Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Este posibilă spălarea unei haine într-o mașină de spălat?

Este posibilă spălarea unei haine într-o mașină de spălat?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Reguli de pregătire
 2. Instrucțiuni pas cu pas
 3. Cum să se usuce?
 4. Cum se elimină petele?
 5. Ce să faci dacă nu te poți spăla?

În condițiile climatului dur rusesc, este imposibil să se facă fără îmbrăcăminte caldă în perioada toamnă-iarnă. Și în primăvara revenirii de frig nu este rară. În fiecare dulap sau camara, pentru moment, este ascunsă o haina demi-sezon, care va înlocui apoi iarna, izolată cu detalii de umplutură și blană. Îmbrăcămintea foarte exterioară, care nu numai că se încălzește în condiții meteorologice nefavorabile, ci și imaginea noastră în sezonul rece de toamnă și iarnă. Și ca orice haine, este nevoie de curățare periodică (sau spălare). Serviciile de curățare chimică, care au crescut considerabil în prețurile din perioada imediată a sovieticilor, îi determină din ce în ce mai mult pe consumator să se gândească dacă este posibilă spălarea unei haine într-o mașină de spălat și nu strică nimic, economisind o sumă decentă.

Reguli de pregătire

Este posibil să se spală stratul în așa fel încât să nu se așeze, să nu se deformeze, să nu se estompeze, să nu fie acoperit cu peleți și în același timp mai proaspăt, să evite murdăria și petele în zona gulerului, manșetele sau marginile manșoanelor, în zona transportului sacului și buzunarelor. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să respectați regulile imuabile pentru pregătirea unei haine pentru spălarea într-o mașină de spălat, pentru a nu regreta rezultatele.

Studiind eticheta

În primul rând, este necesar să se determine dacă produsul poate fi supus procedurilor de apă, studiind cu atenție informațiile indicate pe eticheta stratului. Ele vor ajuta la stabilirea compoziției materialului (natural sau artificial) din care este fabricat: partea superioară a produsului, căptușeala, finisajul. În plus, pictogramele de pe etichetă pot determina dacă spălarea este permisă în acest caz special: manual sau automatizat, utilizând o mașină de spălat. Dacă pictograma nu este traversată (un bazin sau un pătrat mic, cu un cerc înscris în el, care prezintă o mașină de spălat); apoi haina poate fi spălată acasă.

Dacă producătorul a traversat pictograma corespunzătoare, întreaga responsabilitate pentru acțiunile de a aduce în ordine îmbrăcămintea exterioară intră pe umerii consumatorului, deoarece, în cel mai bun caz, produsul este curățat prin uscare.

Luăm în considerare materialul

După ce ați decis să spălați într-o mașină de spălat, trebuie să acordați atenție comportării diferitelor materiale ale stratului în proces: naturale, artificiale (sintetice), amestecate.

Un strat natural din bumbac, lână, draperie, cașmir, piele de piele poate fi spălat într-o mașină cu permisiunea producătorului indicat pe etichetă, respectând cu atenție modul delicat de spălare fără rotire pentru a nu deforma produsul.

Dacă producătorul se opune, este mai bine să nu-și asume riscuri și să utilizeze curățarea chimică alternativă, în cel mai rău caz, prin spălarea mâinilor. Costul unui strat de astfel de materiale este incomparabil cu economiile rezultate din spălare.

Suede va necesita mai multe si unelte speciale pentru produsele din piele. Este puțin probabil ca blana de corși să reziste la spălarea mașinii, precum și un produs cu mâneci din piele, ca să nu mai vorbim de o haină de piele. Orice piele - naturală sau artificială - nu va supraviețui întâlnirii cu un bazin sau cu o mașină. Puteți încerca să spălați cu grijă buchetul folosind modul delicat, fără a apăsa.

Cum se spală un strat de poliester sau bolognese de toamnă (adică din materiale sintetice) independent de murdărie, pictograma de pe eticheta "Machine Wash" și temperatura apei - 40 de grade.

Haina de iarnă este, de regulă, încălzită cu un material de umplutură, natural (de exemplu, pene în jos) sau artificial (zirconiu sintetic, holofiber). Produsul cu umplutură de cămilă este mai bine să fie purtat în curățătorie chimică. Uneori producătorul permite spălarea manuală. Lăpustea se poate spăla într-un mod special în mașină, dacă este mată cu partea superioară a produsului. Puteți, de asemenea, să spălați un poliester de umplutură sau o haină cu holofiber: o cusătură nu va permite umplerea glisantului în jos, permițându-vă să păstrați forma produsului.

Îmbrăcămintea exterioară pe un poliester de umplutură sau cu holofiber nu va fi dificil de ordonat la domiciliu cu ajutorul unei mașini automate, pe lângă faptul că poate fi scos din uz cu ajutorul unei centrifuge. Nu este de dorit ca acest produs să fie apăsat în acest fel. Este necesar să se permită scurgerea apei și apoi îndreptarea ușoară, ruperea bucăților de puf, distribuirea uniformă între partea superioară și căptușeala.

Căptușeala este, de obicei, fabricată din fibre sintetice (poliester sau viscoză). Dând forma unei haine spălate, trebuie să vă asigurați că mucoasa este de asemenea bine îndreptată și nu vă aruncați din picioare sub manșete sau pe tivul produsului.

culoare

Culoarea îmbrăcăminții exterioare supuse spălării de mașină nu trebuie să sufere în timpul procesului: vărsarea, dobândirea de nuanțe neobișnuite și divorțuri, pete albe. Mult depinde nu numai de modul selectat, ci și de detergenții utilizați.

Mai întâi trebuie să verificați stabilitatea procedeelor ​​de colorare în apă.

Este suficient să încercați să spălați o mică bucată de pânză în apă caldă cu detergent. Dacă apa nu este vopsită, atunci aspectul stricat al procedeului de apă nu periclitează produsul.

Stratul alb nu poate fi întotdeauna supus la înălbire suplimentară, depinde de compoziția materialului său. Poate fi bun pentru un produs din bumbac, o țesătură din viscoză sau poliester se poate transforma cu ușurință în galben și poate pierde rezistența fibrelor.

Produsul ușor este de asemenea poluat rapid, dar nu poate fi utilizat cu înălbitor. Culoarea negru la modă a articolelor de îmbrăcăminte poate să-și piardă intensitatea, adâncimea cu spălarea frecventă, este posibil să apară o tentă străină. Ar trebui să ridice detergent de rufe negrucare va menține culoarea produsului mai lungă. De asemenea, culorile luminoase au detergenți proprii care prelungesc durata de viață a produsului.

Produse de curățare

Toate pulberile de spălare și produsele lichide, gelurile sunt diferențiate în funcție de scop. Este suficient să vă familiarizați cu instrucțiunile producătorului de pe ambalaj și să vă clarificați care sunt hainele și materialele destinate, fie că este potrivit pentru spălarea mașinilor sau doar pentru spălarea mâinilor. De obicei, cuvântul "automat" pe cutie sau flacon avertizează imediat despre scopul conținutului pentru procesul mașinii. Atunci când se spală îmbrăcămintea exterioară, sunt preferabile produse lichide, geluri sau pulberi fine, ale căror urme nu rămân pe țesătură la sfârșitul procesului.

Puteți folosi balsamul pentru clătire pentru o mai bună îndepărtare a reziduurilor agentului de spălare dacă nu este prezent în compoziția gelului utilizat (așa numitul 2 în 1).

Alegerea unui program

Trebuie să vă familiarizați mai întâi cu capacitățile unității de acasă atunci când spălați astfel de articole delicate ca un strat. Modelele moderne au un număr mare de funcții diferite destinate să faciliteze spălarea casei. Găsirea opțiunii potrivite pentru un anumit caz nu va fi dificilă. Cele mai modeste mașini de spălat au în modul repertoriu "Spălați mâinile", oferind un proces delicat pentru țesături delicate.

O mare importanță pentru calitatea rezultatului este regimul de temperatură, care, de regulă, este legat de modul de spălare.

Materialele naturale și artificiale ale stratului, umplutura este temperatură scăzută a apei (maxim 30-40 ° C) În funcție de compoziția produsului, puteți selecta "Mix 30", "ECO Cotton 40", "Lână 40", "40", spalare rapidă "Mini 30". Temperaturile mai ridicate pot determina contracția și deformarea produsului, decolorarea și peleții. Există modele care oferă spălare în apă rece. Acesta este cel mai bun mod pentru produsele din lână, cu umplutură de cămilă. Există programe speciale pentru spălarea produselor din lână și de puf., indică pictogramele corespunzătoare - icoane: "Lână de lână" și "Pene".

Este important să se programeze clătirea suplimentară sau repetată în procesul de spălare pentru a elibera produsul din resturile de detergenți și pentru a evita petele ulterioare după uscare.

Pentru spălarea obiectelor care nu pot fi presate, este necesar să opriți procesul de centrifugare (centrifugă) în program sau să reduceți numărul de rotații ale centrifugei la una acceptabilă. În modul "Spălarea mâinilor", de obicei nu există centrifugare.

Instrucțiuni pas cu pas

Spălați corect haina în mașina de spălat la domiciliu și obțineți un rezultat bun vă va ajuta urmând o secvență specifică de pași:

 • Studiem eticheta pe strat, determinăm posibilitatea și condițiile propuse de spălare; comparativ cu posibilitățile studiate anterior ale mașinilor de spălat de uz casnic.
 • Goliți buzunarele stratului, îndepărtați (desprindeți sau îndepărtați ușor) blănurile și piesele metalice mari, fixați toate fermoarele existente (și pe buzunare), întorcând produsul spre interior.
 • Încărcați cu atenție elementul în mașină.
 • Închideți tamburul, măsurați și încărcați detergentul ales în avans în cantitatea potrivită.
 • Porniți mașina automată în rețea, rotiți regulatorul de apă în poziția de lucru.
 • Am setat programul de spălare ales în prealabil pe panoul de comandă al mașinii ("Spălarea mâinilor" sau modul Material + temperatură, "Extra clătire", viteza de centrifugare).
 • Apăsați butonul care lansează programul.
 • La sfârșitul unui program dat, deschidem tamburul; haina, scoțând cu atenție, puneți imediat "cuierul" (cuierul) sau pe locul pregătit în baie pentru ieșirea excesului de apă.
 • Atunci când excesul de apă este drenat, stratul poate fi ușor stors, fără răsucire, pentru a elimina excesul de apă și a îndrepta ușor astfel încât să nu existe fâșii.
 • Blana este plasată pentru a se usca într-un loc bine ventilat.

Cum să se usuce?

Îndepărtarea uscată după spălare poate afecta negativ aspectul stratului, distorsionând-o. În locurile de riduri și pliuri din țesătura produsului se pot forma efuziuni de colorare. Pentru uscarea verticală, puteți utiliza un cuier ("umerase") de dimensiuni adecvate, astfel încât umerii și spatele îmbrăcămintei să nu se întindă. Poate fi uscat într-o poziție orizontală, împrăștierea și îndreptarea stratului în funcție de forma produsului. Va trebui să urmărim procesul și să-l întoarcem pentru uscare. În ambele cazuri, locul trebuie să fie bine ventilat, astfel încât lucruul să nu absoarbă mirosurile străine sau să nu dobândească un miros mucegăit.

Este imposibil să se usuce stratul de pe baterii și de alte dispozitive de încălzire, în lumina directă a soarelui: acesta poate fi acoperit cu pete, dungi, cute, uneori ars.

Cum se elimină petele?

Este recomandabil să încercați să îndepărtați petele de pe haina exterioară înainte de începerea spălării generale. Ideal pentru a face acest lucru la domiciliu este posibil, dacă aveți răbdare. Principalul lucru nu este să întârzieți momentul îndepărtării: cu cât este mai proaspătă petele, cu atât este mai ușor să o eliminați. Ar fi frumos să știi natura locului. Dacă sângele dintr-o rănire accidentală se îmbolnăvește în mod inadecvat pe haine, trebuie pur și simplu spălat cu multă apă înainte, în nici un caz folosind săpun. Apoi, cu spălarea ulterioară cu un detergent, nu vor rămâne urme de proteine ​​din sânge.

Urmele de pe stiloul de scriere sunt mai greu de îndepărtat, ele trebuie tratate prealabil cu soluție de hidrogen sau cu acid citric, încercând să nu lase un halou.

Pentru a face acest lucru, prelucrarea cu un tampon sau un tampon de bumbac (sau tampon de bumbac) se efectuează de la periferie până la centrul spotului, după ce a fost umezită în prealabil zona din jurul acestuia cu apă. Rezultatul bun dă utilizarea de pulverizare convențională.

Petele de grăsime relativ proaspete sunt îndepărtate cu un solvent (de exemplu, benzină), nu este rău dacă puteți îndepărta mai întâi excesul de grăsime, se presară cu sare sau amidon sau se înmoaie cu un șervețel și un fier încălzit. Mijloace moderne - echipamente de îndepărtare a petelor, specializate (pentru anumite pete) și universale (pentru orice tip Vanish), va ajuta pentru a face față sarcinii nu mai rău decât hack-uri de viață de casă de la consiliile de bunica. De asemenea, puteți încerca să rezolvați problema cu combustibilul cu ajutorul chimiei acasă, dacă nu vă pare rău pentru haina. Totuși, curățarea chimică cu ajutorul profesioniștilor este mai sigură.

Ce să faci dacă nu te poți spăla?

Dacă producătorul articolului dvs. este categoric împotriva procedurilor de apă în orice mod (manual și automat), rămâne să se bazeze pe curățarea chimică. Puteți încerca să împrospătați haina cu mâna, folosind o pensulă sau un burete, ușor umezită cu spumă din soluția de detergent sau pur și simplu să o luați la cel mai apropiat curător chimic și să încredințați expertul preferat.

Procedura de curățare uscată este mult mai scumpă decât spălarea la domiciliu, dar nu există niciun risc de deteriorare și pierdere iremediabilă a produsului.

În cazul în care curățarea uscată nu este accesibilă deloc, iar stratul nu este prea nou, puteți încerca să riscați și să-l spălați cu atenție, în ciuda interdicțiilor producătorului. Dar aceasta este decizia ta și toate riscurile. Fiți pregătiți pentru necesitatea unei noi achiziții.

Aplicarea strictă a recomandărilor unei întregi armate de specialiști: producătorii de articole de îmbrăcăminte exterioară, mașinile de spălat, produsele de curățat - vor economisi proprietăți și finanțe.

Cum să vă îngrijiți corespunzător stratul, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații