Îngrijire îmbrăcăminte

Cum să cureți haina acasă?

Cum să cureți haina acasă?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Sfaturi generale
 2. Tipuri de curățenie
 3. Cum și ce să curățați?
 4. Cum se elimină petele?
 5. Luăm în considerare culorile

Coats sunt o piesă de îmbrăcăminte indispensabilă în viața fiecărui rezident al unei megacități. În ciuda popularității sporite a articolelor de îmbrăcăminte din materiale impermeabile, modelele clasice nu își pierd relevanța. Și chiar și îngrijirea complexă nu îi sperie pe cumpărători. Datorită selecției mari de stiluri, culori și stiluri, majoritatea oamenilor preferă această îmbrăcăminte specială în acest demisec.

Pentru haină preferată pentru mai mult de un an, trebuie să ai grijă de el în mod corespunzător. Și nu este întotdeauna necesar să se aplice pentru curățătorii chimici scumpi, de asemenea, puteți restabili aspectul original al îmbrăcămintei exterioare la domiciliu.

Sfaturi generale

Curățarea necorespunzătoare la domiciliu poate distruge un strat. Un lucru elegant necesită o abordare atentă. Cu grija regulata si alegerea corecta a curatarii stratului preferat va dura multe sezoane.

Îmbrăcămintea trebuie curățată nu doar o dată pe an când se schimbă îmbrăcămintea exterioară, dar în fiecare zimai ales dacă îl purtați zilnic. Pentru a elimina murdăria și praful acumulat în timpul zilei, până când a devenit o problemă, este suficient să petreceți o seară pe țesătură cu o perie uscată. Această procedură obișnuită este suficientă pentru a păstra aspectul original al îmbrăcămintei chiar până la sfârșitul sezonului.

Un dispozitiv special vă va ajuta nu numai să curățați țesătura și să îndepărtați vilii, dar și să împiedicați apariția peletelor care pot distruge aspectul celui mai scump și mai elegant strat.

Dar o poluare semnificativă va ajuta la îndepărtarea numai a curățării "generale". O astfel de îngrijire este necesară pentru a fi îndeplinită cel puțin o dată pe sezon și chiar și atunci când nu există plângeri speciale cu privire la calitatea hainei.

Tipuri de curățenie

Există trei tipuri principale de curățare. Este important să vă familiarizați în prealabil cu recomandările pentru îngrijirea țesăturii, este necesar să luați în considerare compoziția țesăturii, temperatura recomandată a apei și opțiunile admise pentru uscare și călcare. Pentru fiecare produs, metoda de curățare este aleasă individual, în funcție de material și poluare.

Principalele tipuri de curățenie:

 • Pentru spălarea uscată, folosiți o perie moale sau un burete. Și cu utilizarea de pulberi speciale și aerosoli, este posibil să se prelucreze stratul și să se elimine impuritățile, praful și firele de păr. Contactul cu apa nu este permis.
 • Curățarea umedă este aplicată anumitor zone ale stratului atunci când este necesar să se scape de pete sau să se curețe gulerul, manșoanele și buzunarele. Foloseste produse de curatare si un burete umed cu un pui de somn moale. Curățarea umedă include, de asemenea, utilizarea unui fier cu abur, cu care se poate curăța un strat fără spălare.
 • Spălarea este adecvată numai pentru anumite tipuri de straturi, care includ fibre sintetice în cel puțin 30%. Acest lucru va fi cu siguranță indicat în recomandările producătorului. Pentru unele produse, puteți selecta un mod delicat de spălare a mașinii în combinație cu pulberi de curățare sau detergenți lichizi. Prin urmare, înainte de a vă spala singur haina, citiți recomandările producătorilor menționați pe etichetă.

Pentru produsele din cașmir, draperii și lână, se recomandă curățarea uscată sau umedă. Dar, de regulă, producătorii în fabricarea îmbrăcămintei combină mai multe tipuri de fire, prin urmare unele modele pot fi chiar spălate în mașină într-un mod delicat de spălare. Și mai potrivită pentru acest gel-ca lichide de curățare.

Dacă decideți să spălați haina cu propriile mâini, selectați temperatura optimă pe baza recomandărilor producătorului. De regulă, temperatura apei nu trebuie să depășească 30 ° C. Și dacă poluarea nu este atât de puternică, puteți folosi apă mai rece. Produsele de curățare trebuie să fie dizolvate în apă, astfel încât particulele de pulbere să nu se agațe de cârpele țesăturii.

Îndepărtați cu grijă și ușor stratul în soluție cu pulbere sau dispare. Nu efectuați mișcări bruște în timpul spălării, astfel încât să nu deformați țesătura, periile dure și frecare puternică este de asemenea interzisă. După aceasta, clătiți bine haina fără a utiliza presiunea puternică a apei.

Este imposibil să stoarceți în orice caz, este posibil să eliminați o parte din apă cu ajutorul unei pătură mare uscată. Și după acest loc produsul pe o suprafață orizontală, dar în așa fel încât stratul să nu se întindă sub propria greutate și să aștepte până când apa se scurge. Deci, nu vă amintiți sau deformați materialul și produsul în sine, chiar și după spălare, nu va necesita călcare. Evitați expunerea directă la soare și contactul cu dispozitivele de încălzire.

Dacă producătorul nu exclude spălarea mașinilor din recomandările de îngrijire, atunci alegeți modul delicat la 30 de grade și opriți modul de rotire.

Cum și ce să curățați?

Pentru a pune corect și repede haina de iarnă în ordine sau pentru a curăța murdăria acasă de murdărie, trebuie să urmați câteva reguli simple. Dar înainte de asta trebuie să pregătiți în mod corespunzător hainele:

 • Verificați conținutul tuturor buzunarelor și agitați hainele. Scoateți piesele detașabile și centura, butoanele colorate.
 • În lumina zilei, inspectați stratul pentru petele murdare. De regulă, zonele cele mai poluate sunt manșoanele, porțile și zonele din apropierea buzunarelor. De asemenea, inspectați cu atenție garnitura interioară - necesită o curățare suplimentară separată.
 • Cu ajutorul unei pensule, a unei benzi adezive și a unor role speciale, trebuie să scoateți vilele și peletele mici.
 • Cu toate acestea, ar putea suna - citiți cu atenție recomandările de îngrijire indicate pe eticheta de blană. Deoarece pentru fiecare tip de material este necesar să se aplice anumite metode.
 • Înainte de a utiliza un agent de curățare, testați-l pe o mică parte a materialului, materialul nu trebuie să schimbe culoarea, textura sau aspectul.
 • Atunci când scoateți un loc separat, aplicați produsul de la marginea în centru pentru a evita răspândirea contaminării.

Alternativ, ștergeți un strat de lumină de pe petele de alimente și băuturile vor ajuta la soluția de alcool. Alcoolul și apa sunt amestecate într-un raport de 2: 1, compoziția rezultată este aplicată petetei cu ajutorul unui burete și picăturile sunt ușor trase cu mișcări circulare ușoare până când sunt curățate complet. Dacă această metodă nu a dat rezultate, amestecați glicerina (disponibilă la o farmacie) cu amoniac într-un raport de 1: 2 pentru a obține o substanță musculară. Aplicați amestecul în mod uniform pe pete și lăsați-l pentru o vreme. Apoi, curățați zona cu o pensulă, curățați pata cu apă cu săpun și finalizați procedura prin curățarea temeinică a stratului cu o perie umedă.

De asemenea, amoniacul lichid și soluția salină (proporții 1: 4) pot scoate o luciu gras și pot egaliza frecarea. Soluția rezultată este aplicată în zonă timp de 20-30 de minute, după care este îndepărtată cu o perie. Excelent și soluție de amoniac cu oțet. Dar amintiți-vă atunci când se lucrează este important să se evite contactul cu astfel de amestecuri cu pielea expusă.de aceea purtați mănuși de cauciuc și folosiți bureți și perii special concepute pentru acest scop.

Clear stratul bolonevye de pete complexe și a scăpa de strălucitoare lucioase stralucitoare zonele grase pot fi oțet și amoniac. O astfel de soluție este amestecată într-un raport de 1: 1 și aplicată liber în toate zonele care necesită curățare. Mirosul va fi foarte persistent și neplăcut, prin urmare după procedură este necesară spălarea stratuluidacă este permisă de producător, sau ștergeți cu un burete umed și aerisiți în aer curat.

Puteți elimina vechea pată cu un șampon delicat sau cu un agent de îndepărtare a pielii non-agresive. Respectați recomandările producătorului și nu va exista urme de contaminare. Înainte de aceasta, puteți folosi vaporul - aerul direcțional cald va face pata mai flexibilă și vă va ajuta să scăpați de ea mai repede.

Dacă se formează petele de săpun, acestea pot fi îndepărtate cu un burete moale, umed.

Haina de piele se teme de umiditate, deci folosiți un burete înmuiat în apă cu săpun. Această curățare trebuie făcută foarte rapid, astfel încât materialul să nu piardă forma și culoarea. Utilizați o perie specială pentru piele de căprioară, va ajuta la ridicarea villiilor și va face materialul mai catifelat și atractiv.

Pentru a-ți face haina de piele preferată de foarte mult timp, este important să ai grijă de ea și să tratezi periodic suprafața cu o soluție cu glicerină. O atenție deosebită trebuie acordată zonelor care sunt supuse unei puternice frecare: guler, manșoane, manșete și zone în apropierea buzunarelor. Soluția de săpun va ajuta la restabilirea strălucirii originale la stratul vechi din piele naturală. Pentru a face acest lucru, amestecați un agent de curățare blând, care nu conține substanțe agresive și clor cu o cantitate mică de amoniac, și ștergeți complet produsul în întregime. Apoi, eliminați petele de săpun cu un burete umed moale înmuiat în apă.

Peletele în mod artificial "îmbătrânesc" haina, iar aspectul necorespunzător al îmbrăcămintei afectează starea generală a persoanei. La domiciliu fără o curățare uscată, bobina poate fi aruncată în două moduri: folosind o mașină de bărbierit sau o mașină specială. Când lucrați cu o lamă, este important să lucrați foarte atent pentru a nu tăia materialul. Folosind mașina, nu vă puteți îngrijora siguranța, dispozitivul special taie numai peletele și lasă în urmă o tesatura fină netedă și frumoasă.

Poliester și buchet haine sunt foarte populare cu designeri moderne. În perioada de semi-sezon, o astfel de variantă de îmbrăcăminte exterioară poate fi găsită în fiecare magazin de mărci, precum și o blană de velur, care, deși nu face parte din lista articolelor de uz zilnic, este prezentă în garderoba fiecărui moda. Velour, poliester și boucle sunt mai puțin complicate în îngrijire. Astfel de produse pot fi spălate într-o mașină cu un mod manual delicat. Dar este important să respectați regimul de temperatură în limitele de 30 ° С și folosiți rotirea la viteză minimă.

Dar dacă produsul conține fibre naturale, cum ar fi un strat de buclă, are fire naturale și sintetice, atunci ar trebui să aveți grijă de haine mai atent și cu atenție.

Polyester Coat
Boucle Coat

Coats de 100% cașmir pot fi curățate numai cu un burete umed. Înainte de aceasta, este necesar să se trateze complet produsul cu o perie moale uscată și apoi cu o soluție slabă de săpun pentru a trata întreaga suprafață.

Pentru a curăța un strat de acoperire, trebuie să utilizați produse speciale de curățare a lânii. Pulberea uscată se aplică produsului curățat anterior cu o perie, iar după câteva ore reziduurile sunt scuturate cu o mișcare ascuțită. Această metodă simplă nu necesită mult efort și ajută corect și rapid pentru a pune în ordine haina de iarnă. Este important să vă amintiți acest lucru draperii și cașmirului necesită o curățare blândă și atentă, prin urmare, dacă recomandările primite nu au produs rezultate, atunci este mai bine să contactați un agent de curățare uscată.

Cum se elimină petele?

În majoritatea cazurilor, nu este nevoie să curățați întregul produs, adesea suficient pentru a elimina numai petele individuale. Când se curețe parțial, mânecile, manșetele și zonele din apropierea buzunarului necesită o atenție deosebită.

Scapa de pete proaspete va ajuta sare. Dacă tocmai ați murdărit haina, presărați o cantitate mare de sare pe zona colorată, cristalele vor absorbi rapid murdăria și va trebui să curățați numai cârpa cu apă caldă, dar numai dacă producătorul permite curățarea umedă.

Urmele de combustibil sau ulei vor ajuta la îndepărtarea acestora produse de spălat vasecare sunt cunoscute pentru a face o treabă excelentă cu grăsime. Pentru a face acest lucru, aplicați și frecați în lichid lichid pe suprafața contaminată, spumați și lăsați timp de o jumătate de oră. Dacă stratul nu este frică de umiditate, atunci puteți folosi apă caldă pentru înmuierea ulterioară a produsului. În mod activ, dar nu aspru, curățați pata cu o perie și îndepărtați excesul de agent de curățare.

Peelingul unui strat cu guașă poate fi dificil. Vopseaua pe bază de apă absoarbe foarte repede materialul. Majoritatea pigmenților de colorare pot fi îndepărtați cu apă rece, utilizați un burete umed și prosoape de hârtie uscată. Realizați curățarea în mai multe etape: trebuie să umezi abundent pata, apoi să eliminați excesul de apă cu un șervețel - și trebuie repetat de mai multe ori. După aceea, utilizați orice lichid de curățat în această zonă.

Soluția de sare ajută să strălucească. Este necesar doar să dizolvați sarea în apă și să aplicați lichidul obținut în zona contaminată cu un burete. Apoi, îndepărtați excesul cu o cârpă uscată.

Îndepărtați petele grase și zonele strălucitoare curate vor ajuta la kerosen sau la benzină. Dar este necesar să utilizați solventul numai din partea inversă. Înainte de a începe curățarea, pregătiți un prosop de hârtie, asigurați-vă că purtați mănuși și folosiți un burete. Aplicați un șervețel pe petele de pe partea exterioară a stratului, aplicați pulberea de talc sau pulberea pentru copii. Acest lucru va permite pudrei să absoarbă o pată grasă, iar toată murdăria va fi absorbită în șervețel. Realizați aceste manipulări până când se elimină orice contaminare. Apoi folosiți o perie uscată pentru a scutura resturile pulberii.

Talc sau pulbere pentru copii va ajuta, de asemenea, curățați gulerul gras. Aplicați liber pudră în zonă și lăsați stratul în poziție orizontală pentru întreaga zi. După aceea, folosind un burete special cu fibre de cauciuc, îndepărtați excesul de talc. Dacă suprafața lucioasă rămâne, repetați procedura.

De la umiditate constantă în decursul sezonului, un strat poate deveni o sursă de miros neplăcut, care va fi dificil de scăpat. Este important să nu disperați și să aveți răbdare să vă întoarceți produsul preferat la aspectul original și mirosul plăcut. Mirosurile speciale vor ajuta la eliminarea mirosului de transpirație și mucegai. materiale de odorizare. Aerosolul este pulverizat pe armpits și pe căptușeala interioară, apoi stratul este răsuit pentru câteva ore într-o zonă uscată și bine ventilată.

Luăm în considerare culorile

Haina albă arată incredibil de elegantă, îndrăzneață și elegantă și nu iese niciodată în stil. Și, în același timp, este o culoare foarte nepractică a hainelor. Orice cea mai mică poluare și o mică pată captează imediat ochiul, arată necorespunzător și vă pot ruina impresia despre voi în ansamblu. Dar chiar și cu cea mai dificilă poluare pot face față singuri.

Stratul alb și ușor pot fi curățate cu pulbere pentru copii. Puneți cu atenție pudra în pată și lăsați-o timp de 10 ore. Scoateți reziduul cu o perie moale și, dacă pete rămâne, repetați procedura.

Orice pete proaspete din țesăturile colorate și ușoare pot fi îndepărtate cu sare sau ceai uscat. Cristalele și frunzele absoarbe rapid umezeala și nu permit pată să rămână în fibre.

Un strat strălucitor de culoare verde, albastră, roz poate fi curățat cu benzină sau amoniac. Principalul lucru pe care ar trebui să-l acordați este că nu există pete de la petele noi eliminate pe țesătură.

Stratul negru și întunecat poate fi curățat rapid. folosind soluție de săpun sau ceai verde. În acest caz, este suficient să aplicați mijloace cu un disc vată la zonele cu pete.Dar pe țesătura întunecată, toată poluarea nu este atât de vizibilă, încât principala problemă poate fi vilii și peleții mici. Pentru a preveni apariția lor poate fi, folosind un clip zilnic cu bandă adezivă. Și curățarea periodică a lamei sau a unei mașini speciale pentru a elimina unele defecte vizibile.

Dacă urmați sfaturile și recomandările simple ale producătorului, puteți salva pentru mult timp stratul preferat în forma sa originală.

Vă recomandăm să vizionați videoclipul, în care expertul în îmbrăcăminte de exterior va vorbi despre cum să îngrijească, să curățe și să păstreze o haină.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații