Îngrijire îmbrăcăminte

Cum să cureți un sacou de piele acasă?

Cum să cureți un sacou de piele acasă?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Grija obișnuită
 2. Pot să-l spăl într-o mașină de spălat?
 3. Scoateți petele
 4. Îndepărtarea grăsimilor
 5. Sfaturi utile

Odată cu debutul timpului rece, toată lumea pregătește haine calde. Jachetele de piele, hainele de ploaie, hainele din piele de oaie sunt foarte populare în țara noastră în rândul articolelor de îmbrăcăminte exterioară. Astfel de lucruri se păstrează cald, sunt confortabile și arată frumos, elegant și durabil.

Dar există un dezavantaj: petele diferite sunt vizibile pe haine de piele. Pentru a vă asigura că serviciile de curățare chimică specializate nu vă distrug bugetul, ar trebui să încercați să restabiliți aspectul produsului dvs. preferat pe cont propriu. Resursele și fondurile populare de la supermarket vă vor ajuta în acest sens.

Grija obișnuită

O jachetă de piele va arăta proaspătă și ordonată, dacă îți faci periodic grija simplă. Se referă atât la produse din piele naturală, cât și la înlocuitori de piele.

În funcție de condițiile meteorologice și de alți factori, Curățarea suprafeței jachetei trebuie efectuată aproximativ o dată pe lună. Pentru a face acest lucru, este suficient să diluați soluția de săpun cu adăugarea a câteva picături de amoniac și ștergeți cu ușurință întreaga suprafață. Este mai bine să ștergeți cu o cârpă moale (de ex. Flanel) sau un burete neabraziv, în timp ce stoarceți bine înainte de ștergere.

Nu frecați greu și întindeți pielea, în caz contrar, produsul poate fi deformat după uscare. După soluția de săpun, trebuie să ștergeți cu grijă totul cu apă curată. Stadiul final al îngrijirii planificate, după uscarea jachetei, este frecarea suprafeței pentru ao face stralucitoare și moale. Pentru această procedură, puteți utiliza un instrument special pentru articole din piele și materiale din piele sau improvizate: ulei de ricin sau glicerină.

Această metodă de curățare vă permite să scăpați de praf, pete de ploaie, etc. Petele mai complexe trebuie să încercați să îndepărtați invers.

Pot să-l spăl într-o mașină de spălat?

Atunci când sacoul este foarte murdar, există dorința să-l spălați în mașina de spălat. Există cazuri în care o spălare similară într-o mașină automată nu a stricat un produs din piele, dar producătorii de multe ori nu o recomandă. Astfel de experimente pot distruge în permanență lucrul dvs. favorit și costisitor. Există lucruri din piele și din piele ecologică, care pot fi spălate într-o mașină automată într-un anumit mod, dar acest lucru trebuie indicat pe etichetă în secțiunea "Îngrijire".

Spălați hainele de piele de top acasă permisă numai pentru căptușeală și apoi - cu mare grijă. Este necesar să întoarceți jacheta spre interior, încercând să protejați cât mai mult pielea de umiditate. Apoi, trebuie să umezi țesătura garniturii, să frecați cu o soluție de săpun sau o soluție de detergent pulbere / lichid și apoi să o spălați cu apă curată. Lăsați să se usuce mantaua în aceeași stare inversată pe umerase la temperatura camerei, evitând lumina directă a soarelui și aparatele de încălzire.

După uscare completă, puteți călca ușor căptușeala cu un fier cald prin țesătură.

O altă opțiune de ștergere a unei garnituri luminate sau colorate murdare este rupeți-l și puneți-l într-o mașină de scris. Dar această opțiune este potrivită pentru cei care pot apoi să-l coase înapoi în mod independent. Culorile de culoare închisă pot fi șterse cu o cârpă curată, umezită în apă și oțet.

Dacă este permisă spălarea de către producător a articolelor de îmbrăcăminte din piele de piele de pe o mașină de scris, luați în considerare următoarele recomandări:

 • Este mai bine să spălați lucrurile din interior, să fixați buzunarele și dispozitivele de fixare, să scoateți cureaua din bucle.
 • Utilizați detergent lichid, este mai bine clătit.
 • Alegeți modul de spălare delicată sau de mână.
 • Nu folosi spinul.
 • Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 30 de grade.
 • După spălare, împachetați articolul într-un prosop, lăsați-l să se înmoaie în țesătură și apoi atârnați pe cuier să se usuce complet.

Spălarea manuală a jachetei de piele falsă este aproape aceeași cu cea a mașinii, cerințele privind temperatura și detergenții sunt aceleași. Pentru un efect mai mare, puteți adăuga oțet în pelvis. Și nu frecați chestia, ci folosiți mai mult un burete. Procesul de uscare este același cu cel al spălării mașinii.

Scoateți petele

Există un număr mare de metode de curățare a produselor din piele la domiciliu de petele greu de îndepărtat pe care le puteți alege, în funcție de capacitățile dvs. Dar, indiferent de natura petei, trebuie mai întâi să curățați produsul de murdărie și praf, spălați cu apă cu săpun.

Nu există un produs universal de curățare pentru toate tipurile de pete, pentru fiecare poluare există o rezistență. Dar imediat facem o rezervă Orice curățare pe care o alegeți este cea mai bună pentru a verifica pe pielea care este pe interior, Acest lucru este valabil în special pentru lucrurile pictate în culori strălucitoare - roșu, galben, verde, roz. Există posibilitatea ca pielea de la care este îmbrăcată jacheta să nu aibă contact cu preparatul.

Deci:

 • Scrubber, acetona va ajuta la ștergerea vopselei. Curățați zona de contaminare cu o cârpă moale umezită cu un agent selectat și apoi ștergeți-o cu un produs emolient, cum ar fi glicerina, ulei de ricin sau o cremă specială pentru articole din piele. Un miros chimic neplăcut va dispărea rapid dacă hainele curățate sunt lăsate să fie ventilate pentru o vreme în aerul proaspăt. Scapa de urme de mucegai va ajuta benzina, dar este mai bine să luați curat sau de aviație.
 • Solvenții chimici de mai sus sunt adecvați pentru piele groasă și aspră. Dacă sacoul dvs. este fabricat din piele subțire și moale, este mai bine să încercați mai multe produse naturale. Luați creta (trebuie să se destrame într-o stare pulverulentă), amidon sau talc din cartofi, adăugați puțină apă pentru a obține o soluție groasă și plină. Aplicați compusul rezultat pe pete și lăsați timp de câteva ore.

Reziduurile soluției trebuie îndepărtate cu un șervețel sau o cârpă uscată, iar suprafața trebuie de asemenea lubrifiată cu un emolient.

 • Un alt tip neplăcut de pete care nu poate fi îndepărtat cu apă cu săpun este cerneala de pe stiloul injector (pen). Cele mai vizibile astfel de urme pe pielea ușoară. Este ușor să eliminați marcajele de pe un stilou sau pix cu ajutorul unui tampon de bumbac înmuiat în alcool medicinal. De asemenea, va ajuta la îndepărtarea petelor grase din alimente.
 • Urmele de sare și dungi care se formează după precipitații pot fi îndepărtate cu ajutorul unui produs foarte bugetat pe care îl are fiecare hostess. Este necesar să ștergeți suprafața cu un șervețel înmuiat în oțet.
 • Sângele este o altă sursă dificilă de contaminare. Spălați-o imediat cu apă rece și spumă de săpun. Un punct important: îndepărtarea unor astfel de pete, trebuie să vă deplasați de la margine la centru, în caz contrar zona de contaminare va crește. Sângele poate fi în continuare curățat cu peroxid de hidrogen, dar înainte de a-și încerca efectul asupra interiorului sacoului. În plus față de cele de mai sus, puteți elimina urmele de sânge cu o tabletă de aspirină dizolvată în apă.
 • Atunci când îndepărtați petele de pe lucrurile albe, este necesar să fiți deosebit de atenți, există pericolul schimbării culorii în nuanțe gălbui. Laptele obișnuit poate să ajungă la salvare: nu va lăsa pe sacou murdăriile și petele, pe lângă aceasta are un efect de înmuiere. Iată o altă rețetă pentru îndepărtarea petelor de haine din piele ușoară: Se amestecă 0,2 litri de apă cu 2 linguri de amoniac și 2 linguri de bicarbonat de sodiu, iar pentru un efect mai mare se adaugă câteva picături de detergent pentru preparate.Se curăță pata cu soluția rezultată și se lasă timp de cel puțin 30 de minute, apoi se clătește cu apă curată.
 • Pentru a îndepărta petele vechi pe articole de piele de culoare neagră și maro, există o altă rețetă populară pentru curățitor: trebuie să amestecați alcoolul denaturat și terebentina în părți egale, adăugați câteva picături de glicerină. Periați compusul rezultat pe murdărie și frecați-l puțin, apoi clătiți cu apă. Asigurați-vă că utilizați o perie moale cu perii, o periuță de dinți veche va funcționa bine.
 • Pentru produsele din piele colorată, este mai bine să folosiți ingrediente mai naturale. O ceapă obișnuită se poate descurca foarte bine. Este necesar să se elimine contaminarea inciziei cu ceapă, procedura trebuie efectuată în mai multe etape și, în același timp, incizia trebuie actualizată în mod constant. În cele din urmă, ștergeți haina cu o cârpă moale.

Dacă nu curățați petele de acasă, este mai bine să utilizați serviciile unui curățător profesionist. Dar este mai bine să alegeți specialiști conform recomandărilor prietenilor și cunoștințelor, există cazuri de deteriorare a produselor.

Îndepărtarea grăsimilor

Merită să vorbim separat despre astfel de contaminări care apar în locurile de contact ale produsului din piele cu pielea gazdei. Cel mai adesea suferă de guler de grăsime și sudoare, manșete, buzunare, clapetă. Astfel de pete sunt ușor de îndepărtat cu mâna, pentru că există mai multe moduri:

 • Fierul se comportă bine cu îndepărtarea sebumului. Puneți un șervețel de hârtie pe pată și o călcați ușor pe partea de sus cu un fier de călcat. Din cauza temperaturii înalte, grăsimea începe să se evapore din haină și se înmoaie în șervețel. Dar această metodă nu este potrivită pentru curățarea unei jachete din piele artificială, deoarece este mai bine să folosiți a doua metodă.
 • Alcoolul se descurcă cu curățarea petelor grase grase. Trebuie să descompuneți zona contaminată pe o suprafață plană, să ștergeți ușor cu o cârpă înmuiată în alcool, apoi să frigeți cu suc de lamaie (va ajuta la dizolvarea urmelor grase) și să terminați procedura de curățare a sacoului cu un agent de înmuiere. În absența sucului de lămâie, puteți freca jacheta cu o coajă de portocală, va da prospețime și va ascunde frecarea. Rețineți: folosirea coajei de portocale este permisă numai atunci când curățați o jachetă de piele întunecată.

Dacă se efectuează o procedură similară în mod regulat, este posibilă evitarea suprafețelor grase grase. Și adăugarea la accesoriile dulapului sub formă de eșarfă și mănuși va reduce contactul produsului din piele cu pielea.

Sfaturi utile

Să numim câteva remedii pentru acasă, care vor fi utile pentru îndepărtarea petelor de acasă:

 • Soluție de curățare pentru monitoarele LCD. O astfel de soluție poate face față cu ușurință petelor proaspete, deoarece surfactanții și alcoolul sunt prezenți în compoziția unor astfel de agenți. Umpleți un strat de bumbac în soluție și ștergeți pata.
 • Locuri de cafea. Acest detergent gastronomic este adesea folosit pentru încălțăminte, dar cu lucruri pe care le puteți încerca. Se presara reziduul de cafea pe pată și se lasă să stea pentru o vreme. După ștergerea reziduului cu o cârpă uscată.
 • Placă de curățat. Uneori, spray-ul gel sau placă este, de asemenea, folosit în lupta pentru curățenia îmbrăcăminții exterioare. Potrivit pentru îndepărtarea petelor de grăsime, dar păstrați-vă produsul nu costă mai mult de 1 minut, iar apoi trebuie să ștergeți bine locul de aplicare. Deoarece aceste unelte sunt foarte agresive, citiți cu atenție compoziția de pe flacon și asigurați-vă că încercați pe partea greșită a unui produs din piele. Dacă culoarea nu sa schimbat, puteți începe să scoateți pata.
 • Ou alb + suc de lamaie. Acest amestec este bine de utilizat pentru lucrurile din piele ușoară, dă strălucire și poate face față unor poluări.
 • Vaselina. Obrazul petrolier simplu poate salva strălucirea suprafețelor lăcuite ale unei jachete din piele. Aplicați-l pe un tampon de bumbac și ștergeți-i urme întunecate.
 • Amoniac + sare. Uneori, petele sunt bine îndepărtate cu o soluție apoasă, în care se adaugă amoniac și sare fină (aproximativ 1 lingură fiecare).Este mai bine să scoateți murdăria cu un burete, după care ar trebui să clătiți cu apă.
 • Curatatoare speciale. În vânzare există diferite unelte sub formă de creioane, spray-uri, creme, servetele pentru îndepărtarea petelor din casă. De regulă, ele fac bine contaminările de origine vegetală și animală.

Dacă nu s-au ajutat fonduri să scape de pete, poți încerca să-l pictezi. În acest caz, puteți utiliza vopseaua de vopsire a vopselei, numai umbră ei ar trebui să se amestece perfect cu tonul pielii de jacheta.

Și astfel încât rareori trebuie să recurgeți la proceduri de curățare, Iată o listă de recomandări utile:

 • Încercați să eliminați impuritățile imediat după ce apar, împiedicându-le să fie profund absorbite în piele.
 • După curățare, îmbrăcați hainele din piele cu agenți speciali de respingere a apei.
 • Dacă jacheta este concepută pentru iarnă și primăvară, atunci este utilă lustruirea cu ceară. Aceasta va proteja lucrurile de arsură la soare și de divorț, care poate lăsa ploaia și zăpada.
 • Micile deteriorări fizice ale produselor din piele (zgârieturi, fisuri) elimină "pielea lichidă". Selectați cu atenție culoarea și urmați instrucțiunile.
 • Puteți elimina mirosul rău, creând o "baie" pentru sacou. Formați-vă în apă fierbinte în baie, adăugați una sau două pahare de oțet și lăsați jacheta agățată peste baie timp de aproximativ 3-4 ore.
 • Soluția slabă de sodă va ușura jacheta de miros de tutun și transpirație. Aplicați-o mai bine din spray.

Iată o listă a ceea ce nu trebuie făcut cu o jachetă de piele:

 • Nu uscați niciodată hainele de piele în apropierea dispozitivelor de încălzire, nu utilizați un uscător de păr și un fier pentru acest lucru.
 • Nu purtați un lucru pe piele umedă, altfel pielea saturată cu umiditate se poate întinde.
 • Nu abuzați de produse de curățare, nu vă frecați jacheta preferată în fiecare zi și doar în caz. Periajul excesiv poate provoca decolorare.
 • Nu strângeți chestia cu mâna, rotiți-o.
 • Nu atingeți hainele imediat după folosirea cremei pentru mâini, rămânând pete nedorite.
 • Nu purtați pungi de piele întunecată sau colorată cu îmbrăcăminte din piele ușoară dacă nu sunteți sigur că nu vor lăsa urme.
 • Nu incercati sa scapati de mirosurile neplacute (transpiratie, fum, mucegai) cu parfum. Mirosul nu numai că nu va dispărea, ci va deveni și mai puternic.

Acordăm o atenție deosebită stocării lucrurilor. Pentru a evita vânătăi și deformări, închideți întotdeauna jachetele și straturile pe umeri. Când sezonul este peste șosetele sacoului dvs., curățați-l și puneți-l în dulap până în sezonul următor. Utilizați capace de material pentru depozitare, dar nu PVC.. Și pentru a vă proteja de molii din buzunar, puneți o batistă, o bucată de pânză sau un tampon de bumbac pe care doriți să puneți ulei de lavandă.

Cum să curățați un sacou din piele acasă, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații