fuste

Cum sa speli si sa curete fusta pliata?

Cum sa speli si sa curete fusta pliata?

să se alăture discuției

 
Conținutul
  1. Caracteristici de spalare
  2. Detalii de călcat
  3. Metode de reparare a ridurilor

Fusta plată este atributul elegant și romantic al dulapului pentru femei. Arată grozav pe orice formă și vă permite să combinați armonios cu multe lucruri. Cu toate acestea, pentru ca produsul să fie întotdeauna frumos și atractiv, este necesar să aveți grijă corespunzător.

Caracteristici de spalare

Unul dintre pașii principali în îngrijirea fuselor plisate este spălarea.

Procesul are propriile nuanțe și se realizează în conformitate cu anumite reguli. Înainte de a începe să spălați plisse, trebuie să organizați o serie de activități pregătitoare. Pentru a face acest lucru, puneți fusta pe o suprafață solidă, neteziți toate pliurile și aliniați-le în funcție de coturi.

Apoi ar trebui să luați un ac subțire, introduceți în el un fir de mătase și coaseți fiecare pliu de la curea la tivul cu cusături mari. După ce produsul nu trebuie răsuciți și plasați într-o cutie de nylon. Pentru a împiedica căderea fustei de pe capacul improvizat în timpul procesului de spălare, trebuie să fie legat capătul hainelor.

Se recomandă spălarea fustei plise pe mâini, folosind săpun lichid și balsam. Temperatura apei din pelvis nu trebuie să depășească 40 de grade, în caz contrar fusta poate fi puternic deformată și pliurile se pot îndrepta.

În timpul procesului de spălare, nu se recomandă influențarea puternică a produsului; în caz de contaminare intensă, este mai bine să lăsați-l timp de 10 minute într-o soluție de săpun. Nu este recomandat să păstrați lucrurile ondulate în apă mai mult timp: acest lucru poate duce la îndreptarea pliurilor și va necesita luarea unor măsuri urgente pentru a le reprograma.

După ce se spală lucrurile, trebuie să le clătiți în mai multe ape, adăugând aer condiționat. Apoi, doriți să scoateți o fustă din apă și să o atârnați ușor în centură. Nu este recomandată apăsarea produsului. Înainte de spălarea mașinii, fusta este de asemenea cusută și așezată într-o pungă de nylon, după care este derulată cu ajutorul unor moduri de spălare mână sau delicată, la turații reduse. Spinarea produsului într-o centrifugă este strict interzisă.

Detalii de călcat

Metoda de călcare a fustelor plisate depinde în întregime de materialele de la care sunt fabricate. Deci, este mai bine să firificați un model sintetic sau de lână din partea neagră prin plasarea de tifon umed pe partea de sus. Cu toate acestea, înainte de a desface foliile, trebuie să vă familiarizați cu informațiile de pe etichetă, deoarece unele lucruri fabricate din poliester nu se recomandă să fie călcate în principiu. Într-o astfel de situație, puteți face fără un abur și utilizați efectul unei băi de aburi.

Pentru a face acest lucru, fusta ondulată ar trebui să fie atârnată peste cada de baie pe o linie de îmbrăcăminte sau un cuier și activați apă caldă timp de 15 minute. Ușa în cameră trebuie să fie închisă strâns. După ce baia este umplută cu abur, trebuie să îndreptați ușor fiecare pliu cu mâinile ude și lăsați produsul pe o frânghie până când este complet uscat. Totul este mult mai simplu cu modelele de lână: ele sunt bine aburite prin tifon, iar faldurile lor nu își pierd formele originale pentru o lungă perioadă de timp.

Produsele Chiffon sunt considerate cele mai dificil de fier și necesită îngrijire și precizie deosebită. Acest lucru se datorează faptului că o picătură de apă prinsă accidental pe material va lăsa o pată în spatele acestuia, care poate fi îndepărtată numai prin spălare repetată. Călcarea acestor produse este recomandată fără a folosi abur, fără a apăsa fierul. După ce sticla de sifon va fi călită, trebuie lăsată singură timp de 10 minute. În acest timp, țesătura se va răci și va lua forma dorită.

Fusta de tricot are adesea o căptușeală, care este răsucite și călcate separat atunci când sunt călcate. Fierul tricotat, precum și modelele de velveteen, aveți nevoie de partea din față printr-o cârpă umedă. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie prea activ pentru a lucra cu un fier, iar procesul de călcare a acestor materiale ar trebui să semene cu aburirea mai mult decât netezirea. După ce lucrurile sunt călcate, ar trebui să fie atârnate pe centura de pe frânghie și să inspectați toate faldurile. Dacă găsiți zone cu probleme cu linii de îndoire neclare, trebuie să corectați situația cu un abur vertical.

Modelele de mătase sunt călcate din interior prin tifon. La fel ca în cazul șifonului, este imposibil să se prevină picăturile pe material. Acest lucru poate duce la arderea zonelor umede sau la schimbarea culorii în aceste locuri.

Fusta Dermatinovuyu ar trebui să fie călcat de pe partea stransa prin tifon umed, la o temperatura de fier de 35 de grade. Netezirea trebuie făcută cu atenție, atingând abia materialul, deplasându-se de la centură până la tivul produsului. Dacă există un generator de abur sau o funcție de aburire verticală a unui fier, atunci le puteți folosi ținând aparatul la o distanță de 10-15 cm față de produs. Efectul băii de aburi este, de asemenea, îndreptat bine pliurile încrețite pe produsele din piele. Pentru a face acest lucru, trebuie să atârnați fusta peste baie, să porniți apa fierbinte și să îndreptați manual toate curbele peste abur. În același mod puteți îndrepta și încurca fusta de tul, cu toate acestea, timpul de ședere pe abur poate fi redus la 5-7 minute. Materialul este destul de maleabil și ia forma rapidă originală.

Metode de reparare a ridurilor

Adesea, după o șosetă îndelungată sau o spălare nereușită, pliurile pe pliante se îndreaptă, iar lucrurile își pierd atracția anterioară. Cu toate acestea, pentru a arunca un astfel de produs nu merită, pentru că există o modalitate eficientă de a reveni la aspectul său original la domiciliu. Pentru a face acest lucru, frecati pe o crema mare o jumatate de bucata de sapun si dizolva-l in 1 litru de apa calda. Apoi la compoziția rezultată, trebuie să adăugați ou alb, 1 lingura. l. oțet și 1 linguriță. amidon. Toate componentele trebuie bine amestecate și puse în această soluție o cârpă moale din bumbac sau o tifon gros.

În timp ce materialul este în soluție, pliurile pliate ar trebui să fie refolosite și înfășurate cu fir subțire, cu cusături frecvente. Apoi, fusta ar trebui să fie întinsă pe o masă de călcat, acoperită anterior cu o cârpă uscată și curată și îndreptată toate faldurile. Apoi, trebuie să strângeți ușor tifonul înmuiat și să acoperiți ușor fusta. După ce pliurile sunt gata pentru a fi călcate, trebuie să luați o foaie mare de hârtie, să o întindeți pe tifon și să începeți călcarea.

Folosirea foii de hârtie este o condiție prealabilă pentru realizarea acestei proceduri. În caz contrar, albul de ou prezent în soluție va începe să adere la fier și va strica rapid talpa.

După ce toate pliurile deteriorate au fost refăcute, ar trebui să îndepărtați materialul cu hârtie și lăsați produsul pe placă să se usuce complet. Apoi, fusta ar trebui să fie atârnată pe un cuier sau o frânghie și plecat pentru încă câteva ore.

Manipularea atentă și îngrijirea competentă pentru fusta plisată sporesc semnificativ durata de viață a produsului și îi permit să-și păstreze aspectul original pentru o perioadă lungă de timp.

Câteva sfaturi utile despre cum să faceți o fustă plată sunt prezentate în videoclipul de mai jos.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații