Îngrijire îmbrăcăminte

Cum să spalăți o jachetă în jos?

Cum să spalăți o jachetă în jos?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Tipuri de umplutură
 2. Pregătirea produsului
 3. Spălare manuală
 4. Lăutabilă la mașină
 5. uscare
 6. Suprapuneri decorative

În sezonul rece, când este necesar să se îmbrace călduros, mulți oameni preferă jachete pe bază de pene sau jachete în jos. Este foarte confortabilă, elegantă și, cel mai important, o îmbrăcăminte superioară foarte caldă. Există o singură problemă pe care trebuie să o facă toți cei care poartă o jachetă jos. Această problemă este că, după inevitabil în procesul de a purta o spălare pentru a păstra aspectul și calitatea produselor în jos.

Tipuri de umplutură

Produsele pe bază de puf sau pene pot fi fabricate din diferite tipuri de material. Uneori jachetele în jos sunt umplute și umplutură artificială. Jachetele pot conține următoarele tipuri de umpluturi:

 • Jachetele de pe lebădă sunt în jos. Cel mai ușor, dar foarte cald. Aveți nevoie de manevrare și îngrijire deosebit de delicate.
 • Jachete cu rață în jos. De obicei, mai voluminos. De asemenea, aveți rate mari de reținere a căldurii.
 • Jachete pe baza penei jos. Uneori producătorul adaugă o pene de pasăre la produs. Acesta este un material mai dens, care contribuie la epuizarea produsului. Jachetele amestecate în jos nu sunt la fel de capricios în îngrijire ca cele de pene.
 • Jachete în jos pe holofiber artificial. Holofiber este un substitut pentru puf natural sau pene. Este adesea folosit pentru umplerea încălțămintei calde sau jachetelor izolate sportiv. Acest material este foarte ușor, se încălzește perfect pe vreme rece. Spălarea unei jachete în jos de la holofiber nu necesită respectarea unor reguli specifice.

Un astfel de sacou inferior poate fi spălat într-o mașină automată într-un mod delicat de spălare la o temperatură scăzută a apei.

Pregătirea produsului

Înainte de a decide dacă să vă spălați haina, examinați cu atenție contaminarea. În cazul în care zonele mici ale produsului sunt colorate, de exemplu, un manșon pe o îndoire sau o manșetă, atunci este mai bine să desfaceți pur și simplu aceste pete. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați un burete sau o perie moale, să aplicați un săpun de rufe sau un produs de îndepărtare a pensulelor pe acesta și să frecați zona contaminată a mantalei de pene și, după curățare, spălați zonele frecate cu apă.

Faptul este că o compoziție hidrofugă este aplicată pe suprafața țesăturii jachetelor în jos și spălările frecvente și nejustificate se spală pur și simplu din stratul superior, iar țesătura jachetei își va pierde proprietățile hidrofuge.

Spălarea întregului produs trebuie utilizată doar atunci când este cu adevărat necesar.

Dacă tot nu puteți să faceți fără spălare, atunci înainte de a începe să spălați într-o mașină de spălat sau de mână, Este necesară pregătirea produsului:

 • Îndepărtați capacele decorative din exterior și din blană. Caracteristicile curățării vor fi descrise mai jos. Este mai bine să dezasamblați capota produsului.
 • Eliberați buzunarele jachetei jos, buzunați toate butoanele, butoanele și butoanele, inclusiv pe buzunare.
 • Întoarceți jacheta spre interior, căptușind spre interior.

După prepararea produsului, puteți trece la metoda de spălare selectată.

Spălare manuală

O opțiune mai delicată, dar și mai consumatoare de timp este spălarea manuală a jachetei jos:

 • Se toarnă într-un bazin sau într-o baie de apă, a cărei temperatură este de 30-35 de grade. Este important să nu turnați apă caldă sau rece. Apa rece va "comprima" produsul și nu va putea să se întindă și să se clătească bine. Apa caldă poate deteriora umplutura naturală.
 • Adăugați detergentul în apă. Este important să rețineți că produsele din puf natural sau din pene nu trebuie spălate cu detergenți obișnuiți.După ce ați făcut o astfel de greșeală, veți scăpa mult de pete albe pe o jachetă spălată. Faptul este că pulberea sporează puternic și este foarte și foarte dificilă spălarea reziduurilor sale din stratul de umplere. Uneori chiar și numeroase clătiri în mașina de spălat nu ajută.

Pene sau jacheta jos poate fi spălată numai cu produse lichide speciale. Aceste instrumente sunt disponibile la orice magazin chimic de uz casnic. Ele sunt marcate ca sunt proiectate special pentru spalarea produselor downy.

 • Se înmoaie produsul în apă și se lasă timp de 10-15 minute. În cazul în care sacoul avea o murdărie puternică, este mai bine să le închideți înainte de înmuiere cu o pensulă și un săpun de rufe.
 • După înmuiere, scurgeți apa. Fără apăsarea jachetei, clătiți-o cu grijă până când apa după clătire devine transparentă și nu există spumă din detergent în ea. Puteți folosi modul de clătire în mașina de spălat.

Lăutabilă la mașină

Etapa pregătitoare pentru spălarea într-o mașină automată nu se deosebește de pregătirea pentru spălarea mâinilor. Spălarea cu mașină trebuie efectuată numai cu detergent lichid, nu cu detergent de rufe. Nu spălați alte lucruri împreună cu o jachetă jos. Acest lucru poate supraîncărca tamburul sau poate cauza supraîncărcarea pufului în timpul ciclului de centrifugare.

Astfel încât apariția declanșatorului după spălare nu este stricată și umplutura din interior este bine crăpată, 2-3 bile pentru spălare pot fi aruncate în toba de spălare.

Ele pot fi înlocuite cu mingi de tenis, după ce vă asigurați că nu colorează produsul.

Este necesar să spălați jacheta în jos într-un program delicat, delicat. Un astfel de mod poate fi numit "Gentle", "Careful", "Silk", "Wash Wash" și altele asemenea.

Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 30 de grade. Va trebui, de asemenea, să puneți un ciclu de clătire suplimentar pentru a clăti bine produsul din spumă. Pentru modul de rotire, trebuie să setați un număr mic de rotații. De obicei, în mașinile de spălat, viteza minimă a tamburului este 400 de rotațiiEste această viteză care ar trebui aleasă pentru a roti jacheta în jos.

uscare

Poate că procesul cel mai dificil și important în spălarea unui sacou jos este uscarea corespunzătoare. Va depinde de faptul dacă produsul se va întoarce la aspectul său original original sau va rămâne cruțat din cauza pâinii neuniform distribuite și căzute. Uscarea produselor de puf sau de pene ar trebui să fie efectuată în conformitate cu următoarele reguli:

 • Uscarea se face numai în poziție orizontală. În nici un caz produsul nu poate fi suspendat vertical pe un cuier, altfel împreună cu apa curgătoare, piciorul în jos și pene se vor deplasa în partea inferioară a jachetei în jos și va fi aproape imposibil să distribuiți umplutura în mod egal pe întregul produs.
 • După spălare (dacă a fost făcut manual), puneți jacheta în jos peste cada de baie într-o poziție orizontală și așteptați un timp până când excesul de apă se scurge. Dacă spălarea a fost efectuată într-o mașină de scris și modul de rotire a fost utilizat la viteze reduse, în produs nu ar exista exces de apă.
 • După ce produsul nu conține apă în exces, este necesar, din nou, să așezați jacheta în jos orizontal pe o pătură sau un prosop uscat. Periodic, va trebui să schimbați prosopul umed pentru a usca și a întoarce jacheta în jos.
 • Când produsul devine doar umed și nu umed, îl puteți scutura ușor sau puteți bate întreaga mână. Pentru această procedură, un beater pentru covoare este foarte potrivit. Scuturarea sau plierea unei jachete în jos se face pentru o distribuire mai bună și uniformă în interiorul produsului.
 • În niciun caz nu pliați umedul sau umedul jacheta de pe baterie, nu atârna lângă radiator sau încălzitor. Cu uscare intensă prin căldură, bio-fluff își pierde volumul și practic lipeste în interior. În locul unei jachete de aer, veți termina cu o scurtă vântură.
 • Poți să închizi un sacou vertical numai după ce sa uscat complet.
 • Dacă mașina dvs. de spălat are un mod de uscare, procesul de uscare a jachetei în jos este mult simplificat. Este necesar să se stabilească un program atent de uscare la o temperatură scăzută. De obicei, o jachetă mică în jos este uscată în acest mod timp de 3-4 ore. Dar elimină posibilitatea ca umplutura naturală din sacou să fie potrivită.

Dacă holofiberul a fost încurcat în interiorul produsului, este ușor să îl reparați. De asemenea, trebuie să puneți produsul umed în poziție orizontală și să-l bateți periodic cu mâna sau cu un bătător de covor.

Hollofiber nu se teme de uscarea calda, astfel incat procesul poate fi accelerat prin suflare a aerului cald de la un uscator de par sau un incalzitor ventilator cu un sacou jos.

Suprapuneri decorative

Merită să acordați o atenție deosebită procesului de curățare a căptușelii decorative exterioare a blănii sau în jos. De obicei, acestea sunt plasate pe manșoane, guler sau capotă ale produsului. Adesea, aceste căptușeli sunt detașabile, este o opțiune mai convenabilă, deoarece spălarea elementelor decorative din blană și pene în apă este inacceptabilă. Deci, dacă în modelul dvs. de jachetă jos există tampoane detașabile, trebuie să le detașați de produs.

După cum sa menționat mai sus, nu este permisă spălarea sau curățarea elementelor decorative de blană prin folosirea apei. Le va ruina pentru totdeauna.

Amidonul este folosit pentru a curăța aceste articole de îmbrăcăminte.. Amidonul absoarbe impuritatile si grasimea din blana si in josul elementului decorativ, nu va deteriora culoarea si aerisirea produsului:

 • Blana de piele sau de pene trebuie să se îndrepte și să se întindă pe o suprafață orizontală.
 • Umpleți blând blana cu amidon pe întreaga lungime.
 • Îndepărtați cu atenție amidonul de-a lungul întregii lungimi a grămezii de la partea inferioară către vârfuri.
 • Utilizând o perie uscată, ștergeți amidonul uscat din produs folosind o mișcare ușoară de la bază până la capete. Agitați bine tamponul pentru o curățare mai bună a amidonului.

Rag sacou cu decorative în jos, care nu pot fi dezasamblate, curat oarecum mai greu.

Datorită faptului că este imposibil să se permită contactul pufului decorativ cu apă, curățarea jachetei însăși este posibilă numai cu spălarea secțiunilor separate.

În cazul în care partea inferioară este situată pe capota sau gulerul produsului, puteți să vă umeziți ușor jacheta, lăsând zonele în care se află uscat. Îngrijirea suplimentară va necesita clătire. Jacheta fără umplutură nu necesită uscare orizontală și poate fi uscată în mod obișnuit într-o poziție verticală. Dacă jacheta este o jachetă în jos cu umplutură în jos și cu pene, uscarea trebuie efectuată așa cum este descris mai sus, într-o poziție orizontală.

Pentru a afla cum să spălați o haină într-un puf, consultați următorul videoclip.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații