Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Cum să cureți un strat de lână acasă?

Cum să cureți un strat de lână acasă?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Aveți grijă de stratul de lână și de lână
 2. Metode de curățare chimică
 3. Cum se spala?
 4. Cum sa curatati haina alba sau lumina?
 5. Curățarea chimică
 6. Și încă un sfat

Din moment ce este iarnă acum, o problemă foarte actuală în acest moment este cum să curățați o haină de lână. În acest articol vom încerca să spunem și să oferim un răspuns clar, pentru a împărtăși câteva sfaturi despre cum să curățați în mod corespunzător o haină acasă.

Depinde mult de calitatea materialului din care este cusută haina. Există multe modalități. În acest text vom încerca să vă spunem cele mai recunoscute metode care sunt cu adevărat eficiente în curățarea stratului de lână.

Aveți grijă de stratul de lână și de lână

Mulți dintre noi în dulap există un astfel de model de lână, care după un timp datorită peletelor sau murdăriei își pierde prezentabilitatea.

Conform regulilor, se recomandă spălarea stratului de lână o dată sau de două ori pe an.

Dacă apare accidental o pată, imediat trebuie să-l eliminați. Peletele, părul, firele care sunt colectate în aglomerări, este de dorit să se curețe de mai multe ori pe săptămână.

Metode de curățare chimică

La domiciliu, curățarea apare adesea uscată, deoarece este mai convenabilă și mai rapidă. Puteți folosi o perie sau o rolă cu velcro. Peria trebuie să fie delicată, pentru a nu deteriora suprafața țesăturii.

Cu toate acestea, dacă ați decis să spălați, Asigurați-vă că citiți eticheta. Deci, va fi clar imediat dacă este posibilă curățarea sau nu a stratului umed. Dacă nu, atunci este mai bine să o faceți în curățarea chimică, iar problema va fi rezolvată.

Pentru o curățare ușoară a produsului, agățați-o pe un cârlig și periați-o peste acesta. Imediat, toate firele și peletele vor fi pe velcro. Opțional, înainte de curățare, puteți umezi peria sau cilindrul cu apă, ceea ce va îmbunătăți procesul de eliminare a murdăriei acumulate.

Uită-te la haina - dacă există pete, este recomandabil să le eliminați imediat, pentru că în timp va fi mai dificilă sau chiar imposibilă. Locurile găsite trebuie curățate de la margini la centru, astfel încât nu vor exista urme de ștergere.

După curățare, lăsați haina pe umerase, astfel încât țesătura să se usuce și să se prospețime. Este de dorit să păstrați îmbrăcămintea curată în capace speciale. Astfel, lucrul va dura mai mult și va arăta întotdeauna minunat.

Nu este întotdeauna timpul să spălați produsul, dar este posibil să curățați hainele prin metode uscate. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • Așezați produsul vertical pe umerase;
 • Curățați cu o rolă cu velcro, după o perie în direcția vililor;
 • Pata poate fi tratată cu apă cu săpun. Săpunul poate fi lichid sau solid, dacă este greu, se freacă pe grătar și se diluează cu apă curată. Proporțiile sunt următoarele: se amestecă o linguriță de săpun într-un litru de apă și se amestecă bine până se obține spuma. După aplicarea acestei soluții pe loc, în cazul în care este dificil de îndepărtat, se lasă timp de 5-10 minute și se clătește după;
 • Petele de grăsime pot fi îndepărtate cu amidon, benzină sau talc;
 • Petele de alimente proaspete se îndepărtează ușor cu oțet și alcool;
 • Stratul alb va economisi sarea și amoniacul;
 • Pata fără pată poate fi îndepărtată cu un produs special din lână, care poate fi cumpărat cu ușurință la magazin;
 • Aerisirea este foarte utilă pentru curățarea produsului. De exemplu, puteți scăpa de mirosul neplăcut de transpirație. Așezați haina pe un cuier și duceți-o pe balcon, este de dorit ca soarele să nu strălucească asupra lucrurilor.

Cea mai bună opțiune ar fi să faci un strat în frig afară, dacă ai o casă privată sau un balcon și lăsați-l acolo pentru câteva zile. Se crede că aerul înghețat distruge toate mirosurile.

 • Soluția perfectă este să curățați foarte ușor și rapid stratul cu vaporizator. Câteva mișcări - mirosul și fără pete. Desigur, dacă există pete vechi, trebuie mai întâi să le procesați și abia apoi să faceți abur fierbinte.

Acordați întotdeauna atenție atunci când utilizați detergenți, cum se comportă țesătura, este recomandabil să efectuați experimente pe partea din spate a produsului pentru a nu vă deteriora partea din față.

Cum se spala?

Produsul poate fi spălat dacă nu este lână 100%, altfel este interzisă. Înainte de spălare, asigurați-vă că citiți ce este scris pe etichetă, pentru a nu fi confundat și pentru a nu strica lucrurile.

Pentru spălare există produse speciale care vor îndepărta cu atenție toate petele și murdăria. Puteți folosi un balsam pentru clătire, astfel încât apa să devină mai moale și țesătura prea.

În mașina de spălat asigurați-vă că se spală la o temperatură de 30 de grade în "Spălarea delicată". Înainte de spălare, așezați articolul într-o pungă de rufe specială, pentru a nu distruge nimic. Datorită stratului de spălare delicat va fi proaspăt și miros plăcut. Este perfect posibil să spălați produsul manual. Va dura, bineînțeles, mai mult timp și efort. Este posibil să ștergeți în apă rece sub un flux mare, astfel încât pulberea de spălare este mai ușor spălată. Clătiți de preferință de două sau trei ori până când apa este clară. Apăsând cu greu imposibil, totul ar trebui să fie moderat.

Procesul de uscare este, de asemenea, foarte important. Produsele trebuie să fie suspendate vertical pe un cuier și îndreptate, lăsând să se usuce. Este imposibil să folosiți uscătorul de păr sau uscătorul, iar materialul se va strica.

Cum sa curatati haina alba sau lumina?

Blana albă și ușoară are aceeași procedură ca și stratul de culoare, singura diferență fiind că trebuie clătită mai bine decât produsele de alte culori, deoarece pot exista semne galbene care vor ruina atracția produsului.

Curățarea chimică

Cea mai ușoară modalitate de a curăța haina este să o curățați pe uscat. Acolo vor elimina rapid și cu precizie orice pată și strat. Datorită cunoștințelor necesare și având la dispoziție toate instrumentele necesare, acestea pot avea grijă cu ușurință asupra produsului. După curățarea uscată, cel mai adesea lucrurile devin o viață nouă, există un sentiment că tocmai l-ați cumpărat. În plus, o astfel de decizie este salvarea timpului și lipsa îngrijorărilor cu privire la haina.

Minus - prețuri ridicate, care uneori sunt foarte mușcătoare.

Și încă un sfat

Există o modalitate dificilă și ușoară de a vă ordona ușor haina. Porniți apa caldă în baie și închideți ușa pentru a forma o cameră de aburi acolo. Luați un strat, agățați-l pe un cuier și puneți-l în baie, unde există deja mult abur.

Lăsați-l acolo pentru aproximativ 20 de minute, apoi curățați materialul cu o perie moale pentru haine, curățând toate petele murdare. Deschideți ușa larg deschisă astfel încât totul să fie ventilat, dar nu luați haina, ar trebui să se răcească și să se îndrepte. Dacă se dorește, mai târziu, când produsul se usucă, îl puteți aplica, dar foarte atent - prin tifon sau o țesătură subțire de bumbac.

Purtați o haină de lână, este caldă și frumoasă. Moda la fața locului nu merită și în magazin puteți găsi o mulțime de modele neobișnuite și atractive, culori și stiluri diferite. Nu vă fie frică să le cumpărați, pentru că acum știți cum să aveți grijă de ei.

Cum să călcați un strat în casă, uitați-vă în următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații