Pungi de cusut

Cum să coaseți un sac de pânză cu propriile mâini?

Cum să coaseți un sac de pânză cu propriile mâini?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Modele simple
 2. Cum de a coase din in și pânză?
 3. Ce alte materiale se potrivesc?
 4. Cusut din țesături matlasate

Desigur, în viața fiecărei fete a venit un moment în care sortimentul de accesorii al magazinului a fost săturat de ordine, dar dorința de a dobândi o noutate nu pleacă. Ce să facem în acest caz? O opțiune excelentă este să-ți faci propria pungă folosind modele simple și modeste.

Să analizăm în detaliu care sunt modelele cele mai ușor de coasere și care dintre ele vor trebui să lucreze. Vom cunoaște, de asemenea, țesăturile care sunt cele mai potrivite pentru confecționarea de produse similare.

Modele simple

Uneori fetele nu se ocupă de producția independentă de pungi din cauza temerilor de a face ceva greșit și de a strica materialul. Dar întotdeauna și în tot ceea ce puteți găsi un compromis și în acest caz este alegerea modelelor simple, croirea de produse pentru care nu necesită o muncă specială.

Atunci când selectați modele, trebuie să luați în considerare câteva caracteristici care vorbesc de simplitatea lor:

 • Numărul maxim de linii drepte;
 • Cât mai puțin posibilă rotunjime și "decolte" decorative;
 • Cel mai simplu spațiu interior (în modele simple, pungile au doar un compartiment interior);
 • Este de dorit ca clemele de pe sac să fie cât mai simple posibil - un fermoar sau un buton.

În plus, pentru a vă simplifica maxim sarcina, nu ar trebui să puneți schița direct pe material, ci mai degrabă să o desenați pe hârtie specială pentru coasere. Acest lucru vă va ajuta să evitați greșelile și să eliminați cât mai multe părți.

Forma trapezoidală

Punga în formă trapezoidală este destul de simplă. Este mai practic dacă produsul este un trapezoid obișnuit, cu o parte mai largă și o parte superioară îngustă. Astfel, produsul va fi mai practic și mai spațios.

Pentru a coase o pungă trapezoidală, trebuie să tăiați trei părți: doi pereți egali, sub forma unui trapez și a unei pungi dreptunghiulare. Pereții laterali pot fi conectați în întregime la fața și la spate și pot fi sculptate separat, sub forma a patru detalii suplimentare.

Model cu pereți laterali

Procesul de cusut este următorul:

 1. Trebuie mai întâi trageți pe detaliile țesăturii de mărimea necesară și luați în considerare distanța suplimentară - cote pentru cusătură. Apoi, cât mai atent posibil, aceste părți trebuie tăiate și cusute împreună, prelucrând în prealabil marginile cu un overlock.
 2. must tăiați aceleași părți ale materialului pentru căptușealăa căror dimensiune ar trebui să fie mai mică de un centimetru gata. Apoi, este necesar să coaseți cele două părți obținute astfel încât laturile laturilor să intre în contact unul cu celălalt. Portbagajul neregulat va fi fragil și neglijent.
 3. Următorul lucru este mic - aveți nevoie completează cu ușurință toate cusăturile, pentru a completa sacul cu accesoriile necesare, mânerele îngrijite și o încuietoare fiabilă. În plus și pentru atractivitatea exterioară, puteți adăuga elemente simple de decor - dungi, margele, pietre și pietre.

Pașii de coasere sunt afișați mai clar în următorul videoclip.

Geantă pentru sac

Bag-bag este ideal pentru vară, simplu în stil și în execuție. Pentru a face acest produs nu aveți nevoie de materiale speciale, precum și costul unui efort mare și mare.

Totul este mult mai simplu decât s-ar părea la prima vedere:

 • Primul lucru trebuie să selectați un material nu numai pentru exterior, ci și pentru căptușeală.Faptul că punga este făcută acasă nu înseamnă că căptușeala nu este necesară - este încă o parte integrantă a oricărui produs.
 • în continuare, am tăiat detaliile: două pereți mari pătrați și trei părți dreptunghiulare care vor fi necesare pentru fabricarea părților laterale și a fundului. Și, de asemenea, mânere - cel mai bine este dacă acestea sunt multi-strat, dar plat, astfel încât acestea vor fi la fel de puternic și durabil posibil.
 • Apoi, acționăm pe același principiu care a fost folosit la fabricarea modelului anterior: cu atenție coase toate piesele, procesăm marginile, fixăm o căptușeală și mânere. În domeniul stilourilor, trebuie să faceți câteva rânduri pentru a oferi o mai mare rezistență și fiabilitate.

Produsul se dovedește a fi spațios în spațiul interior, potrivit pentru vacanțe de plajă și excursii turistice. Și ca ornament, puteți folosi margele de lemn, bretele de țesături, paiete și pietre pe baza de lipici.

O altă opțiune este în următorul videoclip.

Pe bufe

Poate că o versiune chiar mai simplă - o pungă cu bufe, dar acest model, având doar un singur mâner, nu pare foarte atractivă. Cu mult mai elegant, acest model arată ca un rucsac cu două benzi reglabile, permițându-vă să vă eliberați mâinile și să transportați produsul în spatele dvs.

În plus față de stilouri și cravate, pentru fabricarea acestui model vor fi necesare doar trei părți mari:

 • o bucată mare dreptunghiulară pentru corpul rucsacului;
 • fundul rotund și limba pliabilă;
 • mascând cravată îndelungată.

Tăiați dimensiunea părții principale a pungii ar trebui să se bazeze pe preferințele individuale, poate fi atât dimensiuni mici, decorative, cât și mari - reprezentând un produs funcțional deplin, potrivit chiar și pentru călătoriile turistice.

Și apoi:

 1. După ce ați fixat marginile mai mici cu o cusătura uniformă, veți obține un cilindru, pe baza diametrului căruia trebuie să tăiați fundul rucsacului sub forma unui cerc uniform. Sub forma unei jumătăți de oval, se taie partea superioară a rucsacului, care va acoperi legăturile, pentru un aspect mai estetic și se cuscă cu un element de închidere.
 2. Apoi, vom tăia două mânere lungi care vor executa partea principală funcțională și o mică mână - pe care o puteți purta în mână. Pentru o funcționalitate mai mare, trebuie să achiziționați accesoriile corespunzătoare, permițându-vă să ajustați lungimea.
 3. Afacerile rămân în spatele micilor - îndoim partea superioară și inserăm un șir, primind la ieșire un produs funcțional și practic.

Iată cum puteți obține o geantă elegantă într-o seară. Vizionați videoclipul.

Model semi-oval

Punga cu o parte semi-ovală de fund pare foarte feminină și frumoasă, care poate fi atât o alegere demnă de zi cu zi, cât și un plus extraordinar pentru aspectul plajelor și costumele de mers pe jos.

Să aruncăm o privire mai atentă la modul de tăiere și coasere corectă a acestui model:

 • În modelul acestui model vor avea nevoie de următoarele detalii: două părți semi-ovale - pereții din față și din spate, o piesă lungă dreptunghiulară - pentru conectarea acestor părți, două părți dreptunghiulare - pentru fabricarea mânerelor. Puteți completa modelul cu un mic buzunar decorativ cusut pe partea din față.
 • Straight cusătură fixați pereții din față și din spate cu un montaj dreptunghiular. Următorul pas - coasem căptușeala, apoi introduceți fermoarul. Este mai bine să nu salvați dispozitivul de fixare, deoarece fulgerul ieftin este foarte ușor de dezactivat.
 • în continuare, pliați mânerele și cusați-le, astfel încât acestea să fie mai durabile și au servit mult mai mult timp. Măsurăm aceeași distanță la ambele capete ale părților principale și coșem cu mânere, asigurându-ne că nu sunt răsucite.
 • Atingerea finală este procesăm marginile unui buzunar decorativ și o coaseți ușor pe partea superioară a produsului, fixați un element de fixare decorativ pe partea superioară, sub forma unui buton sau a unei pietre mari, pe care puteți arunca o buclă.

Cum de a coase din in și pânză?

Punga poate fi cusută din țesături ușoare, ieftine, dar va fi un astfel de produs practic? Dacă luați, de exemplu, țesături de in, ce proprietăți va avea produsul?

Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului de a face o pungă de in de lumină și pânză decorativă și cât de funcționale vor fi aceste produse:

 • Manipularea atentă a lenjeriei, înainte de tratarea tuturor muchiilor cu un overlock pentru a preveni fluxul de materiale. În plus, cusăturile trebuie să fie cusute cu o cusătură mică sau în două straturi pentru a oferi produsului o rezistență mai mare la uzură.
 • Ar trebui să ridice un fir special, potrivite pentru confecționarea produselor de lenjerie, precum și a acelor subțiri speciale, care nu vor cauza deteriorări excesive ale materialului, creând găuri prea mari, care, sub influența gravitației și frecării firelor, vor crește în lățime, ceea ce va duce la deteriorarea produsului.
 • Burlapul este și mai fragil, prin urmare, coaserea unui produs funcțional cu drepturi depline, care ar dura mult timp, este o sarcină foarte dificilă. Cea mai mare parte a sacii de pânză este mai degrabă un decorativ adițional imaginii în stilul eco, hippie sau boho-chic.

Pentru coaserea produselor din pânză, veți avea nevoie de fire dense și puternice, precum și de un ac cu ochete potrivite, pentru a preveni formarea nodulilor și rularea fibrelor în fir, în timpul procesului de frecare excesivă în jurul orificiului acului. Acest material nu necesită utilizarea nici unui echipament special.

Ce alte materiale se potrivesc?

În plus față de materialele de mai sus, pungile pot fi fabricate din alte materiale care vor ajuta produsele să devină mai funcționale, precum și potrivite cerințelor oricărui stil, fie că este vorba de un clasic strict, fie de un militar huliganist.

Mare pentru materiale denimcare este nu numai foarte practic de utilizat, dar și foarte durabil. Dar pentru coaserea unui sac de denim, este posibil să aveți nevoie de fire groase, puternice, precum și de ace groase, deoarece un ac subțire se poate rupe doar datorită suprafeței destul de rigide a țesăturii.

Pentru a face o pungă exterioară destul de practică potrivi nailoncu mai multe avantaje. De exemplu, materialul este durabil, își păstrează bine forma, este destul de ușor și, datorită ușurinței extragerii și prelucrării sale, este, de asemenea, foarte ieftin.

Dar pentru fabricarea căptușelii de înaltă calitate se potrivește o cantitate mult mai mică de material, deoarece multe materiale sunt prea dense, ușor zdrobite și rupte repede. Cel mai bine este să folosiți poliester, viscoză, satin și cupru și să evitați căptușelile, tapetul și satinul..

Cusut din țesături matlasate

Cunoscutul Coco Chanel a introdus moda pe suprafata matlasata a produselor, prezentand modele fascinante nu numai de rochii si haine, dar si de machete mici de mana care arata foarte sofisticate, frumoase si feminine.

Dar ce să facem cu faptul că era dornic să nu cumpere un astfel de produs, ci să-l facă singur?

Este foarte simplu. Este necesar doar să știm că produsele matlasate au o suprafață cusută cu romburi de dimensiuni egale. În magazinele de țesături veți găsi adesea materiale cu efect de cusături, ceea ce se realizează atât prin dimensionarea punctelor, cât și prin intermediul firmware-ului.

Pentru a da sacului un efect de matlasare, trebuie:

 1. Pentru a face un marcaj din partea stransa a materialului. Este necesar să se pună pe material, cu ajutorul unui conducător și creta de croitorie, marcajele multor pătrate inversate, care arată ca diamantele echilaterale îngrijite.
 2. Dacă ați conceput pentru a oferi produsului dvs. un aspect mai voluminos, este necesar să faceți un marcaj pe stratul interior, conectându-l anterior cu cel exterior.
 3. Mai mult, coaseți cu atenție materialul, respectând cu strictețe marcajul, deoarece chiar și cea mai mică abatere poate dăuna aspectului întregului produs.

Nu cusati garnitura, deoarece ar trebui sa acopere toate cusaturile interne si sa indeplineasca functii complet diferite.

Realizarea tapiseriei

Unele femei de ac se ocupă de sarcina destul de dificilă de a face pungi din tapiserie. Materialul este o țesătură densă cu un model de jacquard imprimat sau brodat pe acesta. Datorită acestui ornament, produsul va arăta foarte elegant și scump, chiar dacă este făcut manual.

Datorită intercalării speciale a fibrelor, materialul este foarte durabil, deci este necesar, în primul rând, să realizați cu atenție modele din acesta, asigurându-vă că marginile nu se mișcă în jos și sunt la fel de plane. În caz contrar, sacul va fi neglijent.

În plus, datorită densității țesăturii, va fi necesar să se obțină ace speciale pentru țesături rigide.

Tăiați detaliile nu vă deranjează neapărat unul cu celălalt, va fi suficient doar să le tăiați cu pini speciali și apoi să bateți pe mașină, retragând de la marginea unui centimetru. Este important să cusați produsul la viteză medie pentru a evita tensionarea excesivă a firului, ceea ce poate duce la ruperea acestuia.

Deși materialul este destul de dur și rar, rândurile sale trebuie suprapuse.

Dacă faceți un model volumetric de tapiserie cu fundul destul de lat, este mai bine să alegeți un material diferit pentru fund, pentru a nu smulge și a nu supune o țesătură frumoasă la uzură rapidă.

Partea inferioară a pungii poate fi făcută din piele groasă, care au preluat accesoriile corespunzătoare - picioare de metal îngrijite.

Pungă de transformare

Deseori, fetele preferă nu doar funcționale, ci și foarte elegante și interesante în modelele lor de idei de sac. Aceste produse includ o pungă de transformare neobișnuită care se transformă într-un rucsac confortabil, spațios, cu o mișcare a încheieturii mâinii.

Pentru fabricarea acestui model veți avea nevoie de multe detalii:

 • pereți laterali - sub formă de dreptunghiuri mari de țesut;
 • bucăți decorative din piele inferioare;
 • piele de jos și mânere duble;
 • în plus, trebuie să achiziționați accesoriile potrivite în magazinele pentru lucrări de mână.

Pașii de cusut sunt după cum urmează:

 • Piesele dreptunghiulare sunt cusute pe laturi între ele, iar detaliile din piele continuă în partea inferioară. La piele și fundul atașat, realizat din același material. În acest stadiu, cilindrul trebuie să aibă un fund închis.
 • Apoi, coasem căptușeala și inserăm un fermoar metalic elegant și de-a lungul marginilor sacului, în zona cusăturilor laterale, fixați piesele metalice sau din material plastic pentru stilouri. Cel mai bine, dacă va fi inele cu deschideri suficient de largi. În plus, inelul trebuie fixat în partea inferioară a uneia dintre laturi.
 • Coasem mânerele cu lungimea necesară, îndoind pielea în mai multe straturi, iar la capete fixăm mici cârlige.
 • Cuplați capetele mânerelor pe lateral, prindeți pungile și atașați unul dintre capetele mânerelor din partea inferioară a produsului - un rucsac elegant.
Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații