Îngrijire îmbrăcăminte

Cum să spalăți un sacou pe sintepon?

Cum să spalăți un sacou pe sintepon?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. caracteristici
 2. Spălare manuală
 3. Lăutabilă la mașină
 4. Sfaturi utile

Jachetele pe un încălzitor sinteponovy au o circulație largă la consumator. Ele sunt ușoare, luminoase și confortabile și prețul nu va permite golirea portofelului. În plus, aceste jachete sunt foarte calde și elegante. Dar mai devreme sau mai târziu apare problema curățării lor. Produsul este poluat și trebuie spălat, iar dacă nu sunteți un fan de curățătorii chimici, va trebui să-l faceți singur.

Spălați lucrurile pe poliesterul de umplere manual și nu neapărat, puteți face acest lucru în mașina de spălat. În acest articol vom vorbi în detaliu despre toate nuanțele.

caracteristici

Vinificatorul sintetic este un material sintetic nețesut utilizat pentru izolarea care este încorporat între straturile țesăturii produsului. În procesul de spălare a mașinilor, se poate rupe, distribuit inegal, lacrimă și îmbrăcăminte își va pierde aspectul. Mai întâi ai nevoie învățați eticheta în care producătorul a indicat tipul de țesătură superioară, precum și condițiile de temperatură la care se poate spăla, posibilitatea sau interdicția de filare, călcare și alte nuanțe.

Nu neglijați această informație, vă va ajuta să păstrați lucrul în forma corectă și să nu-l stricați.

legendă:

 • Dacă vedeți un bazin traversat de două linii diagonale, înseamnă că spălarea este exclusă.
 • În cazul spălării cu mâna exclusivă, un bazin este reprezentat cu o palmă înmuiată în el.
 • Un dreptunghi cu trei linii verticale înscrise în el nu înseamnă nici o rotire.
 • Un dreptunghi traversat indică interzicerea uscării mașinii.
 • O linie dreaptă înscrisă într-un dreptunghi indică faptul că este permisă uscarea orizontală.
 • Semnul cruciat al unui fier înseamnă interzicerea călcatului.
 • Triunghiul încrucișat indică interzicerea detergenților cu conținut de clor.

Dacă găsiți că jacheta dvs. este acoperită cu o țesătură cu membrană, este izolată cu placaj sintetic, conține părți nedemontabile din piele naturală, lână sau blană, în acest caz, din păcate, spălarea mașinii este contraindicată. După spălarea mașinii, produsul dvs. poate să se estompeze, să se așeze, să se deformeze sau să se întindă.

Dar nu te grăbi să te superi. Jacheta poate fi curățată local, folosind o cârpă umedă și o cantitate mică de detergent Fairy. Dacă pe astfel de jachete există pete și pete, puteți scăpa de acestea cu amoniac: diluați 1 lingură de alcool în 200 ml de apă.

Spălare manuală

Luați în considerare mai întâi opțiunea de mână spălare sinteponovoy jacheta:

 1. Temperatura apei nu trebuie să depășească 50 de grade. În mod ideal, este mai bine să rămânem la 30-40 de grade, este garantat să vă salvați jacheta de la deformare. Umpleți o baie sau un bazin mare cu apă.
 2. Se diluează o cantitate mică de detergent lichid pentru spălarea blândă. Este mai bine să nu folosiți detergent de rufe, deoarece este slab dizolvat în apă caldă și pot apărea pete pe produs. În plus, nu utilizați înălbitor.
 3. Împingeți jacheta în apă și amintiți-vă puțin, nu prea mult. Este important ca sinteponul să nu coboare și să nu formeze bulgări.
 4. Dacă pe haine există pete, curățați-le cu un burete moale și un săpun. Nu se înmoaie, deoarece izolația poate suferi.
 5. Scoateți jacheta și schimbați apa pentru a curăța. Clătiți ușor produsul prin schimbarea apei de mai multe ori. Este important ca detergenții să iasă complet din izolație.
 6. Scoateți ușor apa din sacou, o puteți face într-o baie goală, apăsând palmele pe produs. Sau, atârnă jacheta de pe o haină de învelire deasupra băii și strângeți ușor geaca de sus în jos, stoarcerea de apă din ea.
 7. Apoi, ar trebui să răspândiți un prosop gros sau o foaie de hârtie și puneți jacheta pe ea, verificând dacă izolația sa schimbat. Când hainele dau țesăturii excesul de umiditate și parțial uscate, pot fi agățate să se usuce vertical.

În nici un caz nu se poate usca jacheta de pe baterie, poate strica produsul.

Lăutabilă la mașină

Pregătirea preliminară:

 1. Pentru a începe, studiați cu atenție etichetele conform instrucțiunilor producătorului. Este important să se respecte regimul de temperatură, centrifuga și metoda de uscare.
 2. Scoateți capota sau gulerul de pe haină dacă sunt tuns cu blană naturală. Sau orice decor detașabil de blană cu manșete și glugă. Scoateți centura sau centura.
 3. Verificați toate buzunarele pentru chei, obiecte mici uitate sau obiecte mici.
 4. Verificați toate cusăturile pentru integritate. Chiar și cea mai mică divergență a cusăturii sau ușoară deteriorare superficială în timpul spălării se poate transforma într-o gaură imensă, și chiar mai rău, un material de umplutură poate scăpa prin goluri și produsul va fi deteriorat fără speranță. Toate deteriorările trebuie cusute cu atenție.
 5. Împingeți toate buzunarele și fermoarul de pe sacou. Dacă există pandantive masive sau fitinguri suspendate, este mai bine să le îndepărtați sau să le legați, pentru a evita deteriorarea.
 6. Înainte de spălarea principală, pre-săpun și blocați manșeta și guler. Dacă există pete și murdărie, acestea trebuie de asemenea să fie blocate manual, altfel ele pot rămâne în spălarea generală și va trebui să spălați produsul.

Petele de fundație pot fi ușor îndepărtate cu ajutorul alcoolului medical. Este ușor să îndepărtați petele de grăsime cu detergent de spălat vase, acționează ușor și nu lasă urme.

procedură:

 1. Rotiți jacheta spre interior și puneți-o în mașină. Trebuie să existe un produs acolo, este mai bine să nu raportați nimic, chiar dacă tamburul vă pare gol. Punerea jachetei nu ar trebui să se ciocnească și să fie distribuită cu ușurință. Dacă vă este frică că jacheta poate fi deteriorată, încărcați-o într-o pungă specială pentru spălare.
 2. În loc de pudră, alegeți un detergent lichid, este bine spălat din tamponul de umplutură și nu lasă petele pe suprafața produsului. Ei bine, dacă instrumentul va fi pentru țesături delicate. În plus, compoziția nu trebuie să fie componente de albire sau substanțe de îndepărtare a petelor.
 3. Setați temperatura apei de 30-40 de grade. La temperaturi mai ridicate, lucrurile pot fi deformate.
 4. Modul de spălare este mai bine să puneți "sintetic" sau, dacă mașina permite, este mai bine să alegeți "manual" sau "spălare delicată".
 5. Pentru o spălare mai uniformă în tambur, sunt așezate bile speciale pentru spălare, acestea netezite ușor și bate produsul, împiedicând astfel zimțarul sintetic să piardă. Dacă nu aveți astfel de dispozitive, unele hostess recomanda adăugarea a 3-4 mingi de tenis pe tambur. Apoi rulați spălarea.
 6. Pentru a evita petele de pe geaca, este mai bine să puneți un alt mod de clătire.
 7. Dacă este permisă rotirea, nu mai trebuie să setați mai mult de 600 de rotații. Apoi, obținem un sacou și, îndreptându-l pe o suprafață orizontală, îl ud cu un prosop, acest lucru va accelera timpul de uscare.
 8. În cazul în care este indicată interzicerea filării, după terminarea spălării, luăm jacheta din mașină și, apăsând ușor, o apăsăm în baie goală. După aceea, ca și în cazul spălării mâinilor, o usucăm pe orizontală la început, îndreptându-ne bine. În acest caz, aliniați cu atenție materialul de umplere, dacă acesta este undeva în afară și deformat. În acest caz, este posibilă și păstrarea prosopului. Și apoi uscați-o pe un cuier, atârnând pe o frânghie sau o ușă.

Sfaturi utile

Este important să ne amintim regulile de bază. Când spălați o haină de iarnă sintetică este interzisă:

 • Aplicați pulberea și înălbitorul.
 • Spălați la temperaturi ridicate.
 • Răsuciți, răsuciți puternic produsul.
 • Uscați la baterii sau la lumina directă a soarelui.

Toate recomandările de mai sus se aplică în egală măsură spălării hainei de toamnă, iarna sau demi-sezon pe un poliester de umplutură. Singura excepție există. pentru spălarea unei haine de culoare albă.

Trebuie mai întâi să fie înmuiată într-o soluție slabă de detergent timp de câteva ore.

După uscare completă, există mai multe metode de a aduce jacheta în forma corespunzătoare. Unele țesături permit călcarea, care este indicată și pe etichetă. În acest caz, trebuie să firiți produsul printr-o țesătură de bumbac sau tifon, inclusiv modul de aburire. Deci, zimtatorul sintetic nu se va aluneca suplimentar, iar sub influenta aburului va fluiera si va returna volumul.

De asemenea, frumos să ia vapordacă este disponibil. Este corect să se spele sinteponovuyu un sacou de 2-3 ori pe sezon, care să nu permită poluare puternică. Deci va dura mult timp și va păstra un aspect atractiv.

Pentru mai multe informații despre cum să spălați o haină din poliesterul de umplutură, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații