Jachete

Pooh și sintepon: ce este mai bun și mai cald?

Pooh și sintepon: ce este mai bun și mai cald?

să se alăture discuției

 
Conținutul
  1. Poohul încălzește și astronauții
  2. Sintepon - fratele mai mic de puf
  3. Ce este în sintepuhe?
  4. Toate opțiunile sunt bune.

Jacheta în jos este un lucru confortabil, cald și necesar în dulap. Se pare că numele însuși implică prezența în haine. Cu toate acestea, producătorii oferă ca încălzirea "umplerea" jachetelor în jos și a altor materiale alternative. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale.

Poohul încălzește și astronauții

Jachetele, probabil, sunt cele mai comune și mai preferate jachete din Rusia. Au devenit deosebit de populare în anii nouăzeci. Aproape o treime din ruși erau îmbrăcați în haine ieftine și monotone de verde-liliac, de calitate dubioasă. Astăzi, jachetele în jos de acest stil și de calitate nu pot fi găsite. Acum, în plus față de îndeplinirea funcției de îmbrăcăminte caldă, acestea sunt în conformitate cu tendințele modei, combinând senzația și confortul.

Pooh pentru coaserea hainei calde a început să folosească popoarele din latitudinile nordice. Și prima a ghicit pentru a utiliza jos pentru a coase haine calde - norvegieni. Începând cu secolul al XV-lea, pantalonii și jachetele matlasate au salvat perfect locuitorii litoralului rece de vântul piercing și înghețurile severe. Cea mai caldă este considerată păsărică de păsări de nord. Nu e de mirare că este folosit în fabricarea de colecții de cosuri pentru astronauți.

În ciuda inventării unei alternative alternative la materialele inferioare, aceasta încă își păstrează poziția și rămâne cel mai căutat material utilizat pentru producerea de îmbrăcăminte caldă.

Jachetele de jos cu coborârea în jos sunt considerate cele mai bune. Dezavantajul lor semnificativ este prețul ridicat. Raftul de gheață sau de gâscă poate fi o alternativă bună. Deseori, producătorii adaugă puf în pene. Acest raport este de obicei de 70 și 30 de procente. Cu cât procentul de pene este mai mic, jacheta este mai caldă și mai ușoară. Prin urmare, atunci când cumpărați merită să acordați o atenție deosebită. Pe eticheta de prezența unui stilou în produs spune prefixul pene a cuvântului în jos. Va fi bine să vă avertizați: cumpărați o jachetă jos, inspectați-o cu atenție. Nicio pene sau pene nu ar trebui să rămână în afara cusăturilor. Altfel, acest produs este de proastă calitate - nu va dura mult timp.

Încercați să simțiți cu atenție mâneca sau fragmentul de la linia de jos a sacoului. Dacă încălzitorul are o mulțime de pene, îi veți simți imediat prin atingere. O astfel de jachetă în jos nu ar trebui să fie luate: într-o zi aceste pene se vor târî afară.

În cazul în care iarna este aspru pentru tine, cumpara un sacou marcat 3 CLO. Va fi confortabil chiar și în patruzeci de grade de îngheț. Marcarea 1 KLO - pentru o iarnă blândă, dacă înghețul nu depășește -15 grade.

Marile avantaje ale unui material de umplutură în jos sunt că jacheta "respiră". În ea nu veți transpira în magazin sau în metrou.

Merită să acordați atenție semnului Fill Power de pe eticheta jachetei în jos. Aceasta înseamnă indicatorul elasticității sacoului jos, adică capacitatea sa de a lua forma originală după comprimare. Pentru jachetele în jos, acest indicator începe cu 500 de unități. Și ajunge la branduri celebre până la 900.

Tehnologiile moderne permit producerea unor jachete de înaltă calitate cu căptușeală în jos, cu umplutură în jos. Cu o îngrijire adecvată, îmbrăcămintea poate dura între cincisprezece și douăzeci de ani. Pentru spălarea jachetei este mai bine să contactați curățarea chimică. Dacă vă decideți să vă spălați singuri - știți că nu este o sarcină atât de ușoară cum pare la prima vedere. Spălarea și uscarea produselor în jos necesită o abordare specială. Prin urmare, înainte de a începe spălarea rufelor, citiți sfatul practicanților pe Internet.

Jachetele de înaltă calitate, calde, de diferite stiluri provin în special din China și Canada.Dacă nu sunteți limitat la mijloace și stil și aspectul la modă este important pentru dvs., atunci ar trebui să căutați modele care sunt făcute în Finlanda, Suedia sau Franța.

Sintepon - fratele mai mic de puf

Este dificil să găsești o persoană care nu ar avea niciodată în hainele sale garderoba cu poliester de umplutură. Inventat în anii '70 ai secolului trecut, acest material sintetic astăzi concurează în jos.

Produsele dintr-un vinificator sintetic păstrează căldura și sunt ușor șterse. Și dacă calitățile de izolare termică într-un sacou inferior sunt influențate de raportul dintre pene și în jos, jacheta jos a poliesterului de umplutură este mai groasă, mai caldă. Producătorii pot spala unul, doi sau chiar trei straturi de zirconiu sintetic. Regimul de temperatură al produsului este determinat de densitatea izolației termice sintepon: izolație cu o densitate de 100 g / mp. m recomandat la o temperatură rece de +5 grade; de la -5 grade va fi confortabil într-o jachetă cu un încălzitor sinteponovy cu o densitate de 150 g / mp. m. (astfel de haine sunt potrivite pentru toamna târzie); dar cu debutul înghețului până la -20 grade, cea mai bună opțiune este o jachetă cu o densitate a unui zîmbitor sintetic de 250 g / mp. m.

În cazul în care înghețul este mai puternic, chiar și un sacou în jos cu trei straturi nu va oferi o plimbare confortabilă și vă veți simți rece. Este demn de remarcat faptul că mai multe straturi de sintepon în sacou, cu atât sunt mai voluminoase și incomod pentru mișcări. Amintiți-vă cât de mici sunt copiii neînfricați și neajutorați în poliesterul gros de umplutură.

În nici un caz nu spălați zimțiratul sintetic lipit. Numai curățarea uscată este potrivită pentru întreținerea sa.

Sintepon - material artificial. Se compune din fibre de poliester. Fibrele sunt lipite între ele în două moduri: fie prin lipire, fie prin tratament termic. Vinificatorul sintetic pe lipici este ușor deformat, slylyaetsya. Este etanș. În plus, se consideră că nu este ecologic datorită prezenței cleiului.

Sinteponul îmbinat termic este preferabil, "respiră" și este considerat ecologic.

Jachetele cu căptușeală sintetică sunt confortabile, durabile și nepretențioase în îngrijire. Cu toate acestea, ele sunt mai potrivite pentru sezon sau ierni blânde. Pentru o iarnă aspră, ele nu sunt potrivite.

Ce este în sintepuhe?

Ne-am apropiat cu ușurință de luarea în considerare a unui alt material, care este folosit pentru încălzirea jachetelor de iarnă. Logic, judecând după un cuvânt neobișnuit dublu-strâmb, se poate părea că este un material care constă în poliester și în jos, o combinație de două materiale clasice într-un singur încălzitor. Cu toate acestea, numele unui izolator artificial modern este corect - sintetic în jos. Pooh, dar artificial, în funcție de caracteristicile sale termice, foarte asemănător cu prezentul.

Jos pe etichetele lui puhovikov denotate de cuvânt în jos. Adăugarea de pene înseamnă adăugarea de pene la partea inferioară. Cuvântul inteligent afirmă că într-un încălzitor sunt combinate în jos și un material de umplere sintetic. Denumirea bumbac sau poliester avertizează că vata de bumbac, batet sau zimtator sintetic este folosită pentru încălzire.

Sintepukh constă dintr-un număr mare de fibre de poliester. Ca și flufurile naturale, în fibre există cavități. Este acest aer în microtubuli care ajută la reținerea căldurii. Materialul este ecologic, fără impurități nocive. În plus, datorită utilizării siliconului în producția sa, acesta este elastic și elastic. Fibrele îmbibate cu silicon sunt răsucite într-o spirală. Când este apăsat, zdrobirea ușoară ia aspectul original.

Îmbrăcăminte cu utilizarea unei sinthepuhovogo izolare caldă, lumină, pufos și aerisit. Un avantaj distinctiv față de reală în jos - de la spălare și de uzură prelungită, sintepuh nu se rostogolește în bucăți strânse.

Sintepukh, precum și materialele de umplutură cu pene, ușor "respiră" și trec perfect aerul, menținând în același timp căldură. Pene nu se vor târî niciodată dintr-o jachetă de blană sintetică, apa din ea va curge "ca o gâscă", se usucă repede.

Pentru spălare, puteți folosi serviciile de curățare chimică, dar nu este dificil să spălați haina sintofuhovă cu căptușeală în casă. Este foarte confortabil de purtat.

Toate opțiunile sunt bune.

Dacă vorbim despre acest subiect în ansamblu, atunci toate materialele de umplutură listate sunt bune. Care dintre ele este preferată depinde de o varietate de circumstanțe diferite pentru fiecare persoană.

Jacheta în jos de la sintepukha diferă de jos. Diferența este că este caldă, rezistentă și ușoară, ecologică. Prin urmare, este cea mai bună opțiune pentru alergii. Avantajele agenților de umplere sintetice sunt că aceste jachete în jos arată foarte elegantă, mai mult decât atât, ele sunt foarte ușoare și ușor de spălat și uscate. Sunt calde și confortabile atât în ​​timpul sezoanelor, cât și în timpul înghețului de iarnă. Ei bine, pentru cei care preferă toate naturale, desigur, cea mai bună opțiune este o jachetă cu umplutură de pene în jos.

În mod ideal, este mai bine să ai trei jachete jos: pentru sezon, iarna blândă și înghețuri severe. Dacă izolarea lor va consta din materiale diferite - veți vedea din experiența personală care dintre ele este preferabil față de dvs.

Cu privire la caracteristicile materialelor de umplere pentru jachetele de iarnă, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații