Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Cum de a curăța haina de draperie acasă fără spălare?

Cum de a curăța haina de draperie acasă fără spălare?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Tipuri de auto-procesare
 2. Îndepărtarea petelor
 3. Reguli de uscare și călcare

Drapelul este o îmbrăcăminte frumoasă și caldă demi-sezon, care necesită uzură atentă și îngrijire regulată. Drap este o cârpă grea în două straturi, care nu este recomandată să fie spălată într-o mașină de spălat. Pentru ca produsul să reziste mult timp și să nu își piardă aspectul original, este necesar să utilizați un tratament chimic sau o curățare delicată independentă la domiciliu.

Tipuri de auto-procesare

Tipuri de autoprotecție: curățați stratul de drapetă în două moduri - uscat și umed. Cât de precis să curățați, depinde de gradul de contaminare a produsului, de timpul acordat procedurii și de disponibilitatea fondurilor necesare.

Cale uscate

Aceasta presupune curățarea rapidă a produsului fără umiditate și necesitatea de a folosi timp suplimentar pentru a usca lucrurile. Pentru această procedură, veți avea nevoie de umerase, perie, pâine de secară, o rolă pentru haine, mănuși de cauciuc, detergent de rufe pentru spălarea mâinilor și sifon. Înainte de a începe curățarea, trebuie să puneți un strat pe umerase și să inspectați produsul pentru a determina zonele cele mai poluate.

În acest stadiu, este necesar să curățați țesătura de praf, fire și păr cu ajutorul unei role de îmbrăcăminte sau a unei perii naturale. Curățarea trebuie să se facă în direcția mormanului.

Cu poluare moderată, curățarea se poate face după cum urmează:

 1. Este necesar să luați un detergent de rufe uscat pentru produse din lână, de exemplu, "Weasel", și presărați stratul anterior așezat pe masă în mod egal.
 2. Apoi trebuie să purtați mănuși și să frecați ușor scula de pe suprafața produsului.
 3. Lăsați stratul în această formă timp de o oră, apoi îndepărtați pulberea cu o pensulă elastică sau cu un burete ușor umezit.

Când curățați lumina, inclusiv modelele albe, este mai bine să utilizați pulberea ca pulbere. Vanish, va curăța cu delicatețe suprafața și nu lasă urme. În loc de pudră, este permisă utilizarea de sodă, care este îndepărtată numai cu o perie uscată.

Dezavantajele acestei metode includ imposibilitatea utilizării acesteia pentru curățarea hainelor de culori închise.

La curățarea uscată pot fi atribuite și prelucrarea spumei. Pentru implementarea acestuia este necesar:

 1. Luați orice agent de curățare a covoarelor, dilueți-l în apă și spumați-l bine.
 2. Aplicați spuma pe strat, fără a lăsa materialul să se ude și lăsați-l să se usuce complet.
 3. Apoi, folosind o perie pentru a elimina resturile sale.

Metoda este bună deoarece poate fi utilizată pentru curățarea și împrospătarea hainelor cu o calitate suficientă, fără spălare și umiditate excesivă.

Curățarea chimică a draperiilor poate fi făcută acasă cu ajutorul unei miezuri sau rumeguș. Pentru prelucrare este mai bine să se utilizeze soiuri de pâine de secară: aceasta se rostogolește bine în bile și adsorbtează murdăria. Este necesar să zdrobiți pesmetul de pe strat și să începeți să îl rostogoliți. Când folosiți rumegușul, este necesar să le împrăștiați uniform pe produsul descompus, acoperit cu tifon și prin acesta începeți să rulați rumegușul cu o rolă pentru haine.

După terminarea tratamentului, stratul trebuie să fie scos și curățat cu o perie medie.

Curatare umeda

Este mai multă forță de muncă și necesită mai mult timp:

 1. Pentru procesare, soluțiile sunt utilizate pentru spălarea lânii, săpunului de rufe, a suedei și a balsamului pentru spălare.
 2. Acestea trebuie să fie dizolvate în apă caldă și aplicate pe o suprafață murdară cu o cârpă.
 3. Miscari de lumina trebuie sa frece solutia in material, apoi sa plece timp de jumatate de ora.
 4. Apoi clătiți cârpa cu apă caldă și ștergeți-o cu o cârpă uscată.

Pentru a prepara un detergent lichid din săpunul de rufe, trebuie să-l ștergeți pe o răzuitoare grosieră și să-l ștergeți cu un blender cu o cantitate mică de apă fierbinte. După obținerea unei compoziții omogene și răcirea lichidului la 30 de grade, puteți începe curățarea.

Se recomandă utilizarea unei perii naturale moi.

Produsele negre și negre pot fi curățate cu ceai negru. Pentru a face acest lucru, este necesar să firați frunze de ceai, să umeziți un burete și să tratați site-urile contaminate. După 40 de minute este necesar să spălați frunzele de ceai cu apă curentă și să le ștergeți cu o cârpă uscată.

Îndepărtarea petelor

Grasimea severă poate fi, de asemenea, eliminată la domiciliu. Dacă gulerul, buzunarele și manșetele sunt foarte grase, trebuie să pregătiți un amestec de sare și amoniac într-un raport de 1: 4. Apoi trebuie să umeziți un burete în această soluție și să ștergeți zonele lucioase. În loc de sare, puteți folosi oțet luată în părți egale cu alcoolul.

Înainte de a începe curățarea, este necesar să testați compozițiile din interiorul produsului și să vă asigurați că materialul nu schimbă culoarea, puteți proceda la procesare.

Petele pot fi îndepărtate cu o clătire cu balsam:

 1. În acest caz, nu este necesară diluarea cu apă - se utilizează o soluție concentrată.
 2. Folosind un microfibră înmuiată în balsam, trebuie să ștergeți pata și apoi scoateți soluția cu o cârpă umedă.
 3. La îndepărtarea petelor, curățarea trebuie făcută de la marginea poluării până la centrul acesteia, plasând o țesătură densă sub pata din interiorul produsului.

Acest lucru va evita apariția limitelor zonei contaminate după curățare.

Când se îndepărtează petele de grăsime, tratamentul se efectuează din interiorul produsului:

 1. Pentru a face acest lucru, puteți folosi pulberea de talc sau amidon, umplând-o abundent cu o pată și lăsându-i câteva ore.
 2. Peroxidul de hidrogen și benzina rafinată fac, de asemenea, o treabă excelentă cu grăsime. Pentru a elimina petele cu ajutorul lor, trebuie să puneți o cârpă înmuiată în benzină sau peroxid sub murdărie și o cârpă curată și uscată deasupra pătării.
 3. Un spot de grăsime proaspăt plantat va dispărea cu ușurință dacă puneți un șervețel de hârtie deasupra și îl călcați.

Vechea contaminare este eliminată prin următorul algoritm:

 1. Dacă poluarea este veche și uscată, atunci înainte de a începe îndepărtarea, trebuie să o țineți de abur.
 2. Pentru a îndepărta petele încăpățânați, trebuie să amestecați jumătate de pahar cu apă, 4 linguri de detergent pentru spălarea vasei și o linguriță de amoniac lichid. Amestecul se aplică pete și se lasă o jumătate de oră, apoi se spală cu grijă cu apă și se șterge cu un șervețel.
 3. După tratamentul cu compoziții de curățare, este necesar să spălați imediat țesătura cu apă curgătoare și să ștergeți cu un șervețel.

Patăle de pește sunt curățate cu o soluție de peroxid, iar petele de cafea și ceai sunt curățate cu un amestec de amoniac și glicerol, luate într-un raport de 1: 2.

Reguli de uscare și călcare

Se recomandă să se usuce straturile de draperii în formă întărită și dezbrăcată, folosind umerase. Camera trebuie să fie uscată și ventilată. Pentru a reduce timpul de uscare, este necesar să ștergeți bine materialul cu servetele uscate sau un prosop.

Nu este permisă expunerea la lumina directă a soarelui și plasarea produsului în apropierea dispozitivelor de încălzire.

Stratul de căptușeală de fier are nevoie fier cu funcție verticală de abur. Este posibil să utilizați masa de călcat numai dacă produsul este călcat de la o parte greșită. Călcarea suprafeței frontale poate fi efectuată în cazuri extreme și numai prin utilizarea de tifon umed.

Temperatura de încălzire a fierului nu trebuie să depășească 200 de grade. Trebuie mai întâi să testați efectele temperaturii ridicate pe interiorul produsului.

Curățarea unui strat de lână la domiciliu nu cauzează dificultăți și contribuie la menținerea unui aspect decent al produsului pentru o perioadă lungă de timp.Tratamentul umed ar trebui să fie efectuat de fiecare dată la sfârșitul sezonului, iar metoda uscată poate fi utilizată de mai multe ori pe lună, după cum este necesar. Avantajul curățării la domiciliu este un efect mai blând asupra materialului, comparativ cu tratamentul cu substanțe chimice puternice. Aceasta păstrează structura fibrelor țesăturii și contribuie la creșterea duratei de viață a produsului.

Pentru mai multe informații despre cum să curățați în mod corespunzător stratul de draperie, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații