Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Cum sa curete blana faina acasa?

Cum sa curete blana faina acasa?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Dacă poluarea este superficială
 2. Grătar alb
 3. Dacă produsul este foarte murdar
 4. Îndepărtarea petelor
 5. Recomandări utile
 6. Curățarea chimică
 7. pantofi

În prezent, blănurile artificiale câștigă o mare popularitate, iar punctul nu este numai în conservarea naturii. Oamenii primesc blănuri, pălării, parcuri, capse de astfel de materiale, covoare și alte produse similare. Datorită utilizării tehnologiei moderne, astăzi este posibil să se producă blănuri sintetice foarte atractive, care sunt mult mai ieftine decât naturale, dar nu mult inferioare frumuseții. Cu toate acestea, uneori se murdărește și trebuie să vă gândiți cum să-l spălați în mod corespunzător acasă.

Dacă poluarea este superficială

În cazul în care praful a apărut pe blana artificială pe o haină sau pe alt produs în timp ce acesta a fost stocat, va fi posibil să scapi de el foarte ușor. Luați o cârpă de bumbac curată și umedă, lăsați-o în jos, puneți-o pe ea și o bateți cu ajutorul unui bobinat pentru covor. Deci, puteți scăpa de praful care a acumulat între fibre: va rămâne pe o suprafață umedă.

Când produsul este curat, îndreptați-l și uscați.

Dacă ați doborât ceva, dar murdăria nu a dispărut, scoateți-o folosind o soluție de săpun. Trebuie să acționăm după cum urmează:

 • Suprafața care trebuie curățată trebuie să fie verticală. Pentru a face acest lucru, agățați blana pe umerase.
 • Luați un șampon transparent, care nu conține aditivi suplimentari. Va fi de ajuns 3 linguri. Se dizolvă șamponul într-un litru de lichid, ar trebui să fie cald. Bateți amestecul cu mâinile: trebuie să apară o spumă pufoasă.
 • Utilizând o perie, aplicați cu atenție produsul la suprafață. Apa nu ar trebui să se bazeze pe produs.
 • Dacă elementul are un pui de somn mediu sau lung, acesta trebuie curățat în direcția creșterii acestuia. Vilele mici sunt tratate în direcția opusă. Bărbații artificiali ar trebui curățiți numai în acest fel - această regulă poate fi numită cea mai importantă.
 • Scoateți excesul de spumă utilizând o cârpă de bumbac umedă. Îndepărtați-l pentru al face aproape uscat.
 • Pentru a usca produsul, ștergeți-l cu o cârpă curată. Apoi puneți-l afară sau într-o zonă bine ventilată. Evitați să luați razele soarelui pe chestia asta. Incalzitoarele nu trebuie să stea prea aproape de produs.
 • Când se strânge grămada, pieptește-o folosind un pieptene de metal. Dinții ei ar trebui să fie rari.

Pentru a face ca gulerul de blană să fie pufos, luați-l, amestecați glicerina (o linguriță), apă (0,5 litri), alcool etilic (0,5 litri) și procesați-l cu acest amestec. Aplicați ușor amestecul pe fir cu ajutorul unui tampon de bumbac sau a unui pulverizator.

Nu uitați să re-pieptați produsul când acesta se usucă.

Grătar alb

Bușonul alb este curățat cu ajutorul sucului de lamaie:

 • În proporții egale, amestecați apă cu suc de lamaie.
 • Împingeți un tampon de vată de bumbac în acest amestec și îl utilizați pentru a curăța produsul.
 • Puteți lua pulbere de acid citric, nu suc de lamaie. Se amestecă două părți din lichid cu o parte din pulbere.

O altă metodă care este potrivită pentru nap nap este folosirea peroxidului de hidrogen:

 • Se dizolvă o lingură de peroxid 3% într-un litru de apă.
 • Răspândiți produsul, aplicați amestecul la acesta.
 • Pentru a menține lucrurile uscate, agățați-le în afară sau într-o cameră care este adesea ventilată.
 • Utilizați un pieptene de metal. Dinții ei ar trebui să fie plictisiți și nu foarte frecvenți.

Pentru a face lucrul alb, folosiți blueness:

 • Într-un litru de apă, adăugați câteva picături de albastru. Ar trebui să facă un amestec albastru deschis.
 • Îndepărtați un tampon din bumbac sau un burete în soluție, aplicați produsul.
 • Uscați produsul umed în afara sau într-o încăpere bine aerisită.
 • Împletiți grămada folosind un pieptene metalic cu dinți ocazionali.

Pentru a obține un amestec eficient cu care puteți curăța lucrul alb, utilizați amoniac, peroxid de hidrogen și apă. Se amestecă ingredientele în proporții egale. Aplicați amestecul la suprafață utilizând o sticlă de pulverizare. Bărbații trebuie să se usuce bine. Când se usucă, luați un pieptene de fier și pieptește-l.

Dacă produsul este foarte murdar

În acest caz, atunci când baza unui produs a fost poluată, merită spălată. Șablonul artificial poate fi spălat dacă este așezat pe bază mixtă sau sintetică. Poate fi un amestec de poliester, viscoză, fibre de bumbac, fibre poliolefinice. Spălați lucrul manual. Pentru aceasta, procedați după cum urmează:

 • Se dizolvă detergentul în apă, care este destinat să spele lucrurile din sintetice, din mătase, din lână. Este necesar să se ia în considerare recomandările specificate în instrucțiuni. Temperatura soluției nu este mai mare de patruzeci de grade.
 • Împingeți produsul în lichid și lăsați-l ușor cu mâinile. Nu pot freca prea mult lucrurile. În caz contrar, va fi foarte greu să îndrepți blănurile mai târziu.
 • Clătiți bine grămada, apa va trebui să fie schimbată de mai multe ori. Temperatura optimă este de la 15 la 30 de grade. Este posibil să se utilizeze un detergent antistatic. După aceasta, clătiți articolul de două ori, nu mai mult, altfel efectul antistatic nu va rămâne.
 • Puteți folosi un prosop de terry - poate fi folosit pentru a elimina excesul de apă. Înfășurați produsul umed în acesta și stoarceți ușor.
 • Împrăștiați-l și puneți-l peste baie. Pentru aceasta puteți utiliza umerase. Când apa nu mai picură, transferați blana pe o stradă sau într-o încăpere bine aerisită.
 • Piele de blană uscată.
 • Puteți călcați ușor grămada folosind un fier cald. Aceasta este o opțiune bună dacă blana este căptușită.

Îndepărtarea petelor

Dacă doriți să scăpați de petele murdare pe blană artificială, procedați după cum urmează:

 • Se prepară apă caldă (0,5 l), se dizolvă în ea orice pulbere de spălare (două linguri).
 • Îndepărtați ușor lichidul în produs folosind un burete. Aveți nevoie să vă deplasați de la margini la mijloc.
 • Scoateți buretele cu murdărie și detergent. Dacă este necesar, procedați din nou.
 • Uscați chestia, temperatura ar trebui să fie temperatura camerei.
 • Când cea mai mare parte a murdăriei a fost îndepărtată, așteptați să se usuce și scoateți-o ușor cu o perie.

Dacă pata este grasă și tocmai a apărut, aplicați imediat un agent absorbant (absorbant). Utilizați în acest scop, de exemplu, făină, pulbere pentru copii.

Dacă nu scăpați de locul murdar, îndepărtați-l cu benzină:

 1. Trebuie să fie curățată, altfel vor exista divorțe asupra lucrurilor. Pentru a verifica cât de curat este solventul, picurați-l pe hârtie. Ar trebui să se usuce. Dacă pe suprafața unei foi de culoare albă curată rămâne o pată, nu puteți utiliza benzină.
 2. Umpleți o cârpă curată din bumbac sau un tampon de bumbac cu un solvent. Strângeți materialul pentru a obține o uscare maximă. Îndepărtați ușor blana murdară, îndepărtați murdăria. Așa că curățați manșetele, gulerele.
 3. În unele cazuri, benzina purificată și un absorbant sunt aplicate la pui de somn. Grăsimea este îndepărtată cu un solvent și absorbită datorită absorbantului. Benzina se adaugă la absorbant.
 4. Aplicați amestecul semi-lichid rezultat pe pete, lăsați-l puțin timp, lăsați-l să se usuce.
 5. Apoi curățați-l folosind o perie.

Poate fi mirosul de benzină. Pentru a scăpa de asta, aruncați cu atenție lucrurile afară.

Recomandări utile

În procesul de curățare a grămezii ar trebui să urmați câteva recomandări:

 1. Asigurați-vă că soluția aleasă este sigură. Selectați o zonă mică pentru procesare. În cazul în care grămada nu se lipesc împreună, nu încetează să strălucească și nu schimbă umbra, puteți șterge totul.
 2. Înainte de prelucrare, produsul trebuie să poarte mănuși de cauciuc. Dacă utilizați amoniac sau benzină, asigurați ventilație, deschideți ferestrele astfel încât camera să fie bine ventilată. Nu țineți elementul lângă surse deschise de foc.
 3. În ceea ce privește utilizarea unei mașini de spălat pentru curățarea blănurilor false - mai întâi trebuie să vă gândiți la posibilele consecințe. Examinați eticheta produsului, aflați ce spune producătorul despre posibilitatea unei astfel de spălări. Nu trebuie să experimentați blănuri de calitate scăzută.

Pentru mai multe informații despre cum să curățați blănuri false, consultați următorul videoclip.

Curățarea chimică

Curățarea chimică este o opțiune bună dacă poluarea este foarte puternică. În acest caz, nu ar trebui să încercați să vă ocupați de el însuși, altfel puteți strica lucrurile. Cu toate acestea, nu toate produsele pot fi curățate în acest fel.

Toate informațiile despre acest lucru sunt indicate de obicei pe etichetă.

pantofi

Faux blana este pe multe cizme și pantofi. Arata foarte frumos, dar grija pentru astfel de pantofi nu este usoara. Există mai multe modalități de a elimina murdăria din pantofi:

 1. Dacă blana este ușoară, albă, puteți folosi talc, făină, pulbere pentru copii. Se toarnă produsul selectat pe grămadă și, după un timp (de obicei, câteva minute), îndepărtați-l cu o perie.
 2. Grăsime, o cantitate mică de murdărie poate fi curățată cu bicarbonat de sodiu. Pot exista mai multe astfel de proceduri - trebuie să vă asigurați că produsul se oprește murdar. Vopseaua este îndepărtată cu benzină.
 3. Dacă grămada este întunecată, nu se recomandă curățarea cu făină. În caz contrar, lucrul se poate deteriora. Utilizați rumeguș pentru a curăța gramada întunecată: acestea trebuie să fie turnate pe blană.
Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații