Cum să coase o rochie

Cum să coase o rochie pentru fete cu mâinile lor?

Cum să coase o rochie pentru fete cu mâinile lor?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Recomandări generale
 2. Model simplu pentru o fată de 1 an
 3. Model de vară pentru 2-4 ani: o clasă de master pentru începători
 4. Îmbrăcăminte roșie pe gât timp de 5-7 ani
 5. Stil nou de ceapă timp de 8-10 ani
 6. Modele pentru fete adolescente
 7. Sundress școală cu mâinile lor

Fiecare mamă iubitoare încearcă să-și imbrace fiica cât mai frumoasă cu putință. Împreună cu cea mai bogată selecție de îmbrăcăminte pentru copii, vreau ca lucrurile să fie exclusive, speciale. Și dacă coaserea unei rochii a copilului va necesita anumite abilități și modele complicate, să coaseți o sutienă pentru o fată cu mâinile tale este o ocupație pe care orice mamă o poate face. Principalul lucru este să aveți la dispoziție o mașină de cusut.

Recomandări generale

Uneori prezența modelului este o croire a obstacolelor. De fapt, modelele simplifică foarte mult lucrarea. Din nefericire, este imposibil să găsim modelele ideale pentru copii, deoarece copiii sunt individuali și cresc rapid. Dar pentru a crea piesa potrivită pentru minimul de timp - sarcina este destul de fezabilă. Și adesea modelul "de casă" este mai bun decât cel oferit în revistele de gravură.

Pentru a facilita munca, trebuie să adoptați câteva sfaturi simple:

 • modelul nu implică cote de cusătură: se adaugă în timpul tăierii;
 • astfel încât să nu existe suprapuneri de material atunci când asamblați produsul, atunci când tăiați, fac tăieturi: tăiați cusătura de cusătură la nivelul taliei, șoldurilor și tivului, plierea secțiunilor laterale ale spatelui și ale raftului, aliniați marginile acestora;
 • produsele simple fără a se potrivi pe figură pot fi "îndepărtate" cu o linie de mașină "pas mare" de 4 mm;
 • în prezența unui model obișnuit la vârsta potrivită, poți să sculptezi pe el și apoi să-l ajustezi la formă;
 • Nu este recomandat să faceți un sundress cu o formă confortabilă: pielea ar trebui să "respire";
 • textile este mai bine să alegi naturale, una care nu alunecă;
 • nu este de dorit să coaseți un model pentru o fată din țesătură bi-elastică (întinzându-se în sus și în jos): astfel de textile necesită un echipament special de producție;
 • nu trebuie să uităm de OMC: omisiunea de călcare a unităților de procesare afectează întotdeauna timpul de coasere și rezultatul final;
 • dacă în lucrare se utilizează o bandă elastică (lenjerie, fire elastice), este inacceptabil să o călcați, aceasta o va întinde;
 • pentru cusăturile de potrivire perfectă trebuie să folosiți ace de cusut;
 • dacă cusătura este obținută prin "acordeon", ea nu se anulează, un astfel de defect trebuie imediat să fie redesenat;
 • în scopul de a spăla în mod egal fundul, puteți apăsa mai întâi alocarea cusăturii: aceasta va salva țesătura din răsucire.

În afară de aceasta:

 1. Lucrarea poate fi facilitată prin folosirea unui tricou confortabil ca model pentru o fată. Acest lucru va reduce timpul de tăiere și elimină necesitatea de a construi un model. În unele cazuri, puteți face un model direct pe tesatura, având în vedere circumferința șoldurilor, pieptului și lungimea produsului.
 2. Dacă trebuie să faceți schimbări la montare, puteți măsura rochia viitoare în partea greșită. Această metodă este bună dacă tăietura este simetrică. Vă permite să vedeți mai bine imperfecțiunile aterizării.
 3. Pentru a nu cumpăra material textil suplimentar, mai întâi puteți să pregătiți un șablon, apoi să faceți o dispunere aproximativă a modelelor, luând în considerare lățimea materialului dorit. Aproximativ 5 cm trebuie adăugați la aspectul aproximativ.
 4. Un alt truc mic: să se îmbrace rochia arătată dintr-un magazin, lățimea cusăturilor finale ale pieselor trebuie să fie identică. În plus, merită luată în considerare secretul profesioniștilor: dacă imprimarea permite, ar trebui să fie simetrică, coincisând de-a lungul cusăturilor laterale (benzi, celule).

Model simplu pentru o fată de 1 an

Sarafan ușor de vară, cu un minim de detalii - o opțiune excelentă pentru începători.Va dura un minim de timp pentru al personaliza, nu are nevoie de un decor suplimentar. Acesta este un model frumos în care fata va fi confortabilă.

La baza modelului există un trapez cu dimensiunea feței superioare de 8 cm, cea de jos este de 22 cm, lungimea de 21 cm.

După ce au tăiat două părți ale bazei, ele sunt pliate față în față, apoi se sfărâmă secțiunile laterale și se prelucrează pe o mașină de scris. Încălzind alocația pentru cusătură, o bandă de finisare este fixată pe ea. Este cusută, scuipă în jurul marginii, apoi se îndoaie, astfel încât panglica să fie vizibilă și să deschidă linia de finisare.

Armholes pot fi procesate folosind coacere oblice. Așa că, în forma finită, ele nu arată întinse, când se procesează, trebuie să întindeți ușor banda îngustă și să faceți un val abia vizibil de textile. Pentru confort, este mai bine să utilizați ace de cusut. Se dovedește o margine largă din interior.

Nuance: un back-up ascendent pentru un începător poate părea capricios. Pentru a adapta o sundress pentru a provoca emoții plăcute, și nu a trebuit să mizerie cu coace, puteți schimba prelucrarea marginea armei. Pentru a face acest lucru, trebuie să apăsați inițial inlayul finit, pliabil pe jumătate. Coaseți-o cu o singură linie este mult mai ușoară, plasând-o în marginea brațului.

Acum rămâne să înfășurați bucata de sus, să o cusați și să trageți panglica din satin. Modă actualizare pentru fiica ei este gata!

Model de vară pentru 2-4 ani: o clasă de master pentru începători

O mamă care are o oră de timp liber poate coase o rochie sarafan drăguță pe chingele ei la fiica ei. Chiar și un începător poate face față coaserii unui astfel de model. În plus, măsurătorile pentru model sunt, de asemenea, minime: avem nevoie de parametrii circumferinței pieptului și de lungimea dorită.

Detalii despre tăiere

Modelul este conceput pentru o fată de 2 ani. După măsurarea circumferinței pieptului, se adaugă o mică valoare pentru o fixare strânsă, apoi rezultatul este împărțit la 2. Lungimea corsetului depinde de preferințe. Figura aproximativă - 30 cm.

Suprafața sarafanei va fi dublă. Tăiați din țesătură:

 • 4 dreptunghiuri 16 x 30 cm (corset), apoi colțurile superioare sunt tăiate cu o linie dreaptă la 5-7 cm, formând brațele.
 • Pentru fusta, taie 2 dreptunghiuri de dimensiune 33 x 50.
 • Curelele se taie cu o lățime de 3 cm, lungimea depinde de copilul particular.

Atunci când se taie, merită să ne gândim la o nuanță mică: fără o alocare pentru amenajarea liberă, punerea pe o sundress poate provoca dificultăți.

Tehnologia de cusut

Este destul de simplu:

 • să pregătească mai întâi benzile, să le îmbracă pe o mașină de scris;
 • detaliile corsetului sunt îmbinate în perechi de către părțile frontale din interior;
 • care au marcat poziția corectă a benzilor (la colțul superior al brațelor), acestea sunt inserate între detaliile pereche ale corsetului;
 • top cusaturi de cusaturi pe trei laturi, fără a atinge tăietura de jos, apoi porniți partea din față și fier;
 • Detaliile fustei sunt pliate cu fața în sus, șlefuite pe laturi și cusăturile sunt prelucrate pe suprastructură;
 • O panglică de dantelă îngustă este cusută la marginea inferioară, apoi supradimensionați adaosul cusăturii și fixați-o cu o cusătură de finisare.
 • combinând fusta cu cusături laterale, găsiți centrele rafturilor și spatele;
 • pliurile sunt așezate din centrele fustei, distribuindu-le simetric de pe ambele părți (pentru confort, este mai bine să tăiem centrele părților și cusăturile laterale ale părții superioare și inferioare);
 • Fusta este îmbinată cu corsajul, marginea este suprapusă (dacă se dorește, poți împacheta cusătura pe corset și asigura-te cu o cusătura).

Curelele sunt înnodate atunci când poartă produsul. Dacă modelul pare rustic, îl puteți decora cu o floare mică de-a lungul liniei dintre corset și fusta.

Îmbrăcăminte roșie pe gât timp de 5-7 ani

Acest model este foarte simplu de executat. Crearea sa va dura nu mai mult de o oră. Pentru a nu subtiliza modelul, puteți crea un model pe model. Fotografia prezintă un model pentru o fată de 5 ani (înălțime 110 cm).

Pentru cei care au dificultăți în a afla cum să construiască un model, o mică instrucțiune vă va ajuta:

 • pe o foaie mare (ziar sau resturi de tapet) desenați un dreptunghi de 27,5 x 60 cm (jumătate din model cu pliul);
 • 15 cm se retrag din mijlocul liniei superioare și se fixează punctul A;
 • din punctul obținut A se retrage în jos în jur de 15 cm și trage o linie perpendiculară care leagă cele două laturi ale dreptunghiului (aceasta este linia de armă);
 • apoi trageți partea, ca în fotografie: de la mijlocul celei de-a doua linii (nivelul brațului) 22,5 cm se retrag și se pune punctul B, apoi punctele A și B sunt unite;
 • din partea laterală a fundului, retrageți în sus 3 - 3,5 cm și setați punctul C, apoi conectați-l cu punctul B;
 • linia inferioară trebuie să fie rotunjită: punctul C este conectat ușor la mijlocul fundului;
 • gâtul are un gât ușor mai mare, astfel încât linia decolteului raftului ar trebui să fie cu 1-1,5 cm mai mică.

Înainte de a scoate baza, trebuie să fiți aburit cu un fier: aceasta va economisi produsul finit de la deformare și contracție după spălare. Tăiați detaliile bazei, aveți nevoie pentru a sculpta o bandă de 130 x 18 cm (shuttlecock).

Coaserea unui simplu sundress:

 • produsul este plasat pe o parte greșită, îndoiți brațele și îmbinați-le cu o cusătură în tiv cu o margine închisă;
 • după braconieri, se șterg și procesează secțiunile laterale de pe overlock;
 • partea inferioară a produsului se rotește la 2 cm, îndoaie 0,7 cm și cusătura pe o mașină de scris;
 • părțile laterale ale șuviței se mănâncă, se suprapun, apoi se dau jos și custează-o cu o cusătura cu o margine cu o margine închisă;
 • care au marcat 2 bastoane de mijloc, 1 raft, 1 spate, sunt combinate cu știfturile de cusut (buzunarul sună cu fața în sus în jos pe față):
 • bastonul atașat la bază.
 • Partea superioară a butucului este pliată până la lățimea elasticului, cusută pe o mașină de scris, apoi elasticul este filetat (aproximativ 45-49 cm lungime).

Dacă fata este mai în vârstă, mărimea modelului este mărită. Lungimea finisului este mică (trebuie să țineți cont de acest lucru înainte de deschidere). Dacă doriți un accent, puteți să adăugați o sundress cu o centură de contrast foarte îngustă.

Stil nou de ceapă timp de 8-10 ani

O rochie fermecătoare pentru copii, cu o fustă pufoasă și un arc, va apela la orice fată. Croirea nu va dura mult timp: complexitatea sa este minimizată. În primul rând trebuie să măsurați circumferința șoldurilor, distanța până la linia taliei și lungimea estimată a modelului. La măsura circumferinței șoldurilor se adaugă o cota pentru asamblare pe corset și fusta părea luxuriantă.

Coaserea unui model ca acesta:

 • După ce au tăiat două dreptunghiuri cu alocații pentru alocații, ele sunt șpănuite pe laturi, acoperite de margini.
 • Marginea superioară este înfășurată pentru a realiza un șnur, după care două bucle sunt făcute în față pentru filetarea arcului. Pentru ca acestea să fie fiabile și să nu rupă țesătura, în locul execuției lor este necesar să întăriți țesătura cu clei de lipit. Este important să rețineți că lățimea șnurului trebuie să închidă bucla.
 • Cortina la talie este fixată cu două linii: la marginea superioară și inferioară. Este de dorit să selectați firele pentru cusătură pentru a se potrivi cu materialul, astfel încât produsul să fie mai neted. Pentru a executa liniile, este mai bine să vă concentrați pe etichetele din partea dreaptă a piciorușului presor, care se află pe placa metalică a mașinii. Acest lucru va face linii chiar și paralele. Dacă nu vreți să vă mâncați cu scenele, trebuie să vă calculați alocațiile. Acest lucru va deschide linii fără probleme și fără planificare preliminară. Că linia de pritachivaniye nu a fost strămutat, va fi suficient pentru a repara în mai multe locuri de cusut pins.
 • Conturarea liniei taliei (puteți atașa produsul la figura de pe partea greșită), coaseți o șiretură, lăsând spațiu pentru introducerea benzilor de cauciuc (lățimea cusăturii de cusătură este de 0,1 cm). Perdeaua din jurul taliei trebuie să fie solidă, inclusiv să se execute peste cusăturile laterale. Împărțind lățimea piesei în trei părți, așezați încă două linii pentru benzile de cauciuc, lăsând, de asemenea, un mic pasaj de sărituri.
 • După măsurarea gumei de dimensiunea dorită, acestea sunt filetate și îmbinate în inele. Ansamblul la talie este distribuit uniform.
 • După ce ați făcut talia, trebuie să terminați lucrul cu vârful sundress. Pentru a face acest lucru, luați o panglică din satin și introduceți-o în bucle, apoi decupați lungimea excesivă și cântați ușor capetele panglicii. Rămâne să strângeți curelele și să le coaseți în partea de sus, fără a trece dincolo de linia superioară a liniei.

Modelul este convenabil pentru că, pentru a simplifica îmbrăcarea, vă permite să modificați lățimea vârfului.Se pare ca un sarafan elegant si frumos.

Modele pentru fete adolescente

Adolescenții sunt mai greu să aleagă un model. Lucrul este că cifra începe să se formeze și fiecare fată are propriul mod. Cu toate acestea, aici puteți simplifica sarcina de coasere: alegerea modelelor pentru tăiere, trebuie să faceți un început de la patru măsuri: aderență în piept, șolduri, talie și înălțime.

Toți contează. Chiar și cu respectarea primelor trei, dar fără a ține seama de creșterea fetei, este posibil să complicăm procesul de coasere, deoarece în calcul și construcție depinde mult de creștere.

Dacă modelul este simplu, de exemplu, ars sau trapez, este posibil să aveți nevoie doar de dimensiunea șoldului. În acest caz, modelul va fi un dreptunghi, care, cu ajutorul unei gume elastice, se va transforma într-un model montat. Și pentru a face o astfel de rochie este foarte rapid și ușor: conectarea cusaturi laterale, prelucrarea partea de jos și de sus, aveți nevoie pentru a aranja corsetul în linii paralele, cu o distanță de 1 cm (de sus până la talie).

O altă opțiune - un model în formă de trapez, combinat cu un pătrat pe bază. Partea de jos a modelului este rotunjită, partea de sus este o linie dreaptă. Pentru a construi trebuie să măsurați circumferința pieptului, șoldurilor și lungimii. Pentru măsurători se adaugă în mod necesar alocații pentru libertatea de a se potrivi. Făcând un model, tăiați baza curelei și curelele (două benzi de țesătură de-a lungul lobului).

Combinând secțiunile laterale și acoperirea acestora, procesați partea inferioară a produsului și apoi continuați cu corsajul. În primul rând, brațele sunt îndoite și cusute, iar apoi partea de sus este îndoită (spatele și rafturile sunt separate) și cusute. Va rămâne să asamblați curelele, să le presați în canalele primite de pe partea superioară a spatelui și pe rafturi, legându-le într-un nod.

Dacă ai un tricou confortabil, poți să-ți scoți o rochie cu ajutorul ei. Pentru ca acest produs să impună țesăturii, să înconjoare gâtul și brațele cu un creion și apoi să traseze o linie arsă. O astfel de rochie va fi ușoară și confortabilă și, în plus, la modă. Singura dificultate în croitorie este prelucrarea gâtului și a brațului cu o singură conductă. Coacerea va simplifica aspectul.

Sundress școală cu mâinile lor

Când o fată merge la școală, vreau să fie cea mai bună. Nu este un secret faptul că este mai dificil să alegeți forma: adesea scuarul școlii pare prea încărcat, așa că trebuie adesea să fie modificat. Cei care au un rezultat perfect, poți să-ți poți crea o rochie școlară. Pentru a face acest lucru, baza este luată dintr-un model din reviste sau văzută pe Internet în forumuri dedicate lucrărilor de desen.

Din nefericire, nu este ușor să găsești un model de calitate al unei scutere școlare, construcția lui fiind adesea nedumerită. Dar dacă vă uitați atent la șabloane, nu există nimic supercomplex în ele: puteți să le faceți singuri. De exemplu, fusta este o țesătură de țesătură dreptunghiulară, adunată în rampă. Corsetul este un tricou cu reliefuri (părțile laterale) care provin de la brațe.

În cazul în care modelul este o pădure întunecată, puteți realiza un șablon gata pregătit pentru o vârstă potrivită. Sarcina principală este să-l imprimați în dimensiunea potrivită. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de două măsurători: lungimea de la spate la talie (exactă) și jumătatea de prindere a taliei (cu permisiunea de a se asigura libertatea).

După ce ați deschis un document Microsoft Word, trebuie să inserați o imagine a modelului în ea și să o măriți la dimensiunea dorită măsurând parametrii de pe ecran cu o bandă de măsurare. Dacă figura fetei este puțin diferită, puteți regla ușor înălțimea. Deoarece șablonul nu se potrivește pe pagină, este împărțit pe mai multe pagini, apoi imprimat și lipit, combinând marginile.

Tăierea tăiată, concentrându-se asupra detaliilor bazei: ele repetă forma gâtului, brațul, sunt conectate la umăr și cusătura laterală. Înainte de a tăia țesătura, este mai bine să lipiți țesătura cu ajutorul unei interlinieri. Prin urmare, ele nu sunt deformate, spre deosebire de metodă, atunci când taie secțiunile separate și adezive, apoi le conectează.

Tehnologia de cusut este după cum urmează:

 1. Tăiați toate detaliile tăieturii (raftul, rafturile flanșelor, două părți ale spătarului, flancurile spătarului, cu care se confruntă), acestea fiind asamblate cu o linie temporară. Montajul necesar pentru a evita modificările. Pentru a nu întinde gâtul, puteți să-l înfruntați în față.
 2. După montare, frecați marginile laterale de relief și secțiunile laterale. Marginile sunt suprapuse (în cazul în care materialul este gros, cusăturile laterale sunt suprapuse separat, pentru a fi apoi călcate și pentru a nu crea excesul de grosime atunci când sunt combinate cu fața). Cusăturile de reliefuri sunt călcate în centru (rafturi sau spătar).
 3. După ce au observat faldurile (observând simetria din centrul raftului), ele sunt călcate din partea greșită, apoi fusta este artizanală în partea superioară. Alocația este suprapusă și călcată.
 4. Fiecare secțiune mijlocie a spatelui este curățată, apoi este cusut un fermoar secret (fiecare parte este separată), folosind un picioruș special de presare. Apoi măturați cusătura de mijloc.
 5. Acest produs este oarecum diferit de cel al sutienelor simple, deci nu se poate face fără a se potrivi: corsetul este îndoit, combinând cusăturile laterale, secțiunile umărului și brațele libere (liniile temporare sunt îndepărtate). Având o simetrie specifică, se șterg cusăturile umărului.
 6. Împingeți marginea inferioară, plasând fața spre partea din față a curelei, cusătura. Apoi rândul său, și zayuyvayut, stabilirea formei gâtului. Acest stil nu are nevoie de linii de finisare, deoarece acestea vor simplifica.
 7. Etapa finală a prelucrării cu noduri este marginea de jos. El este acoperit, întors și cusut. Fundul inferior nu poate face fără o cusătură puternică: este mai sigur decât cusăturile ascunse. La sfârșitul lucrului sundress podlyuyuzhivat, fără a uita despre faldurile de mai jos.

Textile utilizate pentru confecționarea de haine școlare, sunt foarte pretențioși în legătură cu o călcare delicată. OMC se efectuează numai din partea inversă și printr-o țesătură fină din bumbac (sau tifon). Dacă călcați produsul pe țesătură, acesta va rămâne pe lase.

8 fotografie

Cum pot coase o frumoasă sundress fără un model, vezi următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații