Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Cum sa cureti blana acasa?

Cum sa cureti blana acasa?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Caracteristicile materialelor
 2. Ce puteți curăța?
 3. Cum se spala?
 4. Cum să scapi de galben?
 5. recomandări

Lucrurile de blană, fie că sunt blănuri sau blănuri, sunt confortabile și atrăgătoare, ne încălzesc în sezonul rece, dau emoții vesele, decorează și permit fiecărei fete să se simtă irezistibilă. În timpul bunicilor, produsele de blană șic nu și-au pierdut strălucirea de-a lungul anilor, dar în orașul modern blana se murdărește foarte repede, ceea ce este asociat cu o ecologie complexă și prezența unei mase de impurități în aer. Furcul, care si-a pierdut aparitia, poate fi curatat sau curatat acasa.

Caracteristicile materialelor

Curățarea blănii este necesară pentru a elimina fibrele naturale de abraziv (praf și murdărie), care este depus pe ele și este absorbit în uleiurile naturale care acoperă fiecare villus. În același timp, prezența pe termen lung a contaminanților poate duce la abraziunea blănii și la rezultate cu adevărat dezastruoase, sub forma de patch-uri chelie și patch-uri chel. De aceea, vrăjitorii recomandă curățarea blănurilor cel puțin o dată pe an, de preferință în vară, atunci când lucrurile nu sunt în căutare de șosete.

În cazurile în care proprietarul blănii fumează, este necesar să purtați blana în mijlocul sezonului de iarnă. Regular de curățare cu metode adecvate și îngrijire adecvată poate contribui cu adevărat la prelungirea duratei de viață a articolelor de blană.

Cum puteți curăța blana la domiciliu depinde de tipul și categoria sa. Produsul poate fi confecționat din blană netedă sau pufoasă, de exemplu, o blană poate fi făcută dintr-o garnitură sau dintr-o nurcă. În consecință, modalitățile de curățare a acestor lucruri vor fi diferite. Dintre blănuri emit păr lung, de exemplu. ratonul, vulpea de argint, vulpea rosie, lynxul si vulpea arctica, necesitand o abordare putin diferita fata de lectura decat blana cu parul scurt, cum ar fi nurca sau castorul.

O altă diferență semnificativă este valoarea elementului. Curățarea unei blănuri de blană de iepure sau a unei nutria și a unui blăn de sămânță necesită, de asemenea, o abordare diferită, cel puțin din motive practice.

Ce puteți curăța?

Unele gospodine experimentate recomanda curatarea produselor de blana cu amoniac sau peroxid de hidrogen. Poate că, la vremea bunicilor, aceste fonduri erau destul de eficiente, dar în condiții moderne au un efect redus, deoarece compoziția chimică a noroiului din lumea modernă urbanizată devine din ce în ce mai bogată.

De asemenea variază și mijloacele de fabricare a blănurilor, în acest scop se aplică o emulsie puternică, care rămân parțial în produsul finit și pot intra într-o reacție chimică cu amoniac și peroxid, ceea ce face ca grămada să fie uscată și fragilă.

Prin urmare, blănurile moderne de la toate metodele vechi de curățare recomandă astăzi numai utilizarea de sare. O metodă similară este potrivită pentru blănurile necostisitoare, de exemplu, un iepure, piele de oaie sau nutrie, pentru curățare, care este păcat să cheltuiți sume semnificative.

Această metodă este de a umpleți blana foarte murdară cu multă sare (o blană poate dura până la un kilogram din această substanță). Apoi, produsul este lăsat timp de 12 ore, după care este scos cu grijă. Împreună cu sarea, murdăria și resturile acumulate în blană. Această metodă este simplă și ieftină și, cel puțin, nu poate dăuna produsului de blană. Dar nu va ajuta sa intoarceti stralucirea originala in haina, desi aceasta va face mai curat.

Experții nu recomandă să experimenteze diverse formulări complexe la domiciliu și recomandă utilizarea fie a preparatelor certificate, fie a șampoanelor pentru oameni sau animale pentru curățarea și îngrijirea blănurilor scumpe.

Astăzi, în țara noastră, cea mai faimoasă cosmetică pentru îngrijirea blănurilor, care se numește Biofur. Aceste produse sunt poziționate de către producător ca un mijloc de economisire și hipoalergenă pentru îngrijirea și curățarea blănurilor naturale.

Biofur este expus la tot felul de poluare, de la murdăria de pe stradă până la pete atât de complexe precum sânge sau urme de gălbenuș de ou. Biofur elimină, de asemenea, mirosul neplacut, strălucirea și grăsimea. Acest instrument este potrivit pentru toate blănurile, inclusiv cele scumpe, cum ar fi blana sable sau chinchilla, cu toate acestea are un preț destul de ridicat. Volumul sticlelor achiziționate este suficient pentru a curăța blana de nurcă-demi.

Biofur vine cu 3 emulsii de curățare:

 1. Spumă pentru curățarea petelor murdare;
 2. Cleaner de intensitate medie;
 3. Recuperator de blană.

De asemenea, în set este o perie pentru prelucrarea blănii, pieptene, pânză de terasă, mănuși și pânză de ulei.

Metoda de curățare a blănurilor utilizând Biofur:

 • Impuritățile deosebit de puternice sunt tratate cu spumă de săpun, care se aplică pete pe o pensulă; în timp ce nu frecarea prea tare, astfel încât să nu distrugă structura de gramada;
 • Lăsați produsul timp de 2-3 minute pentru expunere, apoi spălați-l cu o ștergare umedă, evitând umezirea până la miez;
 • Curățați complet suprafața stratului prin pulverizarea agentului de curățare și este necesar să se mențină o distanță de 15 cm de suprafața blănii;
 • Lăsați agentul pulverizat timp de 30 de minute pentru expunere, apoi clătiți-l cu o cârpă umezită, împiedicând miezul să se ude, deoarece în acest caz este posibil să se scufunde după uscare ulterioară;
 • După curățare, stratul de blană trebuie să fie întins pe o suprafață plană sau spânzurat pe un manechin; Utilizarea unui uscător de păr pentru a accelera procesul de uscare este strict interzisă, deoarece va duce la deformarea produsului.
 • În timpul uscării, blana trebuie să fie agitată și pieptată cu pieptenul furnizat în kit cât mai des posibil.
 • Blana complet uscată este tratată cu un pulverizator, restabilind luciul, după ce a fost lăsată timp de aproximativ 3 minute, după care a fost îndepărtată cu o ștergare umedă și apoi cu blană de blană uscată.

Curățarea rapidă și corectă a produsului de blană va ajuta la:

 1. Netbril-o emulsie concentrată de curățare (Franța);
 2. Means finisaj lucios / TCHB / TCSBB / Parva-cremie (Germania).

Este posibil să se aplice astfel de mijloace tuturor blănurilor, de la Toscana până la blănurile Astrakhan.

Emulsia concentrată Netbril-o are un cost de 1290 ruble, volumul sticlei este de 250 ml. Pentru a le folosi ar trebui:

 1. Se diluează cu alcool în raport de 1/3, cel mai bine se face într-un blender.
 2. Aplicați pe blană cu un burete.
 3. Lăsați produsul să se usuce în stare îndreptată, fără să uitați să vă scuturați din când în când.

Finisaj lucios / TCHB / TCSB / Parva-cremie creat pentru curățarea rapidă a blănurilor cu grad mediu de poluare. În plus față de curățare, se recomandă aplicarea acestui instrument ca strat de acoperire care protejează fibrele de blană împotriva lipirii murdăriei, a grăsimii și a pătrunderii umidității.

În plus, emulsia Glitter Finish / TCHB / TCSB / Parva-cremie poate fi utilizată ca antistatic pentru blănuri cu păr lung, cum ar fi blana ratonului, blană de vulpe de argint sau blană de râs. Costul a 250 ml este de 1.300 de ruble.

Utilizarea acestui instrument este destul de capabilă de orice fată:

 1. Emulsia este aplicată pe blană folosind un pistol de pulverizare;
 2. Timpul de expunere este de 10 secunde;
 3. Blana este pieptănată cu puiul de pui;
 4. Produsul este bine agitat și agățat pentru uscare pe umerasele în vrac.

În cazul în care blana are murdăria puternică și petele grase, curățarea chimică cu rumeguș va ajuta.Cu toate acestea, nu ar trebui să utilizați rumegușul convențional, care poate fi achiziționat la construcția fabricii de cherestea. Pentru a curăța blănurile, sunt necesare tipuri speciale de lemn care să nu emită sapă și chiar mai puțin gudron și să aibă o textura moale care nu poate deteriora blana. Astfel de rumeguș, de exemplu, Eso sau Tore Cleanpot fi achiziționate pentru 750 de ruble. Greutatea unui pachet de astfel de rumeguș este de 400 g, ceea ce este suficient pentru efectuarea mai multor proceduri de curățare.

Metoda de curățare a blănurilor cu rumeguș este potrivită pentru toate blănurile, cu excepția blănii cu părul lung din Toscana, a blanii largi astrahan, precum și a lăncii largi, deoarece aceasta poate perturba modelul de suprafață.

Mod de utilizare:

 1. Este necesar să se satureze piliturile cu emulsie concentrată Netbril-o, încercând să se creeze un amestec moale, dar nu lichid;
 2. Produsul rezultat este frecat în blană, în special locurile poluate ștergeți de mai multe ori;
 3. Durata maximă de expunere este de 30 de minute, după care rumegușul trebuie îndepărtat prin scuturarea cu atenție a produsului;
 4. Produsul umed este așezat pe o suprafață plană sau suspendat pe un manechin pentru uscare într-un mod natural;
 5. În procesul de uscare, blana este pieptănat și agitat pentru a oferi o imagine atractivă.

Cum se spala?

Cele mai simple pentru curățare sunt blănurile de dimensiuni mici, de exemplu, un pompon de blană pe o pălărie care nu necesită nici un tratament special la toate. Nici măcar nu trebuie să fie scos din capac atunci când se spală, bineînțeles, în cazul în care spălarea se face manual.

Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să utilizați gel de curățare. Pentru a usca o astfel de pălărie este mai bine pe un borcan de sticlă de trei litri, întorcându-l în jos pe gât, astfel încât lâna nu este deformat. Nu se recomandă spălarea mașinii de spălat, deoarece în acest caz produsul se va întinde în mod inevitabil și va pierde volumul.

O inserție mică de blană, care este fixată la reverul unei jachete sau a unei jachete în jos, poate fi, de asemenea, spălată acasă cu mâna cu ajutorul produselor de gel pentru lână, de exemplu branduri "Weasel" sau șampon zoo. Este important să apăsați bine banda de blană de fiecare dată după spălare și clătire. Acest lucru se poate face prin plierea cu paie și apoi prin stoarcere manuală.

Puteți, de asemenea, să strângeți o inserție similară în mașina de spălat, pre-laminată în orice material vrac, de exemplu, într-un prosop vechi. În acest caz, în timpul separării, umiditatea va merge de la blană la țesătură, în consecință blana se va usca mai repede.

Pentru uscare, blana trebuie îndreptată, împletită ușor, așezată pe o bază moale și agitată periodic în timp ce se usucă. Marginea rezultată a blănii poate avea un miez ușor rigid (în cazul în care nu a fost bine sculptat), dar acest lucru poate fi corectat prin măcinarea acestuia în stare moale.

Aspectul blanii va fi la aceeași înălțime și va arăta ca nou.

Piele cu un volum mai mare nu trebuie spălată în sensul literal al cuvântului. Trebuie reținut faptul că stoarcerea unor obiecte mari de blană naturală într-o mașină de spălat este imposibilă din cauza pericolului de deformare a acestora. Iar când usucă baza înmuiată a blănii (miezul), ea devine în mod natural mai mult ca hârtia din carton, adică devine rigidă și fragilă. Ca o spălare, puteți efectua tratamentul de suprafață cu șampon spumat, în timp ce acționați cu cea mai mare grijă să nu udați miezul.

În mașină, puteți spăla căptușeala hainei de blană murdară, astfel încât, după curățarea blănii din exterior, curățați-o și înăuntru. După uscare și călcare, căptușeala este instalată pe obiect, fie pe cont propriu, fie în magazinul de reparații pentru blănuri.

Cum să scapi de galben?

Deseori blana ușoară, bine conservată, își pierde atractivitatea din faptul că începe să devină galbenă. Acest lucru este tipic pentru blana de vulpe, râs și vulpe de argint, precum și blana de nurcă luminată. Pentru a elimina astfel de manifestări neplăcute, poate fi utilizat un agent reducător din seria Biofur.Producătorul vă sfătuiește să procesați acest agent reducător. o dată la trei luni, nu așteptați până când nu apare pe produs.

În cazul în care blana de lumină a devenit deja galbenă, un instrument precum Magic Snow poate ajuta. Cu ajutorul său, va fi posibil să actualizați blănurile albe de vulpe arctic, nurca sau sfaturi lumina pe blana de vulpe de argint. Aplicarea sa este foarte simplă și nu provoacă nici o dificultate.

Mod de utilizare:

 1. Combinați produsul cu o soluție de peroxid de hidrogen 1 până la 4, amestecați bine, creând o consistență uniformă;
 2. Așezați produsul pentru blană pe cârlig sau se întinde pe masă, dacă procesați gulerul;
 3. Folosind o sticlă de pulverizare, pulverizați compoziția pe blana în galben;
 4. Lăsați să se usuce complet, pieptandu-și blana și tremurând din când în când.

recomandări

Pentru ca produsul pentru blănuri să nu-și piardă atractivitatea pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să vă îngrijiți corespunzător. Acest lucru este valabil mai ales pentru acele cazuri în care un strat de blană sau un guler a intrat sub zăpadă umedă și a început să pară neatractiv datorită gramei lipite.

În acest caz, este necesar imediat după ce vă întoarceți acasă să agitați bine blănurile pentru a elimina picăturile umede. Apoi, ar trebui să fie periat cu o perie specială sau cu un pieptene cu dinți rar și lăsat pe cuier, fără a pune-l în dulap până când este complet uscat. Din când în când trebuie să agitați din nou blana și pieptene. Datorită acestui lucru, stratul de blană se usucă fără îndoiri, riduri și deformări.

De asemenea, este importantă păstrarea produselor de blană. Pentru ca praful să nu se așeze pe ele într-un moment în care sunt depozitate, hainele de blană, pălăriile și gulerele trebuie să fie îndepărtate în capace. În același timp, în interiorul fiecărui capac ar trebui să existe un mijloc pentru molii, iar lungimea capacului ar trebui să fie suficientă pentru localizarea liberă a produsului.

Cum să aveți grijă de blană, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații