Îngrijirea pantofilor

Cum să spălați adidații în mașina de spălat?

Cum să spălați adidații în mașina de spălat?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. caracteristici
 2. Cât de corect?
 3. Sfaturi pentru branduri renumite
 4. Când mașina este interzisă?
 5. Deficiențe după spălare: cum să curățați?

Pantofii sport confortabili au fost mult timp o parte integrantă a dulapului pentru mulți. Adidații practice și confortabili sunt cele mai populare pantofi pe care mulți oameni le poartă aproape în fiecare zi. În prezent, puteți cumpăra pantofi de sport de orice fel: piele, textile, cu desene, cu șireturi și altele, pentru fiecare gust și pungă. Dar, indiferent de pantofii pe care îi alegeți, din când în când este nevoie de o curățare serioasă. Modul de spălare a adidaților într-o mașină de spălat regulată - automat, va fi discutat în acest articol.

caracteristici

Deoarece acest tip de pantofi de sport, cum ar fi adidașii, este cel mai popular printre mulți, cel mai adesea trebuie să fie spălat bine. Noi purtăm aceste pantofi confortabili aproape în fiecare zi, și indiferent de unde să mergem în ea: să lucrăm sau la o întâlnire. Este important să fie confortabil, practic și frumos.

Dar orice pantofi din șosete constante își pierd apariția. Dacă pantofii pot fi curățați cu un burete, se freacă cu o cremă specială și vor străluci din nou cu stralucirea curată, atunci cu acest tip de pantofi sport totul este puțin mai complicat. Dacă curățenia zilnică nu mai ajută, iar adidații nu arată la fel de bine cum doriți, atunci în acest caz trebuie să luați măsuri serioase. De exemplu, este o spălare într-o mașină de spălat.

Spălați adidașii într-o mașină de scris poate, cel mai important, să știe cum să o facă în mod corespunzător, astfel încât pantofii să strălucească curat din nou. Dacă faceți totul bine, puteți să vă întoarceți cu ușurință pantofii preferați la aspectul vechi.

Pentru spălare veți avea nevoie de: o pungă specială, recomandată pentru spălarea încălțămintei; detergent bun care poate face față chiar și cu pete serioase și murdărie.

Înainte de a trimite pantofii la tamburul mașinii de spălat, trebuie pregătit cu atenție pentru procesul de spălare.

În primul rând, aceasta va ajuta în cel mai bun mod de a le spăla. În al doilea rând, nu stricați mașina de spălat:

 • spălați talpa cu atenție, astfel încât nu există nici un indiciu de murdărie pe stradă. Puteți face acest lucru chiar sub robinet cu un burete sau o perie rigidă. Apropo, cel mai obișnuit periuță de dinți va ajuta, care va ajuta la îndepărtarea particulelor de murdărie și nisip de la o talpă canelată;
 • Asigurați-vă că îndepărtați șireturile înainte de spălare. De asemenea, pot fi spălate manual cu săpun obișnuit;
 • verificați pantofii pentru integritate. Asta este, asigurați-vă că nu există nici un prejudiciu, că cusăturile nu diverg, mici părți decorative sunt bine păstrate, și așa mai departe.

După ce pregătiți adidații, puteți merge în siguranță la spălarea în sine.

Cât de corect?

Oricine întâlnește prima dată spălarea pantofilor într-o mașină de spălat, desigur, este frică să facă ceva greșit. Este destul de logic să apară întrebări: cum să spălați, ce mod să alegeți, dacă spălarea aceasta strică pantofii și așa mai departe.

Pentru început, trebuie să spălați pantofii într-o pungă specialăe, așa cum am menționat mai sus. Dar nu întotdeauna un astfel de sac este în casă. Nu contează. Va fi suficient ca, cu adidașii din toba mașinii de spălat, să puneți unul sau două prosoape de dimensiuni mici. Acest lucru este necesar pentru a înmuia loviturile în timpul spălării și, astfel, pentru a proteja mașina de spălare de deteriorări grave.

Încercați să vă spălați doar o pereche la un moment dat. Mai bine, spălați câte un pantof la un moment dat.În plus, dacă aveți un branț detașabil, atunci este mai bine să îl scoateți în timpul spălării. Insoalele, cum ar fi șireturile, pot fi spălate perfect cu mâna, iar acest lucru nu este atât de greu de făcut.

Apropo, dacă vă decideți să spălați pantofi colorați, și anume, adidași culori strălucitori, atunci fiți pregătiți pentru faptul că își pot pierde culoarea. Pentru a evita acest lucru, Este nevoie de aproximativ zece minute pentru a pune pantofii într-o soluție pregătită în avans. Se toarnă apă caldă într-un bazin, se dizolvă câteva linguri de oțet obișnuit în el și se scufundă perechea de pantofi acolo. Astfel, puteți remedia culoarea și, după spălare, acestea vor rămâne aceleași.

Dacă spălați pantofii albi puri, nu interferează cu adăugarea unui pic de înălbire în timpul spălării. Desigur, scula trebuie să fie proiectată exclusiv pentru lenjeria albă.

În ceea ce privește pulberea, este mai bine să acordați preferință agentului lichid. Deoarece pulberea obișnuită lasă de obicei pete pe pantofi, mai ales dacă sunt fabricate din țesături.

Ce mod?

Multe mașini de spălat care au fost produse în ultimii ani au un mod special. pentru spălarea pantofilor de sport. Dacă nu există un astfel de mod în mașină, nu contează. Alegeți să vă spălați pantofii preferați mod delicat sau spălare manuală. Într-un astfel de program oferă o temperatură mai blândă.

Este mai bine să abandonați modul "Spin", deoarece acest lucru poate duce la deformarea pantofului.

La ce temperatură?

Adidații din piele, produsele textile sau textile sunt cel mai bine spălați la temperaturi scăzute. Temperatura pe care o alegeți nu trebuie să depășească 40 de grade. Ar fi mai bine să selectați 30-35 de grade. Cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât mai mare este garanția că pantofii nu vor fi dezlipiți.

După ce spălați pantofii de sport, trebuie să le uscați cu atenție. Nu este recomandat să faceți acest lucru folosind un uscător automat într-o mașină de spălat sau folosind un uscător de păr. După un astfel de proces, pantofii se pot deforma serios și trebuie doar să-l trimiteți la gunoi.

În plus, nu este recomandat să le uscați lângă baterie sau radiator.

Încercați să vă uscați pantofii în aer liber. După ce le scoateți din toba mașinii de spălat, lăsați-le în bazin sau pe o placă specială. Așezați-le în așa fel încât excesul de lichid să se poată scurge în siguranță. Cel mai bine este să se usuce pantofii de pe stradă, unde, cu ajutorul vântului natural, se usucă bine.

Pentru a grăbi puțin procesul de uscare, puteți să vă împachetați pantofii cu ziare vechi sau doar cu hârtie. Amintiți-vă că adidații albi sunt cel mai bine umpluți cu hârtie albă albă, astfel încât produsul să nu-și piardă culoarea. Schimbați periodic hârtia pentru a se usca.

Numai după uscare completă puteți umple tălpile și șireturile.

Sfaturi pentru branduri renumite

Pantofii de la branduri bine cunoscute, cum ar fi Nike sau, de exemplu, Adidas, au o calitate deosebită. De regulă, astfel de produse sunt inițial impregnate cu o substanță specială care are un efect repulsiv și impiedicând murdăria. Din acest motiv, ele nu se murdăresc adesea și dacă trebuie să fie curățate, atunci acest lucru se poate face ușor și rapid.

Din păcate, în timp, această impregnare este spălată treptat. Acest lucru se datorează curățării umede regulate, ploii, condițiilor meteorologice și, bineînțeles, spălării mașinilor.

Situația va ajuta la instrumentele moderne care pot fi adesea găsite într-un magazin de pantofi. Cu acest instrument puteți să vă ocupați de pantofi din piele și vă vor încânta din nou cu faptul că praful și murdăria nu le lipesc atât de mult.

Pentru ca pantofii de la brandurile mondiale renumite pentru produsele lor de înaltă calitate să servească cât mai mult timp posibil, aveți nevoie de îngrijire corespunzătoare:

 • Asigurați-vă că achiziționați un produs special pentru îngrijirea pantofilor de sport. Luați în considerare materialul din care este fabricat produsul: piele, piele de piele, piele de nucșug, textil și așa mai departe;
 • Înainte de a începe să curățați pantofii cu orice mijloace, asigurați-vă că citiți cu atenție instrucțiunile;
 • după ce ați mers în condiții meteo nefavorabile, asigurați-vă că ați curățat temeinic produsul de murdărie și apoi umpleți-l cu hârtie curată și uscată. Același lucru trebuie făcut și pentru cei care suferă de transpirație excesivă a picioarelor;
 • Sutiile din piele sau nubuc sunt cel mai bine curățate cu perii speciale, care vor ajuta să nu se deterioreze suprafața delicată și să se păstreze aspectul perfect cât mai mult posibil;
 • Când curățați pielea, încercați să nu o faceți prea umedă cu un burete. Astfel de pantofi se tem de excesul de apă și acest lucru își pierde aspectul original.

Când mașina este interzisă?

Din păcate, nu toate pantofii pot fi spălați într-o mașină de scris. Există câteva produse care nu pot fi spălate cu o mașină de scris. De exemplu, acest produs este fabricat din piele naturală sau piele de căprioară. În plus, pantofii de sport cu reflectoare de lumină nu sunt adecvați și pentru acest tip de spălare. Nu se recomandă spălarea pantofilor decorați cu pietre, vârfuri metalice. și așa mai departe. Astfel de produse în timpul spălării pot deteriora grav aparatul, iar mașina de spălat poate chiar eșua.

Spălați pantofii de sport, care sunt confecționați din piele, și astfel pot fi, fără utilizarea de pulberi și o mașină de spălat. Încercați zilnic să curățați aceste produse cu un burete din praf și murdărie. De câteva ori pe lună, asigurați-vă că o frecați cu o cremă specială. Puteți cumpăra crema în același magazin cu pantofii de sport.

Dacă monitorizați în mod regulat adidașii, acestea vor dura mult timp și aspectul lor va fi la fel de perfect ca în prima zi de cumpărare.

Dacă vă decideți să vă spălați adidașii cu mâna, atunci aceste recomandări vor fi cu siguranță utile pentru dvs.:

 • În primul rând, pregătiți adidașii pentru spălare, așa cum se recomandă mai sus. Asta este, curățați talpa de murdărie, ștergeți bine suprafața, scoateți șireturile;
 • Dacă există pete puternice pe adidași, în special pe cele de pânză, care au mâncat în materie din când în când, va trebui să lucrați la ele inițial. Astfel de pete pot fi îndepărtate cu înălbitor. Alegeți un remediu lichid. Instrumentul poate fi pentru lenjeria albă sau colorată, totul depinde de culoarea pantofilor;
 • Când curățați o pată foarte grea, puteți utiliza o periuță de dinți simplă, care este foarte convenabilă pentru a distribui și freca pata direct. Îndepărtați cu atenție pata și lăsați-o timp de zece până la cincisprezece minute, după care puteți trece la spălarea principală;
 • pentru a spăla adidașii cu mâna, în bazin trebuie să amesteci detergent, dacă este necesar, înălbitor. Faceți totul în apă moderată caldă. Amintiți-vă că apa prea fierbinte poate deteriora și că talpa pantofului sau elementele decorative se pot desprinde;
 • după ce vă scufundați pantofii în bazin, frecați-le cu o perie moale de toate părțile. Cel mai bine este să spălați și să uscați separat branțul;
 • După ce ați terminat spălarea cu apă pudră, ar trebui să spălați încălțămintea în apă rece. Acest lucru trebuie făcut cu grijă, astfel încât să nu rămână particule de detergent, altfel după uscare completă, pe suprafața produsului vor apărea pete galbene închise;
 • trebuie să fie uscate în același mod ca cel descris mai sus, evitând uscarea prin suflare și aproape de baterii, radiatoare.

Deficiențe după spălare: cum să curățați?

Din nefericire, mulți se confruntă cu o astfel de problemă că, chiar și după spălarea mașinilor petele rămân pe adidași. Acest lucru este valabil mai ales în cazul tălpilor albe. Se pare că pantofii sunt perfect curați, dar singurul dezamăgitor nu este albea perfectă. Dar aceste neajunsuri sunt ușor de eliminat după spălare. Adevărat, de data aceasta va trebui să lucreze manual.

O radieră regulată, pe care fiecare elev îl folosește în fiecare zi, vă va ajuta să albifi unitatea încălțămintelor preferate. Va fi de ajuns dacă frecați toate zonele cu probleme cu un radieră. Poluarea se va îndepărta, iar talpa va fi din nou albă.

Dacă talpa albă a devenit ușor gălbuie sau gri, atunci înălbitorul va ajuta la revenirea albului.Luați rufeta albă de detergent lichid, dizolvați-o în apă caldă. Se toarnă suficientă apă într-un bazin confortabil, larg, astfel încât numai talpa pantofului să fie înmuiată în el. Lăsați produsul în această soluție timp de aproximativ o jumătate de oră. Acest lucru va ajuta albirea tălpii.

Apropo, puteți face astfel de manipulări înaintea spălării principale, pentru a vă asigura că adidații sunt perfect curățiți din toate părțile.

Pasta de dinți regulată, pe care o folosim dimineața și seara, se comportă și cu pete pe o talpă albă. Prefer pastă albă, de menta. Deoarece în unele paste cu particule și cristale există o mică proporție de colorant, care va afecta negativ albitatea tălpii.

Aplicați astfel pasta pe periuța de dinți și apoi frecați-o pe talpă, acordând o atenție deosebită domeniilor problematice. Această metodă va ajuta la revenirea rapidă și eficientă a albului tălpii.

Unele pete după spălarea mașinii rămân încă pe suprafața pantofului. Adesea, acest lucru se întâmplă cu adidași textile. În timp ce încălțămintea este încă umedă, puteți scoate singuri petele cu mâna. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de înălbitor, de preferință lichid.

De asemenea, ia în considerare faptul că pantofii colorați au nevoie de un instrument destinat pentru lenjeria colorată, în caz contrar riscați să distrugeți produsul, iar materialul va părea palid.

Dacă după spălarea unor detalii, de exemplu, pietre sau alte bijuterii a zburat, atunci nu contează. După uscare completă, le puteți reține. Acest lucru se poate face cu un lipici special. Vă rugăm să rețineți că adezivul trebuie să fie transparent. Aplicați adeziv la locul însuși, nu la produs. În plus, nu trebuie să aplicați prea mult lipici, altfel va trebui să-i îndepărtați restul de pe pantof.

Cum să vă spălați încălțămintea în mașina de spălat, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații