Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Cum să cureți un acoperiș de oaie acasă?

Cum să cureți un acoperiș de oaie acasă?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. norme
 2. Luăm în considerare culorile
 3. mijloace
 4. Ce să curăț?
 5. Scoateți petele
 6. Curățăm blana
 7. Sfaturi pentru îngrijire

Pielea de oaie este destul de populară pentru sezonul rece. Ea atrage atentia cu confort, caldura si aspect rafinat. Singurul său dezavantaj este că se poate murdări foarte repede. Puteți folosi serviciile de curățătorie chimică, dar există modalități prin care vă puteți permite să vă faceți o piei de oaie de curățare de înaltă calitate.

norme

Pentru a curăța pielea de oaie acasă și, în același timp, pentru a nu strica produsul, trebuie să alegeți instrumentul potrivit pentru a elimina contaminarea dintr-un anumit material. Pentru aceasta, aplicați instrumentul pe partea invizibilă a produsului.

Stratul de oaie trebuie așezat orizontal pe o suprafață plană. O alegere excelentă este tabelul. Trebuie avut grijă să se asigure o bună iluminare pentru a obține o privire bună asupra tuturor ariilor contaminate ale produsului.

Vechea piele de oaie va fi actualizată curățarea cu produse specifice. Acest model de piele poate fi curățat folosind remedii de la domiciliu. Lucru din piele artificială la domiciliu poate fi curățat cu amoniac. Învelișurile din piele de oaie pot fi fabricate din alte materiale, pentru curățarea cărora este necesar să se aplice metode speciale.

O atenție deosebită ar trebui acordată eliminării poluării cauzate de modele decorate cu blană. Trebuie să vă familiarizați mai întâi cu metodele de tratare a blănurilor și numai după aceea să începeți procesul de curățare a produsului.

Pielea de oaie este strict interzisă să se usuce în apropierea dispozitivelor de încălzire sau să utilizeze aparate electrice cum ar fi uscător de păr sau fier. Cea mai bună soluție este uscarea produsului într-o cameră ventilată, în timp ce stratul de piele de oaie trebuie așezat într-o poziție verticală cu ajutorul unui cuier.

Este foarte important înainte de a vă curăța pielea de oaie, citiți cu atenție toate etichetele de pe haine. Este necesar să construiți pe materialul din care este cusut produsul, atunci când alegeți un agent de curățare și o metodă de curățare. De exemplu, o curățare extrem de uscată este potrivită pentru produsele din piele de căprioară. Pentru o haină de piele de oaie cu o acoperire cu laser, curățarea umedă este ideală. Pentru modelul de piele se poate folosi orice opțiune.

Mijloacele pentru curățarea pielii de oaie nu ar trebui aplicate imediat pe toate locurile contaminate. La început este posibilă verificarea unui mic site. Dacă instrumentul selectat a eliminat petele, atunci poate fi utilizat pentru a trata întreaga suprafață a produsului.

Este interzisă spălarea ochelari de oaie de pe piele autentică sau artificială, precum și piele de piele de oaie, într-o mașină de scris. Acest lucru poate afecta negativ atractivitatea produsului, precum și reduce dimensiunea acestuia. Materialul însuși va deveni dur și plictisitor.

Dacă intră într-o piele de oaie sub ploaie, atunci trebuie să o atârgi pe un cuier și lăsați-o să se usuce complet în încăpere, departe de aparatele de încălzire.

La sfârșitul sezonului de iarnă, este necesar să se creeze condiții de depozitare confortabile pentru haine. Este strict interzis să-l împachetați într-un sac fabricat din material artificial.. Cea mai bună soluție este o acoperire din bumbac. Adăugarea poate fi o crenguță de lavandă.

Luăm în considerare culorile

Atunci când alegeți o metodă și substanțe pentru curățarea pieilor de oaie la domiciliu ar trebui să ia în considerare culoarea, pentru a nu strica produsul.

Modelul de lumină trebuie curățat în mod regulat, astfel încât să nu-și piardă aspectul atrăgător.

Pentru a curăța modelul alb, puteți utiliza o soluție care include o linguriță de amoniac diluată într-o linguriță de apă obișnuită sau soluție de peroxid de hidrogen 3%. Mai întâi trebuie să îndepărtați praful, o cârpă umezită cu o soluție, să procesați suprafața lucrurilor. După procedură, ștergeți suprafața cu un burete umed și lăsați-o să se usuce complet.

O altă opțiune este diluarea unei lingurițe de sodă într-un pahar de lapte cald. Tamponul se înmoaie într-o soluție cu un tampon umezit cu o soluție. După curățare, îndepărtați reziduurile utilizând o cârpă de tifon, umezită anterior cu oțet.

Pentru a scăpa de pete galbene, puteți aplica peroxid de hidrogen. 200 ml de apă vor necesita o singură linguriță de peroxid. Această soluție ar trebui să fie cu atenție șterse pete.

Multe femei de modă preferă nuanțe întunecate, deoarece haina de piele de oaie neagră sau brună este mai practică. Dar chiar și tonurile întunecate nu protejează produsele de poluare, care sunt de asemenea vizibile pe ea.

Pentru a curăța stratul de piele de oaie întunecată, puteți utiliza o soluție simplă constând dintr-un pahar de apă, o lingură de acid oxalic și două linguri de sodă. Toate componentele trebuie amestecate bine și aplicate cu un burete pe suprafața produsului. După uscare, blana albă apare pe stratul de piele de oaie, care trebuie îndepărtat cu un burete umed.

mijloace

Pentru a elimina orice fel de murdărie pe stratul de oaie este strict interzis să se spele. Ea poate strica complet lucrurile. La domiciliu, puteți utiliza două metode de curățare: umedă și uscată.

Curățați uscat

Produsul din piele de căprioară atrage atenția cu aspectul sofisticat și elegant. Arată luxos și scump. Cu uzură frecventă, pieptenul își pierde catifea. Piele de piele de oaie are nevoie de îngrijire atentă și de curățare uscată în fiecare zi.

Stratul de oaie ușor murdar poate fi curățat cu sare. Se va întoarce suedele catifelate și se vor îndepărta pete mici.

Produsul trebuie plasat orizontal, putând săruri în locurile poluate, frecați-l cu mâinile ușor, fără a aplica o forță considerabilă sau cu ajutorul unei perii de cauciuc. Mișcarea ușoară va împiedica deteriorarea materialului. După curățare, sarea trebuie îndepărtată de pe suprafață cu un burete uscat.

Hainele de piele nu pot fi curățate cu sare, pentru că acest lucru înseamnă că, în contact cu pielea, nu numai că lasă pete urâte, ci și își poate schimba culoarea.

Pentru a curăța murdăria grele sau petele de grăsime pe un strat de piele, puteți utiliza una dintre următoarele metode:

 • Gris. Toate zonele contaminate ale produsului trebuie stropite cu momeală. Apoi, trebuie să purtați mănuși de pânză și să frecați bine zonele poluate. Toate mișcările trebuie făcute din marginile petelor până la centrul lor. După curățarea petelor, trebuie să curățați întreaga suprafață și puteți utiliza o perie sau un șmirghel dur. În loc de grâu, puteți folosi amidonul.
 • benzină. Pentru a elimina petele de grăsime folosind benzina este cel mai spectaculos. Este necesar să luați o cârpă din pânză și să o înmuiați în benzină, după ce este bine să-l frecați cu o pată grasă. Dar acest instrument este potrivit exclusiv pentru curățarea straturilor de culori în culori închise.
 • Crusta de pâine uscată. Vă permite să eliminați zone ușor poluate. Stratul de oaie trebuie să fie poziționat orizontal și să înceapă curățarea activă a produsului cu o crustă de pâine. După procedură, miezurile de pâine pot fi îndepărtate cu o perie moale.
 • Pulbere de dinți. Acest instrument este conceput pentru a curăța gulerul sau locurile grase din zona buzunarului. Pentru a aplica pulberea dentară pe produs, trebuie să utilizați o perie de cauciuc.

umed

O metodă de curățare umedă este ideală pentru straturile acoperite sau pentru piele. Este foarte eficient în îndepărtarea murdăriei grele.

Principalele modalități:

 • Stratul alb poate fi curățat cu o soluție din peroxid de hidrogen și amoniac. Pentru a crea un amestec, trebuie să luați un pahar de apă caldă, adăugați 1 linguriță de amoniac și 1 linguriță de peroxid de hidrogen. Toate componentele ar trebui să fie bine amestecate. Înseamnă că merită pus pe pete, folosind un burete moale. Prelucrarea trebuie efectuată înainte de a scoate petele, precum și de a restabili culoarea albă de zăpadă.
 • Cea mai bună opțiune pentru eliminarea poluării puternice este amoniac. Trebuie diluat cu apă în raport de 4: 1. Soluția este frecat ușor în produs folosind un burete moale. După îndepărtarea petei, soluția rămasă trebuie îndepărtată rapid cu un burete umezit anterior cu apă. După procedura de curățare, merită să ștergeți produsul cu un burete uscat.
 • Lapte și sifon. Înainte de curățare este necesar să îndepărtați praful cu o perie obișnuită. Pentru prepararea soluției vor fi necesare 200 ml de lapte și 10 g de sodă. Pentru prelucrarea pielii de oaie au nevoie de discuri vată. Ei trebuie să se înmoaie într-o soluție pentru a manipula petele de grăsime. Când curățați murdăria, trebuie să folosiți plăcuțe de bumbac curate, aruncate deja murdare. După curățare, va trebui să ștergeți suplimentar stratul de oaie cu o cârpă moale, îmbibată anterior cu o soluție de oțet și apă. După locurile șterse este necesar să ștergeți în plus cu un burete uscat.
 • Combinația dintre soluția de săpun și amoniac utilizate frecvent la curățarea suprafeței de oaie. Pentru a prepara soluția, veți avea nevoie de un pahar de apă caldă, 5 ml de amoniac și 10 ml de șampon. Pentru curățarea stratului de oaie, este necesar un burete moale. Soluția trebuie tratată cu toate locurile contaminate. Această soluție este utilizată pentru prelucrarea primară a produsului. Apoi, aveți nevoie de un alt instrument care include 5 ml borax, 15 ml amoniac, 20 ml glicerină și 500 ml apă. Această soluție este excelentă pentru tratarea întregii suprafețe a produsului. Când curățați stratul de piele de oaie este complet, merită să-l agățați pe un cuier până când acesta este complet uscat.

Ce să curăț?

Pentru a curăța singur stratul de piele de oaie de diferite tipuri de poluare, ar trebui să folosiți remedii de la domiciliu. Pentru a alege produsele de curățare potrivite, trebuie să vă îndepărtați de material.

Produsul dintr-o piele imitativă poate fi curățat cu o soluție de săpun. Stratul de oaie trebuie plasat orizontal. Umpleți o cârpă în apă cu săpun și ștergeți întreaga suprafață. Pentru a scăpa de excesul de spumă, veți avea nevoie de o cârpă umedă.

După procedură, trebuie să ștergeți produsul cu un prosop de hârtie, deoarece acesta va ajuta la îndepărtarea umidității și lasă stratul de piele de oaie la temperatura camerei până când se usucă complet.

Pentru a usca rapid un lucru, puteți folosi un generator de abur care alimentează un jet de abur uscat sub presiune. Nu utilizați aburul, deoarece acest aparat creează abur umed.

Pantofii de piele de oaie din piele naturală pot fi curățați de murdărie prin diverse mijloace. Pentru a elimina grăsimea sau abraziunea, utilizarea este perfectă. amoniac și pulbere de dinți. Aceste substanțe sunt amestecate în proporții egale. Folosirea unei periuțe de dinți trebuie aplicată în locurile contaminate.

Dacă pielea și-a pierdut strălucirea, atunci poate fi șters cu glicerină.

Scoateți petele

Stratul de oaie necesită o curățare regulată și temeinică, dar chiar și acest lucru nu poate proteja întotdeauna produsul de formarea unor mărci greu de îndepărtat. Lucrurile stale pot reveni la aspectul original, folosind diverse mijloace.

Pentru a elimina singuri pata grasă din blana de oaie, trebuie să alegeți soluția potrivită. Alegerea lui depinde de materialul produsului.

Uneori numai spray-uri speciale sau spray-uri ajuta la îndepărtarea petelor de grăsime, dar puteți încerca și remedii acasă.

Pentru a curăța pardoseala artificială din vin sau murdărie, puteți folosi:

 • Amidon. Ar trebui să fie stropit pe pete și lăsat timp de cinci ore. După îndepărtarea absorbantului cu un aspirator sau o perie.
 • Amoniacul.Este necesar să se pregătească apă cu săpun cu o temperatură de aproximativ 30 de grade și să se adauge acolo până la 10 picături de amoniac. Umpleți un tampon de bumbac în soluție și tratați-i cu o pată. După curățare, ștergeți acest loc cu cauciuc spumant și ștergeți cu un prosop de hârtie.
 • Borax. Pentru a crea o soluție, veți avea nevoie de o linguriță de borax, 10 ml de glicerină și amoniac, precum și puțină apă. Petele trebuie șterse cu o cârpă umezită cu o soluție și apoi uscate bine.
 • Terebentină. Această substanță este ideală pentru îndepărtarea petelor persistente.
 • Pentru a elimina petele de pe blana naturală de oaie, puteți folosi gemul, amidonul din cartofi cu benzină, laptele cu sifon, o crustă de pâine albă sau amidon de porumb.

Curățăm blana

Îmbrăcămintea de exterior din blană trebuie curățată separat. Puteți utiliza mai multe metode dovedite:

 • Pe burete trebuie să toarnați puțin suc de lamaie și aplicați cu atenție blanii. După curățarea blănii, acesta trebuie pieptat folosind un pieptene obișnuit.
 • Samponul pentru pisici trebuie diluat cu puțină apă pentru a forma o spumă. Spuma trebuie aplicată pe blană cu un burete și așteptați cinci minute. După procedură, clătiți cu apă.
 • Pentru a scăpa de petele grase sau foarte contaminate, creta este ideală. O alternativă excelentă este pudra pentru copii. Pudra trebuie aplicată pe blană, lăsată timp de câteva minute și îndepărtată ușor cu ajutorul unei pensule.
 • Tărâțele de nisip sau grâu sunt mijloace frecvente pentru a restabili atractivitatea blănii. Mai întâi trebuie să le încălzi bine într-o tavă și apoi să le freci în tivul pentru blănuri. După curățare, substanța trebuie îndepărtată cu o perie tare.
 • Pentru curățarea gulerului de blană naturală soluție potrivită de apă, oțet și alcool. Toate componentele trebuie luate în aceleași proporții. Produsul trebuie aplicat pe blană cu un burete obișnuit, după procedura de curățare, îndepărtați reziduurile ștergând gulerul cu o cârpă uscată.
 • Un amestec de amidon și benzină este ideal pentru a reveni la aspectul original al blănii. Ar trebui să fie aplicată pe blană și să permită timp să se usuce bine. După aceea, restul amestecului trebuie îndepărtat cu ajutorul unei pensule.
 • Pentru a elimina petele de pe gulerul de blană, este adecvată o soluție de sare și amoniac. Pentru ao pregăti, veți avea nevoie de 30 de grame de sare și 4 ml de amoniac în jumătate de litru de apă. După procesarea produsului, blana trebuie ștersă cu un burete umed.

Pardoseala din piele de oaie este adesea reprezentată de blană albă de oaie. Pentru a face o curățare temeinică este necesar să luați făină de cartofi și să stropiți bine blana, apoi pulverizați cu apă cu săpun. Rezultatul este o masă în aparență similară cu aluatul.

Ar trebui să fie distribuită uniform pe întregul produs și să se lase să se usuce complet. Apoi, scoateți-l din produs cu o perie sau un aspirator.

Pentru curățarea unui strat subțire de piele de oaie, va fi suficient să se utilizeze o soluție de soluție de amoniac și săpun. Întoarceți albul blanii va ajuta soluția, inclusiv 200 ml de lapte și 1 linguriță de amoniac lichid.

Sfaturi pentru îngrijire

Pentru ca stratul de piele de oaie să-și păstreze aspectul inițial pentru o lungă perioadă de timp, ar trebui să urmați câteva sfaturi pentru experți:

 • Dacă pe pardoseala de oaie apare o pată proaspătă, aceasta trebuie curățată cât mai curând posibil.
 • Nu utilizați curățători noi pe întreaga suprafață. Este necesar să se efectueze un test într-un loc inconștient. Este posibil să se folosească pentru încercare o cusătura dintr-o parte neagră. Ar trebui să așteptați ca soluția să se usuce complet și apoi să examinați cu atenție cum afectează materialul.
 • O metodă de uscare mare este naturală. Produsul trebuie suspendat pe un cuier și plasat într-o încăpere bine ventilată. Este strict interzisă utilizarea aparatelor de încălzire sau uscător de păr pentru uscare.
 • O acoperire naturală a țesăturii este ideală pentru depozitarea straturilor.
 • Îndepărtarea blănurilor trebuie făcută separat folosind alte soluții curățabile.
 • Umiditatea trebuie evitată.Nu se recomandă ca apa să intre pe suprafața pielii de oaie. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să fie bine uscat. Locurile umede după uscare trebuie întinse cu atenție cu mâinile, evitându-se astfel întărirea.
 • Pentru a adăuga strălucire produsului, glicerina este o soluție excelentă.
 • După păstrare, se recomandă curățarea cu un aspirator, instalând o duză moale.
 • Spălarea este strict interzisă.

Rețete simple și instrucțiuni pas cu pas despre cum să curățați un strat de oaie de acasă, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații