Îngrijirea pantofilor

Cum de a alege și de a folosi perii pentru piele de căprioară?

Cum de a alege și de a folosi perii pentru piele de căprioară?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. caracteristici
 2. tipuri
 3. Sfaturi pentru alegere
 4. Cum se utilizează?
 5. Unele sfaturi profesionale
 6. Recomandări utile

Orice posesor de pantofi de piele de căprior trebuie înmulțit în mod necesar cu unelte speciale, cu diverse perii care să aibă grijă de acest material. Nubucul sau suedeaua necesită o abordare specială, deoarece acest material nu poate fi curățat cu o perie obișnuită de încălțăminte.

caracteristici

Pensulele speciale pentru piele de căprioară sunt similare cu cele obișnuite, dar au unele diferențe caracteristice. Perii, obișnuiți să vadă, sunt înlocuiți cu dinți tubulari din cauciuc. Pentru o îngrijire specială pe partea din spate a unei astfel de perii setați dinții de oțel. Îndepărtează cu ușurință distrugerea mecanică, îndreaptă firele de păr. Partea din cauciuc, asemănătoare cu un radieră, șterge toate celelalte urme.

Pantofii de pantofi suedezi întotdeauna arată foarte delicat, necesitând o grijă deosebită. Atunci când alegeți o perie de nubuc, trebuie să vă amintiți întotdeauna că acest material are mai multe diferențe - este fabricat din piele care are următoarele caracteristici:

 • grosime;
 • moliciune;
 • densitate;
 • lungimea grămezii.

Este important! Curățarea hainelor din piele de piele cu o perie obișnuită nu va duce la rezultate pozitive. Acoperirea blândă a îmbrăcăminții exterioare va începe să se lingăie, să ridice, să piardă volumul și va dispărea.

tipuri

Această piele lustruită nu tolerează temperaturi ridicate, precum și umiditate ridicată. Pentru a curăța o perie adecvată, curățați nubucul sau piele de piele. Ar trebui să vă familiarizați cu soiurile de perii pentru a face alegerea potrivită.

 • Îmbrăcămintea pe haine poate fi îndepărtată cu o perie universală. Se folosește în principal pentru curățarea hainelor. Coruri dure, împreună cu fibre metalice (alamă) atașate la o parte.
 • În magazin, puteți găsi modele duble, în care o parte este dotată cu fire naturale, iar cealaltă are o grămadă metalică sub forma unei benzi înguste situate în mijloc.
 • În jurul perimetrului periilor speciale combinate pentru piele de căprioară, sunt montate fire grosiere naturale, în centrul cărora există un fir metalic. Pentru a curăța suprafața de piele de căprioară, toate mișcările trebuie să se desfășoare în fața grămezii. Sarma din alamă va ridica puf de piele. Se va îndepărta orice murdărie, chiar și foarte puternică, de pe suprafața căptușelii.
 • Pensulă dublă Crepe este făcută cu lungimea de 16-17 cm. Pantofii pentru suede sunt perfect curățați cu acest dispozitiv. Pe o parte există o bandă de cauciuc în formă de labirint. Cauciuc natural sub forma unei benzi este setat lateral. Aspectul lui seamănă cu miriștea densă.
 • Pensulă "triplă" din cauciuc îndepărtează perfect praful de pe suprafața căptușelii și aliniază, de asemenea, grămada. Acest dispozitiv este capabil să înlăture simultan praful și să-și alinieze spatul. Lăzile laterale din cauciuc fac posibilă îndepărtarea murdăriei din diferite locuri foarte greu de intrat în: pliuri, talpă, cusături, mici elemente decorative.

Sfaturi pentru alegere

Pentru alegerea corectă a periilor pentru pantofi de piele de căprioară, trebuie să luați în considerare din ce material se compune:

 • vile de nylon moale;
 • cauciuc natural;
 • gros de cauciuc.

Pentru a obține efectul maxim de curățare a îmbrăcămintei și încălțămintei din piele, producătorii mondiali fac modele combinate. Compoziția acestor produse include toate materialele de mai sus. Se dovedește dispozitivul original, capabil să efectueze astfel de operațiuni tehnologice, cum ar fi:

 • îndepărtarea prafului;
 • îndepărtarea murdăriei uscate, a petelor și scurgerilor;
 • ridicarea gramada;
 • a crescut catifea.

Utilizarea regulată a acestui produs va face posibilă păstrarea constantă a lucrurilor de piele de cătină în stare excelentă.

Pentru a curăța adidații, se potrivește peria cu păr gros și moale. Se folosește la prima curățare a pantofilor de piele de piele.

Pentru a îndepărta grăsimea de la adidași din suede, se produc perii universale de cauciuc. Aceste dispozitive sunt echipate cu perii de nylon și cauciuc. Aceste produse sunt foarte convenabile pentru a curăța pantofii. Pentru a curăța pantofii în fiecare zi, crepul este util. O grămadă moale, ușor ondulate se descurcă bine cu murdăria mică.

Cum se utilizează?

Pentru a curăța pieptănatul din pensula de crep măcinat, suficient pentru ao ține la suprafață cu o presiune mică. Partea de nylon aflată pe partea laterală va curăța cusăturile și va îndepărta murdăria de pe coaserii. Purificarea trebuie făcută numai pe pantofi uscați. Mișcările de pensule ar trebui să fie efectuate numai într-o singură direcție.

O perie de cauciuc este folosită pentru a ridica scamele, mai ales după spălare cu un agent special. Câștigul bine spălat devine foarte neted.

Pentru a readuce materialul la aspectul său original, este necesar să țineți o perie de cauciuc peste suprafața sa, de preferință într-o singură direcție.

Unele sfaturi profesionale

Dacă ați devenit proprietarul de pantofi de piele de căprioară, asigurați-vă că ați învățat tehnologia de îngrijire pentru un astfel de produs, și De asemenea, rețineți următoarele sfaturi:

 • acțiunile incorecte vor conduce la faptul că durata de viață a pantofilor scumpe va fi redusă de mai multe ori;
 • deoarece pantofii de piele de căprioară nu le plac vremii nefavorabile, în special ploaia, este recomandabil să-l purtați atunci când este uscat în exterior;
 • pielea nu poate fi tratată cu produse care sunt concepute pentru a menține pielea netedă;
 • orice acțiune cu nubuc poate fi efectuată numai după uscare - pentru a grăbi uscarea în interiorul încălțămintei, puteți umple hârtia încurcată; uscarea trebuie să aibă loc neapărat fără dispozitive speciale de încălzire (radiatoare, uscătoare de păr, încălzitoare electrice);
 • lumina soarelui afecteaza negativ suprafata suedeza - pantoful incepe sa dispara, culoarea originala dispare;
 • este de dorit să curățați pielea cu o perie specială; în absența poluării, poate fi îndepărtată cu pâine de secară obișnuită (o crustă fermă);
 • Pentru a restabili catifelata, pantofii trebuie sa stea putin peste abur foarte cald, apoi sa netezeasca totul cu o perie de haine obisnuita;
 • Este interzisă efectuarea de mișcări circulare în timpul curățării, acestea trebuie efectuate într-o anumită direcție;
 • pentru a elimina petele saline, puteți utiliza glicerina;
 • piele de dinți albă este perfect curățată cu pastă de dinți, aspectul original al albului de zăpadă returnează amestecul de peroxid de hidrogen cu amoniac - se adaugă o lingură de amoniac în 200 ml de apă, întreaga suprafață este tratată cu o perie de capră;
 • În fiecare săptămână, pe piele de căprioară trebuie aplicat un spray special hidrofug;
 • este interzisă spălarea murdăriei de pe suprafața ei cu apă obișnuită - începe să se estompeze și pete rămân.

Recomandări utile

Fiecare proprietar de pantofi vrea să arate mereu nou. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă îngrijiți corespunzător, să urmați toate recomandările producătorului pentru serviciul de nubuc. Ajutorul extraordinar în curățarea materialului din piele are instrumente speciale.

Procesarea inițială

Nubuc absoarbe perfect apa. Pentru a împiedica acest lucru, după cumpărarea unui nou pantof, este necesar să o tratați imediat cu substanțe speciale care vor proteja pielea de căprioară dintr-un mediu agresiv: zăpadă, apă, murdărie și sare. Când stratul aplicat este complet uscat, se va forma un strat subțire invizibil pe suprafața pantofului. El va face cizme invulnerabile pe vreme rea.

Lustruire de pantofi

Hainele și încălțămintea pentru haine necesită îngrijire zilnică constantăIndiferent de vreme după o plimbare, trebuie curățat, îndepărtați praful, contaminanți. În primul rând, lucrurile se usucă la temperatura camerei. Dacă acest lucru nu se face, este imposibil să scoateți murdăria. În timpul curățării, petele de murdărie vor fi frecate numai în material.

Este important! Este strict interzisă folosirea unui radiator pentru uscare. Suede va fi greu și dur.

Minora murdară pe piele de piele poate fi îndepărtată cu perii speciale. Poluarea deosebit de puternică va ajuta la eliminarea soluției de săpun, care a adăugat amoniac (5: 1). Amestecul se aplică cu o perie moale, apoi se spală cu un burete, se șterge cu o cârpă curată. Pentru a scăpa de pete strălucitoare, este suficient să luați un tampon de bumbac, după umezirea cu amoniac lichid.

Ridicați grămada

Cel mai slab punct al suedei este catifea. Printre cantitatea imensă de vilii se acumulează murdărie, se așază o mulțime de praf. Pentru a ridica grămada, dând materialului un aspect de catifea, utilizați o perie de cauciuc.

Efectul pozitiv conferă, de asemenea, radieră obișnuită.

culoare

Pentru a readuce fosta frumusețe pe piele, este utilă o vopsea de restaurare a aerosolului, aplicată pe suprafața pantofului. După uscare completă, vopseaua va restabili complet umbra și va crea un strat de protecție. Când cumpărați un astfel de agent reducător, ar trebui să încercați să găsiți o umbră care este cel mai asemănătoare cu cea a "nativului". Dacă este foarte diferită, vopseaua nu va cădea foarte bine.

Cea mai ușoară cale de a alege negru. Este mult mai dificil să găsiți o gamă adecvată de pantofi maro, cu o culoare și mai dificilă. Prin urmare, înainte de a începe să pictați, trebuie să încercați să pictați o mică suprafață în interiorul pantofului. Dacă rezultatul este pozitiv, puteți continua să actualizați culoarea. Pentru a restabili culoarea suedei, puteți folosi metode populare. De exemplu, în pantofii maro a murmurat moale cafeaua. Când se usucă, particulele sunt scuturate cu o perie de capră.

   Îmbrăcămintea sau pantofii de căprioară vor fi mereu frumoși și atrăgători. Perii speciale și echipamente de protecție numeroase îi vor ajuta să păstreze aspectul original.

   Consultați următorul videoclip pentru sfaturi despre îngrijirea pantofilor de piele de căprioară.

   Scrieți un comentariu
   Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

   modă

   frumusețe

   relații