haină

Cum să firați o haină acasă?

Cum să firați o haină acasă?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Facilități de călcat
 2. Utilizați fierul cu aburi
 3. Sfaturi utile

Haina este probabil una dintre cele mai elegante și populare opțiuni pentru îmbrăcămintea exterioară. Un astfel de lucru decorează garderoba oricărei femei la modă modernă. Aceste produse sunt fabricate din materiale destul de dense, calde, cum ar fi piele de căprioară, lână, cașmir, drap. Articolul nostru este dedicat subtilitatilor de călcat și aburire din materiale diferite.

Facilități de călcat

lână

Înainte de a începe să călcați un strat realizat din lână 100%, trebuie să vă familiarizați cu instrucțiunile de întreținere a produsului. Aceste informații pot fi găsite pe etichetă. Procesul de călcare constă în mai multe etape.

 • Pe fier se selectează primul nivel de încălzire.
 • Înainte de a procesa stratul cu un fier, trebuie să acoperiți produsul cu tifon, acum îl puteți călca fără frică de lână, nu va suferi. Regimul de temperatură poate fi mărit numai în cazul în care faldurile nu sunt netezite.
 • Partea exterioară este călită numai prin tifon umed, iar partea greșită poate fi călită fără ea direct.

Trebuie să porniți de la partea stângăcioasă și apoi să vă deplasați spre exterior.

 • Toate zonele îngroșate înainte de a călca îndreptați mâinile.
 • Pentru a fierul manșoanele, este mai bine să folosiți un suport special, pe care practic fiecare model de masă de călcat are.
 • După aceasta, puteți continua să călcați haina din spate, guler și panglici. Atunci când neteziți cârligul pentru confort, închideți o mică pernă tare. Gulerul englez trebuie să fie călcat din nou, ca să-și fixeze poziția.
 • La sfârșit, ele cuscă cusăturile, acest lucru ar trebui făcut cu vârful fierului.

Dacă decideți să călcați haina după spălare, știți: pentru a nu strica lucrurile, trebuie să firați doar haine complet uscate. În plus față de călcare, pliurile de pe covor pot fi îndepărtate cu un abur sau folosind un fier cu această funcție.

  Apropo, este mai bine să nu călcați un strat de lână, adică abur, pentru a nu arde focul la fibrele naturale. Pentru a strica aspectul stratului pot apărea tăbăcire și piese lucioase după călcare. În nici un caz nu se poate călca haina murdară. Particulele de murdărie după tratament sunt consumate puternic, va fi dificil să se fixeze.

  Acum vom lua în considerare două căi care vor contribui la obținerea unui strat adecvat de lână fără utilizarea unor unelte speciale.

  1. Un strat este așezat pe suprafața mesei, pliurile sunt pliate cu pliuri, iar zonele prea încleștate sunt acoperite cu o cârpă umedă, de exemplu, o pânză de terasă. Deci, produsul ar trebui să stea 8 ore. Apoi îl puteți atârna pe un cuier.
  2. În baie, include apă caldă, închideți cu ușurință ușa, creând artificial efectul camerei de aburi. Când aburul umple complet camera, puteți atârna un strat. Acest lucru trebuie făcut în apă caldă, păstrând un gol de cel puțin 25 cm. Produsul este lăsat în această poziție timp de până la 4 ore (pliurile pot fi spalate mai devreme). După obținerea rezultatului dorit, stratul poate fi mutat în sufragerie și lăsat să se usuce.

  cașmir

  Produsele cașmir necesită o atenție deosebită. Metodele de netezire a stratului de lână descris mai sus, desigur, pot fi, de asemenea, folosite, și totuși trebuie să firați lucrurile de cașmir cu o atenție deosebită. Materialul este destul de capricios, prin urmare, necesită o întreținere atentă.

  Există câteva modele de îmbrăcăminte care nu pot fi călcate deloc, doar aburi va ajuta aici. Cel mai bine este să se acopere aburul atunci când acesta se blochează pe un cuier. Temperatura pe abur sau fier este setată la minim.

  cașmir

  synthetics

  Elementele poliester nu tolerează expunerea la temperaturi ridicate. În același timp, un strat din poliester este considerat cel mai rezistent la uzură, practic nu se ridică. După uscare necorespunzătoare se pot forma plăci. Dacă se întâmplă acest lucru, nu vă faceți griji, produsul poate fi întotdeauna eliminat prin dezbrăcare sau călcare regulată.

  Pe setul de fier "mătase". Haina este întoarsă spre interior, călcată. În acest caz, apăsați în mod special fierul de pe material nu este necesar.

  După călcare, hainele ar trebui să stea câteva ore la temperatura camerei. Nu este necesară aplicarea stratului în dulap. Pentru a selecta parametrul optim de temperatură pentru netezirea stratului de acoperire, înainte de a prelucra materialul de bază, trebuie să faceți un fier de călcat pe o bucată separată, care se află pe căptușeală.

  Materiale combinate

  Aburul sau fierul de produs din materialul combinat se va desfășura în mai multe etape. Mai întâi, călcați panza principală, apoi treceți la celelalte detalii: mâneci, guler, buzunare și alte elemente decorative. Căptușeala stratului este călită în ultima vreme.

  Un strat subțire fără umplutură poate fi ușor călcat din interior. Hainele cu un strat gros de izolație trebuie călcate în conformitate cu anumite reguli.

  • Mai întâi trebuie să întoarceți complet chestia afară și să o puneți pe masa de călcat.
  • Suprafețele puternic încrețite sunt acoperite cu tifon umed înainte de a fi călcate. În schimb, puteți folosi orice țesătură din bumbac subțire.
  • Hainele îmbrăcăminte se pun pe umerase speciale.

  Pentru a returna chingile sau gulerul, care se încruntă pe cusături, aspectul original, trebuie să închideți zona cu o cârpă umedă, trageți ușor colțul reverului sau gulerului cu mâna și îndreptați cusătura cu vârful de fier. Apoi, elementul trebuie să fie călcat din nou. Apropo, prea des este mai bine să nu călcați haina.

  Utilizați fierul cu aburi

  Procesarea produselor folosind un fier cu abur oferă multe avantaje:

  • prelucrarea delicată a hainelor;
  • împiedică apariția mărcilor de arsură;
  • Poți fi fier și cel mai subțire țesătură;
  • aburul va fi distribuit uniform.

  Un dezavantaj semnificativ al unui fier de fier este faptul că acest dispozitiv este prea mare și ocupă mult spațiu în cameră, deoarece designul constă dintr-o carcasă și un rezervor mare de apă. În acest rezervor, lichidul este încălzit, care formează aburul care este alimentat la fier. Apropo, costul acestui dispozitiv este denumit și dezavantaje.

  Sfaturi utile

   • Consultanță excelentă pentru cei care decid să facă abur și articole de îmbrăcăminte din fier la domiciliu: vă rog să fie șervețele obișnuite de hârtie sau cele utilizate pentru curățarea echipamentului de birou. Aceste șervețele vor ajuta la curățarea suprafeței tălpii. Astfel, riscul de apariție a tuturor tipurilor de semne de arsură va fi mult redus.
   • Dacă este posibil, haina scumpă este mai bine pentru a da curățătorie uscată. Profesioniștii vor readuce cu ușurință aspectul original al produsului, realizat din țesături moody.
   • Dacă vă decideți să vă călcați și să vă aburiți, atunci după mai multe repetări ale unei astfel de proceduri lucrurile se vor familiariza. De fiecare dată când vor exista mai puține complicații, mai ales când totul se face strict conform instrucțiunilor.

   În funcție de materialul din care este cusută haina, trebuie să selectați temperatura și modul de călcare. Pentru viscoză, de exemplu, temperatura optimă este 85-115 ° C, pentru mătase - 115-140 ° C, pentru lână - 140-165 ° C, pentru bumbac și bumbac - 160-190 ° C, pentru in - 230 ° C

   Cu o mare dorință de a vă cărați, puteți chiar și cel mai capricios strat de lână naturală sau cașmir. Principala regulă atunci când lucrați cu un produs din orice material este precizia. Totul trebuie făcut corect: nu apăsați pe fierul electric, călcați partea din față a stratului doar prin tifon umed, dar, în general, este mai bine să utilizați aburul, atunci pur și simplu nu veți avea probleme.

   Sfaturile experților privind îngrijirea produselor din draperii și alte țesături identice vă vor permite să călcați în mod corespunzător stratul.

   Scrieți un comentariu
   Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

   modă

   frumusețe

   relații