Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Cum sa cureti un blana de blana la domiciliu?

Cum sa cureti un blana de blana la domiciliu?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Cum se reîmprospătează produsul?
 2. Îngrijirea îngrijită a blănii
 3. Aveți grijă de blană ușoară
 4. Sfaturi utile
 5. Pot folosi mașina de spălat?

Mulți reprezentanți ai sexului echitabil aleg blănuri de la un muton - produsele de blană sunt ușoare și păstrează căldura bine. Înainte de a scoate blana de blană Mouton pentru depozitarea în vară, ar trebui să fie pusă în ordine, astfel încât să-și ia aspectul original. Nu este întotdeauna posibil să treci îmbrăcămintea exterioară în curățarea chimică, deci trebuie să te descurci singură.

Cum se reîmprospătează produsul?

Pentru depozitare pe termen lung în dulapul exterior îmbrăcăminte este acoperit cu praf, particule mici de resturi. Înainte de a purta un strat de blană, trebuie să-l împrospătați - pentru aceasta, produsul este scuturat sau scos praful cu un covor de covor. Faceți produsul proaspăt prin utilizarea unui aspirator. Dispozitivul este configurat pentru o putere minimă. Este important ca duza să fie curată., în caz contrar stratul de blană se murdărește chiar mai mult.

O opțiune excelentă pentru îndepărtarea prafului, a vilii despicate - o perie dură pentru părul animal sau o rolă pentru haine. Are o bandă adezivă care va atrage murdăria acumulată în blană.

Cu toate acestea, este la fel de important să se asigure stocarea corespunzătoare a produsului, iar atunci problemele cu funcționarea ulterioară vor fi mult mai puțin. De regulă, se recomandă păstrarea oricărui articol de îmbrăcăminte exterioară într-un caz. Acest lucru va ajuta la evitarea prafului și a altor contaminanți. Pentru a elimina mirosul neplăcut util cafea măcinată. Un borcan mic poate fi pus în cutie împreună cu o blană.

Îngrijirea îngrijită a blănii

Pentru a curăța un strat de blană dintr-un muton, nu este nevoie să cumpărați scule scumpe - tot ce aveți nevoie este prezent la casa gospodinelor. Modalitățile de curățare a produselor cu blană închisă sunt următoarele:

 • Oțetul se descurcă perfect cu pete încăpățânașe. Se amestecă cu alcool și apă într-un raport de 1: 1: 1, după care se înmoaie o pensulă în soluție și se pieptănește părul. La sfârșitul procedurii, blana este umezită cu un șervețel uscat, iar îmbrăcămintea exterioară este așezată pe umeraș pentru uscare.
 • Amoniacul va elimina murdăria încăpățânată. Alcoolul este amestecat cu apă într-un raport de 1: 4. Un tampon de bumbac este înmuiat în soluție, este lustruit și șterge suprafața blănii.
 • Generatorul de aburi va ajuta la scăderea mirosurilor neplăcute, înlăturarea poluării mici. Produsul este atârnat pe umerase sau într-un manechin de cusut și este tratat cu abur - dispozitivul ar trebui să funcționeze riguros și nu ar trebui să atingă puiul de somn.

Există o perie specială destinată curățării produselor din blană. Cu aceasta, puteți elimina rapid poluarea, fără a petrece mult timp. Înainte de a cânta gramada, așteptați până când murdăria se usucă, altfel se va freca întreaga blană. Dacă pata nu este îndepărtată prin zgâriere simplă, atunci soluția de îndepărtare a petelor trebuie aplicată în zona contaminată. Vanish. După tratarea cu soluție, grămada este re-pieptată cu o perie.

Instrumentul va oferi o îndepărtare delicată a petelor, iar blana va deveni și mai moale.

Aveți grijă de blană ușoară

Blana de blană ușoară muton pare scumpă, dă sofisticatului și farmecul proprietarului. A îngriji produsul la domiciliu poate fi după cum urmează:

 • O soluție de săpun este folosită pentru a îndepărta murdăria ușoară. Apa caldă se toarnă în bazin, se dizolvă săpun lichid în acesta și se încinge până la formarea de spumă. Se distribuie pe blană și se lasă timp de ceva timp. După uscare, mormanul este pieptănat și stratul de blană este plasat într-un loc bine ventilat.
 • Amidonul din cartofi absoarbe orice contaminare. Împrăștiați un strat de blană pe o suprafață plată solidă și presați-l cu amidon.Se freacă în produs cu mișcări de masaj. Când amidonul se întunecă, stratul de blană se agită. Acțiunile se repetă până când amidonul se oprește.
 • Eliminați stralucirea blanii va ajuta peroxidul de hidrogen. 1 linguriță de peroxid se amestecă cu 3 linguri de sodă și apă, se amestecă bine și se aplică pe blană prin aplicarea unei cârpe sau a unei pensule curate. După câteva minute, grămada este pieptănată.
 • Eficace, dar și o metodă riscantă este peelingul cu amidon și benzină. Din acestea pregătiți ciupercile și puneți-le pe zonele contaminate. Bumbacul este pieptănat pentru a îndepărta amestecul, stratul de blană este adus la aer proaspăt pentru a elimina mirosul de benzină. Înainte de curățare, benzina se aplică în zona invizibilă a produsului - dacă apare o reacție nedorită, este mai bine să renunțăm la această metodă pentru a nu strica stratul de blană de culoare deschisă.

Sfaturi utile

Este ușor să aveți grijă de o blană de blană, dar trebuie să respectați anumite reguli:

 • Nu uscați produsul cu uscător de păr sau în apropierea aparatelor de încălzire. Blana de blană trebuie să se usuce natural pe umerase într-o cameră ventilată.
 • Îmbrăcămintea exterioară nu trebuie curățată prea des, mai ales în absența contaminării vizibile. Cel mai bine este să recurgeți la curățenie o dată pe an.
 • După curățarea stratului de blană, blana este periat cu o perie rigidă în direcția creșterii vililor pentru a obține aceeași formă și volum.
 • Alcoolul și oțul înainte de prelucrarea produsului trebuie diluate - în forma sa pură, substanțele vor avea un impact negativ asupra stratului de blană.

În timpul funcționării îmbrăcămintei exterioare, nu numai partea de blană se murdărește, ci și căptușeala. Dacă nu vine dezasamblat, este frecat cu un burete, umezit cu apă cu săpun și înmuiat cu un șervețel.

Căptușeala detașabilă este supusă spălării într-o soluție caldă de săpun, clătiți, uscați și fier ca haine obișnuite.

Pot folosi mașina de spălat?

Proprietarii de mantouri naturale Mouton adesea întreb dacă puteți spăla un produs de blană într-o mașină de spălat sau nu. Nu este absolut recomandat să faceți acest lucru. Chiar dacă într-o mașină de scris este setat un mod de spălare delicat, atunci după procedură blana de blană va începe să se estompeze, blana se va târî, eventual cu bucăți întregi. Spălarea automată în mașină va cauza îmbrăcămintea superioară se va așeza pe dimensiunea 1-2. Dacă se produce o cantitate mare de umiditate pe produs, blana se va estompa, va deveni rigidă, stratul de blană se va deforma. Prelucrarea produsului în mașina de spălat poate contribui la defectarea aparatului. Blana de blană sub influența de umiditate în mod semnificativ împovărătoare - cu un astfel de mașini de cilindru greutate pur și simplu nu poate face față.

Prin urmare, nu este necesar să riscați un aparat de uz casnic și un produs de blană scump. Și mai multe detalii despre cum să curățești o blană de blană la domiciliu, fără a aduce atingere aspectului său, va spune următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații