Tricoturi

Trenchcoat - înțelegem modelele și calitatea

Trenchcoat - înțelegem modelele și calitatea

să se alăture discuției

 

caracteristici

Clădirea cu șanțuri a fost creată de proprietarul fabricii de gabardine Thomas Burberry (Burberry) în 1901 ca o alternativă la hainele grele britanice militare. Modelele acestei mantale erau fabricate din material impermeabil, inventat de chimistul scoțian Charles Mackintosh. La început, haina de șanțuri era destinată numai infanteriștilor, iar militarii soldați-frontieri au numit-o "haina de tren". Uneori, o haină de tranșee este numită strat de tranșee, de fapt este același lucru.

Deoarece majoritatea veteranilor au continuat să poarte haine de șanțuri și după pensionare, au devenit destul de populare chiar și în rândul populației civile. Trench a permis să arate mai respectabil și mai degrabă de afaceri. Versiunea feminină a stratului de tranșee, introdusă în modă cu mâna ușoară a lui Coco Chanel, și-a păstrat tăierea originală.

Caracteristicile fiecărui model de strat de șanț, fie că este vorba de o haină istorică sau de o haină de modă modernă, sunt întotdeauna atributele sale constante:

  • Clapetă dublă. Am o haină din jachete și paltoane militare, când pot fi fixate de ambele părți, în funcție de direcția vântului. Suprafața clasică de șanțuri are 5 butoane în fiecare rând.
  • Epoletul de similitudine. Inițial, au fost cusute doar pe modele de ofițeri, apoi au fost fixate pe straturi de trenci ale angajaților obișnuiți, jucând rolul de buzunare suplimentare pentru mănuși, pălării și alte obiecte.
  • Cureaua necesară. La începutul primului șir de ofițeri, începutul secolului al XX-lea. Cureaua era singura încuietoare. În timpul primului război mondial soldații au atașat diverse obiecte militare - flacoane, felinare, binocluri, cuțite și așa mai departe. În plus, tăierea dreaptă a stratului de șanț cu ajutorul unei centuri este ușor de ajustat la caracteristicile oricărei figuri.
  • Lățimea gulerului jos. El a servit în poziția ridicată cu o epuizare suplimentară și protecție împotriva vântului pentru soldați și ofițeri.
  • Bucătăriile spațioase. Un detaliu funcțional care nu și-a pierdut valoarea astăzi. În timpul războiului, unele muniții militare au fost ținute în buzunarele lor.
  • Cortina Otretnaya. A fost adăugat designului original în timpul Primului Război Mondial ca strat suplimentar de amortizare, înmoaie reculul fundului pușcă, precum și proteja umărul soldatului de frecare cu o centură de pușcă. Situat fie numai pe umărul drept, fie pe ambele părți. În modelele feminine cusute în mod tradițional pe umărul stâng. Coquette situat pe spate servește ca o mai bună protecție împotriva ploii.
  • Manșetă cu curele pe mâneci. A înlocuit manșeta clasică cu butoane pentru o acoperire mai aproape de încheieturi pe vreme rea.
  • Carpete detașabile. Lână podstezhka a servit ca o bună izolare pentru militare în vreme rece, deși stratul de tranșee nu a fost niciodată obiectul de îmbrăcăminte de iarnă, dar a fost folosit mai degrabă ca un impermeabil. În prezent, aceste garnituri sunt realizate din materiale ușoare, acestea vă permit să prelungiți sezonul de utilizare a straturilor de șanțuri.

model

Șnurul clasic este o bucată de îmbrăcăminte frumoasă și funcțională, care este necesară în dulapul de bază pentru tot sexul echitabil. O haină de șanț modernă pentru femei este o mantie dublă (cu un singur rând sau cu o cataramă cu cataramă), cu o tăietură dreaptă sau ușor fixată. Uneori, partea inferioară a capului este colectată în mod vizibil. În spatele ei există o tăietură sau un contur. Manșoanele cu manșetă pot să se ridice sau să se potrivească. Mansajul normal vtachnoy este adesea înlocuit de raglan. Garnitură clasică, prezența pieselor de ieșire și a curelelor de umăr în mod consistent.

Cureaua este fixată sau îndoită.Șanțurile de îmbrăcăminte pentru femei sunt adesea decorate cu butoane mari, adesea contrastante.

Șnurul pentru copii pentru modă mică are toate caracteristicile unui șanț clasic. Peletele pentru fete sunt adesea cusute dintr-o tesatura impermeabila si echipate cu o capota detașabila. Cele mai multe straturi de trench sunt cumpărate pentru copii, ca parte a unei dulapuri de școală de afaceri. Dar există și modele destul de "distractive" - ​​din țesături strălucitoare, cu imprimări strălucitoare sau tăiate asimetric.

Pentru haine demi-sezon, cu transe cu piele, adesea matlasate, mânecile sunt incredibil de populare. Și în vară, hainele de șanț fără mâneci sunt relevante, se deosebesc de jachetele obișnuite fără mâneci, prin prezența unor detalii tipice unui strat clasic de șanț: un guler răsucite, o centură, curele de umăr, curele, cochete zburătoare și o tăietură dublă.

Clasicul fără vârstă are publicul său imens în rândul oamenilor de parametri non-model. O haină obișnuită, datorită tăiței stricte și clare, ușor lărgită spre fund, va ascunde ușor defectele unei figuri complete și va aduce silueta împreună. Proprietarii unei siluete A pot fi sfătuiți cu șanțuri de șanțuri lărgite în jos, iar pentru doamnele cu O-siluetă este mai bine să alegeți tăietura dreaptă, este mai bine să refuzați o centură sau să o legați în spatele dumneavoastră.

moda

Femeile moderne ale șanțurilor sunt împărțite în formă-montaj, modernă (looser), trapezoidală și supradimensionată. Optiunile clasice de acoperire a trenurilor includ jante imbuteliate, maneci pufoase pentru puf, culori vibrante si amprente, adaosuri la capota, stil zapisnoy, tricou de blana si dantelă, utilizarea butonului decorativ, butoanelor și cataramelor.

Astăzi stratul de șanțuri nu mai este doar un impermeabil. Există mulți așa-numiți hibriziDe exemplu, produsul scurtat se numește jachetă de șanț, iar lungimea coapsei pe căptușeală este cunoscută sub numele de jachetă. Jachetele de piele sunt deosebit de populare. Șanțul este un șanț alungit, realizat din înveliș de lână de înaltă calitate. Un strat cald de tren este de obicei echipat, de asemenea, cu un guler clasic, două rânduri de butoane și un jug. Nu toate modelele au curele de umăr. Cureaua sau cureaua adaugă la toate aceste variante un strat de feminitate și subliniază figura.

Modelele ușoare din bumbac care urmează tăierii unui strat clasic de șanț sunt denumite straturi de tranșee. Șanțul de rochie este la modă și funcțional, un astfel de articol de îmbrăcăminte poate fi fie cu mâneci de diferite tăieturi, fie complet fără ele. Șanțul de îmbrăcăminte nu pare a fi plictisitor, este diluat cu șuruburi și accesorii îngenuncheate.

De sezon

Stilul clasic de straturi de tranșee nu sa schimbat timp de peste un secol. Silueta dreaptă a unui impermeabil va decora o fată și o femeie cu absolut orice figură. Un astfel de șanț cu o căptușeală subțire, sau chiar fără ea, este bine să poarte în vara rece, precum și la sfârșitul primăverii și începutul toamnei. Vestul de șanțuri din cauciuc este o adevărată mântuire în vremea proastă de toamnă. Echipat cu o glugă adâncă, va proteja nu numai de vântul rece, dar și de ploaie.

Pentru sezonul rece, producătorii produc pardoseală pe un tampon cald sau cu o vesta detașabilă. Există și modele cu blană. Imbracamintele de iarna din sârmă din lana - gabardina, drape, crep, buclă, tweed și chiar cașmir - sunt destul de populare.

lungime

Trenchcoat este popular și relevant, indiferent de lungimea sa. Este important să treceți de la propriile preferințe și trăsături ale figurii. De exemplu, straturile de tren de orice lungime sunt potrivite pentru fetele și femeile înalte și subțiri, este de preferat să alegeți modele scurte la mijlocul coapsei pentru cele scurte și cele subțiri și o lungime mică până la lungimea genunchiului.

În plus, trebuie să luați în considerare articolele de îmbrăcăminte cu care intenționați să vă îmbinați haina. Pentru iubitorii de blugi și pantaloni, este mai potrivit să cumpărați modele scurtate, iar pentru fanii fustelor și rochiilor - produse până la mijlocul vițelului. Dar nu uitați că cu cât este mai lungă haină, cu atât este mai caldă.Dacă nu sunteți un motorist avid și planificați să nu cumpărați un model de vară de haine de trench, gândiți-vă la stiluri, cel puțin acoperind șoldurile.

material

Deoarece, de fapt, toate modelele de straturi de șanț sunt similare datorită faptului că acestea sunt cusute într-un singur model, pentru a iesi în evidență, trebuie să alegeți modelul dvs., care diferă în funcție de lungime, material și culoare. În ceea ce privește țesătura, atunci, destul de ciudat, având în vedere o alegere destul de largă. Dacă straturile de șanțuri mai vechi au fost cusute exclusiv din rezistent la apă, patentat de Burberry, datorită interconectării speciale a firelor de gabardină, Astăzi, bumbacul, satinul, mătasea, taffeta, tweed-ul și denimul sunt de asemenea materiale tipice pentru o haină ușoară de tranșee.

În vremea însorită și uscată, o învelitoare tricotată va fi accentul central al unui aspect elegant. Uneltele tricotate neobosite nu i-au putut atenua stilul atât de interesant. Această bucată de îmbrăcăminte destul de spectaculoasă și neobișnuită, manuală sau legată de mașină, este un stil excelent pentru o haină clasică de tren.

În producția de straturi de șanț sunt utilizate pe scară largă materie cu o impregnare specială impermeabilă la apă și acoperire cu teflon. Materialele impermeabile pe bază de poliamidă, nailon și poliester sunt, de asemenea, populare. Rucsacul este practic, toate tipurile de stiluri de moda sunt cusute din el, stratul de tren nu este o exceptie. Pantofii din piele nu și-au pierdut pozițiile de mai multe decenii, dar în ultimul timp au fost acordate o atenție deosebită straturilor de șanțuri din piele brevetată.

Designerii moderni iubesc, de asemenea, tăierea căptușelii și pielea tăbăcită în conformitate cu modelele de haine tradiționale de șanțuri. Învelișurile calde de tren sunt de asemenea realizate din straturi groase de lână. Lana este, de asemenea, utilizată în șanțuri ca o căptușeală. Blana poate fi, de asemenea, atât în ​​afara cât și în interiorul produsului. Șosete de blană deosebit de atrăgătoare și de blană de la astrahan.

Soluții colorante

Din punct de vedere istoric, hainele tradiționale de tranșee au fost prezentate în patru culori - negru, alb, albastru și nisip-bej. Și astăzi, în producția de straturi de tranșee, soluțiile monocrom sunt cele mai comune, precum și nuanțele pastel de gamă gri-bej-maro. Aceste culori sunt universale, se potrivesc perfect în orice stil și decorează orice imagine. Recent, stratul de trandafir roșu a început să fie atribuit modelelor clasice.

Interpretările moderne pe stratul clasic de tranșee sunt exprimate într-o mare varietate de culori și amprente. - galben, portocaliu, roz, albastru, verde; flori, geometrie, picior de gâscă, python, leopard, zebră, inimă, castraveți turci, arabesci și așa mai departe. Pantofii de tricot arata frumos într-o cușcă, modelele în alb și negru sunt deosebit de atractive. O căptușire carouri în combinație cu o singură tonă superioară este o soluție destul de elegantă. Tocurile de culori metalice sunt populare printre fetele tinere: aur, bronz și argint.

Învelișurile din piele de tranșee, de asemenea, încântă varietatea de culoriÎn plus față de nuanțele clasice de culoare neagră, albastru închis, maro și bej, există produse de prune, teracota, coral, smarald, turcoaz, galben canar și alte culori strălucitoare pe podiumuri.

Marci

Fiecare brand respectat de sine consideră că este datoria sa de a-și produce propria linie de haine de modă. În plus față de strămoșul trenului Burberry, ale cărui produse sunt ușor de recunoscut printr-o căptușeală caramizată, cu o imprimare familială, straturile de șanțuri coaseră Zara, Max Mara, Mango, Massimo Dutti, Michael Kors și Kenzo.

Tendințe de modă

Ca orice alt lucru împrumutat de la garderoba bărbaților, un strat clasic de tren trebuie purtat cu ceva sincer feminin. Prin urmare, nu blugi largi, tricouri masculine și cizme grosiere. Rochie scurtă de șifon romantică, pantaloni scurți, cativa centimetri sub stratul de tranșee, pantaloni subțiri cu săgeți, jachete de piele la modă, blugi întinși și un vârf neutru sau broșă.O eșarfă sau o batistă lustruită, care se află sub epoletul, va fi un plus excelent pentru rochie, iar pantofii cu tocuri vor accentua aspectul rafinat.

Cu o haină de scurgere scurtă sau o jachetă de șanțuri, puteți purta pantaloni casuali, cu cât este mai scurtă șanțul, cu atât mai mari pot fi pantalonii. Jacheta sau bluza jacheta actuala va pune accentul pe indrazneala rochiei. Pentru un strat scurt, potriviți pantofii cu o talpă plană. Una dintre tendințele modei ne dictează să purtăm adidași și slip-on-uri, în combinație cu o scurtă șanț. Lăcașurile de cauciuc strălucitoare vor indica scopul inițial al unui strat de șanț ca un strat de ploaie destinat să-l protejeze de ploaie.

Culorile și straturile de șanț imprimate nu mai sunt la fel de versatile și ar trebui combinate cu haine de design concis și tonuri atenuate, pentru a nu arăta prea sfidător și vulgar.

Top 10

În plus față de toate atributele clasice ale unui strat de șanț - curele de umăr, curele, coquette și curele pe manșete, acest produs negru din bumbac gabardină este decorat cu butoane neobișnuite stilizate ca pietre prețioase.

Acest strat de șanțuri diferă de clasicele bine-cunoscute numai în margini contrastante. O bluză căptușită, galbenă, nu pare a fi plictisitoare de imagine, iar blugi din piele albastru închis și cizme de gleznă într-o culoare de tranșee cu toc înalt evidențiază feminitatea modelului.

Monarhii britanici nu-și reprezintă garderoba fără lucruri de bază, luând originea lor istorică din uniforma engleză. Clădirea șopârlii de țesătură de nobilă paltovoy, purtată pe Kate Middleton, diferă de clasic doar într-o fluturașoară în partea de jos a tivului.

Stilul elegant, decupat, are mâneci în culori contrastante. Se pare că modelul poartă o vestă. O tranșă tradițională dublă cu tăiere, cu un guler ridicat, se îmbină perfect cu blugii, iar accesoriile mari, luminoase dau o notă specială aspectului.

Cui, dacă nu fetelor tinere, ar trebui să acorde o preferință unui strat de șanț decorat cu o mulțime de nituri. Mai mult decât atât, acest decor este prezent nu numai pe mâneci și centură, dar este susținut și de niște nituri similare pe pungă și este, de asemenea, echilibrat de "mazărea" prezentă pe chilot.

Trandafir de piele luminos albastru umbră sub lungimea genunchiului va atrage cu siguranță atenția altora. Accesoriile trebuie alese cu un astfel de articol de garderobă cu grijă: cel mai bine este să rămâi pe geantă și pantofi în nuanțe neutre negre sau gri închis.

O imagine destul de neobișnuită și îndrăzneață, pe baza unei haine de tren - o haină galben-albastră, un ambreiaj albastru și un stilettos de trandafir. Dar, destul de ciudat, arata destul de organic pe modelul de fata cu parul blond lung.

Varietatea dantelă pe un șanț. Produsul feminin și sofisticat, de culoare mustar, se armonizează perfect cu punga de smarald în vrac, centura subțire de piele eclizează nuanța părului.

Un șanț ușor, din bumbac imprimat cu flori, are o suprafață clară și un tiv. Fetele romantice vor fi încântate de o astfel de haina neobișnuită.

Îmbrăcăminte de talie de la celebrități - Zapashnoy vestă rochie, frumos legat la talie; o rochie plină cu platină, cu mâneci ascunse și un costum roșu aprins, cu butoane și accesorii de contrast elefant, în același ton de culoare.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații