Coaserea și decorarea hainei

Ce sunt autocolante și cum să le lipiți pe haine?

Ce sunt autocolante și cum să le lipiți pe haine?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. caracteristici
 2. specie
 3. Cum să rămânem?

Pentru a decora sau a repara orice îmbrăcăminte, astăzi există o serie de produse populare care nu numai că fac față principalei sale sarcini, ci și pot transforma și îmbunătăți lucrurile obișnuite. Postiturile termice aparțin categoriei de produse similare, deci astăzi sunt reprezentate într-o mare varietate.

caracteristici

Decorarea suplimentară a îmbrăcăminții pentru femei, bărbați și copii este din nou relevantă, în lumina căruia termo-adezivii și modelele termo-termice sunt în cerere și în mare cerere. Asemenea accesorii sunt folosite în mod activ de designeri mondiali și de femei obișnuite, femei la modă și mame tinere pentru a crea o imagine unică, precum și reparații minore ale îmbrăcăminții.

Termotransferurile, sau pur și simplu autocolante și aplicații, sunt, de fapt, o imagine, principala caracteristică a cărei capacitate de a transfera ușor și rapid imaginea pe țesătură cu ajutorul instrumentelor disponibile, cel mai adesea fier. Această tehnologie este foarte populară datorită faptului că nu necesită investiții financiare semnificative și prin lipirea unui produs pe haine, puteți evita necesitatea achiziționării unei noi articole de îmbrăcăminte.

În plus, chiar și cel mai comun lucru monofonic cu aplicații lipite poate deveni relevant și complet exclusiv, transformându-se dincolo de recunoaștere.

Adezivul termic și aplicația termică - accesorii ale căror nume denotă esența produsuluiDe vreme ce în timpul expunerii la temperaturi înalte și amplasare din partea frontală a oricărei îmbrăcăminte, imaginea este transferată sau pur și simplu lipită pe materiale textile. Puteți să le cumpărați la orice magazin hardware sau de îmbrăcăminte, iar o selecție largă de imagini face posibilă alegerea autocolantei potrivite pentru fiecare ocazie, având în vedere cine deține ceea ce necesită un astfel de decor, precum și scopul real al autocolantului - doar o funcție decorativă sau o reparație a îmbrăcămintei.

Astăzi, clemele termoizolante sunt cele mai solicitate, unde imaginea este transferată prin imprimare termică. Astfel de produse conțin un film special pe bază, unde este imprimat un desen sau o inscripție cu cerneală. Această componentă poate fi confecționată din poliflex sau polifloc. Particularitatea primului material este transferul unor linii mai subtile, dar destul de dense, acest tip vă permite să obțineți reliefuri catifelate și moi.

Înainte de a cumpăra un sigiliu termic, trebuie să definiți în mod clar funcția sa principală, precum și să țineți cont de tipul de material cu care să lucrați. În caz contrar, chiar și cea mai înaltă calitate și accesoriu atractiv nu va fi capabil să facă față sarcinii, de exemplu, va cădea prea mult sau va ruina complet aspectul articolului de garderobă. Pentru țesături ușoare, cum ar fi mătase, un patch de turmă nu va funcționa, acest lucru se aplică și în cazul articolelor de vară din satin și alte articole de vară. În acest caz, utilizați accesorii mai simple.

Cu toate acestea, principalul avantaj al autocolantelor este caracterul lor versatil, deoarece, cu o selecție corectă a combinației dintre bază și aplicația în sine, ele pot fi lipite cu succes de jacheta în jos, jacheta, pantalonii sau blugi, pantaloni scurți, bluze etc. În unele cazuri, pentru decorarea pantofilor, rucsacilor, pălăriilor și a altor lucruri de zi cu zi.

Așa cum este recomandat de către profesioniști, autocolantele sunt cel mai probabil să fie lipite pe produsele din țesături.a fi făcut din material dens.În acest caz, riscul ca plasturele să se îndoaie într-un "acordeon" va fi minim. În ciuda versatilității produsului și a simplității muncii, procesul de fixare a agitatoarelor termice are încă o serie de caracteristici care, în primul rând, se referă la temperatura de încălzire a unui fier sau a altui dispozitiv pentru efectul termic asupra produsului. După cum arată practica, valoarea optimă se situează în intervalul de 120-130 grade. Dar, atunci când lucrați cu un autocolant și un fier încălzit, este necesar să se țină seama și de posibilitățile și rezistența la încălzirea bazei textile a produsului decorat, astfel încât să nu se strică prin neglijență.

În ciuda faptului că autocolante și autocolante termice sunt destul de complicate și dificil de apelat, este complet inutil să le cumperi, deoarece este destul de posibil să faci un accesoriu util și elegant la domiciliu cu mâinile tale de la mijloace improvizate.

specie

Deoarece alegerea autocolantelor prezentate în accesorii și departamentul de cusut este destul de extinsă, există mai multe semne prin care aceste produse pot fi clasificate. În primul rând, se referă la materialul utilizat pentru fabricare. Există următoarele tipuri de etichete:

 • de la flex;
 • din turmă;
 • din catifea;
 • din satin;
 • de la sateen.

Puteți selecta și alte două soiuri:

 • Accesorii cu bază adezivă;
 • fără ea.

Produsele diferă de cele care conțin elemente reflectorizante (astfel de autocolante sunt achiziționate pentru îmbrăcăminte, pentru sportivi și copii), precum și autocolante fără aplicații fosforescentă. De asemenea, autocolantele pot fi împărțite în două tipuri principale.

termo

Produsul este un model convențional non-volumetric, a cărui aplicare a fost făcută pe filmul de transfer. Astfel de produse au caracteristici proprii, în primul rând se referă la imposibilitatea de a lucra cu toate tipurile de țesături, deoarece astfel de autocolante sunt destinate numai îmbrăcămintei de bumbac și altor produse din această materie primă. Destul de des, astfel de produse sunt oferite în saloane foto pentru transferul unei fotografii a unei persoane într-un tricou sau crearea unor inscripții memorabile, inițiale, nume de marcă etc. Tehnologia de transfer a imaginii implică, de asemenea, efecte la temperaturi ridicate asupra produsului. Caracteristica principală a filmelor de transfer este atașamentul lor puternic față de țesătura principală, astfel încât în ​​decursul timpului va fi dificil să scoateți autocolantul. Dacă este planificată doar utilizarea pe termen scurt a unei inscripții sau a unei imagini, atunci ar trebui să cumpărați un film termic pe bază adezivă temporară.

Aplicații pe bază de textile

Astfel de produse sunt de natură universală, astfel încât să puteți lucra cu ele pe orice tip de țesătură, inclusiv delicate și ușoare, precum și opțiuni dense și grosiere. Datorită acestei caracteristici, aplicațiile sunt fixate cu succes pe piele, blugi și sintetice, realizând o funcție decorativă și ajutând la ascunderea defectelor existente, inclusiv găuri. În exterior, autocolantul nu este mult diferit de broderie. În funcție de scop, clemele termice pot fi împărțite în:

 • produse pentru copii, care pot fi realizate sub formă de imagini de caractere, animale sau jucării, arcuri, flori, mașini etc.
 • autocolante pentru lucruri de femei care pot imita nu numai broderia de mână, dar și dantela, conțin pietre, pietre și paiete;
 • Accesoriile pentru bărbați sunt cel mai adesea logo-uri, embleme ale unor echipe sportive celebre, numere, precum și inscripții făcute în diverse tehnici.

Cum să rămânem?

Pentru a decora sau repara în mod independent hainele de acasă, veți avea nevoie de un aplicat și un fier pentru muncă. Tehnologia de efectuare a manipulărilor cu autocolante de transfer termic depinde în mod direct de tipul de produs ales pentru fixarea pe țesătură.

Dar, înainte de a începe lipirea, trebuie să studiați informațiile despre produsul de pe etichetă, deoarece nu toate țesăturile pot rezista la căldură și, de asemenea, să efectueze un mic test la marginea produsului atingând fierul încălzit la temperatura dorită. Dacă materialul a trecut cu succes testul și și-a păstrat aspectul original, puteți trece în siguranță la transferul modelului selectat în zona specificată.

Pentru a determina cum să acționați cu eticheta, este suficientă o examinare vizuală a accesoriului achiziționat. Postiturile termice cu un film sunt transferate pe material într-o imagine în oglindă. Acest lucru trebuie luat în considerare înainte de începerea lucrului. Specificul localizării unui astfel de autocolant pe țesătură sugerează că acesta trebuie plasat cu fața la produs. Pentru a lipi, urmează, respectând următoarele instrucțiuni pas cu pas.

 • Baza, lucrul sau orice alt produs trebuie să fie așezat cât mai ușor posibil, fără nici o îndoire sau îndoire a materialului pe o suprafață orizontală solidă. În aceste scopuri, puteți utiliza o masă sau o podea, sub un material din zona destinației de plasare a autocolantelor, pentru a pune o foaie de carton. O astfel de măsură este necesară pentru a preveni repetarea imaginii de pe a doua parte a produsului, dacă există.
 • Încălziți fierul la temperatura dorită, în funcție de tipul de țesătură, mai întâi dezactivați modul de generare a aburului. Aranjați aplicația în locul ales cu imaginea pe material și filmare.
 • Plasați o foaie albă deasupra pentru a proteja textilul împotriva deteriorării în timpul acțiunii termice, folosind fierul, apăsați autocolantul pe bază și fixați fierul în această poziție timp de 10 secunde. Apoi scoateți-l, lăsați autocolantul să se răcească puțin.
 • După aceea, îndepărtați substratul din figură cu mișcări lente și netede. În cazul în care imaginea este îndepărtată grav de stratul superior și este îndepărtată de pe material împreună cu filmul, algoritmul acțiunilor trebuie repetat în aceeași ordine.
 • După ce a obținut rezultatul dorit, hainele trebuie să fie dezactivate și au mers cu un fier încălzit în locul imaginii transferate din partea greșită.

Este important să selectați chiar și zonele de pe produs pentru a transfera imaginea, deoarece aceasta vă va asigura o potrivire mai sigură. În ceea ce privește zonele cum ar fi elemente de fixare, cusături sau bucle, nu există niciun sens să se utilizeze lipirea termică, deoarece desenul nu va fi imprimat sau numai fragmentele sale vor fi transferate. Pentru a decora îmbrăcămintea folosind aplicația pe țesătură, este necesar să acționați prin analogie cu instrucțiunile de lucru cu filmul. Cu toate acestea, în timpul fixării autocolantului de țesătură, trebuie avut în vedere faptul că substanța adezivă dintr-un astfel de produs este situată pe o parte greșită. În urma acestei trăsături de plasare, modele, inscripții sau imagini trebuie așezate cu fața în jos către fier.

Așa cum arată practica, lucrând cu astfel de aplicații, în procesul de fixare a produsului la îmbrăcăminte, cel mai bine este să-l acoperiți cu o hârtie de urmărire, o bucată de țesătură simplă sau o foaie albă de hârtie, pentru a nu strica tesatura însăși de contactul cu fierul. În ceea ce privește produsele din piele, de exemplu, jachete, pălării sau pantaloni, pentru a ține autocolantul cât mai strâns înainte de al apăsa pe produs cu fier, aplicați o cantitate mică de leșie universală uzuală pe partea cu adeziv, apoi apăsați aplicația cu fier prin hârtie sau țesătură .

O altă modalitate eficientă de a asigura siguranța imaginii este de a coase un accesoriu de-a lungul marginii. Datorită filetului suplimentar, chiar și în timpul spălării mașinii de scris și a utilizării active a produsului, aplicația va fi fixată în siguranță. Și pentru ca placarea suplimentară să nu atragă ochiul, este necesar să alegeți culoarea firelor pentru a se potrivi cu imaginea. Și pentru a evidenția un autocolant ca un plasture, puteți înfășura marginea cu cusături mari în culori contrastante sau cu un fir gros.

Pentru a repara hainele și pentru a masca gaura cu lipire termică, trebuie să puneți o mică bucată de material nețesut sau orice alt material în decalaj și apoi să fixați autocolantul în mod obișnuit. Cu toate acestea, pentru lucrări de înaltă calitate, substratul și aplicația în sine trebuie să fie mai multe centimetri mai mari decât gaura în sine.

Cum să lipiți sigiliul de căldură pe haine, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații