Îngrijire îmbrăcăminte

Cum se spală un strat de lână?

Cum se spală un strat de lână?

să se alăture discuției

 
Conținutul

Nu orice femeie va îndrăzni să spele o haină de lână. De regulă, toate produsele se predau în curățătorie. Cu toate acestea, există situații în care spălarea este singura modalitate posibilă de a salva un produs favorit. În orice caz, aceasta este o mișcare îndrăzneață. La urma urmei, o haină se poate micsora, se poate întinde, își poate pierde forma sau poate fi divorțată. Pentru a evita acest lucru, Instrucțiuni clare trebuie respectate pentru condiții adecvate de spălare și uscare.

Particularități ale îngrijirii

Mai întâi trebuie să clarificați dacă există o posibilitate teoretică de a spăla un strat de lână și care: se poate spăla în mașină sau manual. În primul rând trebuie să determinați compoziția materialului, pentru a face acest lucru, citiți eticheta de pe strat: este indicat întotdeauna de la ce produs și cum să aveți grijă de el. În cazul în care stratul este în întregime din lână, spălați-l nu se recomandă, doar curățare uscată.

pregătire

Așezați stratul pe un cuier și verificați cu atenție. În primul rând, curățați doar praful, firele sau alte murdărie mici, precum și peleții. Pentru a face acest lucru, folosiți o rolă pentru îmbrăcăminte.

Apoi, curățați cârpa cu o perie moale, umezită cu apă și săpun pentru a elimina petele individuale vizibile. Această procedură trebuie efectuată cu grijă, de-a lungul locului în care se află grămada, nu frecați lâna, pentru a nu răni materialul. Dacă pe guler și manșete există alte materiale sau blănuri, este necesar să le desfaceți. În cazul contactului cu apă, părțile metalice pot fi ruginite, iar pe materialul roșu vor rămâne pete roșii.

Pentru a spăla produsul este necesar să îl întoarceți spre interior, să fixați toate fermoarele, butoanele, dacă există, butoanele. Apoi este plasat într-o pungă specială care este destinată spălării.

Dacă modelul conține butoane sau alte accesorii metalice, acestea trebuie îndepărtate.

Spălați produsul

mașină

Principalul lucru din spălarea mașinii este pictograma regulatorului selectată corect. Cea mai bună opțiune ar fi modul „Lână“ care este prezentă în aproape toate mașinile de scris ale modelului modern. În modelele anterioare, acest mod a fost înlocuit "Spălare delicată" sau "Spălare manuală". Apa din mașină nu trebuie încălzită cu mai mult de + 30 de grade. Temperaturile mai ridicate pot deteriora produsul. Este mai bine să nu ștergeți stratul prin oprirea modului "Spin".

Nu vărsați pulbere granulară, este mult mai bine să aplicați gel, șampon sau alt produs lichid specific pentru lână. Când se spală totul, este necesar să se elimine complet stratul de soluție de săpun. Pentru aceasta, este necesar să se clătească produsul cel puțin de două ori, de preferință 2-3. În timpul clătirii este mai bine să adăugați un balsam și un balsam de țesături.

manual

Spălați manual stratul pentru a face procedura mai delicată. Spălarea stratului acoperă o cantitate mare de apă, nu foarte fierbinte, cu o temperatură maximă de 20-25 grade. Produsul este mai întâi îmbibat, spălat cu grijă, apoi clătit în mai multe ape.

materiale

Blana poate fi făcută din diferite tipuri de lână. Tipul de spalare va depinde de materialul din care este fabricat produsul.

Lână plăsmuită

Astăzi, blănurile din lână au devenit extrem de populare. Sunt foarte calde, ușoare și, cel mai important, frumoase. Desigur, acest lucru nu este un produs costisitor și, dacă și-a pierdut brusc apariția originală, vreau să-l întorc.

Destul de ciudat, astfel de produse rezistente la sarcini și impacturi impresionante. De exemplu, contracția în acest caz nu este observată, deoarece acesta este tocmai sensul metodei de împâslire. Un produs bine tricotat este practic un lucru care a coborât.În legătură cu acest strat de lână de pâslă, puteți să vă spălați cu siguranță și cu încredere.

Singurul lucru care poate și ar trebui să vă oprească: orice decor pe model (aplicație, autocolant, pietre etc.). Aplicați apoi numai o spălare manuală.

Iată câteva recomandări:

 • spălați numai cu ajutorul unui agent specializat, de preferință lichid, cu lanolină;
 • Îndepărtați stratul în apă utilizând agentul selectat timp de două ore, după care este necesară o clătire aprofundată. Temperatura apei în același timp nu trebuie să depășească 40 de grade, aceasta se aplică în principal produselor colorate;
 • categoric nu poate stoarce și răsuci produsul. Puteți să se usuce în formă desfăcută și într-o poziție orizontală și la distanță de diferite surse de căldură și de lumina soarelui.

Dacă este necesar călcarea, este mai bine să firați produsul care nu este complet uscat cu un fier fierbinte.

cașmir

Este tesatura de lână curată, structură delicată diferită. În fabricarea acestui material minunat se folosește lana de capră de munte din Kashmir. Real cașmir este foarte moale și blând, precum și capricios în îngrijire și uzură.

Din acest motiv, este mai bine să nu spălați un astfel de produs la domiciliu într-o mașină de spălat: există pericolul de ao strica, materialul se poate deforma, se poate micsora. Ideal - pentru a trece un strat scump în curățarea chimică. Dacă încă mai veniți la spălarea casei, aceasta se poate face numai cu mâinile.

Dacă produsul are o pată mică, nu este recomandabil să spălați încă o dată întregul strat. Poate fi limitat la eliminarea acestei singure contaminări cu un burete înmuiat în apă cu săpun. În același timp, nu ar trebui să existe prea multă apă, astfel încât să nu se răspândească pe întreaga suprafață a produsului.

Algoritmul de spălare a mâinilor cașmir:

 • ar trebui să apară în cantitatea maximă de apă: puteți forma o baie întreagă, în timp ce apa nu ar trebui să fie fierbinte, nu mai mult de 25-30 ° C;
 • Gelul sau șamponul pentru produsele din lână trebuie amestecate bine în apă până la dizolvarea completă și apariția spumei abundente;
 • eliberați buzunarele de lucruri străine și scufundați stratul pentru a vă îmbibați într-o baie completă, lăsați-l pentru o perioadă scurtă de timp
 • ușor de produs trebuie să fie piure în apă, nu freca;
 • urmat de clătire cu multă apă, schimbarea apei de mai multe ori pentru a îndepărta complet spuma de pe suprafața pânzei;
 • produsul nu trebuie răsucite;
 • apoi stratul este așezat orizontal pe un prosop sau pe o foaie pentru a îndepărta orice apă rămasă, în timp ce prosopul umed este schimbat să se usuce mai mult de o dată;
 • când toată apa părăsește țesătura și este aproape uscată, produsul este călcat într-o bucată de material moale subțire, cu un fier foarte fierbinte.

La sfârșitul stratului de călcat pot fi așezate pe un cuier pentru uscarea finală. Ei bine, dacă este în aer liber sau într-o cameră cu o circulație bună a aerului.

Lână fiartă

Loden, material practic și durabil. Blana de vase este extrem de lungă, serveste amanta ei timp de mai mulți ani la rând, menținând un aspect ideal, aproape original.

Dar timpul trece și necesită curățenie sau spălare. Nu există întotdeauna o dorință și o oportunitate de a se întoarce la serviciile de curățare uscată. Atunci când este necesar să se elimine contaminarea dintr-un produs din lână fiartă, acesta poate fi făcut popular într-un mod neobișnuit, dar foarte eficient, singurul caz posibil cu acest material.

Veți avea nevoie de o perie specială și o cruzime de pâine. În primul rând, întindeți stratul orizontal, apoi stropiți-l cu pâine. Pâinea de pâine se rostogolește în bile, luând cu ea murdărie, pulbere, praf, atunci trebuie să îndepărtați totul.

Este suficient să ștergeți stratul cu o perie sau chiar cu o palmă umedă, pre-umezită cu apă, pe suprafață pentru a îndepărta resturile de pelete. După aceea, puteți începe din nou să purtați haina aproape nouă.

Vată de camelă

Haină, care are o umplutură de vată de cămilă, poate fi, de asemenea, ușor de spălat într-o mașină de scris.Nu vă fie teamă, procedura este foarte simplă, totuși, ea are unele dintre limitările inerente spălării lânii naturale:

 1. nu puteți spăla astfel de produse cu o pulbere simplă, pentru aceasta trebuie doar să utilizați un gel sau un șampon pentru lână;
 2. încălzirea posibilă a apei la + 30 de grade;
 3. Este mai bine să nu faceți în mod automat rotația, produsul nu ar trebui să fie stors puternic cu mâna.

Lână și poliester

Coat din țesătură amestecată, spălați-l cu încredere și încredere, mai ales că este foarte rapid și ușor de făcut. Încărcați îmbrăcămintea exterioară în mașină cu un detergent lichid pentru lână, puneți un program adecvat: "Sintetic", "Spălare rapidă". Apa este încălzită nu mai mare de +40 grade, altfel va exista contracție, iar stratul dvs. poate deveni dintr-o dată o dimensiune diferită.

Sfaturi utile

Iată câteva trucuri care vă vor ajuta să spălați produsul din lână și să aduceți "sentimentul" hainelor preferate, care vă va multumi mult timp:

 • este posibil să eliminați zonele sărate dacă le călcați cu tifon înmuiat într-o soluție slabă de oțet;
 • țesutul moale și absența peletelor pot fi obținute dacă clătiți produsul cu apă cu adăugarea de glicerină în raport de 1 lingură la 10 litri de apă;
 • culoarea originală va păstra oțetul dacă adăugați 1 lingură pe 10 litri de apă;
 • dacă utilizați în continuare benzină pentru a elimina petele, ar trebui făcută foarte atent, pentru a nu afecta țesătura din lână;
 • lucrurile din lână sunt spălate numai în apă rece;
 • Produsele nu trebuie să fie răsucite și înmuiate, întinse sau frecate;
 • Îmbrăcămintea de exterior din lână este călită pe partea din spate prin tifon înmuiat în apă.

Vedeți următorul videoclip despre cum să îngrijiți, să curățați și să păstrați stratul.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații