Grijă pentru îmbrăcămintea exterioară

Cum să curețe gulerul de blană acasă?

Cum să curețe gulerul de blană acasă?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Cale uscate
 2. Metoda umedă
 3. Blană naturală
 4. Piloți artificiali
 5. Îndepărtează galbenul
 6. Mijloace speciale
 7. Recomandări suplimentare

Bărcile din blană conferă îmbrăcămintei exterioare o anumită soliditate și atractivitate, precum și izolarea suplimentară a lucrurilor, astfel că aceste jachete și jachetele în jos sunt foarte populare. În timp, chiar și blana de cea mai bună calitate este expusă la poluare și își pierde aspectul original.

Pentru a servi mult timp fără a-și pierde calitățile estetice și practice, este important să știți cum să curățați gulerul de blană de acasă.

Cale uscate

Produsele din blană nu se recomandă să fie spălate, deoarece atunci când sunt umezite, impregnarea este spălată de material și aspectul gulerului se deteriorează. O bună alternativă la spălarea obișnuită va fi curățarea chimică. Pentru o astfel de curățare utilizați următoarele mijloace:

 • Talc. Aceasta va ajuta la îndepărtarea petelor și a prafului gras din produs. Cu această metodă de curățare gulerul ar trebui să fie presărat cu o cantitate mare de pulbere de talc, iar apoi trebuie să frecați praful în blană. După 10-15 minute, talcul trebuie scos din produs și reziduurile pot fi îndepărtate cu un uscător de păr.
 • Făină. Este cernut într-un recipient curat. Blana trebuie pieptata, dupa care trebuie sa stropiti produsul cu faina. Apoi, trebuie să vă spălați pe grămadă pentru a distribui făina peste întreaga suprafață. Apoi, într-o mișcare directă și înainte, frecați făina în blană timp de 5 minute. După aceea, gulerul trebuie să fie bătut și pieptănat cu un pieptene de lemn.
 • Amidon. Cu aceasta, este convenabil să se ocupe de gulere, care vin dezasamblate de îmbrăcăminte. Produsul este plasat într-o pungă de plastic și acoperit cu amidon. După aceea, pachetul trebuie să fie agitat. Apoi, periați blana direct prin polietilenă. Când curățarea este finalizată, gulerul este scuturat din reziduurile de amidon și este difuzat cu atenție.
 • Scoateți (grâu sau secară). Într-o tigaie neacoperită la foc mic, trebuie să încălziți, fără a uita să amestecați, aproximativ 350 g de tărâțe. Produsul de blană trebuie așezat pe o cârpă curată și presărat cu tărâțe fierbinți. Îndepărtați palmele împotriva buzelor, trebuie să frecați scula în blană. Apoi, produsul este pieptanat cu un pieptene cu dinți rare.
 • Sare și grâu. Produsele în vrac sunt potrivite pentru curățarea gulerului de scurtă durată. Produsele sunt amestecate într-un raport de 1 la 1. Produsele din blană sunt stropite cu amestecul finit, după care pilonul este pieptănat cu degetele și apoi cu o pensulă.

Manka și sarea, murdăria absorbită, scutură gulerul. Procedura se repetă până când amestecul de curgere nu se mai întunecă și se rotește.

Metoda umedă

Panglicile lungi sau groase de blană sunt mai receptive la curățarea umedă. În plus, curățarea umedă este mai ușoară decât spălarea produsului. Cu această metodă de prelucrare a blănurilor se utilizează următoarele mijloace:

 • Gel pentru spălat vase. Detergentul este amestecat cu o cantitate mică de apă. Bateți bine soluția rezultată, după care se aplică o burete groasă pe blană cu un burete moale. Apoi, spuma trebuie îndepărtată cu o cârpă umezită cu apă. Blana este uscată și pieptănată.
 • Pulbere lichidă pentru țesături delicate sau șampon. Metoda de curățare a produsului cu o pulbere sau șampon lichid este similară cu metoda de utilizare a gelului de spălat vase.
 • O soluție de amoniac și sare. Într-un pahar de apă, trebuie să dizolvați două linguri de sare și o linguriță de amoniac. Soluția este turnată în pulverizator și pulverizată pe suprafața gulerului.Pentru ca soluția să nu penetreze pielea, produsul se întoarce pe o cârpă curată, cu blana în jos și lăsată timp de 30 de minute. Apoi, blana este șters cu grijă cu un burete moale, îndepărtând soluția rămasă din grămadă.
 • Benzină. Cu un tampon de bumbac, benzina este aplicată la contaminare fără a atinge substratul. După curățare, blana este pulverizată cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. În stadiul de uscare, blana trebuie pieptată periodic.

Blană naturală

Atunci când alegeți un instrument pentru prelucrarea gulerului de blană naturală, trebuie să aveți în vedere opțiunile potrivite pentru curățarea chimică. O spălare totală poate distruge un produs. Când curățați gulerul de material natural merită să vă amintiți câteva reguli de bază:

 • Culoarea artificială nu poate fi curățată prin metoda umedă. În caz contrar, culoarea gulerului poate să se schimbe sau să se estompeze.
 • Gulerul nu trebuie să fie uscat în lumina directă a soarelui sau lângă baterii și alte dispozitive de încălzire. Uscarea se face la temperatura camerei.
 • În procesul de uscare, gulerul curat trebuie să fie periat periodic - apoi de-a lungul, apoi împotriva puiului. Astfel de acțiuni vor permite grupului să-și mențină structura.

Gulerul de vulpe este curățat de murdărie cu pulbere de talc sau praf pentru copii, care nu conține uleiuri. Aceste produse sunt capabile să absoarbă în întregime grăsimea din vulpea arctică, dar această metodă este potrivită doar pentru blănuri ușoare. Pentru produsele întunecate merită să utilizați o metodă de curățare umedă - folosind un agent de curățare sau un șampon.

Blana de vulpe de argint este curățată prin aplicarea unui tampon de bumbac în direcția unui pahar de benzină sau spumă dintr-un detergent și șampon. După aceea, rămășițele fondurilor aplicate sunt îndepărtate din blană cu un tampon de bumbac umed. Pentru curățarea produselor din vulpea de argint, puteți folosi grisul sau amidonul.

Blana coypu, vidra sau castor este mai curată datorită structurii speciale a grămezii. Blana acestor blănuri este lungă, iar substratul este destul de scurt. Toate murdăriile se acumulează în substrat, ceea ce complică îndepărtarea completă. Acest produs poate fi curățat cu ajutorul nisipului fluvial.

Nisipul trebuie să fie încălzit de foc și curățat în blană într-o mișcare circulară. După câteva minute de la guler trebuie să scuturați resturile de fonduri în vrac.

Piloți artificiali

Faux blana este mai puțin delicată decât cea naturală. Gulerul de blană poate fi spălat manual cu o soluție de apă caldă (30 de grade) și pulbere pentru lână. Produsul trebuie înmuiat în soluție timp de 5 minute, după care trebuie spălat sub duș.

Nu ar trebui să strângeți gulerul - apa trebuie să se scurgă, pentru care produsul trebuie să fie atârnat. Dupa uscare, blana trebuie pieptata.

Produsul din blana artificială poate fi spălat într-o mașină de spălat, stabilind un mod delicat fără a fi centrifugat. Sapunul ajută la îndepărtarea petelor de grăsime din produs. Zonele contaminate ale gulerului sunt tratate cu o soluție de săpun de rufe sau produsul este supus unei spălări fine a mâinilor.

Pentru a elimina petele încăpățânate, puteți folosi un amestec de benzină și amidon. Pentru a curăța produsul de praf, este suficient să folosiți un aspirator regulat.

Îndepărtează galbenul

Este aproape imposibil să scoateți blândeța de blană ușoară. Chiar și în curățătorii chimici pot oferi numai îndepărtarea parțială a petelor galbene și luminarea grămezii. La domiciliu, pentru a scăpa de galben va ajuta peroxidul de hidrogen. Apa și peroxidul sunt amestecate într-un raport de 2: 1. Gulerul este șters cu un burete umezit cu o soluție, după care este difuzat și uscat bine.

Un alt instrument folosit pentru a elimina petele galbene din blana alba este amidonul din cartofi. Gulerul este presărat cu amidon. În plus, în decurs de 15 minute este necesar să efectuați astfel de mișcări ca și cum ați șterge manualul. După aceea, resturile de amidon din cartofi sunt curățate de guler, iar blănurile sunt pieptănate cu o perie specială.

Mijloace speciale

Mulți producători oferă truse gata făcute pentru îngrijirea completă a produselor din blană. Aceste kituri constau în principal din săpun special, agent de curățare și reducere. În primul rând, contaminanții puternici sunt tratați cu spumă de săpun cu impact profund.

Pentru îndepărtarea rămășițelor de poluare, precum și a prafului și a petelor proaspete, folosiți un produs curat. Un agent reducător este utilizat pentru a proteja structura blănii. Se recomandă aplicarea unui agent reducător pe blană în timpul perioadei de uzură activă. (cu o frecvență de două săptămâni).

Principalul avantaj al acestui set este de înaltă calitate și curățarea blândă a blănurilor. Singurul negativ este costul ridicat al produselor profesionale de curățare.

Recomandări suplimentare

Pentru a îndepărta praful de blană albă și a adăuga strălucire suplimentară produsului, este necesar să ștergeți grămada cu o soluție de suc dintr-o lămâie într-un pahar de apă. Pentru a curăța gulerul de blană de urme de produse cosmetice, zonele contaminate sunt șterse cu un tampon umezit cu alcool medicinal pur.

Petrolul se va descurca perfect cu petele de grasime.

Trebuie remarcat faptul că numai benzina cu o înaltă puritate este adecvată pentru astfel de scopuri. Puteți face un remediu mai benign din benzină, amestecându-l cu amidon într-o stare de pastă.

Pentru mai multe sfaturi despre cum să curățați blănurile naturale de galbenele, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații