Cum să coase o rochie

Cum să coaseți o rochie cu propriile mâini rapid și fără un model?

Cum să coaseți o rochie cu propriile mâini rapid și fără un model?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Ce material este potrivit?
 2. Opțiuni simple pentru femeile obeze
 3. Vă cusim o rochie lungă pe podea
 4. Cum să coaseți rapid un model de plajă?
 5. Eleganță ușoară
 6. Varianta de vara cu elastic fara bretele
 7. Model de stil Empire
 8. Trucuri mici
 9. opinii

Sundress este un atribut indispensabil al dulapului de vară al oricărei femei, deoarece în această perioadă doriți ușurință și confort. Este bine că produsul a fost special și, în același timp, simplu. Și din moment ce lucrurile din magazine nu se potrivesc mereu stilului, culorilor și stilului, poți să coaseți o mână cu mâinile proprii rapid și fără un model. Nu va dura prea mult timp pentru ao crea: este suficient să aveți materiale și articole de cusut pe mana.

Un astfel de produs este universal: este potrivit pentru femeile de moda de diferite vârste și tipuri de corpuri. Rochia de vară va decora nu numai natura subțire: datorită gamei mari de stil, puteți coase un model pentru proprietarii de forme magnifice. Dacă vă apropiați creativ de procesul, produsul finit va fi relevant în timpul verii stabilit pe plajă, mersul pe jos, cumpărături și în alte cazuri.

Lipsa de modele - visul multor fashionistas, gata pentru imaginea efectiva sa stea la masina de scris. Atelierele propuse vă vor permite să înțelegeți complexitatea coaserii și să arătați cât de ușor este să creați un lucru nou și elegant.

Ce material este potrivit?

Alegerea produselor textile depinde de gustul și preferințele femeilor. Vara este un moment fierbinte, materialul ar trebui să fie ușor și aerisit, bine respirabil.

Prioritatea este țesăturile naturale, deși în unele cazuri textilele sunt relevante, cu o ușoară adaos de fibre sintetice.

Cele mai populare materiale pentru sundrări sunt mătasea, satinul, sifonul, bumbacul, lenjeria de corp.

Culoarea poate fi monofonică sau luminată, cu o amprentă mare sau o dungă clasică, mazăre. Principala regulă a materialului este confortul și comoditatea în uz. Unele femei de modă aleg țesături tricotate și chiar căptușeală pentru creațiile lor. Ultima opțiune este universală și vă permite să utilizați o rochie ca prosop, dacă este necesar. Un astfel de produs este pur și simplu indispensabil atunci când călătoriți spre mare.

Opțiuni simple pentru femeile obeze

Una dintre cele mai simple și versatile opțiuni implică tăierea arsurilor. Datorită luminilor și a pliurilor delicate, o astfel de pungă va ascunde defectele figurinei și va sublinia feminitatea. Singura dificultate este implementarea reducerii. Pentru a facilita procesul, aveți nevoie de orice tricou confortabil.

Nu puteți lua ca bază pentru tricotaj nu este în mărime: bumbacul textil nu se va întinde la fel de mult ca tricoul, astfel că nu este exclus faptul că produsul nu se potrivește.

Detaliile rafturilor și ale spatelui se taie separat după cum urmează:

 1. Mike este pus împreună, cusăturile laterale sunt combinate și puse pe textile dublu pliate. Este important să combinați pliul cămășii și țesăturii.
 2. După măsurarea flarei și lungimii necesare, detaliul raftului (sau spatelui) este tăiat ținându-se cont de cotele de cusătură. În acest caz, tăierea inferioară trebuie rotunjită. De obicei, această linie respectă regula: cu cât dimensiunea sânului este mai mare, cu atât trebuie să fie mai rotunjită linia de jos. Pentru că o expresivitate înapoi a unei linii este mai mică decât pentru un raft.
 3. Lucrul cel mai dificil este peste: acum rămâne să cusăturile și să se proceseze umărul și cusăturile laterale de pe overlock, să se coboare jos, să se creeze brațele și gâtul.

Dacă doriți, în loc de curele largi, să faceți curele subțiri, linia de gât și brațele se vor conecta sub nivelul umărului. În acest caz, procesarea va fi chiar mai simplă: aveți nevoie de o inserție oblică călită. Și brațele și gâtul vor trebui să o elibereze.

La alegerea materialelor textile, ar trebui să se acorde prioritate materialelor ușoare și care curg (mătase, sifon).

Vă cusim o rochie lungă pe podea

Utilizând cămașa, puteți modifica primul model. Principiul de a crea un "model" rămâne același, dar pe lângă adăugarea lungimii dorite și intermitența fustei, trebuie să tăiați partea de sus. Pentru aceasta:

 • cămașa este înfășurată la un nivel deasupra liniei pieptului;
 • acordați indemnizația pentru tivul tăieturii, ținând cont de cureaua largă (medie, îngustă, orice);
 • și taie excesul de textile.

După asamblarea produsului de-a lungul cusăturilor laterale, prindeți materialul pe ansamblul față și spate, procesați brațele și puneți o curea în piesele de prelucrat, lipind-o ușor în ansamblu. Pentru a nu îndrepta ansamblul, este mai bine să faceți niște barăci mici la marginile benzilor.

Dacă doriți, puteți face nu una, ci două curele și nu prea multe pentru a strânge partea de sus a ansamblului. Dacă doriți un accent luminos, puteți adăuga o curea decorativă în imagine.

Rochie cu ansamblul din partea de sus - o opțiune excelentă pentru plajă. Pentru acest model, bumbac și țesături adecvate.

Cum să coaseți rapid un model de plajă?

Sundress convenabil pentru plajă poate fi făcut pe baza a două pătrate pliate de același ori, de dimensiuni identice. Principalul lucru - de a tăia piesa de prelucrat.

Pentru o precizie mai mare, după determinarea lungimii și lățimii, puteți trage filetul lobar și transversal al unui dreptunghi de două pătrate. Acest lucru va face ca cusăturile să fie perfect drepte, deoarece textilele utilizate în astfel de sundrări se alunecă puternic, iar marginile tăiate neregulate se vor întinde în timpul prelucrării.

Pentru îmbrăcăminte ușoară, gâtul, situat strict în centrul pliului, nu ar trebui să fie mic și înghesuit.

Acest model nu necesită o suprasarcină: toate tăieturile sunt întoarse spre interior și cusute pe o mașină de scris. Se formează și gâtul. Tot ce trebuie să faceți este să cusați cusăturile laterale. Acest model este foarte convenabil și spectaculos. Ea va înlocui ușor orice îmbrăcăminte de plajă

Această bază poate fi oarecum variată prin adăugarea de lungime, suprapuneri mici pe partea de sus pentru mâneci (sub formă de aripi rotunjite) și două curele, cusându-le până la talia frontului. Aruncând o hoodie peste cap, legat cu o centură, veți obține o rochie de plajă elegantă, cu tăieturi pe laturi.

Eleganță ușoară

Pentru plajă poate veni și un alt stil, care este proiectat pentru fanii siluetelor montate. Din nou - nu există modele și modele: este suficient să se măsoare circumferința șoldurilor, lungimea dorită și să se adauge o lățime a mirosului.

Modelul este un dreptunghi în poziția în sus. Pe cele două laturi ale vârfului dreptunghiului, colțurile sunt tăiate în formă de semicerc. Apoi scoateți linia brațului. Pentru a face acest lucru, tăieturile semicirculare sunt înfășurate în jurul supraîncălcării, înfășurate pe partea greșită și cusute, lăsând loc pentru chingi. Ele fac curele din coacerea înclinată, apoi le introduc în canalele rezultate și fixează locul de conectare unul cu celălalt.

Rochia este gata: acum trebuie să înveți să o porți. Pentru a face acest lucru, cureaua de umăr stânga este acoperită cu umărul drept, înfășurată cu o cârpă, iar cureaua dreaptă pentru umăr este așezată pe umărul stâng. Acest model este incredibil de confortabil, simplu în design și arată grozav ca un costum de plajă.

Varianta de vara cu elastic fara bretele

Stilul fara bretele este solutia perfecta pentru cei care iubesc minimalismul. A crea un sunet va dura un timp minim.

Tot ceea ce este necesar pentru măsurători este circumferința șoldurilor + lungimea, cotele de cusătură și înălțimea.

Prin urmare, produsul nu arată prea lat, pe un dreptunghi pliat pe jumătate, o ușoară conicitate la talie este efectuată din partea superioară și întoarce linia la marginea principală în apropierea șoldurilor.

Combinând și procesând secțiunile laterale, trebuie să vă lăsați la fund și să așezați partea superioară a gumei. Pentru aceasta, tăietura superioară este pliată pe lățimea benzii elastice + stoc (1 cm), cusută, lăsând spațiu pentru banda elastică care urmează să fie înfășurată. Pune pe gumă - etapa finală.

Dacă doriți să subliniați silueta, tehnologia este după cum urmează:

 1. După ce au fost cusute și măturat o tăietură laterală, partea superioară este tratată cu zig-zag sau cu alte cusături de finisare.
 2. Apoi, de la partea superioară până la nivelul taliei, liniile paralele sunt realizate cu fire speciale.
 3. În același timp, linia de sus este făcută cu un fir obișnuit în tonul țesăturii și un fir de cauciuc este înfășurat pe bobină. După ce ansamblul este gata, al doilea tăietură laterală va rămâne să fie cusută și marginea prelucrată.
 4. Pe marginea superioară și inferioară a cusăturii efectuați încuietori, strângând alocarea cusăturii pe partea din spate.

Trebuie notat faptul că este imposibil să se curețe partea superioară cu ansamblul: guma poate fi deformată, iar ansamblul poate fi îndreptat. Tratamentul termic umed se efectuează sub talie.

Model de stil Empire

Un model interesant și, în același timp, blând, al unei mănunchiuri din țesături aerisite va atrage toate fetele moderne. Într-o astfel de rochie, demnitatea figurii va fi prezentată în cea mai bună lumină.

Pentru a crea stilul dorit, veți avea nevoie de:

 • material de ton cu lungimea de 2 metri și lățimea de 3;
 • benzi de finisare;
 • înclinare înclinată.

Țesătura este pliată în mijloc, un mic colț este tăiat de sus. În starea dezvelită, ar trebui să semene cu o crestătură în formă de V. Mijlocul materialului este centrul raftului.

După ce ați pregătit o pensetă de pânză, la marginea superioară a marginii de cusătură zaschiruyut, introduceți două curele de la bejku oblic. Secțiunile laterale sunt șlefuite pe o mașină de scris, asigurând în același timp capetele benzilor. Marginea inferioară este înfășurată pe o parte greșită și cusută pe o mașină de scris. Va rămâne pentru a colecta marginea superioară, formând o draperie și fixați banda de finisare de-a lungul cusăturilor laterale. Dacă doriți, puteți face partea de jos a figurii.

Trucuri mici

Croitorie numai pare complicat. De fapt, acest proces este foarte interesant și creativ.

Pentru a nu lăsa la fiecare etapă, trebuie să țineți cont de unele nuanțe:

 1. Nu toate modelele au nevoie de linii de timp. Atunci când tăiați, trebuie să faceți o pereche de crestături. Îmbinând cusăturile laterale ale raftului și spatele împreună, combinând începutul și sfârșitul, la nivelul taliei și a șoldurilor, sutura este incizată (aproximativ 0,5 cm).
 2. Produsele de șpaclu de cusătură de pe cusături, tăieturile se mănâncă pe o mașină de cusut. Încercarea de a manipula imediat marginea.
 3. Dacă gâtul este prevăzut cu un tratament de margine cu o coacere oblică, ele mănâncă și acoperă o singură bucată de umăr. Apoi, o singură linie rătăcită este purtată, pornind de la partea din spate a părții frontale. Pregătirea unei căptușeli oblice va economisi în mod semnificativ timpul, iar tipul de tratament va fi profesional. Oferind o privire decentă la gât, închideți a doua secțiune a umerilor.
 4. Se utilizează fier în fiecare etapă de producție. Acest lucru va reduce la minimum valurile, ridurile și alte defecte posibile. Este necesară modelarea cusăturilor din partea greșită. Dacă călcați produsul de pe față, puteți pune o lasă.

Fiecare femeie poate coase o rochie. Adesea croirea unui produs devine începutul experimentelor creative ale femeii moderne de modă. Acest lucru vă permite să diversificați dulapul, adăugând la acesta elemente noi, create de dvs. înșivă. Astfel de lucruri sunt mai valoroase decât hainele achiziționate.

opinii

Croirea unei femei fără model este posibilă pentru orice fată - acest lucru este evidențiat de numeroasele recenzii rămase pe forumurile dedicate meșteșugurilor pentru femei. Modiștii cred că, folosind cele mai simple metode, puteți obține rezultatul dorit. Comentariile indică faptul că chiar și un nou venit în afaceri de cusut poate coase un model simplu. Și adesea produsul finit nu arată mai rău decât cumpărăturile: comentariile sunt adesea însoțite de fotografii vii ale produselor finite. Modașii cum ar fi aspectul produsului finit, ei cred că croitorie un sundress fără a utiliza un model este o mare de idei, datorită căruia în timpul verii puteți arăta unic și feminin.

Cât de ușor este să coaseți o rochie de vară, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații