ghete

Cum de a alege cizme de echitatie?

Cum de a alege cizme de echitatie?

să se alăture discuției

 
Conținutul
  1. Boots - cele mai potrivite pantofi
  2. Cum sa alegi
  3. Alternativă la cizme

Orice sport include un anumit set de atribute, inclusiv echipamentul. De obicei are caracteristici specifice, deoarece este conceput ținând cont de caracteristicile procesului sportiv și de sarcinile pe care acesta intenționează să le îndeplinească.

Călăria se distinge prin riscuri ridicate și riscuri traumatice, astfel încât siguranța călărețului este importantă aici, precum și menținerea sănătății calului. Pentru aceasta, este deosebit de important să se acorde atenție accesoriilor de protecție și, în special, cizmelor.

Boots - cele mai potrivite pantofi

Picioarele sunt partea corpului uman care joacă un rol important în sportul ecvestru. Singurul suport pentru picioare, în același timp, sunt etrierii și trebuie păstrați pentru a nu cădea de pe cal. Pentru aceasta și, în general, o plimbare confortabilă, este important să alegeți cele mai potrivite pantofi. Experiența unei istorii de echitatie de o mie de ani a demonstrat acest lucru cizme de aici sunt cele mai potrivite.

Acest lucru se explică prin faptul că cizmele cu arbori înalți sunt cel mai bine protejați împotriva dislocărilor. Și pentru a ridica piciorul, de a călări un cal, de a urca pe el sau de a merge în jos, puteți foarte ușor. Mai ales dacă începi să te angajezi în sporturi ecvestre. În plus, cizmele protejează în mod tradițional picioarele de murdăria, a cărei pulverizare este inevitabilă.

Și într-o zonă mlaștină sau pur și simplu ploioasă, cu o mulțime de bălți, călărețul ar putea avea nevoie să coboare până la sol, unde este foarte murdar sau umed.

Cu toate acestea, este posibil să alegeți în favoarea pantofilor care nu acoperă vârfurile. În general, acest lucru nu este interzis, dar merită să cântăriți argumentele pro și contra sau stocul pe jambiere, ca o alternativă aproape completă la cizme. Ele nu protejează împotriva bălților, dar pot împiedica picioarele să se frece de etrieri. Și aceștia și ceilalți nu au diferențe semnificative în ceea ce privește vârsta sau grupul de gen, prin urmare bocancii pentru femei și bărbați rareori diferă unul de celălalt.

Cum sa alegi

Este de echitatie datora aspectul de tocuri pe pantofi. Inițial, au servit pentru a ține etrierii sub picior.

Acum nu este nici mai puțin relevant, așa că cizmele profesionale ecvestre au de obicei un călcâi mic.

Ca opțiune bugetară a aceluiași plan, puteți ridica cizme din piele sau cauciuc obișnuite. Cu toate acestea, acest lucru nu este potrivit pentru nici unul. Cărucioarele de călărie trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • tocuri în larg;
  • înălțimea tocului - nu mai mult de 2 cm;
  • bootleg la genunchi;
  • fără fulgere.

Călărie cu siguranta trebuie sa uiti de tocuri sau chiar de tocuri inalte. Se pare că cu cât este mai mare călcâiul, cu atât este mai ușor să rămână în etrieri, dar nu este. Călcâiul lung nu poate suporta încărcătura și se rupe, chiar dacă nu este foarte subțire. În plus, dacă acest lucru se întâmplă în timpul călătoriei, vă puteți răni datorită faptului că piciorul stinge brusc înainte și, în același timp, există riscul de a cădea cu totul.

În plus, cu călcâi lungi este foarte incomod să urci și să cobori dintr-un cal, iar șuruburile ascuțite pot răni un cal.

Bocanții obligați nu trebuie să închidă genunchii. Călărirea este o poziție aproape constantă a picioarelor îndoite la genunchi. Pantofii prea înalți garantează interferența cu conducerea. Excepția este un material destul de moale și flexibil sau un călc deschis în partea de sus a portbagajului, dar este dificil să se găsească astfel de modele și, de obicei, acest lucru nu este justificat de nimic. Cizmele de cavalerie istorică sunt foarte diferite în ceea ce privește designul de la femeile moderne - ele deschid doar partea din spate a genunchiului (de exemplu, rusă), sau partea superioară este mult mai largă și mai liberă decât restul (spaniolă).

Cizmele de pe șarpele deschis aici nu se încadrează categoric. Orice fulger este un risc de a prinde pe etrieri sau de a răni un animal, mai ales dacă sunteți nou la călărie. Dar modelul de cizme, în cazul în care fermoarul este închis cu o supapă specială - soluția este foarte potrivită. Bocancile profesionale sunt de obicei echipate cu o asemenea supapă cu buton sau buton (acesta din urmă este mai fiabil) și trebuie să vă concentrați asupra acestora.

Modelele de zi cu zi, în care supapa nu este fixată în nici un fel, păstrează riscul de a deschide fermoarul și de a răni călărețul sau calul.

Alternativă la cizme

După cum sa menționat mai sus, dacă doriți, puteți face fără cizme, dar aici ar trebui să urmați toate aceleași principii și măsuri de siguranță. De aici depinde în mod direct de viața și sănătatea calului și a calului tău.

ghete

În cazul în care cizmele cu șnururi nu sunt foarte convenabile, deoarece sunt purtate și îndepărtate pentru o perioadă lungă de timp, atunci în cazul cizmelor, legarea este pur și simplu obligatorie. Este demn de clarificat aici Versiunea de alpinism cu cârlige nu se potrivește deloc, deoarece aceste părți metalice se pot agăța și se pot răni.

Dar cizme de drumeție obișnuite - opțiune destul de confortabilă și bugetară. Acestea vin, inclusiv din materiale impermeabile, care este foarte convenabil într-un climat umed și în afara drumului. Pentru sezonul rece, merită să stocați un model de iarnă cu izolație.

jambiere

Câteodată jambierele sunt numite pantofi de echitatie, dar acest lucru nu este adevărat. Ghetrele sunt un nume universal pentru brațe și picioare, care sunt concepute să le protejeze de factori externi (legăturile manuale pentru călărie sunt irelevante dacă nu intenționați să le combinați cu tir cu arcul). Mai simplu decât pantofii, ridicați-vă pe mărimea dvs. sau potriviți-vă sub ea, și o selecție largă include modele diferite, inclusiv copii.

Ghetrele pentru sporturile ecvestre sunt cel mai adesea realizate din piele sau tesatura foarte densă (de exemplu, piele de căprioară). Acest lucru este necesar pentru ca acestea să poată fi o înlocuire deplină a bootleg-ului. Ei trebuie, de asemenea, să păstreze piciorul, care poate fi ușor bulversat sau răsuciți în timpul călătoriei.

În general, legăturile îmbinate cu încălțăminte sunt de obicei mai ieftine decât cizmele, astfel încât acestea pot fi o alternativă bună.

Examinați cizmele de echitatie în următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații