Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Cum să cureți un acoperiș cașmir acasă?

Cum să cureți un acoperiș cașmir acasă?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. caracteristici
 2. Metode de curățare
 3. Tipurile de pete și curățarea acestora
 4. Reguli de îngrijire

Haina de cașmir a fost considerată în orice moment un lux și un stil. Într-adevăr, cașmirul este o țesătură de lână relativ scumpă care oferă lucrurilor un aspect sofisticat și elegant. În timp, orice lucru care devine poluat nu este o excepție și un strat de cașmir. Pentru ao curăța, ar trebui să cunoașteți caracteristicile țesăturii și procesul de purificare.

caracteristici

Cașmirul este un material cald, deși subțire. Se încălzește bine în sezonul rece și vremea vântului. Cu toate acestea, acest cașmir este o țesătură delicată și sensibilă care nu tolerează spălarea. Chiar dacă producătorul pretinde pe etichetă posibilitatea spălării mașinii, există riscul ca stratul să își piardă forma și aspectul atractiv.

Prin urmare, curățarea unui strat de cașmir trebuie tratată cu atenție și trebuie să se acorde prioritate lucrului de curățare uscată.

Dacă, dintr-un anumit motiv, nu este posibil să curățați stratul de murdărie, pete și praf folosind o metodă profesională, atunci o puteți face acasă, pentru aceasta trebuie să cunoașteți caracteristicile acestei curățări:

 • Mai întâi, trebuie să verificați cu atenție eticheta produsului, să vă familiarizați cu tipurile de curățare, uscare și călcare admise;
 • Trebuie să inspectați cu atenție acest lucru pentru prezența petelor, murdărie mică. Pentru a face acest lucru, haina ar trebui să fie atârnat pe un cuier sau spate a unui scaun. Principalul lucru este că era drept. Examinați cu atenție "zonele problematice" - tampon, guler, manșete, axe;
 • Utilizați o perie de curățare proiectată pentru acest tip de material. De regulă, are peri moi. Puteți să o înlocuiți cu un cilindru de spumă sau cu o cârpă din țesătură moale. Chiar și cu agenți de curățare delicați, nu trebuie să frecați haina foarte tare sau să perii praful cu mișcări ascuțite. Toate acestea pot duce la deformarea țesutului;
 • După curățarea uscată, utilizați numai uscare verticală și când spălați umed - uscați pe orizontală. Astfel de metode vor ajuta la păstrarea formei și atractivității produsului;
 • După curățarea uscată, puteți lăsa un strat pe un bazin de apă fierbinte. Aburul de la apă va lămuri toate pliurile și va reîmprospăta culoarea.

Cunoscând caracteristica produsului, puteți face față cu ușurință îndepărtării petelor de acasă. O contaminare mai puternică va ajuta la eliminarea celor două metode principale de curățare a cașmirului.

Metode de curățare

Curățarea unui strat de cașmir la domiciliu se poate face competent și eficient. Pentru aceasta trebuie să cunoașteți caracteristicile și tipurile de curățare. Pentru a elimina stratul de pete și murdărie, precum și un miros neplăcut, Puteți utiliza următoarele metode:

 • Uscat (curatenie uscata);
 • Umed (mașină).

Prima opțiune implică purificarea produsului fără folosirea apei sau utilizarea în cantități mici. O altă metodă este potrivită pentru curățarea zilnică și pentru un aspect impunător. Îndepărtarea contaminării se efectuează cu substanțe uscate și poate fi atât profesională, cât și ingredientele la îndemână (frișcă, gris, talc).

Pe baza recenziilor, curățarea acasă în acest mod nu este inferioară unui profesionist în îndepărtarea gunoiului și oferind un aspect nou.

Această procedură este după cum urmează:

 • Așezați produsul într-o poziție verticală (cel mai convenabil se va face pe umerase pentru haine). Buton cu fermoar și toate butoanele.
 • Verificați cu atenție lucrul pentru prezența de resturi mici, fire și fire de păr. Puteți să le eliminați utilizând o rolă pentru îmbrăcăminte.Dacă nu este la îndemână, puteți folosi mănuși de cauciuc umed sau un burete moale.
 • Rulați pe întreaga suprafață cu o perie specială de cașmir. Puteți să o scuturăți ușor de mai multe ori. Astfel de manipulări vor elimina reziduurile de suprafață și praful.
 • Pentru curățarea profundă, ar trebui să stropiți stratul cu pulbere, pulbere de talc sau un detergent special de rufe. Apoi spălați cu grijă produsele de curățare cu o perie ușor umedă.

Spălarea umedă implică utilizarea nu numai a agenților de curățare, ci și a apei în cantități și forme suficiente. Prin urmare, ștergerea cu abur și umed a stratului cu o perie, o cârpă poate fi, de asemenea, atribuită unei spălări umede.

Această curățare este utilizată în caz de poluare severă, pierderea unui aspect prezentabil și prezența unui miros neplăcut. Se utilizează o altă spălare înainte de a scoate hainele pentru depozitare lungă.

Principala metodă de îndepărtare a petelor umede este spălarea cu mâna sau în mașină. Dacă eticheta de pe haină oferă acest tip de spălare, o puteți curăța în acest fel acasă. Înainte de spălarea mașinii este necesară scoaterea blănii, dacă este cazul, și fixarea butoanelor sau a fermoarului. Este necesar să instalați numai modul delicat, setați temperatura la maximum 40 de grade. Modul de împrăștiere ar trebui dezactivat de asemenea.

Se recomandă spălarea cu substanțe lichide, iar atunci când se clătește, trebuie să adăugați balsam pentru țesături sau balsam pentru apă.

Puteți elimina murdăria și manual. Veți avea nevoie de un bazin de apă rece (nu mai mare de 25 de grade) și de un gel de spălare. O atenție deosebită trebuie acordată clătirii. Un astfel de proces trebuie efectuat până când se eliberează toți agenții de curățare, în caz contrar pot exista pete pe haine. Stoarce-l, de asemenea, nu ar trebui. Cea mai bună opțiune ar fi să înfășurați stratul într-un prosop mare, astfel încât să absoarbă toată umiditatea. După aceea, haina trebuie să fie în poziție orizontală într-o cameră ventilată.

Tipurile de pete și curățarea acestora

Rezultatul purificării depinde în mare măsură de tipul de pete cu care era necesar să luptăm. Mai multă murdărie și pete de pe îmbrăcămintea exterioară pot fi îndepărtate în astfel de moduri:

 • Minoritatea murdară, în special pe o haină ușoară, este bine curățată cu apă cu săpun. Pentru a face acest lucru, săpunul este dizolvat în 1 litru de apă caldă și este umezit cu un tampon de bumbac. Apoi, zona murdară este șters de mai multe ori cu un disc umed sau cu burete curat;
 • Talcul poate fi utilizat pentru a îndepărta petele uleioase și pentru a da o blană albă o prospețime. Va fi necesar să aplicați substanța în mai multe straturi pe pete și lăsați-o mai multe ore. Cu cât trece mai mult timp, cu atât va fi mai eficientă curățarea. Apoi, trebuie să îndepărtați talcul din haine cu o pensulă;
 • Mizeria, cafeaua și ceaiul vor ajuta la îndepărtarea amoniacului de pe suprafață. Este nevoie de 0,5 linguri de alcool și 1 lingură de glicină. Vata de bumbac sau un burete înmuiat în această soluție șterge pata până când dispare complet. Puteți alterna alternativ între alcool și soluție de săpun. Numai după aceste proceduri trebuie să clătiți cu atenție zona cu apă curată, astfel încât să nu existe pete;
 • Contaminarea din alimente va ajuta la îndepărtarea oțetului cu alcool. Se amestecă ingredientele într-un raport de 1: 1 și se înmoaie un cârpă sau un tampon de bumbac. Apoi scoateți pata, nu o faceți cu mișcări ascuțite și dure;
 • Urmele de grăsime sau de vin vor ajuta la eliminarea sării. Este necesar să se aplice sare în această zonă și să se aștepte 2 până la 4 ore sau mai mult. După ce trebuie să sareți pensula și ștergeți ușor pata de pe pată cu apă și săpun;
 • Pentru a îndepărta murdăria din haina neagră, puteți folosi berii de ceai negru. Veți avea nevoie de vată de bumbac sau de burete înmuiată într-o astfel de bucată. Își șterge amprenta murdară de mai multe ori, dacă este necesar, repetați procedura.

Păstrați aspectul și forma stratului poate fi, în mod corect scape de pete, și sub rezerva de îngrijire corespunzătoare.

Reguli de îngrijire

Îngrijirea competentă pentru un lucru cașmir va crește durata de viață și va menține culoarea proaspătă. Prin urmare, este necesar să se efectueze următoarele proceduri:

 • De 2-3 ori pe săptămână pentru a curăța suprafața produsului de resturile mici folosind o rolă adezivă. Acest lucru este necesar pentru uzura obișnuită. De asemenea, este important să prafuiți stratul la sfârșitul zilei cu o perie specială;
 • După spălare, este strict interzisă uscarea stratului cu ajutorul dispozitivelor de încălzire (fier, încălzire). Pentru cașmir este permisă numai uscarea naturală;
 • După spălare este interzisă strângerea produsului în mașină sau răsucirea. Este mai bine să stoarceți ușor apa cu mâinile;
 • Călcarea produsului nu este recomandată, este mai bine să faceți abur. Dacă nu se poate călca cu abur, atunci călcarea trebuie să fie atentă și cu atenție. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalați un mod delicat pe fier. Pentru a fi fierat numai din partea stransa sau cu ajutorul unei bucati de tifon;
 • Pentru curățarea umedă, se preferă agenți de curățare delicați destinați cașmirului. Și atunci când alegeți o preferință pentru îndepărtarea petelor pentru a da o substanță fără clor și cu un conținut ridicat de oxigen. Acest lucru vă permite să îndepărtați ușor și eficient murdăria și să nu deteriorați suprafața.

Cum să curățați un strat de cașmir acasă, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații