Îngrijire îmbrăcăminte

Cum să spăl un strat de cașmir?

Cum să spăl un strat de cașmir?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Specificul materialului
 2. Pregătirea pentru spălare
 3. Spălare manuală
 4. Lăutabilă la mașină
 5. Produse de uscare

Produsele cașmir sunt în mare cerere și popularitate datorită proprietăților speciale ale acestui material. Haina cașmirului arată elegantă, frumoasă și elegantă și, de asemenea, se încălzește perfect. Ca orice alt material natural, cașmirul solicită îngrijire și curățenie. Cunoscând câteva reguli de îngrijire și caracteristici ale acestei țesături, puteți spala în siguranță un produs de cașmir acasă, fără teama de a-și strica aspectul.

Specificul materialului

Cașmirul (al doilea nume pentru pashmina) este o țesătură fabricată din lână de capră de munte înaltă. A primit numele său din numele regiunii Kashmir din India. Aceasta este o zonă, cea mai mare parte fiind acoperită de munți înalți. Caprele care locuiesc în acea zonă au un substrat deosebit de cald și moale, din care materialul este cașmir țesut. Rase de capre similare sunt, de asemenea, crescute cu succes în China, Afganistan, Mongolia și Iran. Colecția de lână se face manual, iar procesul de fabricare a țesăturii este laborios și necesită o atenție deosebită.

Fibrele de lână sunt foarte subțiri, ușor rupte și deteriorate în timpul prelucrării, astfel încât produsele din cașmir pur sunt destul de scumpe. Dar costul lor este cu siguranță justificat de înaltă calitate și aspectul frumos al produselor.

Pentru producția de îmbrăcăminte, pe lângă pashmina pură, producătorii folosesc și țesături amestecate. Alte tipuri de lână sau material sintetic pot fi adăugate la cașmir. Astfel de produse necesită o îngrijire mai puțin complexă și chiar tolerează mașina lavabilă.

Pregătirea pentru spălare

Înainte de a începe să spălați un strat de cașmir acasă, citiți cu atenție eticheta. Acesta conține informații importante privind îngrijirea produselor. Ar trebui acordată atenție următoarelor aspecte:

 • Compoziția produsului. Eticheta trebuie să indice dacă este 100% cașmir sau există impurități din alte materiale în țesătură. În cazul în care vedeți insigna "WS 100%", spălarea într-o mașină de scris este contraindicată. Această insignă spune că haina este făcută numai din lână naturală, în acest caz de cașmir.
 • Pe etichetă poate fi o pictogramă schematică reprezentând un bazin încrucișat de apă. Aceasta este pictograma "nu șterg". În acest caz, producătorul ne informează despre delicatețea specială a țesăturii. Pentru a curăța acest produs, trebuie să contactați un agent de curățare profesional.
 • Dacă eticheta conține informații referitoare la alte materiale decât cașmirul, acordați atenție materialelor specifice. Un amestec de cașmir cu fibre sintetice este mai puțin delicat și va rezista cu ușurință spălării într-o mașină de spălat. Dacă pashmina este amestecată cu lână naturală, este totuși necesar să spălați produsul numai manual.

Imediat înainte de spălare, pregătiți-vă haina:

 • Goliți buzunarele, desfaceți broșele și suprapunerile decorative.
 • Detașați capota, dacă aveți una.
 • Bucurați-vă de toate butoanele, butoanele și butoanele, inclusiv buzunarele.
 • Întoarceți stratul spre interior, căptușind partea inferioară.

După pregătirea stratului de cașmir, puteți trece la opțiunea de spălare corespunzătoare pentru cazul dumneavoastră.

Spălare manuală

Pentru spălarea manuală a produselor din lână naturală nu trebuie să se utilizeze detergent obișnuit de rufe. El mănâncă prea adânc în fibrele țesăturii și spălându-l din material natural din lână necesită clătire repetată, care poate afecta negativ siguranța aspectului produsului.Agenții adecvați sunt pulberi speciale sau geluri pentru lână și cașmir.

Puteți utiliza, de asemenea șampon pentru păr. Șamponul îndepărtează bine murdăria din fibrele de țesături naturale, fără a distruge și răni structura materialului.

De asemenea, nu vă puteți teama de faptul că culoarea produsului se va estompa sau se va schimba.

Spălați corespunzător stratul de cașmir cu mâna la domiciliu după cum urmează:

 1. Umpleți un bazin mare sau o baie cu apă. Temperatura apei pentru spălare nu trebuie să fie mai mare de treizeci de grade. Adăugați un detergent de cașmir sau șampon în apă, agitați bine până când se formează o cantitate mare de spumă. Cu puțină poluare, puteți utiliza și apă mai rece, dar niciodată nu puteți ridica temperatura apei peste pragul specificat.
 2. Înmuiați produsul în soluția pregătită. Timp de înmuiere 15-20 minute. Dacă stratul dvs. are zone de contaminare severă, cum ar fi pete sau scuffs pe mâneci și manșete, acestea ar trebui să fie blocate cu atenție înainte de înmuiere. Pentru a face acest lucru, aplicați spumă dintr-un agent de curățare sau șampon la locul de contaminare și frecați-l ușor în tesatura cu un burete uscat sau perie moale, fără o presiune puternică. După zastiryvaniya puteți să înmuiați întregul produs complet.
 3. După înmuiere stratul nu trebuie în nici un caz să se răsucească și să se răsucească.

Procesul de uscare adecvată a produselor naturale de pașmina va fi descris mai jos.

Un proces mai detaliat de spălare a unui strat de cașmir este descris în următorul videoclip.

Lăutabilă la mașină

După cum sa menționat deja, spălarea mașinilor poate fi utilizată în siguranță pentru produse care, pe lângă cașmir, includ materiale sintetice. Cu toate acestea, chiar și în acest caz, este important să respectăm câteva reguli:

 1. Spălați stratul de cașmir într-o mașină de scris poate fi numai în modul atent. Programele de spălare atentă sunt denumite de obicei "Delicate", "Lână", "Gentle Mode", "Spălați mâinile", "Spălați cu grijă".
 2. Temperatura apei la spălarea mașinii, precum și la spălarea mâinilor, nu trebuie să depășească treizeci de grade.
 3. Haina trebuie așezată într-o pungă de rufe într-o mașină de scris sau poate fi folosită o placă sau o pătură în funcție de dimensiunea produsului.
 4. Nu puteți utiliza modul de rotire, chiar și la o viteză minimă.
 5. Modul de uscare într-o mașină de spălat pentru un strat de cașmir este, de asemenea, inacceptabil.

Produse de uscare

După spălare, îndepărtați excesul de apă din produs. Acest lucru se poate face în două moduri. Puteți pune stratul pe baie în poziție orizontală, împrăștiindu-l pe o rețea de lemn și lăsându-l să se scurgă. Dacă acest lucru nu este posibil, stratul este înfășurat într-un prosop gros sau o cârpă de bumbac.

După ce prosopul absorb o parte din apă, trebuie înlocuit cu unul uscat și repetați procedura.

Când produsul scapă de lichid în exces și devine umed, acesta trebuie așezat ușor pe o cârpă uscată într-o poziție orizontală. Asigurați-vă că așezați produsul drept, fără pliuri sau pliuri. Nu trebuie să aveți un strat de uscare în soare sau în apropierea dispozitivelor de încălzirecare produc căldură. Prezența curenților este, de asemenea, nedorită. Pe măsură ce țesătura se umezește, este înlocuită cu una uscată.

Învelișul în sine trebuie să fie rotit periodic.

Nu agățați produsul vertical pe o cârligă sau pe cârligele de îmbrăcăminte până când nu se usucă complet. Poziția verticală a unui produs cașmir umed sau umed îl poate deforma grav. De asemenea, pentru uscare, nu puteți arunca o haină peste o linie de îmbrăcăminte, deoarece va lăsa un semn pe tesatura.

După uscare completă, stratul de cașmir poate fi călcat. Setați temperatura minimă de încălzire a fierului sau Modul de mătase. Pentru protecția suplimentară a materialului din lână naturală, călcarea poate fi făcută folosind un strat suplimentar de țesătură subțire care se extinde peste produs.

După cum puteți vedea, îngrijirea unui produs de cașmir, deși laborios, este destul de fezabil la domiciliu. Cunoscând particularitățile acestui material și respectând regulile descrise, vă puteți bucura de haina preferată de cașmir pentru o lungă perioadă de timp.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații