Îngrijire îmbrăcăminte

Spălați membrana de spălat într-o mașină de spălat

Spălați membrana de spălat într-o mașină de spălat

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Puțin despre proprietățile membranei
 2. Cum se spala?
 3. Caracteristici de spalare
 4. Sfaturi utile

Astăzi, nu numai sportivii profesioniști aleg îmbrăcăminte cu membrană și o iubesc: schiori, snowboarderi, dar și turiști și oameni obișnuiți care doresc să se simtă confortabil și confortabil în condiții meteorologice diferite. Astfel de produse sunt unice datorită proprietăților lor de înaltă tehnologie.

Puțin despre proprietățile membranei

Membrana este o peliculă subțire cu găuri foarte mici, care este produsă conform unei anumite tehnologii. Forma porilor are o astfel de structură care asigură permeabilitatea materială unidirecțională. Țesutul membranar este în principal a material sintetic, pe partea interioară a căreia se aplică un film cu membrană într-un mod special. Vă permite să îndepărtați umiditatea care se formează sub haine în mediul înconjurător, iar umiditatea din exterior nu permite intrarea în interior.

Astfel, materialul "respiră" și garantează confort persoanelor care exercită activitate fizică în aerul proaspăt.

De obicei, suprafața țesutului membranar este tratată cu o impregnare specială, impermeabilă la apă, datorită căreia umiditatea, care se încadrează pe haine, se rostogolește în picături. Acest lucru poate reduce semnificativ încărcătura membranei și, în plus, asigură protecția lucrurilor de umezire. De asemenea, membrana protejează perfect împotriva vântului. Caracteristicile superioare ale unei astfel de țesături, o fac mult mai puternică și, de asemenea, mult mai ușoară.

Prin caracteristicile de design o astfel de țesătură este de trei tipuri:

 1. Dublu strat Aici membrana, ca și cum ar fi "sudat" de stratul exterior de țesătură din partea greșită. În astfel de haine există întotdeauna o căptușeală, care este utilizată pentru a proteja membrana de colmatarea și diverse daune;
 2. Două straturi și jumătate. În structura acestei țesături, membrana este protejată de un strat de protecție spumant, care este acoperit pe interior cu o țesătură cu două straturi. Îmbrăcămintea cu membrană realizată din astfel de materiale este mult mai ușoară decât trei straturi și necesită o căptușeală;
 3. Trei straturi, în cazul în care partea din spate este o țesătură cu o plasă destul de fină. Toate componentele acestei țesături: membrana, partea superioară și ochiurile țesăturii tricotate sunt lipite împreună într-o singură structură prin laminare, unde exact rețeaua efectuează funcția de protecție a membranei împotriva deteriorării și a contaminării.

Membranele în structură, sunt por, besorovye și combinate:

 1. por are un număr mare de pori microscopici pe stratul exterior și, datorită dimensiunilor lor incredibil de mici, materialul nu permite umiditatea din exterior, ci permite ca evaporările care sunt colectate sub îmbrăcăminte să iasă în afară. Principalul dezavantaj al unei astfel de țesături este că, în timpul procesului de purtare a produsului, porii membranelor se înfundă și aerul încetează să circule eficient și, cu o îngrijire sau spălare necorespunzătoare, produsul va începe să curgă;
 2. suprafață fără taxă membrana în structura sa nu are pori, deci datorită lipsei căilor de acces, apa nu se poate infiltra în îmbrăcăminte. Aerul cald care se formează în interior se acumulează pe stratul interior al membranei și se evaporă foarte încet, astfel încât materialul poate părea umed în timp;
 3. combinate caracterizat prin aceea că se aplică o acoperire protectoare la suprafața bazei porilor. Acesta combină funcțiile atât a membranei poroase, cât și a membranei non-poroase și, prin urmare, este considerată cea mai bună compoziție a țesutului membranar, cea mai eficientă în utilizare. Porii ei nu sunt înfundați, iar acumulările de aburi de aburi afișate în mod liber afară.Cu toate acestea, o țesătură cu o astfel de compoziție și produsele fabricate din ea au un cost destul de ridicat.

Proprietățile unei astfel de țesături permit producerea de diverse articole de îmbrăcăminte de înaltă calitate și confortabile pentru competiții, vacanțe de schi, turism și schi alpin, vânătoare și pescuit. Acestea pot fi jachete de snowboard, costume de schi, salopete calde. Foarte popular, mai ales în timpul iernii, îmbrăcămintea pentru copii din țesături similare, este ușoară, vă permite să vă mișcați liber și nu vă udați. Prin utilizarea membranelor se produc și elemente de snowboarding de îmbrăcăminte pentru schi: mănuși, pălării, jachete. Astăzi, pe piața rusă, există multe țesuturi membranare diferite, dar gore-tex este una dintre cele mai renumite, populare și de înaltă calitate.

Este imposibil să cumpărați o astfel de membrană sub forma unei țesături și numai producătorii certificați au dreptul de a produce lucruri cu folosirea lor.

Cum se spala?

Țesutul membranar este un material de înaltă tehnologie care necesită o îngrijire adecvată și delicată, pentru a nu afecta proprietățile sale de protecție. Spălarea, în special mână, este o modalitate foarte bună de a curăța jacheta, salopetele sau alte articole de echipament dintr-o țesătură similară de murdărie. Sub rezerva respectării tuturor recomandărilor și regulilor de îngrijire, aceste îmbrăcăminte nu își vor pierde proprietățile, chiar și ca urmare a spălării multiple a mașinilor.

Pentru spălarea produselor din țesătură cu membrană nu utilizați pulbere obișnuităDeoarece conține substanțe agresive, clor, înălbitor, este slab solubil în apă, care poate deteriora și deteriora membrana.

În mod ideal, este mai bine să se utilizeze produse speciale pentru spălarea țesăturilor din membrană, acestea fiind vândute în orice magazin de hardware.

Ele pot fi doar curățare, dar puteți cumpăra un gel special, care include și impregnarea. Deci, după spălarea cu o astfel de unealtă, nu este nevoie să vă înmuiați în plus hainele cu apă respingătoare.

Se consideră unul dintre cele mai bune detergenți speciali Nikwax Tech Wash. Îndepărtează bine murdăria, păstrând toate caracteristicile funcționale ale membranei. De asemenea spălați perfect contaminanții diferiți. Denkmit Fresh Sensation Gel, DOMAL Sport Fein Fashion Balsam. Dar dacă un astfel de instrument nu era la îndemână, puteți utiliza lichide simple, asemănătoare gelului.

De asemenea, puteți utiliza un săpun de uz casnic sau lichid ca element de spălare. Ele nu au un mediu agresiv și sunt ideale pentru orice produs al țesuturilor membranare.

Este important agenții pentru curățarea acestor haine conțin componente mai naturalec, au fost ușoare în ceea ce privește proprietățile chimice, ceea ce va ajuta produsele membranare să își păstreze funcțiile de calitate mai mult timp.

Caracteristici de spalare

Masini de spalat diferite produse cu membrane au o serie de caracteristici. Pentru a spăla corect hainele țesăturii din membrană în mașină, Trebuie să efectuați următorii pași:

 • Înainte de a încărca astfel de haine în mașina de spălat, este necesar să fixați toate încuietorile, fermoarele și buzunarele;
 • Studiați cu atenție și respectați recomandările pentru îngrijirea îmbrăcămintei indicată de producător pe etichetă;
 • Alegeți modul de spălare cel mai delicat disponibil în mașina dvs. de spălat, de exemplu delicat sau manual;
 • Dacă există mai multe lucruri, este recomandabil să nu puneți totul în mașină, dar să ștergeți fiecare separat;
 • Imbracaminte de imbracaminte de imbracaminte se face cel mai bine la o temperatura nu mai mare de 30 de grade. Cu cât temperatura apei este mai mică, cu atât mai bine apa să nu fie în nici un caz fierbinte;
 • Este important să opriți complet modul de centrifugare, deoarece orice efect mecanic asupra membranei va conduce la distrugerea porilor, astfel încât și rotația manuală este contraindicată;
 • După spălare, produsul trebuie clătit bine pentru a scăpa de detergent rezidual. Apoi trebuie să obțineți ușor haine, să-l atârnați pe un cuier și să lăsați să se scurgă excesul de apă;
 • Este interzisă uscarea unei țesături similare pe aparatele de încălzire, în apropierea unui incendiu deschis sau într-o mașină de spălat. Pentru a usca elementul bine, acesta trebuie să fie îndreptat cu grijă, așezat orizontal pe o cârpă uscată, curată sau pe prosop și să se întoarcă periodic. Este de dorit ca încăperea să fie în același timp bine ventilată.

Sfaturi utile

În procesul de spălare a oricărei haine din materialul membranar, este imposibil să se utilizeze tot felul de solvenți, mijloace pentru îndepărtarea petelor, diverse amestecuri agresive, pentru a nu distruge membrana. De asemenea, este contraindicată folosirea aparatelor de aer condiționat, deoarece acestea creează un film pe țesătură, care este foarte dăunător materialului.

Este imposibil să firați o astfel de țesătură, efectul temperaturii înalte poate deteriora structura sa. Doar nivelul de lucru pentru a evita ridurile și ridurile.

Rețineți că jachetele cu membrană, salopeta nu preamestecați. Expunerea prelungită la apă afectează în mod semnificativ proprietățile unei astfel de țesături și astfel de haine pot fi spălate bine fără a se înmuia o perioadă lungă de timp.

Dacă purtați în mod constant produse fabricate din țesături cu membrană, atunci ar trebui să le spălați cel puțin o dată pe lună, astfel încât particulele de praf și murdărie să nu înfunde porii membranei.

Pentru ca astfel de lucruri să vă servească mult timp, acestea trebuie tratate cu fluor, care este produs sub formă de spray și aplicat pe suprafața spălată și bine uscată a produsului. Este de dorit să se aplice un astfel de spray după fiecare spălare, oferă protecție suplimentară proprietăților membranei îmbrăcămintei, elimină arderea și mărește rezistența la uzură.

La poluare mică nu este nevoie să utilizați o mașină de spălat. În acest caz, este mai bine să curățați manual zonele murdare din partea superioară a produsului. Puteți face acest lucru cu o soluție de săpun sau cu un instrument special. Este necesar să se manipuleze delicat contaminarea cu o perie sau burete, fără a se depune mult efort pentru a deteriora materialul.

Atunci când nu se recomandă depozitarea, plierea și răsucirea obiectelor din țesături cu membrană, astfel încât, după îmbrăcarea jachetei, costumului sau salopetelor, trebuie să vă așezați pe o cusătură într-o formă îndreptată, preambalată într-o pungă sau pungă de îmbrăcăminte. Dacă praful intră pe haine, va uita porii membranei și va reduce calitățile consumatorului produsului.

Îngrijirea și spălarea adecvată a produselor din țesături cu membrană vă vor permite să vă serviți de mai mulți ani, fără a-și pierde funcțiile de bază și va oferi o oportunitate de a petrece mult timp în natură, în condiții confortabile, chiar și cu o temperatură suficient de scăzută a aerului.

Pentru mai multe informații despre cum să spălați hainele cu membrană într-o mașină de spălat, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații