Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Este posibil să spălați o haină de oaie într-o mașină de spălat automată?

Este posibil să spălați o haină de oaie într-o mașină de spălat automată?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. caracteristici
 2. piele de căprioară
 3. Materiale artificiale
 4. Curățarea mașinii de spălat
 5. blană

Alegerea hainelor de iarnă este întotdeauna un proces dificil și, deseori, în căutarea componentei estetice, iubitorii de lucruri frumoase uită să se gândească la modul de spălare a produsului. Dacă totul este mai mult sau mai puțin clar cu o blană și o jachetă în jos, atunci spălarea unei blănuri de oaie ridică multe întrebări.

caracteristici

În aproape toate aspectele, o haină de oaie depășește competiția în ceea ce privește îmbrăcămintea de iarnă și numai spălarea este singurul ei dezavantaj, dar este complet rezolvată. Petele strălucitoare, petele, picăturile aleatoare și alți contaminanți îi deranjează pe proprietar de haine, dar nu trebuie să vă disperați, trebuie doar să studiați cu atenție modalitățile de spălare a hainei de piele de oaie.

Trebuie să înțelegem că straturile de piele de oaie sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de calitatea materialelor, textura, prezența blănii și a culorii, astfel încât singura metodă adevărată nu există și trebuie să căutați abordarea corectă pentru fiecare varietate. Ar trebui imediat remarcat acest lucru spălarea stratului de piele de oaie în mașina de spălat este interzisămai ales dacă este fabricat din materiale naturale. Pielea necesită un tratament atent și numai abordarea responsabilă a afacerilor și numeroasele sfaturi ale experților vor ajuta la scăderea petelor sale.

piele de căprioară

Suede este cel mai popular material pentru a face pantofi, accesorii, pălării, mănuși și haine din piele de oaie. Arată scump, are o durată lungă de viață și are o moale și o catifea deosebită, dar foarte dificil de purtat. Suedeul suprascrie rapid și începe să strălucească de murdărie și pete.

Curățați uscat

Acest produs poate fi curățat în două moduri. Primul implică curățarea chimică cu ajutorul uneltelor speciale:

 • dacă petele sunt proaspete, atunci grâul va ajuta la îndepărtarea acestora, care se aplică într-o formă uscată direct în zonele contaminate. Cel mai adesea acestea sunt mâneci, manșete, buzunare și guler. După aplicare, trebuie să purtați o mănușă textilă obișnuită și să frecați puțin din locurile necesare într-o mișcare circulară. În timp ce lucrați, ar trebui să monitorizați culoarea cerealelor, deoarece, trăgând murdăria, devine întunecată și apoi trebuie înlocuită cu una nouă. Procesul trebuie repetat până când problema dispare.
 • în absența grâului, puteți utiliza sare de dimensiuni medii, dar în acest caz intensitatea mișcărilor nu ar trebui să fie atât de puternică, deoarece sarea poate deteriora materialul delicat. Cu toate acestea, trebuie să se înțeleagă că sarea cu curățare necorespunzătoare lasă pete și urme neplăcute;
 • a face față cu pete grase în starea de miez de pâine, care este laminat într-o minge, și apoi frecat profund în piele. Procedura durează mult și se repetă de mai multe ori până se curăță pielea;
 • Metoda cea mai simplă este folosirea unei ștergări simple sau a unei perii de cauciuc sau bambus. Zonele cu probleme sunt șterse, după care murdăria trebuie să fie scuturată.

Curatare umeda

Curățarea umedă implică utilizarea de apă sau lichide de curățare. Se utilizează doar ca o ultimă soluție, când poluarea nu poate fi eliminată prin metodele enumerate mai sus și necesită artilerie grea sub forma unor componente chimice grave. Înainte de a începe o curățare umedă, trebuie să aburiți ușor pielea și să o pieptați cu atenție cu o perie. Acest lucru se poate face peste apa fierbinte, dar închideți lucrurile nu merită, aveți nevoie doar de puțină abur.

Locurile care au avut timp să intre și să înmoaie pielea, curățau extrem de greu, pentru că veți avea nevoie de benzină sau kerosen. Este necesar să lucrați cu aceste substanțe cu atenție și este necesar să le puneți pe o bucată mică de pânză, după care, mișcați circular, ștergeți pete. Această metodă este potrivită numai pentru tonurile întunecate ale pielii, iar cele ușoare vor fi stricate deja în faza de curățare.

Pentru pielea ușoară, aveți nevoie de amoniac (amoniac) și de apă curată. Cele două produse trebuie amestecate într-un raport de 1 până la 4 și aplicate pete cu mișcări rapide dar atente, după care se aplică o soluție de apă și oțet, unde o lingură de a doua componentă reprezintă o jumătate de litru de apă.

Un agent de curățare eficient este un amestec de lapte și sifon. Un pahar de lapte va avea nevoie de o lingura de sifon. Soluția este aplicată pe un tampon de bumbac, care șterge petele. La această manipulare a îmbrăcămintei nu se sfârșește. Locurile necesare sunt șterse cu o cârpă moale înmuiată în oțet și un burete uscat și curat.

Perfect îndepărtează murdăria, și destul de vechi, puternic generator de abur. După ce ați folosit, va trebui să treceți cu o perie pentru a elimina murdăria excesivă și pentru a da produsului un aspect plăcut. La domiciliu, va fi destul de dificil să ștergeți stiloul din piele de oaie. Acasă pentru acest scop puteți aplica o soluție cu alcool.

Material ușor

Produsele din piele de nuanțe de lumină se murdăresc mult mai des și este chiar mai dificil să ștergi o astfel de poluare, dar în astfel de cazuri există o cale de ieșire. Contaminanții galbeni sunt curățați cu apă și peroxid, amestecați într-un raport de 1 lingură la 1 linguriță.

Grasele grase sunt îndepărtate cu amidon sau pulbere de talc.Care se află în locuri necurate și plecat pentru o anumită perioadă. Componentele ar trebui să absoarbă grăsimi, dar în acest proces trebuie să fie schimbate de mai multe ori.

Materiale artificiale

Este mult mai ușor să lucrați cu piele artificială și aici baza de săpun intră în procesul de curățare. Șamponul regulat, gelul de duș, săpunul de cosmetice sau rufele se diluează cu apă ușor încălzită și se aplică cu o cârpă absorbantă pentru piele de căprioară. Principalul lucru în procesul de spălare controlați cantitatea de soluție de pe șervețel și îndepărtați excesul în timp. Spălați baza de săpun, de preferință cu un prosop curat, care absoarbe bine lichidul. Nu fi superfluă pentru a vă umezi pielea cu o cârpă absolut curată și uscată de bună calitate. Când se usucă, este necesar să se excludă lovitura de soare directă.

După o astfel de spălare, greu de îndepărtat petele de multe ori rămân și mai multe mijloace neobișnuite vin la salvare deodată. Glicerina, boraxul, amoniacul și apa ușor caldă se diluează într-o ceașcă, în care se înmoaie un tampon de pânză. Mișcări ușoare și discrete au frecat piele de căprioară, care este ulterior șters cu un prosop și trimis să se usuce. Evitați petele va ajuta șervețele de hârtie, care trebuie să vă plimbați în mod regulat pe materialul spălat în procesul de uscare.

Curățarea mașinii de spălat

În producția de piele de ovine, materialul din fabrică este tratat cu agenți de bronzare pentru a crește rezistența la uzură și moale, iar spălarea poate distruge complet această structură și, prin urmare, poate distruge îmbrăcămintea de iarnă fără posibilitatea de a restabili calitatea. Cu toate acestea, această regulă se aplică numai ingredientelor naturale..

Este posibil să se spele materiale artificiale într-o mașină de spălat. Pielea de oaie Faux poate fi spălată dacă urmați câteva dintre recomandările experților.

Normele de îngrijire se găsesc pe eticheta interioară a produsului și Este important să acordăm o atenție deosebită acestei probleme:

 • pentru spălarea mâinilor, mai întâi trebuie să curățați suedeza din resturile străine sub formă de praf, fire și scame cu un aspirator sau o perie specială. Apoi, într-un rezervor de mediu, se diluează soluția de săpun pe baza unui agent de curățare, se pune lucrurile pe o suprafață tare și se începe ștergerea cu un burete cu mișcări netede și secvențiale de sus în jos.Este important să se controleze mișcările, astfel încât să nu se lase frecați, deoarece este imposibil să se scape de ele și să se elimine soluția de la suprafața bine pentru a evita dungile și resturile de săpun;
 • Uscarea are loc în mod natural la temperatura camerei, fără dispozitive de încălzire speciale (ventilator, aer condiționat, baterie, încălzire) sau lumina soarelui. Produsul trebuie plasat pe un suport de plastic larg, unde umerii și manșoanele vor fi în poziția corectă;
 • totul este mult mai simplu cu o mașină de spălat, trebuie doar să urmați recomandările indicate pe eticheta produsului.

blană

Nu spălați blănurile cu apă cu săpun, deoarece pentru a le restabili după ce un astfel de proces nu va funcționa. Se poate șterge cu apă încălzită la 30 de grade, se usucă bine și se cochetă treptat cu o perie de blană. Ca un mijloc suplimentar permis de utilizare oțet diluat, care adaugă strălucire.

Prevenirea defectelor va ajuta apă rezistentă specială, dar este necesar să se aplice destul de des pentru un efect bun.

Înainte de începerea spălării, este recomandabil să încercați orice metodă pe o zonă inconfundabilă a produsului, deoarece este extrem de dificil să preziceți reacția pielii la una sau la altă componentă a soluției și puteți strica un lucru atât de scump în câteva minute.

Iar acum vă recomandăm să vizionați un videoclip în care puteți afla cum să curățați un acoperiș din blană de oaie la domiciliu fără curățare uscată.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații