Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Cum se spală petele de grăsime dintr-un sacou?

Cum se spală petele de grăsime dintr-un sacou?

să se alăture discuției

 
Conținutul
  1. Metode de curățare
  2. Remedii împotriva contaminanților vechi
  3. Sfaturi și trucuri

Îmbrăcămintea din exterior devine adesea murdară, mai ales în vreme rea. Locurile de ploaie, zăpadă și murdărie pot fi îndepărtate cu ușurință, pot fi spălate manual sau într-o mașină de scris. Dar pentru a elimina pata grasă din haine nu este atât de ușor. Aici avem nevoie de o abordare specială. În acest articol sunt prezentate recomandări detaliate despre cum să curățați jacheta de grăsime.

Metode de curățare

Jachetele de orice tip de țesătură absorb foarte repede poluarea și se manifestă foarte clar pe produs, ceea ce strică aspectul îmbrăcămintei. Înainte de a începe curățarea, asigurați-vă că examinați cu atenție eticheta produsului, care are toate informațiile despre ce temperatură și cum să curățați produsul.

Desigur, cel mai bine este să începeți spălarea imediat ce este detectată contaminarea. Petele proaspete sunt mult mai ușor de îndepărtat decât cele vechi.

Înainte de a începe curățarea sau spălarea, trebuie să pregătiți lucrurile pentru acest proces. În cazul în care pata a fost plantat doar apoi blot-o cu un prosop de hârtie uscată, astfel încât grăsimea nu are timp să fie absorbit în țesătură.. Faceți doar câteva mișcări pro-racking, dar nu frecați pata, altfel va fi absorbit și va deveni și mai mult.

Atâta timp cât pata nu este prea înrădăcinată în țesătură, ea poate fi îndepărtată rapid, de exemplu, folosind mijloacele uzuale care sunt în fiecare bucătărie modernă.

Chiar dacă nu coaceți cupcakes sau brioșe, este probabil cea mai obișnuită sifon de coacere în dulapul de bucătărie. Apropo, multe gospodine folosesc în loc de detergent pentru feluri de mâncare, deoarece soda coace cu grăsimea. De aceea tocmai a primit poluarea ar trebui să fie presărat cu pulbere de bicarbonat de sodiu și se lasă timp de zece minute. Dar nu încercați să stași pentru a șterge pata, așa că faceți doar mai rău.

Imediat ce a trecut timpul indicat, curățați cu atenție suprafața sacoului din sifon cu o perie. După ce puteți șterge locul de contaminare cu o cârpă umedă, pata trebuie să dispară chiar în fața ochilor. Soda poate fi înlocuită cu pulbere de talc.

Dacă contaminarea nu a fost primită acasă și pata a fost deja absorbită puțin, atunci ea poate fi înlăturată fără ștergerea întregului sacou. Luați amidon din cartofi, diluați-l cu apă caldă. Ar trebui să obțineți un castru gros, care ar trebui să fie aplicate direct la pete. Lăsați jacheta aproximativ o jumătate de oră, după care trebuie să curățați suprafața cu o perie. Dacă este necesar, puteți spăla jacheta.

Există un alt drept, dar nu și cel obișnuit - este o pastă de dinți. Ține minte asta pasta trebuie să fie albă pură, fără aditivi, pentru a nu strica culoarea sacoului bolnav. Pasta de dinți trebuie aplicată la poluarea celui mai obișnuit periuță de dinți într-o mișcare circulară. Apoi, pe măsură ce totul se usucă, trebuie să curățați suprafața sacoului și să trimiteți lucrurile în spălare.

Pe lucruri strălucitoare, astfel de pete pot fi îndepărtate folosind o lămâie obișnuită. Este suficient să-i stoarceți sucul și să-l aplicați în zona contaminată. Imediat ce este complet uscat, pata va disparea. Deci, puteți scăpa complet de pete fără spălare. Dar acest lucru se referă numai la acei contaminanți care nu au avut timp să fie absorbiți în țesătură, astfel încât să fie ușor îndepărtați. Pata veche atât de ușor de îndepărtat nu va funcționa.

Remedii împotriva contaminanților vechi

Dacă este imposibil să scapi de pete utilizând instrumentele de mai sus, atunci puteți încerca un gel obișnuit, cu care toți spală vasele.Acest instrument este conceput doar pentru a face față grăsimii, deci de ce să nu-l utilizați pentru curățarea jachetei? Aplicați direct pe pete, dar nu-l frecati, lasati-l asa pentru 5-10 minute. După spălarea cu îndrăzneală a produsului, dacă este necesar, trimiteți-l la mașina de spălat.

Dacă, pe lângă petele de grăsime, există și alte impurități, atunci puteți amesteca acest gel cu o pulbere, faceți un amestec gros, care apoi trebuie aplicat pe jachetă. De asemenea, lăsați timp de zece minute, nu mai mult, apoi ștergeți.

Există o altă metodă eficientă care poate fi numită metoda "bunicii". Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de cel mai comun săpun de rufe. Numai săpunul are nevoie de o culoare maro închisă, care a fost vândută mai devreme, și nu nou-născut cu aditivi aromați și coloranți.

Într-un container convenabil, trebuie să luați apă mai fierbinte și să frecați săpunul de rufe acolo. Acest lucru se poate face cu ajutorul răzuitorului obișnuit. Se dizolvă săpunul complet în apă pentru a obține o soluție de săpun gros. Apoi înmoaieți jacheta și lăsați-o timp de 20 de minute. După aceasta, puteți spăla produsul într-o mașină de spălat sau manual. Această metodă ajută nu numai la tratarea petelor de grăsime, ci și a altor tipuri de poluare.

Un alt remediu care merită să fie încercat este praful de muștar. De asemenea, va ajuta la eliminarea acestui tip de poluare. Pentru a face acest lucru, diluați pulberea (aproximativ o lingură) în 100 ml de apă fierbinte. Cu ajutorul unui burete convențional, agentul trebuie aplicat pe zonele problematice, dar nu frecat, lăsat-l timp de o jumătate de oră și apoi înghețat.

Oțetul de masă regulat poate ajuta și la această problemă. Este suficient să procesați vechea pete înainte de spălarea principală cu un tampon de bumbac și oțet, iar pata după spălare va dispărea. Amintiți-vă doar despre măsurile de securitate, și anume concentrația de oțet. Ar trebui să fie oțet de masă, care este utilizat în produsele alimentare fără diluare.

De asemenea, puteți amesteca oțetul și detergentul obișnuit de rufe pentru a face o suspensie, care ar trebui aplicată în zona problemei. Lăsați amestecul timp de aproximativ zece minute, apoi spălați-l. Acest lucru va ajuta la scăderea jachetei chiar și din locurile vechi.

Cel mai eficient și mai puternic instrument poate fi considerat următorul amestec, care vă va ajuta să scăpați chiar de pete foarte vechi. Luați trei linguri de alcool, o linguriță de amoniac, o lingură de benzină și amestecați totul într-un recipient din sticlă cu capacul bine închis. Compoziția rezultată se poate aplica în zonele problematice și se lasă timp de o jumătate de oră.

Dacă vă decideți să spălați jacheta într-o mașină de spălat, este recomandat să o faceți numai într-un mod special, care este destinat spălării articolelor de îmbrăcăminte exterioară. Dacă nu există un astfel de mod, puteți alege un mod de spălare delicată sau de mână. Astfel, produsul nu va fi deteriorat.

În ceea ce privește utilizarea substanțelor de înlăturare a petelor și a înălbitorilor, atunci ar trebui să fie mai atenți. Dacă instrumentul este destinat exclusiv pentru lenjeria albă, puteți strica permanent aspectul jachetei de culoare mai închisă. Prin urmare, este mai bine să utilizați una dintre metodele de curățare de mai sus și apoi să spălați în modul obișnuit cu pulberea obișnuită.

Sfaturi și trucuri

Este necesar să luați în considerare câteva sfaturi și recomandări care vă vor ajuta să faceți față petelor de grăsime pe articolele de îmbrăcăminte exterioară:

  • Dacă pata a fost plantată într-o cafenea, atunci imediat trebuie să stropiți sare pe ea și să lăsați timp de aproximativ cinci minute. Sarea va absorbi grăsimea, pata va dispărea sau va fi mult mai ușor să o eliminați mai târziu. Apropo, astfel puteți elimina petele nu numai pe sacou, ci și pe orice altă îmbrăcăminte;
  • Crețurile regulate vor ajuta la scăderea murdăriei. Este suficient să stropiți pata cu pulbere și să lăsați peste noapte. Dimineața pata va dispărea;
  • O bucată de pâine poate să scape rapid jacheta pensulei dacă se formează dintr-o picătură de ulei vegetal. Pâinea absoarbe rapid grăsimea, nu are timp să pătrundă adânc în țesătură;
  • Glicerina, care poate fi achiziționată la o farmacie regulată, va ajuta la scăderea poluării pe termen lung la domiciliu. Doar o picătură de acest agent este suficient pentru a face ca pata să înceapă să se rupă, atunci va fi mult mai ușor să o eliminați;
  • Soda de copt regulată vă va ajuta să scăpați de gulerul gras și manșetele de pe strălucirea uleioasă. Pur și simplu aplicați pulberea în zona de problemă, apoi spălați-o cu o perie. Deci, va fi posibil să curățați manșeta și gulerul foarte des, fără a șterge toată sacou;
  • Dacă gulerul este prea înfundat, puteți amesteca detergentul cu sare de copt. Pasta groasă rezultată este aplicată pe guler sau manșete, apoi îndepărtați-o cu o cârpă sau o cârpă umedă și curată.

Alte modalități de a elimina petele de grăsime pot fi găsite în următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații