte important ca suprafața să nu aibă pete și murdărie.

    Pentru a menține astfel de pantofi este ușor dacă utilizați mijloace obișnuite. Pentru a menține o nuanță strălucitoare, puteți folosi impregnarea specială, respingând murdăria și apa.

    Unele dintre secretele pantofilor de pantofi de vopsit acasă sunt prezentate în videoclipul de mai jos.

    Scrieți un comentariu
    Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

    modă

    frumusețe

    relații